Ben Klinik Psikolog Beliz Unutmazlar. İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimimin ardından, İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında uzmanlığımı tamamladım. Yaklaşık 6 yıldır aktif olarak bu mesleği yürütüyorum. Eğitim sürecimde hem Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) hem de psikodinamik psikoterapi alanlarında derinleşerek, danışanlarıma bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmayı hedefledim.
Mesleki yolculuğumda farklı özel kurumlarda psikolog, oyun terapisti, kurum müdürü ve psikolojik danışmanolarak görev aldım; ayrıca Medical Park Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölümünde gönüllü psikologluk yaptım. Bu süreç, her bireyin hikayesinin kendine özgü olduğunu ve psikoterapinin bu farklılıklara saygı duyan bir yolculuk olduğunu bana öğretti.
Çalışma Alanlarım
Terapi süreçlerimde danışanlarımla;
Kaygı bozuklukları (yaygın kaygı, sağlık anksiyetesi, sosyal fobi),
Panik bozukluk,
Depresyon ve duygudurum bozuklukları,
Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB),
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB),
Mükemmeliyetçilik, öz-değer ve öz-şefkat çalışmaları,
Sınav kaygısı, performans kaygısı ve motivasyon eksikliği,
Bağlanma stilleri ve ilişkisel dinamikler,
Boşanma süreci, ayrılık sonrası duygusal iyileşme ve yeniden yapılanma,
Toksik ilişkiler ve narsisistik kişilik dinamikleriyle baş etme,
Duygu düzenleme, stres yönetimi ve içsel dengeyi yeniden kazanma,
Yeme bozuklukları (duygusal yeme, kısıtlayıcı yeme davranışları, tıkınırcasına yeme),
Uyku problemleri ve yaşam alışkanlıklarını düzenleme konularında çalışıyorum.
Ayrıca MOXO dikkat testi uygulayıcısıyım ve yeme bozukluklarında değerlendirme ile müdahale tekniklerikonusunda eğitim aldım.
Kurucusu olduğum “WinMind Programı” ile lise son sınıf ve mezun öğrencilerin sınav sürecinde hem motivasyonel hem de terapötik destek almalarını sağlıyorum. Bu programda yapılandırılmış seans planları, uygulama kartları, mini çalışma defterleri ve dijital takip çizelgeleriyle danışanlarıma bütüncül bir yol haritası sunuyorum.
Aynı zamanda Psychology Times Türkiye’de yazar olarak; psikoloji biliminin güncel konularını, bireysel gelişim süreçlerini, ilişkisel farkındalığı ve terapötik yaklaşımları kaleme alıyorum. Amacım, psikoloji bilgisini anlaşılır, samimi ve dönüştürücü bir şekilde paylaşmak.
Psikolojiye yaklaşımımda en temel değerlerim; bilimsellik, empati ve insan odaklılık. Benim için terapi, sadece zorlukların çözümlendiği bir süreç değil; kişinin kendisiyle yeniden bağ kurduğu, içsel gücünü fark ettiği ve daha tatmin edici bir yaşam inşa ettiği bir yolculuktur.
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Kişisel Gelişim Danışmanlığı
Koçluk Hizmetleri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk Gelişim Testi
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
kendimi fark etmem ve fark ettiğim şeyler adına büyük adımlar atmama yardımcı olan bi görüşme sürecim oluyor eksikliklerimi en aza indireceğinden şimdiden çok eminim
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Merhaba, değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim.
Kendinizi daha yakından tanımaya yönelik attığınız her adım tamamen sizin emeğiniz ve cesaretiniz sayesinde oluyor. Bu sürecin sizin için farkındalık ve güçlenme alanı yaratmasına çok sevindim.
Beraber çalıştıkça bu eksiklik dediğiniz alanların nasıl dönüştüğünü birlikte göreceğiz. Yanınızda olmak benim için çok değerli.
İlerleyişinizle gurur duyabilirsiniz.
K
k.....
