Kl. Psk. Tuğba Yıldırım

Psikoloji · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Klinik Psikolog Tuğba Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun olmuştur. İstanbul Medipol Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansını, “Beliren Yetişkinlikte Ayrılık Kaygısının Nesne İlişkileri ve Duygu Düzenleme Bağlamında Rorschach Testi ile Değerlendirilmesi” tez çalışmasıyla tamamlamıştır.

Yaklaşık on yıldır çeşitli kurum ve danışmanlık merkezlerinde online ve yüz yüze olarak danışan görmektedir.

Terapi çalışmalarına yetişkin ve ergenlerle (16 yaş üstü)  psikanalitik, psikodinamik ve varoluşçu ekollerle devam etmektedir. Bunun yanında testör olarak, yetişkinlere Roschach ve TAT uygulaması yapmaktadır.

Çalışma alanları olarak, yetişkinlerde ayrılık kaygısı, ilişkilerde ayrılık meseleleri, boşanma süreçleri, ilişkisel sorunlar, duygu düzenleme zorlukları,  travmatik deneyimler, kayıp ve yas ve bedensel hastalıklar ile özel olarak ilgilenmektedir.

Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nde yetişkinler için Rorschach ve Tematik Algı Testi eğitimini tamamlamıştır. Varoluşçu Akademi’den aldığı Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi ve Varoluşçu ve Psikanalitik İleri Vaka Analizi Eğitimi’ni bitirmiştir. Aktarım Odaklı Dinamik Psikoterapi eğitimini tamamlamıştır.

Halihazırda uzun bir süredir, psikanalitik ve psikodinamik ekolde süpervizyonlarına devam edip, İstanbul Psikanaliz Derneği’nden formasyonda bir analist ile bireysel analizini sürdürmektedir. Ayrıca Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi üyesi olup; Travma, Afet ve Kriz Birimi’nde gönüllü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

• Sigortası olan hastalar

Psk. Tuğba Yıldırım

Nişantaşı, Şişli, İstanbul

• Sigortası olan hastalar

• R

Günümün büyük bir bölümünü temizlik yaparak geçiriyorum. Temizlik noktasında çok hassasım ve takıntılarım oluyor. Yıllardır bu konunun etkisi hayatımda ve ilişkilerimde fazlaca sürüyor. Yakınlarım psikolojik destek almamı önerdiler.Bu şekilde Klinik Psikolog Tuğba Yıldırım’a ulaştım. Seanslarda takıntılarım üzerine epeyce konuştuk. Takıntılarımın kökenine dair bağlantıları kurduk. Duygusal olarak yaşadıklarımı, kendimi çokça anlattığım bir süreçti. Terapistim de, seanlarda hep yanımda olduğunu hissettirdi. Terapi süreci benim beklediğimden uzun sürdü fakat başladığım ve devam ettiğim için çok memnunum. Benzer konularda destek arayışında olan kişilerin kendi terapi süreçlerine başlamalarının önemli olduğunu düşünüyorum.

• H

Ailemle yaşıyorum, yirmili yaşların sonundayım. Olaylara ve durumlara bakış açımız farklı olduğundan, bazı durumlarda kavga ediyoruz. Birbirimizle iletişim kurmak zor. Bu durum duygularımı, etrafımdaki insanlarla ilişkimi sürekli etkiliyordu. Çevremde soruşturdum. Tuğba hanımı buldum. İlk terapi deneyimim olduğu için, başta alışmakta zorlanmıştım. Tuğba Hanımla bu konu hakkında da konuştuk. Sürece adapte olmamda yardımcı oldu. Sakinliği, paylaştığım şeylere karşı ilgisi, beni her şekilde dinlemesi iyi geldi. Süreç içinde insanlarla iletişimde yaşadığım zorlukların, kendimle ve bakış açımla da ilgisi olabileceğini fark ettim. Sonuç olarak süreçten hoşnut kaldım.Yardım arayışında olan kişilere öneriyorum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Tuğba hocam varoluşçu psikanaliz alanındaki derinliği kadar etik duruşuyla da güven veren bir terapist. Terapötik sınırları net, danışan mahremiyetine son derece özenli ve süreci profesyonel bir çerçevede yürütüyor. Özellikle zor ve karmaşık duyguların ele alındığı seanslarda bile güvenli alan hissini koruyabilmesi çok kıymetli. Etik ilkelere bağlı, sağlam bir klinik duruş sağlıyor.

• Psk. Tuğba Yıldırım Psikodinamik Psikoterapi  •

• I

Analitik çerçeveyi güvenle taşıyan, seans alanını sakin ve tutarlı biçimde koruyan bir terapist. Dinleme biçimi ve zamanlaması danışanda güven duygusu oluşturuyor. Sürecin kendi ritminde ilerlemesine izin veren duruşundan memnun kaldım.

• Psk. Tuğba Yıldırım Psikodinamik Psikoterapi  •

Varoluşsal olarak zorlandığım, ne yapacağımı pek bilemediğim bir dönemde kendisiyle yollarımız kesişti. Daha derinlikli çalışabileceğim bir uzman arıyordum ve araştırmalarım sonucu Tuğba Hanım’a denk geldim. Yaklaşımı, gerçekten anlamaya çalışması ve seanslarda buranın benim alanım olduğunu hissettirmesi benim için çok kıymetliydi. Uyum yakalayabildiğim ve güven duyduğum bir süreç oldu..

