"Eleştiriyorsan değiştir; değiştiremiyorsan kabul et."
Zorlu ergenlik yıllarımın içinde karşılaştığım bu söz ile birlikte kafamda çakan şimşekler beni psikoloji alanına yöneltti. Bu cümle hayatımın her döneminde bana farklı anlamlar çağrıştırsa da aynı zamanda beni hep harekete geçiren de bir motivasyon aracı olmuştur.

Ve bir gün yine bu cümlenin ardından bir de baktım Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümündeyim. Harika bir öğretim kadrosu ve tamamen öğrenmeye dayalı bir eğitim sistemi ile birlikte geçirdiğim 4 yılın ardından; kendi çocukluğumu düşünerek "bu iş çocukluktan başlıyor" düşüncesi ile çocuk ve ergen alanına yönelip Ufuk Üniversitesinde gelişim psikolojisi yüksek lisansına giriş yaptım. Burada uzmanlık çalışmalarımı tamamlarken bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde özel gereksinimli çocuklarla sosyal iletişim ve duygu düzenleme becerileri üzerine müzik terapi çalışmaları yürüttüm ve ailelerle ilk psikoterapi görüşmelerimi yapmaya başladım.

Hayatımda beni gölgem gibi takip eden müziği yanımdan hiç ayırmadan psikoloji ile sık sık bir araya getirecek faaliyetlerde bulunmaya çalıştım ve bu noktada birçok müzik terapi eğitim ve atölyelerine katıldım. Müziğin insan üzerindeki psikolojik etkilerini araştırırken özellikle beyin, dikkat ve hafıza çalışmalarına odaklandım ve tam bu sırada EMDR Terapisi ile yolum kesişti. İşlenmemiş anı ağlarımızın bugün hayatımızı nasıl etkilediğine dair birçok araştırmanın ardından Dr.Emre Konuk'un öncülüğünde 1.Düzey EMDR Terapi eğitimimi tamamladım. Ardından Asena Yurtsever'den 2.Düzey EMDR Terapi, Yetişkinlerde Bağlanma ve EMDR eğitimlerini tamamladım. Bunları bir de Prof.Dr. Hakan Türkçapar'ın Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimiyle birleştirerek danışanlarıma yardımcı olabilmek amacı ile eklektik bir çalışma yolu benimsedim.

Bugün ergen ve yetişkinlerle çalışmakta ve hala onlara en iyi şekilde yardımcı olabilmek adına kendimi geliştirecek eğitimlere katılmaya devam etmekteyim. Bunun en temel sebeplerinden ilki mesleğime olan büyük sevgim olmakla birlikte bir diğer sebebi de "insan"a olan inancımdan kaynaklanmakta. Bir danışanımla aramda geçen küçük bir diyalog ile bu konudaki düşüncelerimi ifade edebilirim.
"Size sürekli sıkıntı, dert, tasa anlatıyorlar. Hala insanları seviyor musunuz gerçekten?"
"Benim mesleğimde kötü biriyle tanışma ihtimalim yok; danışanlarımın hepsi hayattaki kişi ve olaylarla mücadele etme konusunda yorgun veya umutsuz hisseden güzel kalpli insanlar. Hiç kimse birinin canını nasıl yakarım diye gelmiyor; hepsi canım çok yandı diye geliyor. Bunları duyduktan sonra insanları neden sevmeyeyim?"

Sonuç olarak evet cümle hala aynı "eleştiriyorsan değiştir, değiştiremiyorsan kabul et". Fakat ben buna bir eklenti de bulunarak sözlerimi tamamlamak isterim.
"Eleştiriyorsan değiştir; değiştiremiyorsan kabul et; kabul de edemiyorsan destek alabilirsin."

Yetişkin
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Plevne Psikoloji Merkezi

Mavişehir Park Yaşam Ofisleri, 6523 Sk., No:32/A, Kat:1, D:106, Karşıyaka, İzmir 35590

Makaleler

• G

Hayatımın en zor dönemlerinden birinde yoğun anksiyete yaşarken Erdem Bey’le tanışmak benim için büyük bir şanstı. Samimi, sakin ve güven veren yaklaşımıyla gerçekten dinleyip anlaması, karanlık ruh hâlimden çıkmama büyük destek oldu.

Duygularımı fark etmemde, yaşadıklarımı anlamlandırmamda ve kendime yeniden güven kazanmamda rehberliği hâlâ devam ediyor. Bu süreçte yanımda oluşu ve profesyonel desteği benim için çok kıymetli. Görüşmelerin yönü ve kazandırdığı farkındalık uzun zamandır ihtiyaç duyduğum bir şeymiş; bunu fark etmek benim için büyük bir adım oldu.

• M

Terapi süreçlerinde ilk randevunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Güven veren, anlaşıldığını ve bundan sonra da anlaşılacağını hissettiren bir görüşme oldu.

• G

Anksiyete ataklarımın şiddetlendiği bir dönemde artık son bir umut olarak terapiyi denemeye karar verdim.Her ne kadar terapiye karşı
    önyargılarım olsa da,detaylı araştırmalarım sonucunda yolum Erdem Bey ile kesişti.İyi ki de
    öyle olmuş;sanırım hayattaki en büyük şansımı
    burda kullandım.İlk seansdan itibaren kendimi
    ifade etmekte zorlanmama rağmen,Erdem
    Bey'in yormayan, samimi ve naif yaklaşımı benim için bu süreci kolaylaştırdı.Yaklaşık 10 aydır Emdr terapisi ile çocukluk travmalarım
    üzerinde çalışıyoruz.Hayatıma etkisi beklentilerimin de çok daha ötesinde oldu.Anksiyete'nin tedavi edilebilir olduğunu bizzat yaşayarak deneyimledim.Terapiye karşı
    önyargıları olanlara ,Erdem Bey'i gönül rahatlığıyla önerebilirim;kendinize yapabilceğiniz en değerli iyiliklerden biri olacaktır.Şahsen benim öyle oldu.