Beliz Hanım’la tanıştığımda boşanma sürecindeydim ve yıllarca narsist bir eşle yaşamanın yorgunluğunu taşıyordum. Sürekli kendimi suçluyor, değersiz hissediyordum. İlk seanslarda duygularımı ifade etmek bile zordu ama Beliz Hanım’ın BDT temelli çalışmaları, farkındalık egzersizleri ve sınır koyma üzerine yaptığımız terapiler sayesinde kendimi yeniden tanımaya başladım. Zamanla hem yaşadıklarımı anlamlandırdım hem de kendime güvenmeyi öğrendim. Artık geçmişteki ilişkime değil, kendi iyileşme yolculuğuma odaklanabiliyorum. Bu süreci onunla tamamlamak hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biriydi.
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu süreci seninle yürütmek gerçekten çok değerliydi
Yaşadığın tüm zorluklara rağmen gösterdiğin kararlılık ve içsel güç ilham vericiydi. Kendi sınırlarını fark edip korumayı öğrenmen, en büyük değişimdi. Bu dönüşüm tamamen senin emeğinin sonucu, seninle gurur duyuyorum
g....ö
Bir dönem işe giderken içimde sürekli bir ağırlık vardı. Sabah kalkmak, işe hazırlanmak bile zor geliyordu. Her şey anlamını yitirmişti. O dönemde Beliz Hanım’la yollarımız kesişti. Seanslarda kendimi sürekli tüketen düşüncelerimi fark ettim. “Yeterince iyi değilim” diye başlayan o sesin aslında beni ne kadar yorduğunu gördüm. Küçük adımlarla yeniden kendime alan açmayı, dinlenmeyi ve “durmanın” da bir seçenek olduğunu öğrendim. Şimdi aynı tempoda çalışıyorum ama artık kendimi kaybetmeden, kendimle birlikte
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu farkındalığı kazanmanı izlemek benim için çok kıymetliydi
Kendini yorgun hissettiğin bir noktadan, kendi sınırlarını tanıyıp koruyabildiğin bir yere geldin. Bu değişim tamamen senin emeğin ve cesaretinle mümkün oldu. Seninle bu süreci yürütmek gerçekten çok değerliydi
si...n
Beliz Hanım’la duygusal yeme problemim için çalıştık. Üzgün ya da stresliyken hemen yemeğe yöneliyordum. Seanslarda bu davranışın altında neler olduğunu fark ettim ve kendimi suçlamak yerine anlamayı öğrendim. Artık duygularımla daha sağlıklı şekilde baş edebiliyorum. Gerçekten bana çok iyi geldi
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu farkındalığı kazanman ve kendine karşı daha anlayışlı olman beni gerçekten çok mutlu etti. Duygularınla kurduğun bu yeni ilişki çok değerli; kendine gösterdiğin bu özeni sürdür, harika ilerliyorsun..
e....k
Beliz Hanimla sınav yılı boyunca, WinMind programı sayesinde tanıştık. O sene benim için çok zordu; hem kaygım yüksekti hem de sürekli “ya yapamazsam” diye düşünüyordum. Seanslarda sadece sınava değil, kendime nasıl yaklaşmam gerektiğini de öğrendim. Artık kötü hissettiğimde hemen pes etmek yerine nefes alıp toparlanabiliyorum. Hem çok anlayışlı hem de motive edici biri. Gerçekten bana çok iyi geldi, iyi ki bu süreci onunla geçirdim
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Sınav yılı boyunca gösterdiğin çabayı, sabrını ve gelişimini görmek benim için gerçekten çok kıymetliydi. WinMind sürecinde kendine kattığın farkındalık ve emeğinle gurur duymalısın
L
l....m
Yurt disinda yuksek ogrenim goren oglum icin iyi bir psikolog arayisindaydik.Tavsiye uzerine sn Beliz hocamiz ile tanistik.Bu kadar guzel dinleyip,bu kadar icten ve samimi yol gostermeleri oglumuza ve bize cok cok iyi geldi.Okulunu birakmayi dusunen oglum su anda tum takintilarini geride birakarak okulda derece nasil alabilirim derdine dustu.Iyiki Beliz hocamizi tanimisiz
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu güzel sözleriniz için yürekten teşekkür ederim.
