2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. 2019’da İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım; tez çalışmamda otizmli çocukların annelerinde sosyal medya kullanımı ve psikolojik iyi oluş arasındaki ilişkiyi inceledim. Pedagojik formasyonumu 2018’de aldım ve İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimime tez aşamasında devam ediyorum.
Eğitim hayatım boyunca Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri, Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalında çeşitli deneyimler edindim. 2012–2014 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Psikoloji Laboratuvarı’nda araştırma asistanlığı yaptım.
Mezuniyet sonrası farklı özel eğitim merkezlerinde psikolog ve eğitim koordinatörü olarak görev aldım. Çocukların gelişimsel takibini yürütmek, ailelerle süreci birlikte yönetmek ve ekip içi eğitimleri planlamak temel sorumluluklarım oldu. 2023’ten bu yana Kartal İstanbul’da danışan görmekteyim.
Otizm, gelişimsel gecikmeler, dikkat ve yürütücü işlev sorunları, özel öğrenme güçlüğü, sosyal beceriler ve zihin kuramı, öfke ve kaygı yönetimi, ergenlik ve aile danışmanlığı çalışma alanlarım arasındadır. DIR Floortime 201 , PASS COGENT Erken Çocukluk Müdahale Programı, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA), Çocuk Merkezli ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi, BDT temelli yaklaşımlar ve Sosyal Beceriler ve Zihin Kuramı uyguladığım yöntemlerdendir. Süreçte çeşitli dikkat, bellek, erken okuryazarlık ve gelişim değerlendirme testleri uygulamaktayım (MOXO, EROT, CNS Vital Signs, Objektif & Projektif Çocuk Değerlendirme ve Gelişim Testleri) .
Çalışma yaklaşımım; her çocuğun kendi ritmine, ihtiyaçlarına ve ilişkisel kapasitesine saygı duymayı esas alır. Aileyi sürecin doğal bir parçası haline getirmek ve onlara güvenli, anlaşılır bir yol sunmak benim için önemlidir.
- Otizm
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Kartal Çocuk Danışmanlık Merkezi
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
g....)
Çocuğum için başvurdum. Gelişim geriliği vardı, destek almak istedik. 5 aydır gidiyoruz, seanslarından olumlu sonuçlar alıyoruz. Oğlumun gelişimi iyi yönde ilerliyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Mesajlarıma da cevap alabiliyorum. Kendisinden çok memnunuz.
n....)
Tavsiye üzerine çocuğumun kaygı ve özgüven sorunu için başvurdum. Seanslarımız çok iyi geçiyor. Oğlum çok kolay adapte oldu. Bu süreci Özgür Bey çok iyi yönetti. Kısa sürede alıştı, kendisi gitmek istiyor. 10 - 11 seans oldu, kısa sürede özgüveni arttı. Büyük ilerleme kaydettik. Kendisi çok özverili ve empatik yaklaşıyor. Çok iyi bir uzman.
e....)
Kızımın hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorunu için başvurduk. Sürecimiz güzel geçiyor. Özgür Bey'den çok memnunuz, çok değerli bir uzman. 3 aydır gidiyoruz, sürecimiz çok olumlu ilerliyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Herkese tavsiye ederim.
es....
Tavsiye üzerine oğlumun okul olgunluğu ve dikkat sorunları için kendisine başvurduk. Yaklaşık 9 aydır seanslara devam ediyoruz ve seansların olumlu sonuçlarını kısa süre içerisinde görmeye başladık. İhtiyaca yönelik bir programla ilerlemesi, detaylı geri bildirim ve yönlendirmeleri bu süreçte bize çok yardımcı oldu. Seanslarımıza halen devam ediyoruz ve kendisiyle çalışmaktan çok memnunuz, herkese tavsiye ederiz.
• Kartal Çocuk Danışmanlık Merkezi • ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi •
f.....
Özgür Bey ile yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz. OğlumDEHB ve atipik otizm tanılı. Zihin kuramı dersleri sayesinde oğlumun dikkat süresi ve kalitesi arttı, düşünmeden yanıt vermeleri azaldı. Psikiyatristle ortak çalışmaları sayesinde sistematik bir sürecin içine girdik. Karşılıklı görüş ve bilgi alış verişi sayesinde eksiksiz ilerlediğimizi düşünüyorum. Eğitim ve terapi sürecimizden son derece memnunum ve ihtiyaç sahibi ailelere öneririm.
f....)
Oğlumda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve otizm tanısı var. 2 senedir kendisine gidiyoruz. Çok memnunuz kendisinden. Seanslardan olumlu sonuçlar alıyoruz. Oğlum düşünmeden cevap veriyordu. Şimdi düşünerek konuşmayı öğrendi, muhakeme yapıp akıl yürütebiliyor. Özgür Bey çok titiz çalışıyor. Nerede eksik görürse orayı tamamlamaya çalışıyor. Psikiyatri doktorumuzla iletişim halindeler. Program oluşturup o program dahilinde devam ediyorlar.
s....)
Oğlumun özel eğitimi için kendisine gidiyoruz. 6 aydır olumlu sonuçlar alıyoruz. Farkı gözlemleyebiliyoruz. Özgür Bey işinin ehli, etik kurallara uyan bir uzman. Güvenle çocuğumu kendisine teslim edebiliyorum.
n....)
Oğlumu götürüyorum. Dikkat eksikliği sorunu vardı. 2 ay oldu seanslardan verim almaya başladık. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Özgür Bey gayet iyi bir uzman. Çocukla iletişimi iyi, geri dönüşleri güzel. Seanslarımız bitmedi, devam ediyor.
Ö
ö....)
Oğlumla ilgili başvurduk. Aile içi iletişimde problem yaşıyorduk, isteğimizi yaptıramıyorduk ve öfke problemi vardı. 4-5 aydır gidiyoruz. Kesinlikle olumlu sonuçlar almaya başladık. Özgür Bey'den çok memnunuz. Olayı detaylı bir şekilde ele aldı. Anne ve baba ile iletişim halinde. Oğlumun özgüven ve kaygı problemi çok fazlaydı. Bir kitabı beraber takip ediyorlar. Özgüven konusunda büyük gelişmeler gördük. Çocuğumun havası da değişti. Bize bilgi vermiyordu, kapalı kutuyu açmaya başladı. Artık içini döküyor, oğlum rahatlayınca biz de rahatladık, bizim için en önemli nokta buydu.
s....)
Otizmli oğlum için tavsiye üzerine kendisine başvurdum. Sürecimiz çok iyi geçiyor, uzmanımızdan çok verim alıyoruz. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Çocuğumun okuluyla da görüşüyor. Elinden geleni yapıyor, her konuda destek oluyor. Danışan takibi iyi, çok memnunuz kendisinden.
Özgür Sarıçan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Özgür Sarıçan, Psikoloji. Size Özgür Sarıçan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim, Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim, DIR Floortime.
Özgür Sarıçan adresi nerede?Özgür Sarıçan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Karlıktepe, Yakacık Cd. No:65, 34870 Kartal/İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Özgür Sarıçan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Özgür Sarıçan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Özgür Sarıçan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Özgür Sarıçan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Özgür Sarıçan hangi dilleri konuşuyor?Özgür Sarıçan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Özgür Sarıçan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Özgür Sarıçan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Özgür Sarıçan hakkında ne düşünüyor?Toplam 31 hasta / danışan, Özgür Sarıçan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.