Dr. Hanife Yılmaz Çengel, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2008 yılında 6 ay süreyle Erasmus programıyla Napoli’de Universita Di Napoli Federico II’da eğitim gördü, sonrasında aynı sene içinde Amerika’da Cleveland Clinic ve Weill Cornell University Newyork Presbyterian Hospital’da gözlemci olarak bulundu. 2009 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Psikiyatri ihtisasına 2010 yılında Prof.Dr.Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ergen servisinde başladı. Ergen servisinin Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümüne devredilmesiyle asistanlık sürecini ve sonrasında da uzmanlık sürecinin büyük kısmını alkol ve madde bağımlılığı tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan AMATEM ’de geçirdi. Çalışmalarının büyük kısmını bağımlılık alanında verdi. Bu alanda yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve kitap bölümleri bulunmaktadır. İhtisası boyunca kadın ve erkek yataklı servisi, çocuk ve ergen psikiyatrisi ayaktan ve yataklı servisi, adli tıp yataklı servisi, psikoterapi merkezinde görev alarak tecrübe kazandı. 2016 yılında psikiyatri uzmanı ünvanını almaya hak kazandı. Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ndeki 2 aylık görevin ardından tekrar Prof.Dr.Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uzman olarak geri döndü. Kişilerin ruhsal hastalıklarına ya da sorunlarına müdahalenin sadece farmakolojik tedavilerle değil, psikoterapi ile de olması gerektiğine inandığından asistanlık ve uzmanlık sürecinde birçok eğitime katılmış ve halen katılmaya devam etmektedir. 2012-2013 yıllarında Bilişsel Davranışçı Terapi (Cognitive-Behavioral Therapy), 2013-2014 yıllarında Çift ve Aile Terapisi, 2012-2016 yıllarında Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD)’nden Cinsel terapi alanlarında sertifika ve eğitimler almıştır. 2016 yılında Dr. Abdulkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nde Psikodrama eğitimi almaya başlamış, koterapist ünvanı almaya hak kazanmış halen eğitim sürecine devam etmektedir. 2016-2019 yılları arasında psikiyatri uzmanı olarak çalıştığı Prof.Dr.Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 2019 yılında ayrılmış, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. Halen aynı üniversitede lisans ve yüksek lisans dersleri vermekte aynı zamanda Beylikdüzü’ndeki özel muayenehanesinde danışanlarına hizmet vermektedir.

Yetişkin

Psikiyatri Randevusu

Cinsel Terapi

Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad. No:1 Ekinoks rezidans E1 blok kat:8 daire: 114, İstanbul

Dr. Hanife Yılmaz Çengel Muayenehanesi

Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad. No:1 Ekinoks rezidans E1 blok kat:8 daire: 114, Beylikdüzü, İstanbul 34100

• M

Hanife hanımdan Psikoterapi hizmeti almaktayım. Bu süreçte yaklaşımı, tutarlılığı bana çok iyi geldi. Her seansta yeni bir farkındalıkla yolumu aydınlatmakta olup kendimi ve olayları daha objektif görmemi sağlamaktadır. Sürecim hala devam ediyor.

• Dr. Hanife Yılmaz Çengel Muayenehanesi Psikoterapi  •

Çift terapisi için başvurduk. Seanslarımız çok güzel ve etkili geçiyor. Seanslar sonrasında kendimde değişimler fark ettim. Bakış açımız değişti. Eşimde de değişimler var. Hanife Hanım çok tatlı bir doktor. Kişisel olarak da beğenip seviyorum. Yaklaşımı da hoş ve kibar. Genel olarak memnunum kendisinden.

• D

Ameliyat geçirdim; kendimi toparlayamadım. Bu sebepten dolayı destek almak istedim. Tanıya anksiyete bozukluğu konuldu. İlaç tedavisi şeklinde ilerliyoruz. Tedavim çok iyi geçiyor. Sürecimiz devam ediyor; hiçbir problem olmadı. İyi, güzel, anlayışlı bir doktor; kendisinden çok memnunum. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Bana yardımcı oluyor.

• G

1-2 yıldır gidiyorum; kendisinden çok memnunum. Psikoterapi alıyorum; anksiyete vardı bende. Herkese tavsiye ederim. Seanslardan olumlu sonuçlar alıyorum; verimli geçiyor. İstediğim zaman ararsam ulaşabiliyorum. Hanife hoca gerçekten branşında çok başarılı. Uzun süredir birlikte devam ediyoruz. İlaç kullanmadan da anksiyete ve panik ataklarda tedavi olacağımı gördüm. Birçok şeyde bakış açımı değiştirdi.

•  •

Depresyon için başvurdum. Odamdan dışarı bile çıkmıyordum. 2 senedir kendisine gidiyorum; ilaç terapi şeklinde ilerliyoruz. Psikoterapi ağırlıklı çalışıyoruz. Ben çok memnunum. Birkaç doktora gittim; kendisi yaşam kalitemi yerine getirdi. Hanife Hanım güven sağlayan bir doktor. Bu yüzden daha rahat konuşabiliyorum. Epey bir yol izledik.

•  •

Tavsiye üzerine anksiyete için başvurdum. Tedavim güzel geçiyor, memnunum. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Eskiden 15 günde bir seanslara gidiyordum, şimdi ayda bir. Hanife Hanım işine saygılı, hastasına değer veren birisi.

• M

Çift terapisi için başvurduk. Daha sonra bireysel olarak devam ettim. Seanslarımız gayet keyifli geçiyor. Yaklaşık 2,5–3 yıldır gidiyorum. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Hanife Hanımla bir şeyleri paylaşırken rahat ve konforlu hissediyorum. Uzman olarak da fikirlerine ve gözlemlerine güveniyorum.

• N

Seanslara çift terapisi olarak katılıyoruz.
    Seanslarımız gayet güzel geçiyor.
    Sürecimiz devam ediyor.
    Olumlu sonuçlar alıyoruz.
    Seanslar sayesinde değişiklikler fark ettik.
    Bize olumlu yansıyor.
    Hanife Hanım, ilgili ve alakalı bir hoca.
    Her iki tarafa da güzel, mantıklı yaklaşıyor.
    Bizim bazı şeyleri fark etmemiz için yerinde sorular soruyor.
    Düşündürerek yönlendiriyor; konuya hakim bir hekim.

• Ö

Kaygı problemimden dolayı gittim hanife hocama ilk seaslarda bile baya faydasını gördüm çözüm odaklı ve çok iyi dinleyici canı gönülden tavsiyemdir

• başka bir yer Diğer  •

Görüşmelerimiz boyunca hem profesyonel hem de anlayışlı yaklaşımı bana çok iyi geldi. Olayların analiz edilişi, farklı bakış açıları kazanmamı sağladı ve kendimle ilgili farkındalığımı artırdı. Bu süreçte düşündüğümden daha fazla ilerleme kaydettiğimi görüyorum. Doktorumun katkısı benim için gerçekten çok değerli. Emekleri çok fazla.

• Dr. Hanife Yılmaz Çengel Muayenehanesi Psikoterapi  •