İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Dilan Aydın, Yüksek lisansını İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji üzerine yapmıştır. Çocukluk çağı travmalarının yetişkinlikte kişilik bozuklukları üzerindeki etkisi konusunda araştırma ve çalışmalar yapmıştır.
Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu'nda staj dönemi boyunca farklı yaş gruplarından
çocuklarla çalışmış, uygulanan testler ve ilk görüşme seansları ile ilgili deneyimler elde
etmiştir. Psikoloji Lisans eğitimi sonrasında pandemi dönemi dahil olmak üzere gönüllü olarak birçok danışana
hizmet vermiş, farklı ekollerde (BDT, Psikodinamik ,kısa süreli çözüm odaklı terapi) süpervizyon almıştır. Aktif olarak 6 yıldır online ve yüz yüze olarak çocuk, ergen ve yetişkinlere bireysel terapi uygulamaktadır.
2021 yılında Alsancak/İzmir'de kurucusu olduğu Diesem Psikoloji'yi açmış, hizmetlerini orada sürdürmektedir.
EĞİTİMLER & SERTİFİKALAR
-Oyun Terapisi
-EMDR Terapisi 1. ve 2. Düzey
(Yetişkin-çocuk-ergen)
-Şema Terapi Eğitimi
-Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
-Bilişsel Davranışçı Terapi (Yetişkin)
-Filial Terapi
- Stres ,
- Aile İçi İletişim Sorunları ,
- Sosyal Fobi ,
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu ,
1434 sokak, Kültür Mah., Perk Apartmanı, No:2, Daire:4, Alsancak Diesem Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Konak, İzmir 35220
- Sigortası olan hastalar
1434 sokak, Kültür Mah., Perk Apartmanı, No:2, Daire:4, Alsancak Diesem Psikolojik Danışmanlık Merkezi, İzmir
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Draw A Person
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Psk. Dilan Aydın
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Ebeveyn Danışmanlığı
Louisa Duss
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Nefes Terapisi
Psk. Dilan Aydın
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
i̇...̇
10 aydır dilan hanımla beraber terapi sürecimi yönetiyoruz. Kendisine çok çaresiz ve umutsuz hissettiğim bir dönemde başvurdum ve şu an geriye dönüp baktığımda o halim bana bile yabancı geliyor. Bu süreçte en önemli olarak sınırlarımı çizmem gerektiğini, kendi hislerimin düşüncelerimin ne kadar değerli olduğunu öğrendim. Dilan hanımın da başından beri dediği gibi terapiye gittim hemen iyileştim şeklinde olmuyor uzun bir süreç ama bu süreçte kendisi profesyonel ve samimi bir şekilde bana çok yardımcı oldu.
• Psk. Dilan Aydın • Bireysel Terapi •
V
v....k
Dilan Hanım’la tanışmak hayatımda gerçek bir dönüm noktasıydı. Uzun süredir içinden çıkamadığım majör depresyon ve anksiyete ile mücadele ediyordum. Kendimi tükenmiş, hayattan tamamen kopmuş hissediyordum. Seanslara başlamak benim için çok büyük ve çok zor bir adımdı ama iyi ki cesaret etmişim. Daha ilk görüşmede bile kesinlikle doğru yerde olduğunuzu ve tamamen anlaşıldığınızı hissediyorsunuz!
Seanslar ilerledikçe sadece kendimi toparlamakla kalmadım, aslında yıllardır fark etmeden kendime nasıl zarar verdiğimi, kendimi nasıl manipüle ettiğimi de görmeye başladım. Duygularımı bastırmak yerine anlamayı öğrendim.
Artık seanslarımız tamamlandı ve bugün geldiğim noktada, kendimi çok daha güçlü, daha sakin ve hayata karşı çok daha umutlu hissediyorum. Yaşama sevincimi tamamen geri kazandım. İnanın bana geçmez sandığınız her şey geçiyor... Bu değişimde Dilan Hanım’ın emeği çok çok büyük. İyi ki yollarımız kesişmiş.
Tereddüt eden herkese tüm içtenliğimle tavsiye ederim.• Psk. Dilan Aydın • Psikoterapi •
i̇....
Dilan hanım sosyal hayatımda yaşadığım tüye örn. Kedi,köpek,battaniye,polar temas sorunum ile başa çıkmam için ben farkına bile varamadan o kadar farklı bakış açısı kazandırdı. Asla bir kedi veya köpeği sevebileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Şuan sosyal hayatımda o kadar rahat temas edip sarılıyorum.
b....ş
Hayatımın en karmaşık dönemlerinden birinde, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kendimi Dilan Hanımın rehberliğinde buldum. Her şey üstüme gelirken, onun yönlendirmeleri bana nefes aldırdı. Kısa bir seans sürecim olmasına rağmen farkındalıklarım değilşti.Malesef hayat koşturmasında şuan ara vermek durumunda kaldım. Ama bu kısa sürede kendine güvenen ve geçmişinden güç alan bir birey olma bilincini kendimde yaşıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki hayatıma dokundunuz. Ne zaman içimde fırtınalar kopsa, ne zaman yolumu kaybetsem, ilk sığındığım liman yine burası olacak.Bu yolculuğun bundan sonra da hayatıma ışık tutacağına inanıyorum. Güler yüzünüzün hiç solmamasını, yüreğinizdeki sıcaklığın hep kalmasını dilerim.
i̇...y
Kendimi çok çaresiz hissettiğim bir dönemde tesadüfen sosyal medya üzerinden Dilan Hanım’ı buldum. Randevu almak için aradığımda da sesim titriyor ağlıyordum. Daha seansa gitmeden telefon görüşmesinde bile samimiyetini hissettiren biri kendisi. Uzun süre devam edemesem de, bazı konulardaki bakış açımı çok değiştirdi. Rahatlatıcı ve huzur veren bir ses tonuna sahip; sırf onu dinlemek için bile seanslara katılmaya değer. İyi ki varsınız
h...
