Hakkımda Uzman Ceyda Doğan Ülker, İstanbul Üniversitesi’nde çift anadal lisans eğitimini tamamlamış, aynı üniversitede Pedagojik Formasyon eğitimini de bitirmiştir. Ardından, Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans Programı - Önleyici Rehberlik ve Danışmanlık Anabilim Dalı kapsamında uzmanlık eğitimini sürdürmüştür. Ayrıca Klinik Psikoloji alanında yurt dışı kaynaklı bir eğitim programına katılarak, çocuk ve ergenlerle yürüttüğü psikoeğitim ve danışmanlık çalışmalarında bu bakış açısını yapılandırmıştır. 2013-2018 yılları arasında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde; gelişimsel değerlendirme, bireysel terapi ve eğitim koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş; dikkat eksikliği, disleksi, otizm, kaygı, öfke, fobi ve davranış sorunları gibi birçok alanda bebeklikten ergenliğe kadar yüzlerce çocukla çalışmıştır. Aynı zamanda eğitimcilere ve ebeveynlere yönelik psikoeğitim, danışmanlık ve süpervizyon hizmetleri vermiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aile Danışmanı olarak, aile içi iletişim, ebeveyn tutumları ve çocuk-aile etkileşimi konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. 2020 yılına kadar özel bir klinikte görev almış; eş zamanlı olarak anaokullarına pedagojik danışmanlık desteği sunmuştur. Bugün, kurucusu olduğu Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi çatısı altında; Psikolojik Danışmanlık, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi, Fizyoterapi gibi birçok alanda hizmet veren 15 kişilik profesyonel bir ekip ile multidisipliner anlayışla çalışmalarına devam etmektedir. Kurumda, çocuklara, ailelere, eğitimcilere ve meslektaşlara yönelik kapsamlı değerlendirme, gelişim planlama ve bireysel destek programları yürütülmektedir. ⸻ Sahip Olduğu Belgeler ve Uzmanlıklar • Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Aile Danışmanlığı • Çocuk ve Ergen Psikoterapisi • İstanbul Esenyurt Üniversitesi – Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi • Nöroplay – Otizm Erken Müdahale Programı • ICDL DIR Floortime 201 Terapistliği • DEHB Attentioner (Dikkatimi Topluyorum) Programı • Duyu Bütünleme Terapisi: “Duyu Bütünlemenin Nörobiyolojik Temelleri” • Dil ve Konuşma Destek Eğitim Programı • Gedik Üniversitesi – Özel Eğitim Uzman Eğitimi • PASS Teorisi – Türkçe PREP Okuma Yazma Geliştirme Programı • PASS Teorisi – Bilişsel Müdahale Programı ve Türkçe Math Programı (Lisanslı Uygulayıcı) • MOXO Dikkat Performans Testi Uygulayıcısı • WISC-R – Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği • Denver II Gelişimsel Tarama Testi (Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği) • AGTE – Ankara Gelişim Tarama Envanteri • Çocuk Resimlerinin Psiko-Pedagojik Analizi ve Projektif Çizim Testleri • Objektif Çocuk Değerlendirme Testleri

Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık

Yayla Mah. Vatan Caddesi, Ekşioğlu Vizyon Park Sitesi, D:72/1 No:1, Tuzla, İstanbul 34944

• Sigortası olan hastalar

Makaleler
Röportaj

Yaklaşık 9 ay önce Ceyda Hanım’a başvurduk. Kızım oldukça çekingen, duygularını ifade etmekte zorlanan ve içine kapanık bir çocuktu. Bu süreçte hem insanlara karşı belirgin şekilde açıldı hem de okulda olan süreci çok daha sağlıklı ilerlemeye başladı.

Geçen yıl dersine giren öğretmeni bile “Defne tamamen bambaşka biri olmuş; merhameti, empati yeteneği ve duygu dünyası çok güzel gelişmiş” diyerek bizi gururlandırdı. Öncesinde vurma davranışları ve zorlandığında kaçma eğilimleri vardı. Şimdi ise çözüm odaklı, paylaşımcı, duygularını anlama ve ifade etme konusunda çok daha başarılı bir çocuk haline geldi.

Ceyda Hanım’a emeği, sabrı ve profesyonelliği için gönülden minnettarız.

