Psikoloji Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, Paris, Stockholm, Berlin ve Prag’da düzenlenen eğitim programları ve sempozyumlara katıldım. Bu çalışmalar, uzmanlık alanlarımı genişletmeme ve multidisipliner bir bakış açısı kazanmama yardımcı oldu.
Paris: Paris Diderot Üniversitesi’nde "Travma ve Kişilik Bozuklukları" eğitimi.
İsveç: Stockholm Üniversitesi’nde "Aile Dinamikleri ve Çift Terapisinde İleri Müdahaleler."
Berlin: Max Planck Enstitüsü’nde "OKB ve Şema Terapi Uygulamaları."
Prag: Charles Üniversitesi’nde "Travma ve Bilişsel Davranışçı Müdahaleler" eğitimi.
Klinik Psikoloji Yüksek Lisansımı, "Aile İçi Şiddetin Psikolojik Etkileri: Travma ve Ruhsal Problemler Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı tezimi tamamladım. Şu anda Bağımlılık Psikolojisi üzerine ikinci yüksek lisans tezimi sürdürmekteyim.
Eğitim ve uzmanlık süreçlerim boyunca bilimsel çalışmalara dayalı, multidisipliner bir yaklaşımla bireysel, çift ve aile terapisi alanında derinleşme fırsatı buldum. Eğitim aldığım çeşitli terapi ekolleri ve seminerler, terapi sürecinde daha esnek ve danışana özel müdahaleler yapmamı sağladı.
-Klinik Deneyimler
Lisans eğitimim süresince, Türkiye'nin önde gelen psikiyatri ve sağlık merkezlerinde çeşitli klinik stajlarımı tamamladım:
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
Okmeydanı Araştırma Hastanesi
-Bağımlılık üzerine deneyim kazanmak amacıyla:
AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi)
Fransız Lape Hastanesi
Madde Bağımlılığı Merkezi
gibi merkezlerde staj yaparak hem klinik hem de saha deneyimi kazandım.
Bu deneyimler, terapiye bütüncül bir yaklaşım geliştirmemde önemli bir yere sahiptir. Farklı yaş gruplarından ve psikolojik sorunlarla gelen bireylerle çalışarak mesleki bakış açımı geliştirme şansı buldum.
-Mesleki Kariyer
Yüksek lisansımı tamamladıktan sonra, Türkiye’nin saygın klinisyenlerinden süpervizyon alarak meslek hayatıma adım attım. İki yıl boyunca bir psikiyatri kliniğinde Uzman Klinik Psikolog olarak çalışarak, özellikle travma, kişilik bozuklukları ve çift terapisi üzerine derinleşme fırsatı buldum.
2018 yılından bu yana, Etiler ve Bakırköy'de bulunan kendi kliniklerimde bireysel terapi, çift ve aile terapisi alanında hizmet vermekteyim. Aynı zamanda, meslektaşlarıma süpervizyon desteği sunarak, akademik bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaktayım.
-Terapi Ekollerim
Danışanlarımın ihtiyaçlarına göre, bilimsel etkinliği kanıtlanmış farklı terapi ekollerini kullanarak bireyselleştirilmiş bir terapi süreci yürütmekteyim:
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
Şema Terapi
EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
Hipnoz
Çözüm Odaklı Terapi
Cinsel Terapi
Psikodinamik Terapi
Çift Terapisi ve Eğitimlerim
-Çift terapisi alanında hem teorik hem de pratik bilgi birikimi kazanmak amacıyla uluslararası ve yerel birçok eğitim programına katıldım:
Cinsel Sorunlarda Duygu Odaklı Çift Terapisi
Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi
İmago Çift Terapisi Eğitimi
Eş Terapisinde Aldatma
Zor Çiftlerle Çalışmak
Gottman Çift Terapisi Eğitimi
Bu eğitimler, ilişkilerde yaşanan sorunları anlamlandırma ve çözüm odaklı yaklaşım geliştirme konusunda profesyonel bir çerçeve sunmamı sağlamıştır.
-Klinik ve Danışmanlık:
Kurucusu olduğum Etiler ve Bakırköy’deki kliniklerimde, bireysel terapi, çift terapisi ve aile danışmanlığı alanlarında uzmanlıkla hizmet vermekteyim. Psikoterapideki yaklaşımım, her bireyin yaşam öyküsünü benzersiz bir bağlam içinde anlamlandırmak ve bu bağlamda danışanların ihtiyaçlarına en uygun bilimsel yöntemleri uygulamaktır.
Terapi sürecini bir rehberlik yolculuğu olarak görüyorum. Danışanlarımın, duygusal zorluklarının kökenlerini anlamalarını ve bu süreçte içsel kaynaklarını keşfetmelerini destekliyorum. İnsan ruhunun karmaşıklığına duyduğum derin saygı, terapideki yöntemlerimi hem titiz hem de empatik bir şekilde şekillendirmemi sağlıyor. Her bireyin, kendi potansiyelini ortaya çıkarabilecek içsel güce sahip olduğuna inanıyorum.
Aynı zamanda çift ve aile terapilerinde, ilişki dinamiklerini çözümlemeye yönelik bilimsel temelli müdahaleler kullanarak, danışanların karşılaştıkları çatışmaların üstesinden gelmelerine rehberlik ediyorum. Özellikle zorlu ilişkisel dinamikler ve travmatik süreçler üzerinde çalışırken, danışanların hem bireysel hem de ilişkisel farkındalıklarını geliştirmelerine odaklanıyorum.
