Ankara Medipol Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra yetişkin terapisi ve çift terapisi alanlarına yönelerek çalışmalarımı derinleştirdim. 2023 yılında kurduğum biipsikolog markası, kısa sürede geniş bir kitleye ulaşarak hem psikolojik farkındalık oluşturmayı hem de danışanlara güvenilir bir terapi alanı sunmayı amaçlayan profesyonel bir platform hâline geldi. Bu yapı altında Ankara Çankaya’daki ofisimde yüz yüze ve Türkiye’nin her yerinden online danışan kabul etmekteyim.
Eğitim hayatım boyunca yetişkin ruh sağlığı alanına odaklanarak çeşitli terapi modellerinin uygulayıcılık becerilerini kazandım. Bireysel terapide Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Şema Terapi yaklaşımlarını kullanıyorum. BDT eğitimimi ve Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) uygulayıcılık eğitimimi Türk Psikologlar Derneği’nden tamamladım. Şema Terapi eğitimimi Prof. Dr. Esra Yancar Demir’den aldım.
Çift ve aile terapisi alanındaki uzmanlığımı ise Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu tarafından geliştirilen İlişki Pusulası Modeli ile güçlendirdim. Hem 1. Düzey hem 2. Düzey eğitimlerini ve süpervizyon süreçlerini başarıyla tamamlayarak bu yaklaşımı çiftlerle yaptığım çalışmalarda aktif olarak kullanmaktayım.
Çalışmalarımda; kaygı bozuklukları, OKB belirtileri, duygusal düzenleme güçlükleri, ilişki çatışmaları, bağlanma örüntüleri ve yaşam streslerine bağlı zorlanmalar üzerinde duruyorum. Terapi yaklaşımım; kanıta dayalı, yapılandırılmış ve danışanın bireysel ihtiyaçlarını merkeze alan bütüncül bir çerçeveye sahiptir.
Lisanslar ve Sertifikalar
Aile ve Evlilik Terapisi – İlişki Pusulası 1. Düzey
Aile ve Evlilik Terapisi – İlişki Pusulası 2. Düzey
İlişki Pusulası Süpervizyon Programı
Şema Terapi Eğitimi – Marmara Psikoloji
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) – Türk Psikologlar Derneği
Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) – TPD Uygulayıcı Eğitimi
Çocuklarda Psikolojik Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifikası – Ankara Medipol Üniversitesi
Danışanların terapiye başlamadan önce süreci daha rahat değerlendirebilmesi için 15 dakikalık ücretsiz ön görüşmesunmaktayım.
Şehit Ersan Caddesi, Çankaya, Ankara 06690
Fobilerden Kurtulmak
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Nöropsikolojik Testler
Psikolog Bilge Mıhcı
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Ön Görüşme
Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası
İlişki Terapisi
Şema Terapi
a....k
Bilge hanımın terapi süreci hakkında bilgilendirici konuşması, bana detaylıca açıklaması ve hangi konular üzerinde konuşacağımızı detaylandırması çok güvende hissettirdi
• Online Danışmanlık • Randevu •
Bilge Mıhcı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Bilge Mıhcı, Psikoloji. Size Bilge Mıhcı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Çift Terapisi, Aile Terapisi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Evlilik Terapisi, Fobilerden Kurtulmak, Aile İçi İletişim Sorunları.
Bilge Mıhcı adresi nerede?Bilge Mıhcı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Şehit Ersan Caddesi Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Bilge Mıhcı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Bilge Mıhcı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Bilge Mıhcı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Bilge Mıhcı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Bilge Mıhcı hangi dilleri konuşuyor?Bilge Mıhcı ile Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Bilge Mıhcı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Bilge Mıhcı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Bilge Mıhcı hakkında ne düşünüyor?Şimdilik 1 hasta, Bilge Mıhcı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakmak istedi ve ona ortalama 5 yıldız verdi (maksimum 5 üzerinden). Bize deneyiminizden bahsetmek ister misiniz? Fikrinizi bırakmak için Buraya tıklayın, yüzlerce hasta size teşekkür edecek.