• Ş

Yıllardır zaman zaman hayatım ve nasıl yaşadığım ile ilgili çıkmaza düşüyorum. Bu zamanlarda oldukça depresif hissediyorum. Fazlaca uyuyor ve günlük işlerimi devam ettirmekte zorlanıyordum. Bir süredir de psikolojik destek almanın bana iyi gelebileceğini düşünüyordum. Yine böyle bir zamanda durumumu fark eden bir arkadaşımın önerisiyle araştırıp, Tuğba hanımdan randevu aldım. Zaman zaman terapiyi sürdürmek zorlasa da, Tuğba Hanımın desteği ile epeyce bir süre terapiye devam ettim. Yıllardır psikiyatrik de destek aldığımı söylersem, bunun yanına terapiyi ekleyince bana iyi geldiğini düşünüyorum. Tuğba Hanımın duruşu, yaşadıklarımı anlamak için çabası, desteğinin hayatımdaki etkisi büyük oldu. O yüzden terapiye başlamakta zorlanan kişiler, biraz cesaret edip adım atmalılar.

• başka bir yer Diğer  •

• I

Tuğba Hanım’a tavsiye üzerine ulaştım. Hayatımda önemli değişimlerin olduğu bir dönemden geçiyordum. Bu değişimler beni çok fazla yormuştu. Anksiyete atakları yaşıyordum ve sürekli olumsuz düşüncelerim vardı. Bunlar günlük yaşamımı etkiliyordu. Açıkçası, bu bunalmışlıkla kendisine ulaştım. Tuğba Hanım, tanıştığımız ilk andan itibaren güleryüzü, sürece hakimiyeti ve profesyonel desteğiyle bana güven verdi. Kaygılarımın görünen yüzüyle değil, kökleriyle ilgilendi. Kendime ve kaygılarımın sebeplerine dair farkındalık kazandım. Günden güne bu nedenleri çözdükçe belirtilerim azaldı. Terapistimin güvenilir olmasıyla ve eğitimleriyle de ilgileniyorum. Tuğba Hanım’a eğitim bilgilerini sorduğumda özgeçmişine yönlendirerek şeffaflıkla bilgi verdi. Varoluşçu ve psikodinamik ekolde çalışması benim için etkileyiciydi. Kendisini çevreme gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Tuğba Hanım iyi ki var.

• Ş

Çevremdeki doktor olan bir akrabamın vesilesiyle Tuğba Hanım ile tanışma imkanı buldum. Üç yıl önce, sürekli yorgun olduğum ve vücudumun pek çok bölgesinde ağrılar yaşadığım için doktora gittim. Bir sürü tetkik sonrasında bana fibromiyalji tanısı konuldu. Doktorum bu tanının, psikolojik sebeplerle de ilişkili olabileceğini ve terapiye başlamamın iyi olabileceğini söyledi. Tuğba Hanım ile iki buçuk yıl kadar seanslarımızı sürdürdük. İki ay önce sürecimizi sonlandırdık. Terapistimin her seansta yaşadığım zorlukları dinlemesi, konuşmakta zorlandığım duyguları ifade ederken beni zorlamaması ve olduğu gibi kabul edebilmesi kıymetliydi. Yaşadığım acıların zaman içinde terapistime güvendikçe dile gelmesi benim için oldukça şaşırtıcıydı. Duygularımı yaşayabilmenin ve ifade edebilmenin, ne kadar önemli olduğunu yaşamış oldum. Sorgusuz ve sualsiz önerdiğim biridir.

• D

Tuğba Yıldırım'a şans eseri sosyal medya sayfasını görüp, kendisine ulaştım. Merak ettiğim soruları sorup, merakımı giderecek cevaplar aldığım için bana güven verdi. Öylece sürecimiz başlamış oldu. Terapiye başlama sebebim gereğinden çok fazla alışveriş yapmam ve bununla ilgili ciddi anlamda zorluklar yaşamamdı. Hayatımı ciddi anlamda etkiliyordu. Artık buna bir çözüm bulmam gerekti. Tuğba Hanımla bu konu üzerinde çalışmaya başladık. Bana yaşadığım zorlukları anlamamda yardımcı oldu. Kendimi alışveriş konusunda ihtiyacıma yönelik harcamaya başladım. Daha da iyiye doğru gidiyorum. O yüzden bana çok faydası dokundu. Başka insanların yardım almasını isterim.

• Y

Tuğba Hanım’a yakınlarımdan birinin tavsiyesi üzerine ulaştım. Biraz araştırma yaptıktan sonra, çalışma şeklinin benim için uygun olabileceğini düşünerek kendisiyle terapi sürecine başladım. Uzun yıllardır uyku sorunlarıyla boğuşuyordum. Son zamanlarda kaliteli bir uyku uyuyamamanın gün içinde işlerimi yapmada zorluklar çıkardığını, sosyal ilişkilerime de zarar verdiğini fark ettim. Psikolojik destek almaya bu şekilde karar verdim. Bir buçuk yıl kadar terapi sürecine devam ettik. Bu zaman içinde, Tuğba Hanım’ın destekleyici, empatik ve yargıdan uzak tavrı benim için önemliydi. Bu şekilde fark edemediğim, anlamlandıramadığım bazı durumları daha iyi idrak edebildim. Terapi sürecinde en önemli şeylerden birinin, anlaşılmak ve her halinle seni kabul edebilen birini bulmak olduğunu düşünüyorum. Uzun süreli terapiye başlamak ve hayatındaki meselelere daha yakından bakmak isteyen kişilere Tuğba Hanım’ı tavsiye ediyorum.