Merhaba, ben Klinik Psikolog Aleyna Doğan.

Psikolojiye olan ilgim üniversitenin ilk yılında başladı. İnsanların zorlandıkları anlarda duygularıyla nasıl baş etmeye çalıştıklarını anlamak, benim için her zaman anlamlı ve merak uyandırıcı oldu. Zamanla bu ilgi, yalnızca akademik bir alan olmaktan çıkıp, insanlara eşlik edebileceğim bir mesleğe dönüştü.

İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde eğitimime devam ederken, bu ilgi doğrultusunda çift anadal programına kabul edilerek %100 burslu İngilizce Psikoloji eğitimi aldım. Psikoloji lisans eğitimimin ardından aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na kabul edildim ve şu anda tez aşamasındayım.

Eğitim sürecim boyunca hastanelerde ve danışmanlık merkezlerinde farklı yaş gruplarıyla çalışma fırsatı buldum. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaptığım klinik psikoloji stajında, hastalarla birebir temas kurarak özellikle bağımlılık, duygudurum bozuklukları, psikotik bozukluklar ve kişilik bozuklukları alanlarında deneyim kazandım. Bunun yanı sıra yeme bozuklukları ve yaratıcılık alanlarında hem akademik hem de uygulamalı çalışmalarda yer aldım.

Psikolojinin herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir destek alanı olması benim için önemli. Bu doğrultuda AÇEV ve EFPSA bünyesinde yürütülen gönüllülük projelerinde yer aldım. Depremden etkilenen bireylerle çalışılan TÜBİTAK destekli bir projede görev alarak, Kabul ve Kararlılık Terapisi temelli psikolojik destek süreçlerinde aktif olarak çalıştım.

Çalışma yaklaşımımda ağırlıklı olarak Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Fonksiyonel Analitik Psikoterapiden faydalanıyorum. Bu yaklaşımlarla, danışanlarımın günlük hayatta hem kendi süreçlerinde hem de ilişkilerinde yaşadıkları zorlukların seans ortamına nasıl yansıdığını birlikte fark etmeye odaklanıyoruz. Seans içinde ortaya çıkan bu anlar, duyguları anlamak ve yeni deneyimlere alan açmak için önemli fırsatlar sunuyor.

Seanslarda destekleyici, şefkatli ve dürüst bir ilişki kurmayı önemsiyorum. Psikodrama yaklaşımından da faydalanarak, danışanlarımla zaman zaman canlandırmalar yapıyor; gerçek hayatta zorlandıkları ya da denemek istedikleri durumları terapide güvenli bir hazırlık alanı olarak ele alıyorum. Bu çalışmaların, danışanların günlük yaşamda kendilerini daha hazır, güçlü ve umutlu hissetmelerine yardımcı olduğuna inanıyorum.

İlişki problemleri, yeme bozuklukları, yas ve travma gibi zorlayıcı süreçlerde; duygulara alan açan, değişimi zorlamadan ele alan ve danışanın kendi hızına saygı duyan bir terapi anlayışıyla çalışıyorum. Seanslarda amacım, danışanların kendilerini güvende, anlaşılmış hissedebilecekleri ve cesaretlendirici bir alan oluşturarak, hayatlarını zorlaştıran davranış paternlerini değiştirmelerini sağlayabilmek.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

• Sigortası olan hastalar

Psk. Aleyna Doğan

Nişantaşı, İstanbul

• Sigortası olan hastalar

• H

Psk. Aleyna Hanım’a tavsiye üzerine ulaştım. Korku, panik, kendimi değersiz ve mutsuz hissediyordum. Bana bunlarla nasıl baş edebileceğimin yollarını öğretti; benim yani kendimin değerli biri olduğumun farkına varmamı sağladı. Elimdeki durumları kabul edip onlarla mutlu olacak bir yol bulmamı sağladı. Kısacası hayatıma dokundu; ben çok memnun kaldım. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Bence herkes destek almalı.

