Psk. Dr. Melike Tetik Oktay

Psikoloji · Daha fazla

İzmir 1 adres

Psikolog Doktor Melike Tetik Oktay, mesleğinin 17. yılındadır. Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (EABCT) tarafından Avrupa onaylı akredite terapisttir. Dr. Tetik Oktay, psikoloji lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümünde %100 öğrenim bursu ile almış ve onur derecesiyle tamamlamıştır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Klinik Sinirbilimler ve Temel Sinirbilimler programında tamamlamıştır. Yüksek Lisans ve Doktora bitirme tezlerini obsesif kompülsif bozukluklar (OKB ya da takıntılı bozukluklar) üzerine yapmıştır. Bu eğitimi süresince DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda özellikle obsesif kompülsif bozukluk, kaygı bozuklukları, majör depresif bozukluk gibi psikiyatrik hastalıklar ile ilgili bilimsel çalışmalarda yer almış ve aktif olarak klinik görüşmeler gerçekleştirmiştir. Dr. Tetik Oktay’ın, bu konularla ilgili ulusal ve uluslararası saygın bilimsel dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles’da (UCLA) özgül fobiler üzerine bir yıl çalışmıştır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra sahada da uzun yıllar görev almıştır; bugüne kadar çeşitli psikolojik danışmanlık merkezleri, özel eğitim merkezleri ve anaokullarında genç, yetişkin ve ailelerle aktif olarak çalışmıştır. Başlıca çalışma alanları; takıntılar, obsesif kompülsif bozukluklar, kaygı bozuklukları, panik bozukluk, fobiler, depresyon, mükemmeliyetçilik, stres ile baş etme, umutsuzluk, öz şefkat, özgüven problemleri gibi uyum sorunlarıdır. Ayrıca, çocuklarla ilgili gelişimsel değerlendirme / takip ile aile danışmanlığı hizmeti de vermektedir.

Psk. Melike Tetik Oktay

İzmir, Narlıdere, İzmir

• G

Melike hanımla hayatımın cok zor bır donemınde karsılaşıp calısma fırsatı buldum. Çok değersiz ve yetersiz hissediyordum. İnsanlarla konusmak cok zor geliyordu, Acılarıma cok ınsanca yaklaştı. Büyük farkındalıklar kazandım terapi sürecimizde. Kendimi sevmeyi ne kadar cok hakkettiğimi profesyonelce bir o kadar da sefkatle kazandırdı bana. Bugun 2 yıl oncesıne dönüp baktıgımda iyi ki karsılasmısız diyorum. Kendisiyle çalışmak çok büyük bir sans..

• Psk. Melike Tetik Oktay Diğer  •

Melike hanım çok iyi bir uzman olduğu kadar çok da iyi bir insan anlayışlı profesyonel duruşu çok güven veriyor . Kızım 1 yıldır online olarak görüşüyor .Kızıma sosyal hayatında çok şey katı özgüven arttı hayır diyebilmeyi öğrendi Kızımın ablası oldu Kızım 21 yaşında terapi gününü iple çekiyor.İyi ki yolumuz kesişmiş.

• B

Melike Hanım mükemmel ötesi bir psikolog. Onun kadar naif düşünceli hassas bir insan daha tanımadım. Kendime o kadar yakın hissediyorum ki kendisi bir abla en iyi arkadaş gibi benim için. Okb ile baş edebilmeyi sayesinde öğrendim. Her seans sonrası kendimi kuş gibi hafiflemiş ama bir o kadar da güçlü hissediyorum. Yönlendirmeleri sorduğu sorularla sorunların derinine inmeyi ve çözümlemeyi sayesinde öğrendim. Kendisiyle o kadar güzel ilerledik ki ilk seanslardaki durumumla şuan ki durumum arasında dağlar kadar fark var. İyi ki tanıdım kendisini.Varlığı çok değerli.

• Psk. Melike Tetik Oktay Diğer  •

Melike Hanım’la tanıştığım için gerçekten mutluyum. Hem çok etik çalışan hem de alanında gerçekten başarılı bir psikolog. Seanslar sayesinde kendimi tanımayı, duygularımı anlamayı ve anksiyetemle baş etmeyi öğrendim. İyi ki başlamışım, her görüşmeden sonra kendimi daha huzurlu ve güçlü hissediyorum.

• O

Melike Hanım ile yaptığımız seans, beklediğimden çok daha derin ve farkındalık doluydu.
    Kendinizi anlatmakta hiç zorlanmadığınız, güvenli ve sıcak bir ortam sunuyor. Sorduğu yönlendirici sorular, düşünceleri farklı bir açıdan görmeme yardımcı oldu.
    Profesyonelliğini samimiyetle birleştiren nadir uzmanlardan biri. Hayata ve kendinize biraz daha dışarıdan bakmak istiyorsanız, kesinlikle doğru adres.

• N

Melike hanım mükkemmel bir uzman bence onun sayesinde sağlık anksiyetemi yendim o anı kontrol edebilmeyi öğrendim. Hem cok sıcak kanlı hem naif hemde çok iyi biri. İnsan kendi melike hanımın yanında güvende ve huzurlu hissediyorsunuz. Yutmakta zorlandığımı düşündüğüm için içemediğim ama içmem gereken ilacımıda onun sayesinde yutabildim. Kendime değer vermeyi öğrendim. Onun sayesinde kendime geldim. İyiki var

• Psk. Melike Tetik Oktay Diğer  •

Melike hanım çok iyi bir uzman olduğu kadar çok da iyi bir insan. Anlayışlı, mütevazi ve saygili tutumu, profesyonel duruşu çok güven veriyor ve güvende hissettiriyor. Yargılanma, ayiplanma, yadırganma korkusu hissetmeden kendimi, geçmişimi, hatalarimi anlatabildigim, beni kendimle barıştıran yegane insan.

• M

Melike hanımla 2 yıldır online olarak görüşüyorum. Karsisindakine empatik yaklasan, ilgiyle dinleyen, anlattigim her detayi sonraki gorusmelerde hiç unutmayan bir uzman. Ayrica cok ozenli, bir kere bile geç kalmaması işine ve karşısındaki kisiye ne kadar saygı duyduğunu gösteriyor. Hayır diyebilme ve mükemmeliyetçiligim konusunda büyük destekleri oldu.

• T

Uzun süredir zihnimden atamadığım düşünceler yüzünden çok yoruluyordum. Günümün büyük bir kısmı bu düşüncelerle uğraşmakla geçiyordu. İlk başta terapiye gelirken tereddütlerim vardı, işe yarar mı diye düşündüm. Ama Melike hanımla seanslarda kendimi yargılanmadan ifade edebildiğimi fark ettim. Anlattıklarımı dikkatle dinlemesi, sabrı ve yaklaşımı bana büyük rahatlık sağladı. Sayesinde obsesyonlarıma farklı bir gözle bakmayı öğrendim, artık hayatımı daha rahat yaşayabiliyorum. Bana çok şey kattı, iyi ki yolum kesişmiş. Terapiye ihtiyacı olan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.”

• Psk. Melike Tetik Oktay Diğer  •

Dünyada taniyabileceginiz en nezaketli, en guleryuzlu, en saygili, en iyi psikologlardan biri olduğunu soylebilirim. Destekleyici ve cok güven veren bir yaklasimi var. Terapi sürecimiz boyunca kendimi tanıdım, yaralarımı farkettim. Eksik yanlarimi ve hatalarimi kabullenmeyi, kendime inanmayı, vazgeçmemeyi ogrendim. Şuan geldiğim noktayı hayal bile edemezdim. Kendisine minnettarım.