Ücret öğren

Merhaba, ben Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Kaan Tuğberk Özdemir.

Beyin ve sinir cerrahisini yalnızca cerrahi işlemlerden ibaret görmüyor; doğru tanı, hastaya uygun tedavi planı ve güvene dayalı iletişimin birlikte yürütüldüğü kapsamlı bir süreç olarak değerlendiriyorum.

Mesleki çalışmalarımda özellikle omurga hastalıkları, skolyoz, bel ve boyun fıtıkları, omurga kanal darlıkları, beyin ve omurilik tümörleri, fonksiyonel nöroşirürji ve Parkinson hastalığında beyin pili (DBS) cerrahisi alanlarına yoğunlaşıyorum.

Hastalarımı değerlendirirken yalnızca MR ve diğer tetkik sonuçlarını değil; şikâyetlerini, nörolojik muayene bulgularını ve günlük yaşamlarının ne ölçüde etkilendiğini birlikte ele alıyorum. Aynı görüntüleme bulgusu farklı hastalarda farklı şikâyetlere ve tedavi ihtiyaçlarına yol açabileceği için, tedavi kararının kişiye özel olması gerektiğine inanıyorum.

Her bel veya boyun fıtığında cerrahi tedavinin gerekli olmadığını düşünüyorum. Bununla birlikte, cerrahi gerektiren durumlarda doğru zamanlamanın önemli olduğunu biliyorum. Tedavinin gecikmesi, bazı hastalarda sinir hasarının ilerlemesine veya iyileşme sürecinin zorlaşmasına neden olabilir.

Özellikle skolyoz, servikal dar kanal, omurilik basıları ve ileri omurga hastalıklarında hastanın klinik durumuna ve ihtiyaçlarına uygun tedavi planı oluşturuyorum. Uygun hastalarda mikrocerrahi ve güncel cerrahi yöntemlerden yararlanarak güvenli ve etkili sonuçlar elde etmeyi amaçlıyorum.

İlgi alanlarımdan biri de fonksiyonel nöroşirürjidir. Parkinson hastalarında uygulanan Derin Beyin Stimülasyonu (DBS – beyin pili) tedavisinde hasta seçimi, ameliyat öncesi planlama ve ameliyat sonrası takip süreçlerini bir bütün olarak değerlendiriyorum. Tedavi planlanırken hastanın genel sağlık durumu, beklentileri ve yaşam kalitesi de dikkate alınmalıdır.

Ameliyat kararı birçok hasta için önemli ve kaygı verici bir süreç olabilir. Bu nedenle muayene sırasında hastalarıma hastalıklarını, tedavi seçeneklerini, cerrahinin hangi durumlarda gündeme geldiğini ve olası sonuçlarını anlaşılır biçimde açıklamaya özen gösteriyorum. Hastanın süreci doğru anlaması ve karar verme aşamasına aktif olarak katılması benim için önemlidir.

Nöroşirürji sürekli gelişen bir uzmanlık alanıdır. Bu nedenle güncel cerrahi teknikleri, teknolojik gelişmeleri ve bilimsel çalışmaları takip ediyor; uygun hastalarda güncel tedavi seçeneklerinden yararlanıyorum. Her yöntemin her hasta için uygun olmayabileceğini göz önünde bulundurarak, tedavi kararlarını hastanın klinik özelliklerine göre veriyorum.

İzmir’deki muayenehanemde hastalarımı değerlendiriyor, gerekli durumlarda cerrahi tedavilerini planlıyor ve ameliyat sonrası takiplerini sürdürüyorum.

Benim için tedavi başarısı yalnızca ameliyatın sorunsuz tamamlanmasıyla sınırlı değildir. Ağrının azalması, hareket kabiliyetinin artması, günlük yaşama dönüş ve yaşam kalitesinin yükselmesi de tedavinin önemli hedefleridir.

Bu doğrultuda her hastayı kendi koşulları içinde değerlendiriyor ve en uygun tedavi yaklaşımını kişiye özel olarak planlamaya çalışıyorum.

İzmir, İzmir

Özel muayenehane

Kaan Tuğberk Özdemir
Özel muayenehane

İzmir, İzmir

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Detaylı açıklamalar
  • Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Randevuya katılım

eczacıyim. bir gün bi anda şiddetli bir boyun ağrısı başladı daha sonra kolumda ağrı ve uyuşmayla devam etti. çok ilaç denedim geçmedi. MR sonucunda boyun fıtıklarım ve kireçlenme gözüktü. Tuğberk’i tanıyordum, ona gösterdim sonuçlarını. Bi an önce ameliyat olmam gerektiğini önerdi. daha önce ameliyat olanları ve sonuçları bildiğim için tereddüt etmedim. ameliyatımı oldum. kısa sürede işime döndüm ve şikayetlerim geçti.

• G

g....

