Psk. Elif Kayurtar

Psikoloji · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Robert Kolej mezuniyetimin ardından Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünde lisans eğitimimi tamamladım. Akademik yolculuğumun ilerleyen döneminde insan psikolojisine ve ilişkisel dinamiklere duyduğum ilgi doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde yeniden lisans eğitimi aldım. Farklı disiplinlerden gelen bu akademik geçmiş, insan davranışını çok katmanlı bir perspektifle ele almama olanak sağlamaktadır.

Şu anda Medipol Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında tez aşamasındayım. Akademik çalışmalarım, erken dönem ilişkisel deneyimlerin yetişkinlikteki bağlanma örüntüleri, psikolojik iyi oluş ve ilişki doyumu üzerindeki etkileri üzerine yoğunlaşmaktadır.

Çalışmalarımın temelini psikodinamik yaklaşım oluşturur. Özellikle aktarım odaklı bir perspektifle, danışanın yaşamında tekrar eden ilişki ve davranış örüntülerini anlamaya odaklanırım. Terapide amacım yalnızca mevcut semptomları hafifletmek değil, yüzeyde görünen problemin altında yatan dinamikleri birlikte keşfetmektir.

Terapi sürecinde güvenli ve düşünsel olarak derin bir alan oluşturmayı önemserim. Danışanın kendini anlaşılmış, ciddiye alınmış ve yargılanmadan ifade edebildiği bir ilişki zemini kurmak önceliğimdir. Hızlı çözümlerden ziyade, kalıcı içgörü ve yapısal değişimi hedeflerim.

Yetişkinlerle çalışıyorum.
Anksiyete, depresyon, ilişki sorunları, bağlanma güçlükleri, özgüven problemleri, tükenmişlik, kimlik ve otantiklik meseleleri ile erken dönem duygusal ihmal ve travma deneyimleri çalışma alanlarım arasındadır.

Empati ve ilişkisel hassasiyet terapötik yaklaşımımın merkezindedir. Terapiyi, kişinin tekrar eden örüntülerini fark ederek daha bilinçli seçimler yapabildiği ve hayatının kontrolünü daha sağlam bir biçimde ele alabildiği bir süreç olarak görüyorum.

Aynı zamanda psikoloji alanında çok sayıda kitap çevirisi yapmaktayım. Kuramsal literatürle aktif temas halinde olmak, klinik pratiğimi besleyen ve derinleştiren önemli bir unsurdur.

Seanslar 45 dakika sürmektedir. Online ve yüz yüze görüşme seçenekleri mevcuttur.

Yetişkin

Online danışmanlık

Röportaj

Psk. Elif Kayurtar

Suadiye, Kadıköy, İstanbul

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• H

Elif Hanım’a sosyal medya üzerinden ulaştım. Kendisi gerçekten işinin ehli, mesleki donanımı yüksek ve etik duruşu çok güçlü bir psikolog. Kronik depresyon sebebiyle başvurdum. Daha ilk görüşmeden itibaren hem profesyonelliği hem de sakin, kapsayıcı yaklaşımı sayesinde kendimi güvende ve doğru yerde hissettim. Terapide benim için en önemli şeylerden biri güven duygusuydu ve Elif Hanım bu zemini çok sağlam bir şekilde oluşturdu.
    Hayatımda ilk kez psikoterapi desteği almaya karar vermiştim ve açıkçası doğru kişiyle karşılaşmak benim için büyük bir soru işaretiydi. Bu süreçte Elif Hanım'la yollarımızın kesişmesi gerçekten büyük bir fayda oldu. Seanslarda hem yargısız bir alan buluyorum hem de kendimi daha iyi anlayabilmem için nazik ama güçlü bir rehberlik görüyorum. Zor konuları konuşurken bile anlaşıldığımı ve kabul edildiğimi hissetmek benim için çok kıymetli.

• I

Elif Hanım’a bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Anksiyete atakları kontrolü için görüşme sağladık, gerek kullandığı ton, gerekse ihtiyacım olan ‘anlaşıldığını hissetme’ duygusunu çok profesyonelce bana hissettirdi. Ayrıca çok verimli noktalara değindiğimiz ve günlük hayatımda hızlıca ilerleme kaydetmeme sebep olan bir süreç geçirdik.