•  •

Akrabamızın önerisiyle Aleyna Hanım’a ulaştım ve bu süreçte profesyonel bir destek almanın benim için faydalı olacağını düşündüm. Stresli bir dönemden geçtiğim ve olaylara karşı daha olumsuz düşünmeye başladığımı fark ettiğim için destek alma ihtiyacı hissettim. Görüşmeler boyunca kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadığımı hissettiğim bir ortam vardı. Aleyna Hanım beni dikkatle dinledi, sorunlarımı anlamaya çalıştı ve stresle başa çıkma konusunda farkındalık kazanmama yardımcı oldu. Süreç boyunca kendimi daha iyi tanımama yardımcı oldu. Evet, kesinlikle tavsiye ederim. Aleyna Hanım’ın yaklaşımı çok ilgili, anlayışlı ve güven vericiydi. Kendimi rahatça ifade edebilmem ve desteklendiğimi hissetmem benim için çok kıymetliydi.

• B

Aleyna Hanıma, tanıdığım bir psikoloğun tavsiyesi ile ulaştım. Öfke problemi ve buna bağlı olarak ailevi ve sosyal ilişkilerimde yaşadığım sorunlar sebebiyle başvurdum. Aleyna Hanım ile geçirdiğim seans süreci benim için son derece verimliydi. Kendisi çok ilgili, güven veren birisi ve samimi bir yaklaşımı var. Seanslar sayesinde hem öfkemi daha sağlıklı ifade etmeyi öğrendim hem de ailemle ve arkadaşlarımla olan ilişkilerimi yoluna koyabildim. Kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadığımı hissettiğim bir süreçti. Bir psikologdan öte, gerçekten bir dost ve yol gösterici gibiydi. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye edebilirim.

•  •

Aleyna Hanım ile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştım. Kaygı şikayetim nedeniyle başladığım terapi sürecinde Aleyna Hanım bana kendimi güvende ve anlaşılmış hissettirdi. İlk seanstan itibaren kaygımın kaynağını anlamama yardımcı oldu. Düşüncelerimi fark etmemi, duygularımı daha net tanımamı sağladı. Sakin, empatik ve yargılamayan yaklaşımı sayesinde kendimi rahatça ifade edebildim.
    Seanslar ilerledikçe kaygımla baş etme konusunda fark edilir bir ilerleme yaşadım. Günlük hayatımda daha dengeli, daha sakin ve kontrollü hissetmeye başladım.
    Aleyna Hanım'ın profesyonelliği, içtenliği ve sürece olan özeni bu yolculuğu benim için çok kıymetli kıldı. Kaygı yaşayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• T

Aleyna Hanım’a başvurduğumda, hayatımda büyük bir çıkmazda olduğumu hissediyordum. Yaşadığım duyguların yoğunluğu ve düşüncelerimin acımasızlığı nedeniyle aslında hiçbir çıkış yolu olmadığını düşünüyordum. Terapiye de biraz umutsuz bir yerden, “en azından bunu da denemiş olayım” düşüncesiyle başlamıştım. Bugün geriye dönüp baktığımda, o gün kendim ve ruh sağlığım için hayatımdaki en önemli ve en kıymetli yatırımlardan birini yaptığımı fark ediyorum. Etik ilkelere bağlı, fayda sağlamayı önceleyen ve bu kadar özveriyle çalışan bir psikologla karşılaşmış olduğum için kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum. İçinde bulunduğum bu çıkmazda bana bir yol gösterdi; aslında başka yolların da mümkün olduğunu birlikte, adım adım keşfettik. Çabası, özverisi ve ilgisi için kendisine minnettarım.

• Online Danışmanlık Randevu  •

Psk. Aleyna Doğan

Kıymetli geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

• Z

Psikolog Aleyna Doğan’a arkadaşım sayesinde ulaştım. İyi ki de ulaşmışım, kendisiyle sürece başlamadan önce ciddi anlamda gelecek kaygısı yaşıyordum; günlük hayatımı etkileyecek ve karakterimle bütünleşmeyen şekilde neşemi kaybedecek kadar. Zihnim sürekli meşguldü; tek bir şeyle asla ilgilenemiyordum ve bu durum beni çok yormaya başladığında artık kendimi hazır hissettim ve kendisiyle devam etmekte olan bir sürece girdik. En başta da söylediğim gibi iyi ki