Uzm. Kl. Psk. Ahmet Büyükabacı

Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

Klinik Psikolog Ahmet Büyükabacı.

Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezunum. Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamladım ve stajimi Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaptım. Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi'nde klinik psikolog olarak şizofreni, bipolar, dirençli OKB, ağır duygu durum bozuklukları ile çalıştım.

Hastanın hastalıktan daha önemli olduğunu düşündüğüm için terapist kimliği edindim. Sevilay Gül ve Gonca Soygüt hocalardan sırasıyla BDT ve Şema terapi eğitimlerimi tamamladım.

Şu an Ankara'da Özel bir klinikte danışan görüyorum. Dirençli OKB, Kaygı ve Sınırda Kişilik başta olmak üzere kişilik problemleriyle çalışıyorum.

Terapinin biricik bir süreç olduğuna inanırım. Danışanımın sorunlarını kendi yaşam olaylarından ayırmadan bütüncül yaklaşmayı ve etik ilkelere bağlı kalarak içinde bulunduğu durumların yarattığı çaresizlik hissini gidermeye çalışmayı kendime misyon edindim. Terapinin size uygun olması için elimden geleni yapmayı ise taahhüt ederim.

Kendinize iyi bakın

Ahmet Büyükabacı Kliniği

Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bulvarı Mahall İş Merkezi B Blok Daire 53, Çankaya, Ankara 06510

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

Unuttuğum , duyamadığım sesimi duymam için bana yardımcı oldu. Kim olduğumu bile unuttuğum , seslerin içinde kaybolduğum bir zamanda kendisine rastladım. Hala yolumuz var ama en azından kendimi bulacağıma dair umudum var sayesinde. Ahmet Beyle görüşmedeyken kendi sesimi duyabiliyorum, bütün bu sıkışmışlık içinde o bir saat bana tüm yaşamım için umut veriyor.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Travma Terapisi  •

• T

hocamla sürece Şubat ayında başladık. Şubat ayında başlarken cesaretsiz mutsuz hayattan kopmuş yaşamak istemeyen asosyal ve korku dolu bir insandım.Yaşadığım ruhsal süreci atlatabileceğime inanmıyordum ve kendime güvenim yoktu. O kadar çok emek verdi ki şuan bambaşka hissediyorum, tekrar yaşadığımı hissediyorum, hayata geri döndüm. Desteği ve bakış açısıyla hiç bakmadığım göremediğim yönleri gösterdi. Bir psikoloğun bu kadar hayatıma sihirli bir değnek gibi dokunup kendimi farketmemi sağlayacağına asla inanmazdım. İmkansız dediğim her şeyi ilmek ilmek çözümledik. Terapiye gitmek bile benim için bir korkuydu. Şimdi koşarak seanslarıma katılıyorum. Kendisini tanıdığım ve psikoloğum olduğu için çok şanslıyım.Benim de psikoloğa gitme sürecinde kime gitsem kimi bulsam güvenebilir miyim gibi cesaretsizliğim ve korkularım vardı. Bir kere bile pişman olmadım ve kaybolan cesaretim özgüvenim özsaygım geri geldi.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Randevu  •

• P

Henüz terapi sürecinin çok başında olsam da geleceğe dair olan umudumun artmasını sağladığı, kendim hakkımda fark etmediğim detayları keşfettirdiği ve kendimle ilgili düşüncelerimi yeniden değerlendirmeme olanak verdiği için memnunum.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Şema Terapi  •

• L

Kaygılarımın yoğunlaştığı ve beni zorladığı günlerde arkadaşımın önerisi ile Ahmet Bey’den yardım almaya karar verdim. Kendisinin profesyonel yaklaşımı ve çözüm odaklı tavrı her görüşmemizde kendimi daha iyi ve güvende hissetmemi sağladı. Sorunlarımın kökenini bulduktan sonra iyileşme sürecim çok hızlı ilerledi. Bu süreçte Ahmet Bey beni her zaman destekledi.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Psikoloji Randevusu  •

• O

Ahmet Bey içinden çıkmakta çok zorlandığım , belki de tek başıma kaybolduğum durumlarda bana yol arkadaşı oldu. kendimi bulmamı hayata karşı isteklerimi hatırlamamı ve en önemlisi kendimi önemsememi sağladı artık çok daha mutluyum, hayatımdaki önemli dönüm noktalarımı yaşamamda çok büyük pay sahibidir. iyi ki yollarımız kesişmiş hocamla ve umarım hep insanlara yardımcı olmaya devam eder.

• başka bir yer Diğer  •

• T

Ahmet beyle uzun süredir terapi yapıyoruz. Geleceğe dair endişe ve iş yerinde yaşadığım sorunlar hakkında düzenli olarak görüşüyoruz. Konuyu tüm açılardan inceleyerek her zaman yeni bir açılım ve farkındalık oluşturur. Düştüğüm en zor zamanlarda dahi çıkış yolu bulmak için desteğini hep hissettim. Kibar ve empatik yaklaşımıyla iletişim kurmak çok kolay olduğundan dolayı Ahmet beyle seansımdan sonra her zaman rahatlamış olurum.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Bireysel Terapi  •

• G

Ahmet beyi arkadaşım aracılığıyla tanıdım. Hayat ile alakalı belli kaygılarım oluyordu. Ahmet bey gerçekten çok yardımcı oldu. İlgi ve alakası beni epey memnun etti.

• Online Danışmanlık  •

Tanıdıklarımın tavsiyesi üzerine Ahmet Bey ile terapiye başladık. Stresle başa çıkmakta zorlanıyordum, kaygı bozukluklarım vardı. Terapiye devam ettikçe rahatlama geldi.Terapistim farklı pencerelerden bakmamı sağladı, konuşmak çok iyi geldi.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• H

Annelik serüvenim ve ailemle yaşadığım bazı sorunlar için hocamla görüşüyoruz. Seanslarda sağladığı anlayış ve destek büyük önem taşıyor. Güçlenmeme, kendi iç dünyamla daha barışık olmama gerçekten yardımcı oluyor Ahmet hocam. Sayesinde daha da ilerleme kat edip hayatımdaki çoğu sıkıntının üstesinden geleceğime inanıyorum.

• Ahmet Büyükabacı Kliniği Psikoloji Randevusu  •

• R

ahmet beyle 4 sene önce ilişkim bittiğinde bir dost aracılığıyla tanıştım. bir ayrılık acısından çok daha fazlasını yaşıyordum ve depresyondaydım. ahmet bey bana geçmişim ve kimliğimle alakalı çözemediğim şeyler olduğunu ve bu ayrılığın bende çözülmemiş sorunları ortaya çıkarttığını farkettirdi. bu ayrılık bende bir kimlik krizi haline gelmişti. kendisiyle geçmişteki olayları, hislerimi, kimlik karmaşalarımı ve ruhumdaki sıkıntıları konuştuk. bana sağladığı kişisel psikolojik destekle beraber aynı zamanda psikolojik sorunlarımla nasıl başa çıkacağıma dair araç gereçler verdi. hissettiklerimi, düşündüklerimi, ahmet beyle konuştuklarımı yazmak ve üzerine tekrar düşünmek beni içinde bulunduğum durumdan çıkardı, hatta daha güçlü çıkardı.

terapinin insanın ruhsal ve bedensel sağlığına çok iyi geldiğine inandığım için görüşme sıklığımız değişse de ahmet beyle hala görüşüyoruz. yargılamadan, duyarlı bir şekilde dinlemesi ve olaylara profesyonel yaklaşmasını seviyorum. tavsiye ederim

• başka bir yer Diğer  •