Oğlunuzun bu kadar güçlü bir dönüşüm yaşaması beni gerçekten çok mutlu etti. Kendi emeği, azmi ve sizin destekleyici yaklaşımınız bu sürecin en değerli parçalarıydı. Onun yolculuğuna eşlik edebilmek benim için de büyük bir mutluluk
b....y
Beliz Hanım’la tanıştığımda kendime hiç güvenim yoktu, hep bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyordum. Seanslarda kendimi suçlamak yerine anlamayı, duygularımı bastırmak yerine ifade etmeyi öğrendim. Artık hem daha sakinim hem de kendime karşı çok daha şefkatliyim. Gerçekten çok iyi ki tanışmışız, bana çok iyi geldi
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu sürecin sende böyle güzel bir dönüşüm yaratmasına gerçekten çok sevindim.
Kendini anlamaya, duygularına yer açmaya başladığını duymak harika. Her adımı sen attın, ben sadece eşlik ettim.
Kendine bu kadar emek verdiğin için seninle gurur duyuyorum
Beliz Hanım’a yoğun panik ataklar yaşamaya başladığım bir dönemde başvurdum. Kalbim hızla çarpıyor, nefes alamadığımı hissediyor ve sürekli kötü bir şey olacakmış gibi yaşıyordum. Günlük hayatımı bile etkileyen bu durumla baş edemiyordum. Seanslarda ataklarımın nedenlerini anlamamı, bedenimdeki tepkileri fark etmemi ve onlarla nasıl başa çıkabileceğimi öğrendim. Zamanla atakların sıklığı azaldı ve kendimi çok daha güvende hissetmeye başladım. Beliz Hanım’ın sakin, anlayışlı ve güven veren yaklaşımı sayesinde kendimi ilk günden itibaren rahat hissettim. Şu an panik atağımla değil, kendimle ilgilenmeyi öğrenmiş durumdayım. Bu süreç benim için gerçekten dönüm noktası oldu
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Bu süreci benimle paylaşma güveniniz için çok teşekkür ederim. Panik ataklarla mücadele ederken gösterdiğiniz çaba ve kararlılık gerçekten çok kıymetliydi. Şu an kendinizle ilgilenmeyi öğrenmiş olmanız terapi sürecinin en güzel kazanımlarından biri. Bu farkındalığınızın hayatınızın her alanına yansımasını dilerim
n....a
Terapiye başlama ile ilgili çok endişelerim vardı. İyi ki adım atmışım. Beliz hocam çok anlayışlı ve şefkatle karşıladı beni. Kafamdaki soruları ve sorunları sırayla ele aldık. Süreci netleştirmesi terapi ile ilgili kaygımı ciddi anlamda azalttı. Bunun dışında ilişkilerimde düzelmeler olduğunu fark ettim. Değişim istiyorsanız tercih edebilirsiniz ...
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Geri bildirimin için çok teşekkür ederim. Terapiye başlamak bazen zor bir karar olabilir ama sen bu sürece cesaretle adım attın. Süreçteki farkındalığın ve değişim isteğin gerçekten çok değerliydi. Güzel dönüşlerin beni çok mutlu etti
Z
z.....
Beliz hanıma yoğun kaygılarım ve panik atağımdan dolayı başvurdum daha ilk seanslarda beni anlaması güler yüzlü olması ve yargılamaması çok rahatlattı artık ataklar gelmiyor çok güzel bir süreç geçiriyoruz iyi ki karşıma çıktı canım hocam
Uzm. Kl. Psk. Beliz Unutmazlar
Ne güzel yazmışsın, çok teşekkür ederim. Bu sürecin başından beri gösterdiğin çaba ve kendini anlama isteğin her şeyin en önemli parçasıydı. Atakların azalması ve kendini daha iyi hissetmen beni gerçekten çok mutlu etti. İyi ki yollarımız kesişmiş
Beliz Unutmazlar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Beliz Unutmazlar, Psikoloji. Size Beliz Unutmazlar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Gelişim Testi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Kent EGY Testi, Yetişkin Terapisi.
Beliz Unutmazlar adresi nerede?Beliz Unutmazlar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Paşa Mah. İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Beliz Unutmazlar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Beliz Unutmazlar uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Beliz Unutmazlar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Beliz Unutmazlar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Beliz Unutmazlar hangi dilleri konuşuyor?Beliz Unutmazlar ile İngilizce, İspanyolca dilinde konuşabilirsiniz.
Beliz Unutmazlar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Beliz Unutmazlar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Beliz Unutmazlar hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Beliz Unutmazlar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Beliz Unutmazlar hangi sigortaları kabul ediyor?Beliz Unutmazlar tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.