Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Uzm. Kl. Psk. Özge Ustaoğlu lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi’nde Psikoloji ve Yönetim Bilimleri bölümlerinde çift anadal ile tamamlamıştır. Ardından yüksek lisans eğitimini, "Bournemouth Üniversitesi’nde” “Klinik Psikoloji” alanında “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan Bireylerde Duygu Regülasyonuna Yönelik Müdahelelerin Etkinliğinin İncelenmesi ve Değerlendirilmesi” konulu teziyle tamamlamış ve "üstün başarı” derecesiyle mezun olmuştur.

Eğitimi devam ederken, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesine bağlı AMATEM servisinde ve çeşitli psikoterapi merkezlerinde klinik stajlarını tamamlamıştır.

Tilburg Üniversitesi, Bournemouth Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde akademisyenlerle birlikte yürütülen çalışmalarda “Research Assistant” rolüyle yer alarak akademik araştırmalara destek vermiştir.

Dove tarafından yürütülen “Self-Esteem Project” kapsamında okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik saha çalışmalarının yürütülmesinde görev almıştır. Bilgi Üniversitesi tarafından geliştirilen “Playing Board Games with Children” isimli projede yer alarak, çocukların bilinçlendirilmesini hedefleyen kutu oyunlarının geliştirilmesi ve uygulanması adına görevler üstlenmiştir.

Çalışma hayatına İngiltere’de NHS (National Health Service)’e bağlı “Dorset Mind", “STARS DORSET” ve “London Mind” gibi kurumlarda başlamıştır. Ardından 2023’te Türkiye’ye dönerek, 2023-2025 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi’nde PGB (Psikolojik ve Gelişim Birimi)’nde çalışmış, üniversiteki öğrencilere psikoterapi desteği sağlarken, akademik ve idari kadroya yönelik psikososyal açıdan destekleyici ve koruyucu çalışmalar yürütülmesinde görev almıştır.

Çalışmalarına İstanbul/Suadiye’de kurucusu olduğu merkezde devam etmektedir.

Yetişkinler, çiftler ve aileler ile çalışmaktadır.

Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve British Psychological Society (BPS) üyesidir.

• Sigortası olan hastalar

Kadıköy, Kadıköy, İstanbul 34744

• Sigortası olan hastalar

• D

Bireysel terapi aldığım terapistin yönlendirmesi üzerine Özge Hanım'dan çift terapisi almaya başladık. Henüz sürecin başında olsak dahi, kısa zamanda çok yol aldığımızı hissediyoruz. Kendisi son derece ilgili; kafamızdaki birçok soru karşılık bulabildi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• D

Daha önceki terapi sürecimden memnun kalmayınca online terapist arayışına girdiğim bir dönemde Özge Hanım'ı bulup görüşmeye başladım. Depresyon nedeniyle son iki yıldır kendisiyle devam eden terapi sürecimde kendimde birçok değişimi gözlemlediğim ve çevremden de çok olumlu geri bildirim aldığım bir süreç oldu. Sürece son derece memnunum; devam ediyorum. Seanslarımızı iple çekiyorum. Herkese sonuna kadar öneririm.

• D

Özge Hanım'a online bir platform üzerinden ulaştım. Uyku problemleri yaşadığım ve devamlı kaygılı hissettiğim bir dönemdi. Bir seneden fazladır terapi seanslarımız devam ediyor. Bu süreç içerisinde sadece başvurduğum konularda değil, hayatımda zorluk çektiğim birçok konuda daha iyi bir noktaya geldim. Bunda benim verdiğim çaba kadar Özge Hanım'ın da rolü büyük. Kendisini çevremdeki arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

• D

Özge hanıma bir platform üzerinden ulaştım. Duygu karmaşası ve anksiyete sebebiyle başvurdum. Sıkıntılı olduğum bir dönemdi, kendisi çok ilgili, nazik ve alanında yetkin birisi. Kendisinden terapi aldığımı bilen herkese öneriyorum.

• D

Uzmanımıza online bir platform üzerinden ulaştım. Duygu karmaşası ve kişisel gelişim süreci için başvurdum. Kendisi ile geçen sürecim oldukça yararlı ve verimli bir süreçti, psikolojik süreçlerini nasıl yöneteceğim konusunda çok yardımcı oldu. Kesinlikle çevremdeki insanlara tavsiye ederim.

• D

Geçtiğimiz sene doğum sonrası yaşadığum zorlanmalar sonrası ablamın yönlendirmesi üzerine Özge Hanım'la görüşmeye başladım. Açıkçası daha önceki terapi tecrübeme dayanarak başlarda çok büyük beklentilerle başlamamış olmama rağmen birkaç görüşme sonra kendimi randevularımızı dört gözle beklerken buldum. Etrafımda terapiye giden bir çok arkadaşım var ancak anlıyorum ki bu süreçte en etkili faktörlerden birisi de uzman seçimi. Özge Hanım'ın yaklaşımı, bazen bir meseleyi ele alışı hayatıma bambaşka bir açıdan bakabilmemi sağlıyor. Geçen seneye göre bambaşka bir ben görüyorum. İyi ki var böyle uzmanlar, kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.

•  •

Özge Hanım'la yollarımızı ilk kez iki sene önce kesişti. İlk başvurduğum dönemde ilişkimde yaşadığım zorlanmalarla alakalı süreci başlattık ancak süreçte hem yaşadığım ilişkiyi hem de tekrar eden zorlanmalarımı anlamlandırırken kendimi de daha yakından tanıdığım bir süreç oldu. Hem terapiye hem de kendisini ihtiyaç duyan herkese tavsiye ederim.

• H

Üniversite sınavı senemde yaşadığım yoğun stres ve kaygı sonrası ailemin yönlendirmesiyle terapi almaya karar vermiştim. Sınav stresi ile başlayan süreç sonrası kız arkadaşımla yaşadığım sorunlardan üniversite hayatına adaptasyona kadar bir çok konuda kendisinden destek aldım. Üç sene önce başlayan sürecimizde hala ihtiyaç duydukça kendisiyle ara ara görüşmekteyim. İlk başladığım süreçte ilk kez terapi alacağım için çok şüpheliydim ancak süreçte kendisinin yaklaşımı ve tavrı keşke daha önce başlasaymışım dedirtti eminim öncesinde de hayatımdaki bir çok sorunu çok daha kolay atlatırdım.

• D

Özge Hanım ile erkek arkadaşımdan ayrıldıktan sonra görüşmeye başladım. Fiziksel olarak da sağlığımın bozulduğu bi dönemdi, kendisi ile bu süreci atlattık. Herkese tavsiye ederim, mesleğinde çok başarılı

• H

Uzmanımıza referans ile ulaştım. Duygu karmaşası yaşadığım için başvurdum.
    Uzmanımız sürecimi samimi, anlayışlı ve bu süreci çok iyi atlatmamı sağladı. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim.