Psikoloji daha fazla

İstanbul 3 adres

Klinik Psikolog İrem Pehlevan Kul, Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun olmuştur. Uzmanlığını Klinik Psikoloji alanında Çocukluk Dönemi Mutluluk Anıları ile Psikolojik İyi Oluş konulu tez araştırmasıyla tamamlamıştır.
Mezuniyetinden bu yana Psikoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek çeşitli seminer, kongre ve eğitimlere katılmıştır.
Anaokulu ve Psikolojik Danışmanlık Merkezleri’ nde çalıştığı süre boyunca, çocukların gelişimlerini takip etmiş, sosyal, duygusal gelişim, dikkat, bellek, dil gelişimlerinin sağlanması amacıyla çeşitli çalışma, etkinlikler düzenlemiş, bireysel ve çocuk terapisi, ebeveyn danışmanlığı ve atölye çalışmalarında bulunmuş, ebeveynlere eğitim seminerleri vermiştir.
Çeşitli kişilik, zekâ, gelişimsel değerlendirme testleri uygulamaktadır. Stanford Binet Zeka Testi, Wisc-r Zeka Testi, Moxo DEHB Dikkat Testi uyguladığı testlerden bazılarıdır.
Almış olduğu keman, piyano, solfej ve şan eğitimleri ile psikoloji alanındaki eğitimlerini birbirine entegre ederek çocuklarla, Ritim ve Orff, Dikkat ve Odaklanma Becerileri Geliştirme ve Duygusal Farkındalık grup atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Emdr Terapisi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi ve Pozitif Psikoloji yöntemlerini kullanan İrem Pehlevan Kul, çocuklarla çalışmanın topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek adına önemli bir görev olduğunu düşünmekte bu misyonla psikoterapi çalışmalarını ağırlıklı olarak çocuklar, ergenler ve yetişkinler ile birlikte sürdürmektedir.

Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul

Şehit Ünal Kalafat Cd. Madenler Sk. No:5 / 7 Kat:10 Daire:19, Ümraniye, İstanbul 34776

Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul - Beykoz

Kavacık Mahallesi, Ekinciler Caddesi, No:16, Kat 3, Daire 12 (Meda Plaza), Beykoz, İstanbul 34810

Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul - Üsküdar

Bulgurlu Mahallesi Detay Sokak Ekşioğlu Mehmet Sitesi D Blok Daire 6, Üsküdar, İstanbul 34794

• I

Psikolog arayışına girdiğimde araştırmalarım sonucu gitmeye karar verdim.İlk deneyimimdi.Öfke kontrolü için başvurdum ve seanslar sırasında anladım ki öfkenin altında yatan pek çok sebep var.Bu konulara değindik ve bu yönde çalışmalar yürüttük.Beni anladığını hissettirdi.Verdiği telkinler, kullandığı tekniklerle güzel bir yol kat ettiğimi düşünüyorum.Yaşamış olduğum olaylara farklı bakış açısı ile bakmamı sağladı.Ayrıca güler yüzlü kibar ve nazik bir yaklaşımı var, bu da kendimi rahat hissetmemi sağladı.

• P

Oğlum için başvurdum. Özgüven eksikliği ve korkuları vardı. Seanslar sayesinde biraz daha sakinleşti. 4-5 seans oldu, sürecimiz devam ediyor. Kendisi çok güler yüzlü ve kibar. Çocuklara davranışını ve yaklaşımını olumlu buluyorum. Memnunuz kendisinden.

• B

Pandemiden kaynaklı temizlikle alakalı bazı takıntılarım ve kaygılarım vardı bu durumlar beni çok zorlamaya başlamıştı ve bunların önüne geçmek için çoğunlukla dışarıya bile çıkmak istemiyordum hayatım çok zorlaşmaya başlamıştı ve özgüvenimi kaybetmeye başlamıştım artık. İrem Hanımla terapiye başladıktan sonra hem kendimi hem de düşüncelerimi daha iyi tanımaya başladım öğrettiği tekniklerle obsesyonlarımı kontrol etmeyi öğrendim ve bu sayede hayatıma daha rahat bir şekilde devam edebilmeye başladım özgüvenim yerine gelmeye başladı.Yorulduğum,vazgeçtiğim,yapabileceğime inanmadığım noktalarda benden daha çok bana inanarak hep güler yüzlülüğüyle,destekleriyle,yanımda olduğunu hissettirerek tekrardan umutlanmamı daha güçlü olmamı sağladı. İyi ki yollarımız kesişti onu tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum ve her zaman yanımda olduğu için, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmama rağmen hiç sıkılmadan,bıkmadan beni dinlediği için bana umut verdiği için minnettarım iyi ki varsınız.

• M

Çok iyi anlaşılır bir görüşmeydi.mutlu oldum sevecen biriydi.

• Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul Randevu  •

• N

Kötü zamanlar geçirdiğim bir dönemde İrem Hanımdan terapi almaya başladım.İçinden çıkamadığım ve yoğun kaygılı olduğum günlerde her seans bana bir nefes oldu.Görüşmelerimizde uyguladığımız teknikler benim için çok faydalıydı,bilgi birikimleri ve donanımıyla hep yardımcı oldu.Kendimi rahatça açabildim ve anlaşıldığımı da hissettim.Başladığımız noktadan daha iyi bir yere vardım.Tavsiye ederim.

• başka bir yer Diğer  •

• F

Terapiye başladığımız ilk günden bu yana farkındalığımın arttığı, hayatımda gözle görülür bir değişimin başladığı bir süreç yaşadım. Terapistimin hem mesleki donanımı hem de iletişim becerileri bu süreci benim için çok daha etkili ve verimli hale getirdi. Ses tonu, mimikleri ve yaklaşımıyla gerçekten anlaşıldığımı hissettiren biri. Kullandığı tekniklerin sürecimize olumlu katkı sağladığını net olarak deneyimledim. Aynı zamanda terapi alanı da oldukça ferah, güven verici ve ince detaylarla düşünülmüş bir ortam. İyi ki bu sürece başlamışım, iyi ki yollarımız kesişmiş. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul Psikoloji Randevusu  •

İrem hanıma uzun zamandır içinden çıkamadığım iç sesimle mücadele için gittim 6 seans terapi aldım, her defasında aynı sorularla karşısına gelmeme rağmen sabırla hepsini cevapladı, kendisinden çok memnunum, gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim

• Uzm. Kl. Psk. İrem Pehlevan Kul Psikoloji Randevusu  •

Kendisi çok tatlı bir hanımefendi. Dinleyici ve anlayışlı yaklaşımıyla insanın içini daha rahat açmasını sağlıyor. Bu süreçte bana yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çevreme de önereceğim biridir

• Z

Oğlum cinsel istismara uğradı, 5 seanstır gidiyoruz. Seansların iyi geldiğini düşünüyoruz, oğlum şu an mutlu. Süreç devam ediyor. İrem Hanım ilgili ve alakalı bir uzman. Oğlum sürekli yanına gitmek istiyor, memnunuz kendisinden.

• T

Ailesel sebeplerden dolayı dışlanmış ve meslek seçiminde zorlanıyordum. Kısaca kendimi tanıyamıyordum. Bu sebeplerden dolayı başvurdum. 3 seans oluyor, çok memnunum. Kendisinden olumlu sonuçlar alıyorum. Meslek analizi problemini çözmeyi başardık. Şu an insanlara karşı sınır koyma konusunda çalışıyoruz. İlgili ve alakalı bir uzman. Özgüven ve meslek seçme konusunda bana çok destek oldu.