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Çocuklarda Öfke, Stres ve Korku Yönetimi  •

• N

Hayatımda gördüğüm tanıdığım en mükemmel öğretmen desem az kalır.Bi anne olarak(ki çocuğunu tek başına büyüten bi anne olarak)takdir edersiniz ki çok zor şeyler yaşadım.Ceyda hanım oğlum için bi mucizeydi.Hayatim da tek istediğim şey oğlumun iyi olmasıydı.Ceyda hanım oğlumu otizmin eşiğinden aldı oda yetmezmiş gibi oğlumun beyefendiligi bütün okulda parmakla gösteriliyor.Bi anne olarak size her zaman minnettar kalicam ve her zaman dualarım da olacaksınız..

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Bireysel Danışmanlık  •

• Ö

10 yaşında kızımdaki davranış bozuklukları nedeniyle Ceyda Doğan Ülker'e başvuru yaptık.2 aylık sürecimiz boyunca çocuğumdaki olumlu değişim bizi çok mutlu ediyor.Ceyda hanım ve ekibi çok başarılı.Herkese tavsiye ediyorum.

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Oyun Terapisi  •

• Y

Ceyda hocam a oğlum için gittik cok sevecen ilgisi alakalısı okadar güzel ki sıcaklığı yaklaşımı kendisinden cok memnun kaldık ve devam ediyoruz iyiki yollarımız keşişti Anıl a cok iyi geliyorsunuz sizi tanımak bizim için buyuk nir sans oldu herşey için minnettarız.

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Ergen Terapisi  •

• Z

Ben 10 yaşındaki kızım Duru için Ceyda Doğan Ülker hocamızdan randevu oluşturmuştum .Kendisini gördüğümde onun pozitif yaklaşımını hissettim onun harika enerjisi zaten bana ve kızıma doğru aktı resmen evet doğru yerdeyim ve doğru insanla çalışacağız diye düşündüm Ceyda hocamız sadece kızıma şifa vesilesi olmadı bana ve hayatımada o harika tecrübesi ve harika bilgileri ile de bir çok yerde katkıda bulundu .Her sorduğum sorularıma nezaketle şefkatle cevap verdi .Bende yorumları okuyarak kendisine başvurmuştum.Şimdi bende bu yorumumu başka insanlara fayda sağlamak için vede Ceyda hocamızı çok sevdiğim için yapıyorum .İyiki Böylesine güzel bir aile ile tanışmışım bu arada bizi o gülen gözleri naif kibar sesiyle karşılayan Seda kızımızı da unutmuyorum .
    Böylesine harika bir aile ile tanışmaktan onur duyuyorum .Biz şifalandık umarım en kısa zamanda sizlerde böylesine harika kurumla tanışma imkanı yakalarsınız .Ceyda Hocam ben ve kızım sizi çooooookkkk Seviyoruz

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Randevu  •

• F

Hayatımızda ve çocuklarımızda temas ettiği noktalar inanılmaz oldu, Ceyda hanım gerçekten sıradan bir uzman değil, mesleğini yüreğiyle ve sonsuz gönlüulr icra eden bir uzman, bizi evlatlarımızı uçurumun krnarından çevirdi, Allah razı olsun, herşey gönlünüzce olsun ...

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Oyun Terapisi  •

Ceyda Doğan Ülker’den aldığımız aile danışmanlığı ve çift terapisi hizmetlerinden son derece memnun kaldık. Kendisi, profesyonel yaklaşımı ve derin bilgi birikimiyle bize çok yardımcı oldu. Hem bireysel hem de çift olarak yaşadığımız sorunları anlamamıza ve çözüm yolları bulmamıza yardımcı oldu. Çocuklarımızla ve birbirimizle olan iletişimimizde ciddi iyileşmeler fark ettik. Ceyda Hanım’ın sıcak ve anlayışlı tavrı, kendimizi rahat hissetmemizi sağladı.

• Gymoala Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Aile Danışmanlığı  •

Çocuğumdaki gelişim geriliği ile ilgili olan sorunlarımız için Ceyda Hanım’a geldik. Önümüzdeki süreç için bizi bilgilendirip yönlendirdi.

• Ş

Ceyda hanımın güzel yorumlar ve referanslar üzerine ulaştık. Kendisi çok güzel ilgileniyor, Aile danışmanliği hizmetinden faydalandık. Aile ve çocuk arasında yıllardır devam eden sorunlarımıza çözüm bulduk. Birçok bilinçsiz ve yanlış yapıyormuşuz. İşin doğrusunu öğrendik ve çok daha bilinçli ebeveynler olduk. Bu açıdan iyi ki hizmet almışız. Mutluyuz.

• Z

Aile danışmanlığı hizmeti aldık ve çok memnun kaldık. Çocuk - ebeveyn iletişimimde çok faydalı oldu. Çocuk gelişimi ve yetişkin iletişimimde uzman.