Ailemin üzerimdeki etkileri, duygusal ilişkimdeki toksiklikler, sınırlar, iş hayatı, erteleme alışkanlıkları, karamsar ruh halleri, gelecek kaygıları, iletişim problemleri, toplum baskıları, hayatımın kontrolünü kendi elime alamamam, sağlık kaygıları, irade, cinsellik ve daha fazlası birçok konuda aylarca seanslar gerçekleştirdik. Seanslarımıza başladığımda boğulduğumu hissettiğim bir dönemdi. Öncelikle her seansımızın sonunda hissettiğim o ferahlık ve farkındalık duygusu için Dilan Hanım’dan çok memnun kaldım. Başından beri doğru yerde olduğumu hissettim. Hayat bakış açısından ibaret. Ve Dilan Hanım’la birlikte zorlandığım birçok konuda bugün daha iyi hissediyorum. Daha sağlıklı düşünebiliyorum, hayatımın kontrolünün benim elimde olduğunu biliyorum. Hayat mutluluktan da ibaret değil. Tüm duygular dahil. Sadece zor günlerin bir süreç olduğunu ve sonsuza kadar sürmeyeceğini artık daha iyi biliyorum. Hayatımı kolaylaştırmanızda bana yardımcı olduğunuz için İyi ki varsınız.
he...i
Dilan hanımdan 6 aydır destek alıyorum çok çaresiz olduğum bir zamanda başvurdum kaygı problemim ailevi problemler ve bazı takıntılarım konusunda destek almıştım şu an çok daha iyiyim hala devam ediyoruz süreçten çok memnunum minnettarım, kendisini herkese öneririm.
h ...y
Dilan hanım benim ilk psikologumdur ilk görüşte kapıyı açtıgında enerjisi yüzüme çarptı :) yaklaşık 1.5 yıl önce kendisini bir arkadasım aracılıgıyla bulmustum. Depresyonum inanılmaz düzeydeydi kaygılarım aile durumlarım her şey karmakarısıktı. Her hafta olan seanslarımız thminimden çok daha fazla işe yaradı iyileşmeye inançlı biri değildim. Bu süreçlerin sonunda hayata artık daha farklı bakıyorum bazı sorunlar hep olscak bunlarla yasamayı öğrendim benim dısımda olan şeylerin beni çok fazla etki altına alma sürecini iyileştirdim ve su an çok iyiyim hatta kendisi ile su an Kontrol seanslarımıza başladık. İyileşsem de her ay kendimi ihmal etmeden gidiyorum. Minnettarım size sevgili psikologum iyi ki siz.
• Psk. Dilan Aydın • Randevu •
s...
Dilan Hanım bana çok yardımcı oldu. Strese bağlı uyku problemlerim vardı ve kendisiyle geçirdiğim seanslar sonrası hem onun hem kendimin çabasıyla mışıl mışıl uyumaya başladım.
d...
Yaklaşık iki yıl önce kendimi gerçekten çıkmazda hissettiğim konular hakkında birisiyle konuşma isteği duyduğum için terapist arayışına başlamıştım. Yakınımdaki hiç kimseyle konuşmak istemiyordum ama birisine anlatmazsam da her geçen gün daha kötü etkilenecektim bu durumdan. Dilan Hanıma internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım, iyi ki de bu süreci onunla yürütmeyi seçmişim. Kendimi bulma sürecimde, kendimi eksik gördüğüm tüm konularda yanımda oldu ve hayatımda onun sayesinde çok büyük güzel değişimler yaşadım. Artık daha bilinçli bir bireyim. Şu anda hala değerli görüşleriyle kendim için bir şeyler yapmama yardımcı oluyor. Benim için çok özel bir insan ve beni her yönümle ailemden fazla tanıyan biri. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.
Dilan Aydın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Dilan Aydın, Psikoloji. Size Dilan Aydın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Psikoterapi, Çift Terapisi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi.
Dilan Aydın adresi nerede?Dilan Aydın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- 1434 sokak, Kültür Mah., Perk Apartmanı, No:2, Daire:4, Alsancak Diesem Psikolojik Danışmanlık Merkezi İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Dilan Aydın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Dilan Aydın uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Dilan Aydın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Dilan Aydın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Dilan Aydın hangi dilleri konuşuyor?Dilan Aydın ile İngilizce, Fransızca dilinde konuşabilirsiniz.
Dilan Aydın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Dilan Aydın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Dilan Aydın hakkında ne düşünüyor?Toplam 71 hasta / danışan, Dilan Aydın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Dilan Aydın hangi sigortaları kabul ediyor?Dilan Aydın tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.