Meslektaşlarıma yönelik süpervizyon çalışmalarıyla, terapi süreçlerinde derinlemesine analiz ve müdahaleler üzerine destek sunmaktayım. Bu süreçte, genç terapistlere sadece teknik bilgiler değil, aynı zamanda terapötik ilişkinin özünü kavrayabilecekleri bir vizyon kazandırmayı amaçlıyorum.
Psikoterapiye dair temel inancım, her bireyin kendi yaşam hikâyesine yeniden şekil verme gücüne sahip olduğudur. Bu süreçte danışanlarımla birlikte, sorunları sadece çözmek değil, aynı zamanda anlamlandırarak dönüştürmek üzerine bir yolculuk yapıyoruz. Bu yaklaşım, yaşamlarına daha dengeli, tatmin edici ve anlamlı bir perspektiften bakmalarına olanak tanıyor.
Tüm çalışmalarımda etik ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalırken, bilimsel araştırmalarla desteklenen terapi ekollerini kullanmaya özen gösteriyorum. İnsan psikolojisinin derinliklerine dair sahip olduğum bilgi birikimi ve tecrübemi, danışanlarımın daha güçlü bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için bir araç olarak sunuyorum.
- Depresyon
- Sosyal Fobi
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
- Stres
Cinsel Terapi
Cinsel Terapi Danışmanlığı
Doğum Koçluğu
Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi)
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Evlilik Danışmanlığı
Koçluk Hizmetleri
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi)
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
İmago Çift Terapisi
Şema Terapi
Ş
şe...m
Ömer Bey’le görüşmelerimiz sayesinde zihnim biraz daha netleşti. Sakinliği, yaklaşımı ve doğru sorularıyla birçok şeyi fark etmemi sağladı. Kendimi rahatça ifade edebildiğim bir alan oldu. Gerçekten iyi bir dinleyici ve işini ciddiyetle yapan biri. İyi ki tanımışım.
• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Uzm. Kl. Psk. Ömer Kurt
Çok teşekkür ederim samimi ve güzel yorumunuz için
I
i....ş
İlk seansımızdan memnun kaldım. Sürecin devamının da iyi geçmesini diliyorum.
• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Psikoloji Randevusu •
Çok teşekkür ederim
ez...
Yaklaşımı, destekleyici yönlendirmeleri, yöntemi ve empati gücüyle terapi sürecimi keyifli bir yolculuğa çevirdi. Tüm sorun çözüm süreçlerinde yol gösterici ve efektif.
• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Bütüncül Psikoterapi •
Uzm. Kl. Psk. Ömer Kurt
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için
b....t
Yıllardır bir çok psikolog geçmiş oldu fakat ömer hoca ve kliniğindeki ortam kadar bana rahat hissettiren daha önce olmamıştı. Aldığı eğitimler ve kariyer hayatı için yaptığı öz geçmiş Ömer hocayı seçmek için sebeplerimden birisi.
Y
y....g
İlk terapim olmasına rağmen çıktığımda kendimi gerçekten rahatlamış hissettim.
s....ö
Ömer beyden kaygı bozukluğu üzerine aldığım bireysel terapide henüz ikinci seansımız olmasına karşın, olay ve olgulara karşı olan yaklaşım şekli danışan olarak bende bir farkındalık oluşmasını sağladı. Ayrıca süreçle ilgili gerçekçi ve rasyonel yaklaşımı da güven yaratıyor.
• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Bireysel Terapi •
m....k
Özeleştiri yapmamda ve hayatıma daha farkındalık kazanarak yol almamda sağladığı desteklerden dolayı görüşmemizden sonra her geçen gün daha huzurlu ve rahat geçiyor.Ömer Bey ile karşılaşmam büyük bir şans.
• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Online Terapi •
m....a
İnternet üzerinden yaptığım uzun araştırmalar sonucu Ömer hoca ile tanıştım. Kendisi bana göre alanında çok iyi ve danışanına nasıl yaklaşması (yöntem) gerektiği konusunda oldukça yetkin. Güler yüzlü ve samimi biri. Kendinizi güvende ve anlaşılmış hissediyorsunuz. Kaygı bozukluğu şikayetiyle kendisini başvurdum. 6 seans oldu. Kendimi yeniden tanımaya başladım. Süreç devam ediyor. İyiye gittiğimi hissediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.• Effective Psychotherapy&Counseling (Efective psikoterapi) • Bireysel Terapi •
b ...n
Ömer Bey ile uzun zamandır kaygı problemim için çalışıyoruz, iyiki iyiki tanışmışız kendisiyle birlikte kendimi yeniden keşfettim. Hayatımda olduğunuz için çok şanslıyım.
Uzm. Kl. Psk. Ömer Kurt
Güzel ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
R
r ...k
Çift terapisi için gidiyoruz 12. Seansımıza gittik. Çok memnunuz yıllardır konuşamadığımız her şeyi konuşmanın hafifliliğini yaşıyorum. Ömer Bey gerçekten takdir edilesi bir terapist. İyiki tanışmışız.
• Frame Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
Ömer Kurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ömer Kurt, Psikoloji. Size Ömer Kurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Aile Danışmanlığı, İlişki Terapisi, Yetişkin Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Çözüm Odaklı Terapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Grup Terapisi, Bireysel Terapi, Evlilik Danışmanlığı.
Ömer Kurt adresi nerede?Ömer Kurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Zuhratbaba Mahallesi Kent Sokak No:1 D:4 Bakırköy
- Etiler İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ömer Kurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ömer Kurt uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ömer Kurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ömer Kurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Ömer Kurt hangi dilleri konuşuyor?Ömer Kurt ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ömer Kurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ömer Kurt tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ömer Kurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 104 hasta / danışan, Ömer Kurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.