Uzm. Psk. Büşra Canoğlu Mesci

Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

2018 yılında ODTÜ Psikoloji bölümü mezuniyetimin ardından dört sene boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştım. Kariyerim için en önemli deneyim alanı olarak gördüğüm bu süreç, benim için oldukça öğreticiydi. Bu süreçte, yetişkinlerle depresyon, kaygı sorunları, travma sonrası stres bozukluğu başta olmak üzere çeşitli uyum sorunları üzerine hizmet verdim. Ek olarak, çocuk ve ergenlerle okula uyum sorunları, akran zorbalığı, kaygı sorunları, öfke ile baş etme, stresi yönetme, çocuk gelişim takiplerini sürdürme gibi danışmanlık hizmetlerini de sağladım. Dört yıl boyunca okullarda, belediye ve sivil toplum çalışmalarında ebeveyn eğitimlerinde yer aldım. Bir yandan kendimi geliştirmek için eğitim ve süpervizyon süreçlerime devam ettim. 2022 yılında Ege Üniversitesi Gelişim Psikolojisi yüksek lisans programına kabul aldım ve 2025 Nisan ayında uzmanlığımı tamamladım. 2024 Ocak ayından itibaren Ankara'da çocuk, ergen ve genç yetişkin danışanlarımı görmekteyim. Şu anda Sigma Psikiyatri'de hizmet vermekteyim. Bilişsel davranışçı terapi, danışan odaklı terapi, okul odaklı kısa süreli çözüm odaklı terapi, aile danışmanlığı ve çocuk merkezli oyun terapisi yöntemleri ile çalışmalarımı sürdürmekteyim.

• Sigortası olan hastalar

Kazım Özalp Mah. Filistin Cad. 14/1, Çankaya, Ankara 06690

Ebeveyn Danışmanlığı

Çocuk ve Ergen Terapisi

Makaleler
Röportaj

• K

Büşra Hanım hayatımın zor bir döneminde karşıma çıktı. Etik ve profesyonel yaklaşımıyla sürecimiz çok keyifli ilerliyor. Duygularımı ifade etmekte zorlanırken artık hem duygularımı hem de kendimi daha iyi ifade edebilir bir hale geldim.

• Online Danışmanlık Randevu  •

• G

Büşra hocamdan bir süre danışmanlık aldım. Hayatımın zorlu dönemlerinde başa çıkamadığım durumlarda farklı bakış açısı kazandırdığı için sorunlarımın çözümüne büyük katkısı oldu. Görüşmelerde sakinliğinin verdiği konfor ve güven hissiyle çok rahat ettim. Yargılanmadığınızdan, damgalanmadığınızdan, destek göreceğinizden emin bir şekilde ruh sağlığı hizmeti alabilirsiniz. Gönülden tavsiye ediyorum.

• başka bir yer Diğer  •

Desteğe ihtiyacım olan bir dönemde kendisiyle görüşme imkanım oldu zorlu dönemimde gerek sakin gerekse profesyonelce yaklaşımıyla bana yardımcı oldu. Mesleğinde oldukça başarılı bu sayede bana farklı bir bakış açısı kattı.

• Ö

İki çocuğum için kendisine başvurduk. Oğlum ve kızım da sınav kaygısı ve sosyalleşme sorunu vardı. Seanslar sayesinde bu durumları atlattık. Kendisinden çok memnunuz. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Çocuklarla ve bizimle iletişimi çok iyi. Çocuklarım seanslara severek katılıyor. Sürecimiz devam ediyor.

•  •

Kızımın sınav kaygısı için başvurduk. 5-6 seanstır gidiyoruz. Olumlu sonuçlar alıyoruz şu an daha iyi kızım. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Benimle de görüşüyor. Büşra Hanım'ı biz sevdik güzel bir elektrik aldık. Kızımın görüşlerine saygı duyuyor ve dinliyor. Sürecimiz keyifli geçiyor, memnunuz kendisinden.

•  •

Büşra Hocam'la kardeşimin aracılığıyla kendisiyle iletişime geçtik. 8. sınıfa giden LGS hazırlanan bir kızım var. Yaklaşık kızımla 3 aydır görüşüyorlar, sınav kaygısı oldukça fazlaydı. Büşra Hocam ile görüşmeye başladığından beri daha pozitif, kendisine daha inanıyor, düşüyor ara ara ama nasıl kalkacağını da Büşra Hocam sayesinde öğrendi. Keşke daha önce görüşmelere başlasaydık. Bence sınava hazırlanan bir öğrenciniz varsa mutlaka destek almanız gerek. Büşra Hocam'ı destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Büşra Hanım’la yollarımız oğlumun ergenlik sürecinde yaşadığımız büyük öfke patlamaları ve iletişim krizlerinin en yoğun olduğu dönemde kesişti. Kendisinin hem ebeveynler olarak bizimle hem de oğlumuzla ilerlettiği seanslar sayesinde hem içinde bulunduğumuz süreci anlayabilmiş olduk hem de yolda karşılaşabileceğimiz sorunlara nasıl yaklaşabileceğimize dair yeni bakış açıları kazandık. Oğlumuzla iletişimimiz gün geçtikçe daha iyiye gidiyor, yollarımız kesiştiği için çok mutluyum bir anne olarak kendisinin desteği benim için paha biçilemez oldu

• Sigma Psikiyatri Ergen Terapisi  •

• K

Büşra Hanım’da uzun süredir psikolojik destek alıyorum. Bu süreçte değişen koşullara ve ihtiyaçlarıma göre yaşamıma gözle görülür şekilde katkıda bulunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• Ş

Desteğe ihtiyaç duyduğum bir dönemdi kendisiyle yolum kesişti iyi ki de kesişti. Profesyonel bakış açısı ve yaklaşımı ile çok güzel ilerlediğimize inanıyorum. Yolculuğumda çiçekler açtı minnettarım.

• D

Büşra hanımla 5 yaşındaki kızım için boşanma süreçlerimin yönetimi konusunda görüştük. Kendisi çok ilgili ve doğru yönlendirmeleri sayesinde bu süreci olabildiğince kolay atlatmamızı sağlıyor.