•  •

Stresli ve duygularımı yoğun yaşadığım bir dönemde, tavsiye üzerine Elif Hanım’a ulaştım. Kendisiyle çalışmaya başladığımdan beri kendimi daha rahat ve güvende hissediyorum. Sakin ve yargısız yaklaşımı sayesinde zor konuları bile açıkça konuşabiliyorum. Seanslarda gerçekten dinlendiğimi hissediyorum ve verdiği geri bildirimler bana yeni bakış açıları kazandırıyor. Süreç bana iyi geldi ve aldığım destekten çok memnunum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• M

Elif Hanım’a bir arkadaşımın referansıyla ulaştım. İlişkisel sorunlar sebebiyle başvurdum. Sürecimiz benim için çok verimli ilerliyor. Daha önce yaşadığım deneyime göre güvendiğim ve kendimi rahat hissettiğim bir terapist.

• B

Elif Hanım’a, tanıdığımın tavsiyesiyle ulaştım. Elif Hanım ile tekrarlayan ilişkilerde zorlandığım, duygusal olarak yoğun mutsuzluk ve karmaşık bir dönemimdeydim. Seans sürecinde özellikle çocukluk yaşantılarımın bugünkü ilişkilerime nasıl yansıdığını fark etmek benim için oldukça kıymetliydi. Elif Hanım'ın sakin, derinlikli ve anlayan yaklaşımı sayesinde kendimi savunmada hissetmeden konuşabildiğim bir alan oluştu. Zamanla kendi duygularımı daha iyi anlamaya, tepkilerimin kökenlerini görmeye ve kendime karşı daha şefkatli bir yerden bakmaya başladım. Süreç benim için yüzeysel tavsiyelerden çok, kendimi anlamaya doğru ilerleyen gerçek bir yolculuk gibiydi. Benzer şekilde kendini keşfetmek ve ilişkisel örüntülerini anlamak isteyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Uzun süredir psikolojik danışmanlık almam gerektiğini biliyordum, ama ertelediğim bir konuydu. Elif Hanımı bir arkadaşımdan duydum. Kendisi de benim gibi konuşmakta zorlanan ve bu sebeple mental rahatlığını ikinci plana atan biriydi. Benzer bir karakterin fayda aldığını görünce bu sefer adım attım. En başta ne konuşacağımı bilmiyordum fakat Elif Hanımla emek verince o doğal akışa girebildik. Aslında ana problemim ilişkilerim ve kariyerimle ilgili sorunlardı ancak seanslarımızda rehberliği sayesinde paspasın altına süpürdüğüm başka konuları çözümlemeye başladım. Kendime güvenimin yerine gelmesi birçok şeyi değiştirdi. Uyku problemim bile azaldı. Elif Hanımın boğmayan ve yargılamayan tavrı, yönlendirmeyen ama o kendini tanıma yolculuğuna çıkabilmeniz için yol gösterici tarzı beni yavaş yavaş çözümlemeye başladı. Keşke Elif Hanımla daha önce başlasaydık diyebilirim ve herkese tavsiye ederim.

•  •

Elif Hanım’a bir tanıdığımın referansı ile ulaştım. Depresyon sebebiyle başvurdum. Ben de bu süreçte çok memnunum; çevremde tavsiye ettiğim kişi oldu ve etmeye devam ediyorum. Sizi dinleyen birisi ve asla bunu yap, şunu yap şeklinde yönlendirmiyor. Elif Hanım tamamen sizi düşünmeye yönlendiriyor ve ne yapmanız gerektiğini sizin bulmanızı sağlıyor. Bu konuda yolum kendisiyle kesiştiği için çok memnunum.

• Y

İlişki sürecimde yaşadığım zorluklar ve artan kaygılarım için başvurdum. Baştan sona güven veren, sakin ve profesyonel bir danışmanlık deneyimi oldu. Kendime ve ilişkilerime başka bir yerden bakabilmemi sağladı. Gerçekten iyi bir destek. İhtiyaç duyan herkese öneririm.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •