Klinik Psikolog Gizem Erdal, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden mezun olmuş, ardından aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisans programını yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca hastane, klinik, anaokulu ve dernek gibi çeşitli kurumlarda staj yaparak çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışma fırsatı bulmuştur. Ayrıca gönüllü projelerde aktif rol almış, afet bölgelerinde grup atölyeleri ve psikososyal destek hizmetleri sunarak travma sonrası iyileşme süreçlerine katkı sağlamıştır.
Psikoterapi sürecini ağırlıklı olarak psikodinamik kuram çerçevesinde yürütmekte; danışanın ihtiyacına göre duygu odaklı terapi, bilişsel davranışçı terapi ve diğer teknikleri harmanlayarak bütüncül bir yaklaşımla çalışmaktadır. Şu ana kadar 300’ün üzerinde seans ve 150 saatten fazla süpervizyon deneyimi ile profesyonel gelişimini sürekli olarak sürdürmektedir. Etik değerlere bağlılığı ve danışan gizliliğine verdiği önem, terapötik sürecin temel taşlarını oluşturmaktadır.
Çocuk testleri, oyun terapisi, travma terapisi, aile danışmanlığı, duygu odaklı bireysel ve çift terapisi, mindfulness temelli terapi gibi birçok alanda eğitim almıştır. Hem çevrimiçi hem de yüz yüze bireysel psikoterapi hizmeti sunmaktadır.
Aynı zamanda kendi psikoterapi sürecinden geçerek mesleki farkındalığını derinleştirmiş; Psychology Times Türkiye ve UK platformlarında köşe yazarlığı yaparak psikoloji alanındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı sürdürmektedir.
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Depresyon
- Panik Atak
- Majör Depresif Bozukluk
- Stres
istanbul, İstanbul
Psk. Gizem Erdal
f...
Bulunduğum yeni bir ortamda sıkışıp kalmış gibi hissettiğim, doğru iletişimi nasıl kuracağımı bilemediğim bir süreçle birlikte sağlıkla ilgili yoğun kaygılarımın da olduğu bir dönemde bir arkadaşım vasıtasıyla yolumuz kesişti Gizem Hanımla. Bu seans süreci bambaşka bir yolculukmuş zamanla öğrendim. Kendimi tanımamı, olayların bir başka yüzünü de görmemi sağladı aslında. Her seferinde farklı bir farkındalık oluşturan, yürüdüğümüz yolda nahif bir şekilde bana eşlik eden ve yoluma bir sürü pencere açmamı sağlayan bir terapist oldu bana. İyi ki yollarımız kesişti. Herkesin kendiyle ilgili çıkmak istediği yolculuğu Gizem Hanımla kesişsin çok isterim.
Z
z...
Gizem hocamla 1,5 yıldır devam eden terapi sürecine, nedenini tam açıklayamasam da “Belki farkında olmadığım zorlantılarım vardır.” diyerek başladım. Psikoloji öğrencisi olarak bu sürecin bana katkı sağlayacağını düşünmem de etkili oldu. Terapiyle birlikte hem kendimi yeniden tanıdım hem de içimdeki küçük kıza şefkatle yaklaşmayı öğrendim. Zamanla içgörüm gelişti; zorlandığım konularda düşünmeye ve çözüm üretmeye başladım. Gizem hocamın bana olan yaklaşımı o kadar naifti ki, hiçbir zaman süreci bırakmak istemedim. Sosyal fobi gibi konularda korkularımın düşündüğüm kadar yıkıcı olmadığını görmek, benim için çok öğreticiydi. Bu süreçte hem düşünce hem duygu hem de davranış boyutunda geliştiğimi hissediyorum. Terapistim bazen bir öğretmen, bazen bir dost, bazen bir abla gibi oldu. Ama en çok da, benimle birlikte bana dışarıdan bakan bir rehber oldu.
Gizem Hanımla yollarımız geçtiğimiz sene kaka tutma ve buna bağlı olarak davranış ve yeme bozukluğu olan 4 yaşındaki oğluma çocuk psikiyatristinin oyun terapisi önermesi üzerine kesişti. Kendisine bir yakınımın önerisi üzerine ulaştım. Büyük bir çıkmazda olduğumuzu düşündüğüm çok çaresiz bir anımızda Gizem Hanım bütün içtenliğiyle çaresiz ve çözümsüz olmadığımızı bize anlattı. Oğlum “Gizem ablasını” çok seviyor, terapi günlerini iple çekiyordu. Kendisine oğlumuzu gözümüz kapalı teslim ediyorduk. Süreç çoğunlukla Gizem Hanım'ın öngördüğü şekilde ilerledi. Oğlumla ve bizimle süreç boyunca iletişimi çok açık, anlaşılır ve pozitifti. Oğlumdaki olumlu değişiklikler için kendisine minnettarız. İyi ki Gizem Hanımla yollarımız kesişmiş. Benzer sorunları yaşayan herkese yürekten tavsiyemdir.
a...
Babamı kaybettikten sonra uzun süre kendimi hiç iyi hissedemedim. Bir yardım almak istedim ve Gizem Hanım'la tanıştım. Sürecimden çok memnun kaldım. Hala da devam etmem gerekiyor ancak biraz ara verdim. Gizem Hanım, sorduğu sorularla bende ışıklar yaktı. Verdiği ödevlerle hayatımdaki güzel şeyleri görmeme sebep oldu.
h...
Eğitim aldığım stajda klinikte hocalarımdan biri önerdi. Gizem Hanım'ı OKB ve zorlayıcı düşüncelerden dolayı terapi almak istedim kendisinden. Gizem Hanım'la sürecimizde benim için en kıymetli olan duygu odaklı bir terapi ekolünü benimseyerek duygularıma ve hissettiklerime içten verdiğini hissettiğim gerçek duygusal geri bildirimlerdi. Çevreme de halihazırda tavsiye ettim. Sürecimizden çok memnunum.
g...
Gizem Hanım'a bir yakınım aracılığıyla ulaştım. Görüşmelere, hayatımda yaşadığım bazı zorluklarla başa çıkmakta zorlandığım bir dönemde başladım.
İlk seanstan itibaren kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadan dinlendiğim bir ortam sağladı. Süreç boyunca farkındalığımın arttığını ve duygularımı daha iyi anlayıp yönetebildiğimi hissettim.
Gizem Hanım'ı, profesyonelliği ve yaklaşımıyla psikolojik destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.• • •
e....t
Gizem Hanım’la yaklaşık iki sene önce, hayatımda kendimi çok karmaşık hissettiğim bir dönemde yollarımız kesişti. Kim olduğumu, ne istediğimi, hangi ilişkilerin bana iyi geldiğini ya da zarar verdiğini pek bilemediğim, bolca çelişki yaşadığım bir süreçteydim. O dönem kendimi tanımlamakta, anlamakta zorlanıyordum.
Seanslarımız sayesinde önce iç dünyama daha objektif bakabilmeyi, duygularımı ayırt edebilmeyi, ihtiyaçlarımı daha net duyabilmeyi öğrendim. Kendimi terapi odasında ilk kez bu kadar güvenli, samimi ve hiç yargılanmadan ifade edebildim. Terapide Gizem Hanım’la kurduğum ilişki benim için çok kıymetli; kendimi hem çok anlaşılmış hem de desteklenmiş hissettim.
Bu süreç bana kendimle ilgili çok şey kattı, hayata bakışımı, ilişkilerimi ve en önemlisi kendimle kurduğum ilişkiyi değiştirdi. İyi ki yollarımız kesişmiş.• Online Danışmanlık • Online Terapi •
m...
Gizem Hanım ile üniversite sınavı sürecimde kaygılarımı azaltmak, stresimi yönetebileceğim bir seviyeye getirmek için yollarımız kesişti. Terapi almak benim çok uzun zamandır aklımda olan bir durumdu ancak terapiye başladığımda fark ettim ki aslında süreci kendi içimde hep çevremden duyduğum şekilde canlandırmışım. Terapistim benim aslında terapilere karşı farkında olmadan oluşturduğum tabularımı yıktı. İlk başlarda terapilerde ağlarken neden bu duyguyu yaşadığımı şu an ağlamak istemediğimi anlatırken zamanla o duyguda kalmayı ve kendime zaman tanımayı öğrendim. Seans çıkışlarında sanki sadece konuştuk ve bitti gibi düşündüğüm bana anlatmanın hiçbir şey katmadığını zannettiğim olayların hayatımda aslında farklı şeyleri görmemi sağladığını kendime daha şefkatli yaklaşmama olanak tanıdığını anladım. Zamanla terapistime daha çok güven duydum. Bu süreçte benim yanımda oldu, zaman zaman bana yol gösterdi, kendimin farkında olmamı sağladı. Çevremdeki herkese de kesinlikle tavsiye ederim.
Gizem Erdal isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Gizem Erdal, Psikoloji. Size Gizem Erdal tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi.
Gizem Erdal adresi nerede?Gizem Erdal şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- istanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Gizem Erdal isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Gizem Erdal uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Gizem Erdal isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Gizem Erdal, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Gizem Erdal isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Gizem Erdal tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Gizem Erdal hakkında ne düşünüyor?Toplam 8 hasta / danışan, Gizem Erdal hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.