Uzman Klinik Psikolog Şeymanur Kalafat, Psikoloji lisans eğitimini İngilizce olarak, Sosyal Hizmetler çift anadal programı ile birlikte Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Psikoloji lisans tezini “Ortaokul, Lise ve Üniversite Son Sınıf Öğrencilerinde Stres, Uyku ve Hafıza İlişkisinin İncelenmesi” konusu üzerine yazıp yayımladı. Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini FMV Işık Üniversitesi’nde “Nesiller Arası Aktarılan Doğum Travması, Bağlanma Örüntüleri ve Psikopatoloji Oluşumunun İlişkisi” ile ilgili araştırma yaparak tamamladı ve uzmanlığını aldı.
Şeymanur Kalafat TÜBİTAK KULE Araştırma Projesi’nde araştırma asistanı olarak yer almasının yanında pek çok özel kurumda ve Avcılar Belediyesi, Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi gibi devlet kurumlarında ve Moodist hastenesinde staj yaptı. Bu kurumlardaki stajları süresince çocuk, ergen ve yetişkin bireysel ve çift danışanlarla çalıştı.
Şeymanur Kalafat, Uluslararsı Göç ve Mülteciler Derneği’nde proje bazlı Psikolog olarak yer almış, dezavantajlı gruplarla çalışmalar gerçekleştirmiştir. Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili gerçekleştirilen saha çalışmalarında psikososyal destek alanında yer almıştır.
BAŞLICA HİZMETLER
Fobiler
Geçmiş Dönem Travmaları
Anksiyete Bozuklukları
KATILDIĞI EĞİTİMLER
Uzman Klinik Psikolog Şeymanur Kalafat’ın almış olduğu eğitimler aşağıdaki gibidir:
Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği; Doç. Dr. Fatih Yavuz ve Ekibinden Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi & Doç. Dr. Fatih Yavuz’dan Kabul ve Kararlılık Terapisi Süpervizyonu
Davranış Bilimleri Enstitüsü; EMDR 1. & 2. Düzey Eğitim ve Süpervizyonları
Trauma Institute & Child Trauma Institute; Flash EMDR
Psikoloji İstanbul; Dr. Stan Tatkin ve Eda Arduman ‘dan PACT Çift Terapisi Eğitim ve Süpervizyonu
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği; Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve Ekibinden Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
Işık Üniversitesi; Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk Değerlendirme Testleri
MOXO; Dikkat Testi
Biruni Üniversitesi; Aile Danışmanlığı Eğitim ve Süpervizyonu
Psikoloji Enstitüsü; Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Çocuk ve Yetişkin Değerlendirme Testleri, Çocuklarda Görülen Davranım Bozuklukları ve Çözüm Yolları, Çocuk Resim Analizi, MMPI ve Kişilik Değerlendirme Testleri
Kim Psikoloji; Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Psikolojik İlk Yardım
DİLGEM; Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi, Erken Dönem Yeme Bozukluklarına Karşı SOS Beslenme Yaklaşımı
Klinik Psikolog Şeymanur Kalafat, gelişim, dikkat ve zeka testleri uygulamaları yapmaktadır.
UYGULADIĞI TESTLER
MOXO Dikkat Performans Testi
Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)
Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası
Galliam Otistik Bozukluk Derecelendirme (GOBDÖ)
DENVER CATELL 2A/3A
Bender – Gestalt Görsel Motor Algı Testi
Burdon – Benton Dikkat Testi
Depresyon & Anksiyete Envanteri
Gessel Gelişim Figürleri
Şeymanur Kalafat, çocuklarla farklı oyun terapisi yaklaşımları; yetişkin bireysel ve çift danışanlarla Kabul ve Kararlılık Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapisi, PACT Çift Terapisi, Aile Danışmanlığı ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi yaklaşımlarıyla, danışanlarının ihtiyacına göre, İstanbul’da yüz yüze veya online şekilde çalışmaya devam etmektedir.
- Depresyon
Theraplay Oyun Terapisi
Ön Görüşme
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
ay...
Kendim ve ilişkim için verdiğim en güzel kararlardan biri terapiye başlamak, Şeymanur Hoca ile tanışmak oldu. İlk görüşmeden itibaren kendimi doğru yerde hissettim. Zamanla beni zorlayan öfke kırgınlık gibi duygularımla daha iyi anlaşabilmeyi öğrendim. Özellikle öfkemi kontrol etmekte zorlanıyordum. Şeymanur Hoca’nın sakin ve şefkatli ses tonu, güler yüzlü yaklaşımı seans dışında da yanımdaymış gibi hissettiriyor. Anlaşıldığımı hissediyorum, çözüm buluyoruz.
• Yüz Yüze Danışmanlık Merkezi • Diğer •
el...
Albert Camus der ki, "Nefretin ortasında, içimde, yenilmez bir sevgi olduğunu buldum. Gözyaşlarının ortasında, içimde, yenilmez bir gülümseme olduğunu buldum. Karmaşanın ortasında, içimde, yenilmez bir sakinlik olduğunu buldum. Tüm bunların içinde fark ettim ki kışın ortasında, içimde, yenilmez bir yaz olduğunu buldum. Ve bu beni mutlu ediyor. Çünkü dünya üstüme ne kadar gelirse gelsin, içimde, onu gerisin geri yollayan daha güçlü, daha iyi bir şey var demektir."
