Psikoloji ve Nörobilim lisans eğitimimi Syracuse Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra klinik çalışmalarımı Dr. Ebru Damla Bostancı’nın psikiyatri kliniğinde sürdürdüm. Bu süreçte Duygu Odaklı Terapi (EFT) eğitimi aldım ve nöropsikolojik perspektifi psikoterapi pratiğime entegre ettim. Ardından Columbia Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimimi “Spiritüalite, Zihin ve Beden” odağında tamamladım.
Türkiye’ye döndükten sonra aynı klinikte psikolog olarak çalışmaya başladım. Dinamik Terapi eğitimime devam ediyor; Aile ve Çift Terapisi alanında da uzmanlaşmayı sürdürüyorum. Özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), duygudurum düzenleme güçlükleri ve ilişkisel zorluklar üzerine çalışıyorum.
Danışanların yaşam deneyimini anlamayı ve bilimsel temelli yöntemleri kişiye özgü bir çerçeveyle birleştirmeyi önemsiyorum. Amacım, güvenli bir terapötik alanda kişinin kendi içsel ritmini, ihtiyaçlarını ve potansiyelini daha net görebilmesine destek olmak.
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
- Yeme Bozuklukları
- Kişilerarası İlişkilerde Bozukluklar
- Anksiyete
- İlişki Problemleri
Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, Tepegöz Sokak, İkar İş Merkezi No:1 Daire:5 Kat:2, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Afirmatif Terapi
Bağdat Psikiyatri
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Anne Baba Ayrılığı
Bağdat Psikiyatri
Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, Tepegöz Sokak, İkar İş Merkezi No:1 Daire:5 Kat:2, Bağdat Caddesi, Tepegöz Sokak, İkar İş Merkezi, Kadiköy, İstanbul
- Sigortası olan hastalar
a....d
Sürekli kontrol etme ve emin olma ihtiyacı beni çok yoruyordu. Seanslarda bu ihtiyacın nereden geldiğini fark ettim. Kendimi sakinleştirme becerim arttı. Günlük hayatım çok daha yaşanabilir hale geldi.
• Bağdat Psikiyatri • Randevu •
İlişkilerimde kaygı çok baskındı ve bu beni çok yoruyordu. Seanslarda bu kaygının nereden geldiğini görmek inanılmaz rahatlatıcıydı. Daha sakin ve dengeli hissediyorum. İyi ki bu sürece başlamışım.
• Bağdat Psikiyatri • Aile Danışmanlığı •
ay....
İlişkilerde ya fazla veriyor ya da tamamen geri çekiliyordum. Seanslarda bu uçlara neden gittiğimi görmek çok rahatlatıcı oldu. Kendime karşı daha adil davranmayı öğrendim. Bu farkındalık ilişkilerime de yansıdı.
• Bağdat Psikiyatri • Aile İçi İletişim Sorunları •
g....a
Randevu süreci çok düzenli ve iletişim gerçekten çok nazik. İlk görüşmede bile profesyonellik ve sıcaklık aynı anda hissediliyor. Psikoloğumun açıklamaları net, yaklaşımı sakin ve çok kapsayıcı. Her seanstan sonra kendimi daha toparlanmış ve hafiflemiş hissediyorum. Uzun zamandır böyle iyi bir destek almamıştım.
ay....
Dinlenildiğimi hissetmek benim için çok zor bir şeydi. Seanslarda hem duyulduğumu hem de hiç yargılanmadığımı hissediyorum. Sessizlik bile güvenli. Zamanla kendime karşı daha şefkatli olmayı öğrendim. Bu deneyim sandığımdan çok daha farklı ve güzel ilerliyor.
Y
y.....
DEHB yüzünden sürekli “dağınık bir beyin” hissi yaşıyordum. Burada hem o dağınıklığın nedenini anladım hem de günlük hayatta işe yarayan çok pratik farkındalıklar kazandım. En güzel kısmı da kendimi suçlamayı bırakmam oldu. İnanılmaz rahatladım.
• Bağdat Psikiyatri • ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi •
Dikkatimi toparlamakta ve bir işe başlayıp bitirmekte çok zorlanıyordum. Seanslarda o kadar anlaşılmış hissettim ki, “benim derdim bu işte” diyebildim. Yaklaşımı net, sabırlı ve bana gerçekten uygun. Terapi sayesinde hayatım ilk kez biraz daha düzenli geliyor.
I
i̇...o
Uzun süredir yoğun kaygı yaşıyordum ve günlük hayatımın çoğunu etkiliyordu. Terapiye başladıktan sonra nefes aldığımı hissetmeye başladım. Her seans hem düzenli hem de çok özenli geçiyor. Anlatmak istediğim şeyi toparlayamasam bile sabırla dinleniyorum ve sonunda zihnim berraklaşıyor. Etkisini çok net hissediyorum, iyi ki gelmişim.
• Bağdat Psikiyatri • Randevu •
Yaşadığım duygusal iniş çıkışlardan dolayı çok yorulmuştum. Seanslar bana hem durup nefes alma alanı verdi hem de ne olup bittiğini daha net görmemi sağladı. Yaklaşımı gerçekten profesyonel ve çok özenli. Beni en çok etkileyen ise sakinleştiren o tutarlılık oldu.
• Bağdat Psikiyatri • Afirmatif Terapi •
T
t....a
İlişkiler konusunda yaşadığım döngülerle baş etmekte çok zorlanıyordum. Seanslarda öyle noktalara değinildi ki, bugüne kadar fark etmediğim şeyleri fark ettim. Kendimi tanımam konusunda somut bir değişim yaşadım. Yaklaşımı hem profesyonel hem insan gibi insan. Gerçekten hayatımda dönüm noktası oldu diyebilirim.
• Bağdat Psikiyatri • Diğer •
Selin Durak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Selin Durak, Psikoloji. Size Selin Durak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Aile Terapisi, Aile Danışmanlığı, Aile İçi İletişim Sorunları, ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi, Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT), Afirmatif Terapi, Anne Baba Ayrılığı.
Selin Durak adresi nerede?Selin Durak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, Tepegöz Sokak, İkar İş Merkezi No:1 Daire:5 Kat:2 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Selin Durak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Selin Durak uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Selin Durak isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Selin Durak, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Selin Durak hangi dilleri konuşuyor?Selin Durak ile İngilizce, Türkçe, Fransızca dilinde konuşabilirsiniz.
Selin Durak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Selin Durak tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Selin Durak hakkında ne düşünüyor?Toplam 11 hasta / danışan, Selin Durak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Selin Durak hangi sigortaları kabul ediyor?Selin Durak tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.