Beyin pili ameliyatı sebeniyle Dr Tuğberk beyle tanıştık. Ameliyat öncesi ve sonrası iletişimi ve detaylı bilgi vermesinden çok memnun kaldık

• M

Herkes çok bahsediyordu. Muayne olmaya gittik. Dedikleri kadar ilgili ve samimiydi. Şu an için ameliyat düşünmediğini sebepleriyle anlattı. Kontrole gelmek üzere ayrıldık.

• G

g.....

Annem uzun süredir Parkinson hastasi. Yıllardır kullandığı ilaçlar ve şikayetleri sebebiyle hem kendini hem bizi yıprattı. Yaşamak istemiyorum diye dolaşıyor. Derin beyin stimulasyonu diye bir şeyden bahsediyordu insanlar. Beyin pili demek olduğunu araştırarak öğrendik. İnsanların çok memnun kaldığı İzmir'de bir doktor bulduk. Muaynehanesine gittik. Adı Tuğberk, annem söylemekte halen zorlanıyor:) Sohbet ortamı içersinde bir görüşme gerçekleşti. Bu kadar samimi olacağını düşünmemiştik. Ameliyata o anda karar verdik. Bi kaç gün sonra ameliyatimizi olduk. Dediklerinde farklı hiç bir şey gerçekleşmedi. Kontrolümüze gelip pilimizi açtırdık. Şikayetleriniz her ayarlamada toparladı. İlaçlarımiz azaldı. Kontrollere gitmeye devam ediyoruz Tuğberk beye.

• Özel muayenehane • Randevu  •

Kızıma yıllardır skolyoz ameliyatı olmasını söylüyorlar. Vidalar pilatinler bizi ameliyattan soğuttu ama çocuğumuz gözümün önünde eriyordu, eğriliği sürekli arttı. Daha fazla dayanamıyorduk. İzmir’de Tuğberk beye çok fazla kişiden duyduk. Çok genç gözüküyordu ama başarılarını araştırdıkça öğrendik. Randevuya gittiğimizde bizimle çok ilgilendi. İçten davrandı. Kızım çok sevdi. 1 ay boyu aklımıza takılan her soruda arayıp ulaşabildik. Ameliyat olmaya karar verdik. Ameliyat dediği saatte bitti. Felç olmamıştı kızım. Bu korku bizi çok endişelendirmişti. İlk gece biraz ağrılı geçti ertesi gün ayağa kalktı. Gün ve gün yürümesi düzeldi, eğriliği düzeldi. Fizik tedavimize başladık. Keşke daha önce Tuğberk beyle tanışmış olsaydı. Rabbime şükürler olsun.

a....t

Babam 72 yaşında, Parkinson nedeniyle titremeleri artmış ve yürümekte zorlanmaya başlamıştı. Beyin pili ameliyatı açıkçası bizi çok korkutuyordu. Tuğberk Hoca süreci ve beklediğimiz faydayı açık şekilde anlatınca ameliyata karar verdik. Ameliyat sonrası titremeleri belirgin azaldı, yürüyüşü rahatladı ve günlük işlerini daha rahat yapmaya başladı. Yaşından dolayı çok endişeliydik ama süreç düşündüğümüzden daha rahat geçti.

• Özel muayenehane • Randevu  •

Babam 71 yaşında 8 yıldır parkinson hastası. Yürümekte zorlanıyor ellerindeki titremelerinden dolayı yemek bile yiyemiyordu. Doktor Tuğberk beyle İzmir’de tanıştık. Babam ve ben çok memnun kaldık açıklamaları bizi çok ikna etti. Ameliyatımızı olduk, pilimizi aktif hale getirdik. Şimdi doktor beyle hep beraber yemek yer konuma geldik.

• Özel muayenehane • Randevu  •

Boyun fıtığı şikayetim nedeniyle ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ameliyat kararı vermiştim ama güvenebileceğim bir cerrah arıyordum. Tavsiye üzerine Tuğberk hocayı duydum, kendisini araştırdım. İlk görüşmemizdeki özgüveni, mesleki tecrübesi ve verdiği güven kararımda çok etkili oldu. Süreci açıkça anlattı ve gönül rahatlığıyla ameliyat oldum.

er....

Omurilik tümörü olduğumu öğrenince açıkçası çok korktum. Ameliyat düşüncesi de insanı ister istemez tedirgin ediyor. Tuğberk hoca hurumu ve ameliyatı anlayacağım şekilde anlattı. Bu da karar vermemi kolaylştırdı. Ameliyattan sonra ilk günler biraz zorlandım ama her geçen gün daha iyi oldum. Şimdi yürürken ve günlük işlerimi yaparken çok daha rahatım

• R

r ...e

Bel fıtığı şikâyetim için Tuğberk Hocaya muayene oldum. Şikâyetlerimi detaylı dinledi, MR’ımı tek tek anlattı ve ne yapmam gerektiğini açık şekilde söyledi. Acele etmeden sorularıma cevap vermesi ve yaklaşımı bana güven verdi. Ameliyata gerek olmadığını söyledi, fizik tedavi önerdi ve tavsiyelerde bulundu.