Terapi sürecimi kendim açıklamaya çalışacak olsam ben de aynı bu sözleri yazardım. Şeyma Hanım'la sürecimiz bir yıldan fazladır devam ediyor bana kattığı farkındalıklar için ,çözüm yolları için ve aslında kendimi daha iyi çözümleyebilmem için gösterdiği yollar çizdiği haritalar yolumu aydınlattı. Kendisine hayatıma kattığı her şey için minnettarım.
• Lik Danışmanlık • Randevu •
Y
ya...
Şeyma Hanımla çift terapisi ile çalıştık. Evlenmeden önce ilişkimizdeki sorunlar için ve evliliğe hazır olmak için kendisine ulaşmıştık. Sürecimiz çok keyifli ve kolaylıkla ilerledi. Güler yüzlü ve çözümcü yaklaşımı olan bir uzman. Kısa sürede sürecimizi tamamladı.
• Lik Danışmanlık • •
Ö
öz...l
Şeyma hanımın güleryüzü ve sonuca yönelik yardımları için kendisine minnettariz.Kendisine 6 ay önce kızımıza uygulanan akran zorbalığı ve buna bağlı kaygıları için iletişime geçtik.Zamanla kızımız kendisine uygulanan zorbalığı kafasına takmamayı ve bununla baş edebilmeyi öğrenmek adına mesafe kaydetti.Kendisinin yardımları için çok memnun olduk.
• Lik Danışmanlık • •
ha...ı
Altı ay önce kendisine tesadüfen sosyal medyadan görerek ulaştım. İyi ki böyle bir tesadüf yaşamışım. Kendimi çok kötü hissettiğim bir dönemde iyi olmaya inancım olmadığı halde görüşmelere başladık. Zaman geçtikçe kendimi anlattığım bir yerden ziyade bağ kurduğum bir yer oldu. Kendimi ve çevremdekileri anlamama çok güzel bir alan oldu.
• Yüz Yüze Danışmanlık Merkezi • •
mu...
Online terapi aldım kendisinden, daha sonra ara ara yüz yüze seans da gerçekleştirdik. online ya da yüz yüze bir fark olmadığını söyleyebilirim. her iki şekilde de süreç benim için çok faydalı ilerledi. kendime olan güvenimi geri kazandım
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
C
ca...
şeyma hanımdan emdr terapisi aldım. kedi korkum için başvurmuştum. emdr terapisi sürecinde önemli olduğunu düşündüğümüz pek çok farklı konuyu da birlikte çalıştık.
• Online Danışmanlık • •
a....a
Zorlu bir süreçten geçiyorken tanıştım Şeymanur hanım ile , zorlu bir süreci artık kolay bir sürece çeviriyoruz kendisinin vermiş olduğu tedaviden ve tedavi yönteminden çok memnun kaldım.
• Yüz Yüze Danışmanlık Merkezi • •
g....)
Kızım için başvurduk. Sınav stresi, kaygı ve korku sorunları vardı. 9 aydır gidiyoruz, olumlu ve güzel sonuçlar alıyoruz. Kızımda kendisini daha iyi hissediyor, seanslar sayesinde rahatlama oldu. Şeymanur Hanım güler yüzlü ve çözüm odaklı ilerliyor. Tavsiyeleri iyi, biz memnunuz.
bü...n
Şeymanur Hanımla yolculuğumuza yaklaşık 8 ay önce başladık. Bu zamana kadar hemen her seansımız sonrası yorum yapmaya niyetlendim ama doğru kelimeleri bulmakta zorlandığım için yorum yapamadım. Sonunda bana olan yardımlarını ve hayatıma olan etkisini sözlerle anlatabilmenin ne kadar zor olduğunu kabullenip bir şeyler yazmaya karar verdim. İlk seansımızdan beri edinmeyi istediğim kazanım karar verme ve ne istediğimi anlayabilme gücüydü. Bu süreçte sadece bunları değil aynı zamanda kendini tanıyabilme, ifade edebilme ve kendini sevme becerilerimin de geliştiğini fark ettim. Bendeki değişimleri çevremdeki kişiler de görmeye başladığında Şeyma Hanımın ne kadar doğru bir seçim olduğunu bir kez daha anladım. Söyleyecek çok şey var ama kısaca özetlemek gerekirse İyi ki Varsınız.
Ayrıca benim gibi 1 ayda sonuç almayı düşünen arkadaşlar varsa böyle bir şey maalesef çok zor ama üzülmeyin, başlamak bitirmenin yarısıdır :) Şeyma Hanımla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile• Liv Psikoloji • Randevu •
Şeymanur Kalafat isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Şeymanur Kalafat, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Şeymanur Kalafat tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Yetişkin Terapisi, Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim, Normal Randevu, Rotter Cümle Tamamlama Testi, Regresyon Terapisi, Psikoterapi, Ön Görüşme, Randevu.
Şeymanur Kalafat adresi nerede?Şeymanur Kalafat şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Büyükşehir Mahallesi Cumhuriyet Cad. İstanbul
- Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1992. Sok. Vetro City Plaza İstanbul
- Başak Mahallesi Enkoop 2. Sokak Som Rezidans 1 İstanbul
- Halaskargazi Mahallesi, Itır Sokak İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Şeymanur Kalafat isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Şeymanur Kalafat uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Şeymanur Kalafat isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Şeymanur Kalafat, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Şeymanur Kalafat hangi dilleri konuşuyor?Şeymanur Kalafat ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Şeymanur Kalafat isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Şeymanur Kalafat tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Şeymanur Kalafat hakkında ne düşünüyor?Toplam 54 hasta / danışan, Şeymanur Kalafat hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.