Ben, Fatma İdil Kaya, psikoloji alanında danışanlarımla güvene dayalı, anlayışlı ve birlikte yol aldığımız bir süreç yürütmeyi önemseyen bir psikoloğum.
Eğitim hayatımın temelleri Mersin Toros Fen Lisesi’nden (2019) mezun olmamla şekillendi. Lisans eğitimimi Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladım (2025). Akademik yolculuğum boyunca psikolojinin hem bilimsel hem de insana dokunan yönünü derinlemesine öğrenmeye odaklandım.
Bilişsel Davranışçı Terapi alanındaki eğitimimi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği (BDPD) bünyesinde, Hakan Türkçapar eşliğinde tamamladım. Ardından Mehmet Zihni Sungur’dan Aile Danışmanlığı eğitimi alarak bireysel çalışmalarımı aile sistemi perspektifiyle zenginleştirdim.
Mesleki gelişimimi desteklemek amacıyla; Pozitif Psikoloji, Gerçeklik Terapisi, Cinsel Terapi, Davranış Analizi, çeşitli yetişkin psikolojik testleri ile çocuklara yönelik dikkat ve zekâ testleri eğitimlerini tamamladım.
Uygulama deneyimlerim ilk olarak İstanbul’da rehabilitasyon merkezinde staj yaparak başladı. Ardından Ankara’da Türkiye Derste kurumunda öğrenci ve ebeveyn danışmanlığı yaptım. Rehber Klinik bünyesinde farklı eğitim ve staj programlarıyla bilgilerimi pekiştirdim.
Ayrıca üniversite sürecimde 3 ay süreyle Amerika’da bulunarak dil gelişimi ve kültürlerarası deneyim kazanma fırsatı elde ettim.
Psikoloji alanındaki ilgim yalnızca klinik çalışmalarla sınırlı kalmadı. Bir dönem Aves Yayıncılık’ta editörlük yaptım. Günümüzde ise Psychology Times Dergisi’nde aktif olarak yazarlık yapmakta, aynı zamanda Devents internet bloğunda köşe yazılarımla psikoloji bilgisini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflemekteyim.
Danışanlarımla çalışırken amacım; yargılamadan dinlenen, anlaşılan ve kendini güvende hisseden bir alan yaratmak. Her bireyin hikâyesinin kendine özgü olduğuna inanıyorum ve süreci birlikte, adım adım ilerletmeyi önemsiyorum.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
İlişki Terapisi
- Sigortası olan hastalar
- Sigortası olan hastalar
b...
Çocuğumun tablet ve telefon kullanımıyla ilgili destek almak için başvurduk. İdil Hanım'ın anlayışlı, sakin ve yol gösterici yaklaşımı sayesinde ebeveyn olarak nasıl sınır koymamız gerektiğini öğrendik. Kısa sürede evde daha sağlıklı bir düzen oluştu. 27 Ekim'de başladık; devam ediyoruz, haftada 1 gün online terapi alıyoruz. Tavsiye ederim.
s...
Sınav sürecinde yaşadığım kaygı ve belirsizliklerle başvurdum. İdil Hanım’ın sakin, destekleyici ve empatik yaklaşımı sayesinde kendimi daha güçlü hissetmeye başladım. Kaygım azaldı. Tavsiye ederim.
m...
Bir yakınımın tavsiyesi üzerine ulaştım. İlişkilerimde yaşadığım sorunlar nedeniyle başvurmuştum. İdil Hanım’ın anlayışlı, sakin ve empatik yaklaşımı sayesinde kendimi daha net ifade etmeyi öğrendim. Seanslar bana bakış açımı değiştirme ve daha sağlıklı adımlar atma konusunda çok katkı sağladı. Tavsiye ederim.
Fatma İdil Kaya isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma İdil Kaya, Psikoloji. Size Fatma İdil Kaya tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi.
Fatma İdil Kaya adresi nerede?Fatma İdil Kaya şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma İdil Kaya isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Fatma İdil Kaya uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Fatma İdil Kaya isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatma İdil Kaya, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Fatma İdil Kaya hangi dilleri konuşuyor?Fatma İdil Kaya ile İngilizce, İspanyolca dilinde konuşabilirsiniz.
Fatma İdil Kaya isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma İdil Kaya tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Fatma İdil Kaya hakkında ne düşünüyor?Toplam 3 hasta / danışan, Fatma İdil Kaya hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Fatma İdil Kaya hangi sigortaları kabul ediyor?Fatma İdil Kaya tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.