• D

Hayatta bazı sorunlarımın, istemediğim alışkanlıklarımın ve sabote edici düşünce paternlerimin doğasını daha iyi anlamak istediğim için psikolojiye bir merakım zaten vardı. Ancak bu işi bir terapistin yardımıyla yapmak için gereken bütçe ve zamanı ayırma konusunda kararsızdım. Erdem Bey ile 10 seans sonrası bu kararı verdiğim için çok mutluyum. EMDR gerçekten işe yarıyor. Yıllardır süren bazı kronik mental alışkanlıkların doğasını daha iyi anlıyorum. Bunları anlamak otomatik olarak iyileştirici bir etkiye sahip, ve hafif de olsa hayatımda etkilerini hissetmeye başladım.

İçinize attığınız problemleriniz, bir şeylerin ters gittiğini hissettiğiniz anlarınız, veya kendi bilinçaltınız ile ilgili bir merakınız varsa ama Terapi veya EMDR hakkında şüpheci iseniz bir şans vermenizi tavsiye ederim.

• G

Hayatımda ilk kez bir terapi yönteminin bu kadar derin ve kalıcı bir etki bırakabileceğini EMDR terapisiyle gördüm. Erdem bey seanslar boyunca öyle bir güven ortamı sundu ki, daha önce kimseye anlatamadığım şeyleri anlatabildim. Ama sadece anlatmakla kalmadım; bu terapiyle birlikte o anıları zihinsel olarak yeniden işledim.

Terapistimin yaklaşımı son derece profesyonel ama aynı zamanda çok içten ve insanîydi. Ne zaman yıkılacak gibi olsam, beni sabırla tuttu, destekledi ama en önemlisi kendi gücümü bulmamı sağladı. Onun sayesinde, travmalarımı artık sadece “başıma gelenler” olarak değil, içinden geçtiğim ve dönüştüğüm deneyimler olarak görebiliyorum.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, Erdem beyle çalışmaya başlamasaydım hâlâ aynı yerde, aynı zihinsel yüklerle boğuşuyor olabilirdim. Eğer benzer şeyler yaşıyorsanız ve “artık değişmek istiyorum” diyorsanız, Erdem beye başvurmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Gerçek anlamda bir iyileşme mümkünmüş, ben bizzat yaşadım.

• B

Nokta atışı yorumlarla ,kendimle ilgili alanlara daha geniş bir açıdan bakmam için çalışma yaptı Erdem bey. Henuz yolun başındayız,ilerleyen zamanlarda da çok memnun kalacağımdan eminim.

• Online Danışmanlık  •

Erdem Hoca gerçekten profesyonelliğiyle, mükemmel ses tonu, yaklaşımları, yaşadıklarınıza hislerinize empati kurmasıyla o kadar iyi geliyor ki. Kızım kendini buldu sağlıklı anne kız ilişkisi nasıl güzel birşeymiş Erdem Hoca bunu kurmamıza destek oldu. Bence herkesin hayatında Erdem Hoca gibi bakış açınıza yol gösterebilecek biri olmalı

• N

YAKLAŞIK 7 AYLIK SÜREN TERAPİ SÜRECİM HAYATIMDA HARİKA POZİTİF DEĞİŞİMLERLE NETİCELENDİ. ÇOCUKLUK ANILARIMIZIN GÜNLÜK YAŞANTIMIZDA BİZİ NASIL ETKİLDEĞİNİ BİRLİKTE KEŞFETTİK VE HAYATTA KONTROL ETMEKTE ZORLANDIĞIM DUYGULARIMI FARK ETTİK. KENDİ İÇİME DOĞRU BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ BU YOLCULUK AİLE VE SOSYAL İLİŞKİLERİMİN ÇOK DAHA SAĞLIKLI OLMASINA VESİLE OLDU. ANLAYIŞI ÖZVERİSİ SAMİMİYETİNDEN DOLAYI ÇOK MEMNUN KALDIM

• Online Danışmanlık  •

Küçüklüğümden yetişkinliğime izleri birlikte görebildiğimiz, sabırla dinleyen bir uzmanla ilerlediğim için çok şanslıyım.

• K

Erdem Hoca ile olan seanslarımdan inanılmaz fayda sağlıyorum. Erdem Hoca sizi sadece dinlemekle kalmıyor; beden dili, mimikleri ve sunduğu çözüm önerileriyle birlikte ne kadar iyi anladığını da gösteriyor. Etkili iletişim becerisi dedikleri bu olsa gerek. Birlikte geçirdiğiniz vaktin her saniyesini değerlendiriyor. İnanılmaz donanımlı. Yaptığı tespitler nokta atışı niteliğinde. Ben iyileşmek için ne kadar çabalıyorsam Erdem Hoca'nın da bana yardımcı olmak için o kadar çabaladığını hissedebiliyorum. Çocukluk anılarımın şimdi yaşadığım duygusal durum üzerindeki bilinç dışı etkilerini fark etmemi sağladı. Seansta ele aldığı konuyu tamamlıyor ve kendinizdeki değişimi fark edebiliyorsunuz. Çocukluk travmalarımdan birini Emdr tekniği kullanarak öyle güzel işledi ki geldiğim noktaya ben bile inanamadım. Erdem Hoca ile yollarımız kesiştiği için çok mutluyum. Çözüme ihtiyacınız varsa gönül rahatlığıyla Erdem Hoca'yı seçebilirsiniz.

• Plevne Psikoloji Merkezi  •