Merhaba, ben Klinik Psikolog Şensa Doğru.
Lisans eğitimimi Psikoloji alanında tamamladıktan sonra, İngiltere'de Klinik Uygulamalar Psikolojisi ile Kriminoloji ve Adli Psikoloji alanlarında yüksek lisans eğitimlerimi tamamladım.
Mesleki yaşamım boyunca üniversite psikolojik danışmanlık merkezleri, hastane ve özel danışmanlık merkezlerinde bireysel danışanlarla çalışma fırsatı buldum. Hâlen üniversite bünyesinde Klinik Psikolog ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapmakta, aynı zamanda yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapi hizmeti sunmaktayım.
Terapi sürecinde her bireyin yaşam öyküsünün, ihtiyaçlarının ve hedeflerinin kendine özgü olduğuna inanıyorum. Bu doğrultuda danışanlarıma güvene dayalı, etik ilkelere bağlı, yargılamayan ve iş birliğine dayalı bir terapi ortamı sunmayı amaçlıyorum. Seanslarımı bilimsel temelli, bireye özgü ve bütüncül bir bakış açısıyla planlıyor; danışanlarımın psikolojik iyi oluşlarını güçlendirmelerine, kendilerini daha iyi tanımalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına destek oluyorum.
Çalışma alanlarım arasında;
Anksiyete Bozuklukları
Depresyon
Panik Bozukluk
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
Sosyal Kaygı
Boşanma ve Ayrılık Süreçleri
Yas ve Kayıp Süreci
Yaşam Geçişleri ve Uyum Sorunları
Üniversite Öğrencilerine Yönelik Psikolojik Danışmanlık
İngilizce Bireysel Terapi (Therapy in English)
English
About Me
Hello, I'm Clinical Psychologist Şensa Doğru.
After completing my undergraduate degree in Psychology, I pursued postgraduate studies in the United Kingdom, earning master's degrees in Clinical Applications of Psychology and Criminology with Forensic Psychology.
Throughout my professional career, I have worked in university counselling services, hospitals, and private practice, providing psychological support to individuals from diverse backgrounds. I currently work as a Clinical Psychologist and Lecturer, while also offering individual psychotherapy for adults.
I believe that every individual has a unique life story, personal strengths, and therapeutic needs. My goal is to provide a safe, ethical, collaborative, and non-judgmental environment where clients feel understood and supported. I tailor each therapy process to the individual's needs, using evidence-based practices to help clients improve their psychological well-being, develop resilience, and build a more fulfilling life.
Areas of practice include:
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Nöropsikolojik Değerlendirme
Nöropsikolojik Testler
Psk. Şensa Doğru
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Kabul edilen sigortalar
Diğer (İade)
Görüşler
n...
Şensa Hanım’a kendisini araştırarak ve başka birinin tavsiyesiyle ulaştım. Kendisine başvurma sebebim, bir süredir kafamda olan bazı konuları daha sağlıklı bir şekilde anlamlandırmak ve bu süreçte profesyonel bir destek almaktı.
Seanslar benim için oldukça faydalı ve rahatlatıcı geçti. Şensa Hanım’ın yaklaşımını, özellikle çok samimi, anlayışlı ve yargılamadan dinleyen bir yapıda olması açısından çok beğendim. Kendimi rahatça ifade edebildiğimi ve seanslardan sonra bazı şeylere farklı açılardan bakabildiğimi hissettim.
Genel olarak süreçten oldukça memnunum ve kesinlikle çevremde psikolojik destek almak isteyen kişilere tavsiye ederim.• • •
e...
Şensa Hoca ile görüşmem kendisi çok pozitif, güler yüzlü ve iyi bir dinleyici. Bir takım kişisel sıkıntılarım vardı. Duygu durum bozukluğu sebebiyle başvurdum. İyi bir dinleyici olduğu gibi güzel de yönlendirmeler yapıp yardımcı oluyor. Ben çok memnun kaldım kendisinden. Yakınlarıma da gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir psikolog.
g...
Şensa Hanım’a bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Kendimi zorlandığım bazı konularda daha iyi anlamak ve yaşadığım süreci daha sağlıklı yönetebilmek için destek almak istedim. İlk görüşmeden itibaren kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadan dinlendiğimi hissettiğim bir süreç oldu. Özellikle olaylara farklı açılardan bakmamı sağlaması ve fark etmediğim bazı noktaları görmeme yardımcı olması benim için çok değerliydi. İletişimi oldukça sıcak, güven veren ve profesyonel. İhtiyaç duyan bir yakınıma gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Ö
ö...
Psk. Şensa Doğru’ya DoktorTakvimi üzerinden ulaştım. Seans sürecinde kendimi çok rahat ve güvende hissettim. Beni dikkatle dinlemesi, anlayışlı ve yargılamayan yaklaşımı benim için çok değerliydi. Kendimi ve yaşadığım durumları daha iyi anlamama yardımcı oldu. Süreçten oldukça memnun kaldım ve gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
R
r...
Üniversitede öğrenciyim. Şensa Hanım ile okulumuzun öğrencilere sunmuş olduğu imkânlar sayesinde tanıştım. Kendisinden defalarca seans aldım. Almamın sebebi yoğun ailesel problemlerim ve hayat kaygılarımdı. Şensa Hanım öncelikle çok naif biri. Bütün seanslarımız beni her zaman bir öncekinden kat kat daha iyi hissettirdi ve ailesel problemlerimi kontrol altına almamı sağladı. Gelecek kaygılarımın tamamını neredeyse çözmüş bulunuyorum. Kendisinden gayet memnunum.
Şensa Doğru isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Şensa Doğru, Psikoloji. Size Şensa Doğru tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bender Gestalt Motor Algı Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Louisa Duss, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi.
Şensa Doğru adresi nerede?Şensa Doğru şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Suadiye İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Şensa Doğru isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Şensa Doğru uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Şensa Doğru isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Şensa Doğru, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Şensa Doğru hangi dilleri konuşuyor?Şensa Doğru ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Şensa Doğru isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Şensa Doğru tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Şensa Doğru hangi sigortaları kabul ediyor?Şensa Doğru tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.