Uzman Psikolog Damla Arıkan ilköğretim ve lise eğitimini Safranbolu'da tamamlamış olup, Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji bölümünden üstün başarı ile mezun olmuştur. Lisans eğitimi sonrası Bilişsel Davranışçı Terapi ve test eğitimlerini tamamlamıştır. İstanbul, İzmir ve Ankara'da online olarak hizmet vermektedir. Özellikle ergen ve yetişkinlerle çalışmaktadır. UZMANLIK ALANLARI: -Aile Danışmanlığı Tek ebeveynli ailelerde ortaya çıkan sorunlar İlaç ve alkol bağımlılığına bağlı olarak gelişen ailede yaşanan problemler Aile kaynaklı çocuklarda ortaya çıkan sorunlar , Yaşlılara bakım verme konusunda karşılaşılan zorluklar Öfkenin ailelere etkisi Üvey ebeveynlik Anne, baba ve çocuk iletişimi Boşanma sürecinde çocuklara yaklaşım Aile içi şiddet -Bireysel Psikoterapi -Depresyon -Kaygı Bozukluğu -Sosyal Fobi -Panik bozukluk -Panik Atak -Obsesif Kompulsif Bozukluk -Madde Bağımlılığı -Travma Sonrası Stres Bozukluğu -Yeme Bozukluğu -Kişilik Bozuklukları
- Depresyon ,
İstanbul
İzmir
Ankara
se...ç
Kalp çarpıntısı, mide sıkışması ve sürekli tetikte olma hali yüzünden çok zorlanıyordum. Damla Hanım hem bedenimle hem düşüncelerimle nasıl baş edeceğimi öğretti. Şimdi kendimi çok daha dengeli hissediyorum.
Psk. Damla Arıkan
Değerleri görüşleriniz için çok teşekkür ederim
Z
z....e
İş yerindeki yoğunluk ve sürekli yetişme kaygısı beni çok yormuştu. Damla hanımla seanslar, kafamdaki karmaşayı çözmeme ve stresle başa çıkmayı öğrenmeme yardımcı oldu. Artık işten çıktığımda eve daha huzurlu dönüyorum ve işleri yönetirken paniklemiyorum.
C
c.....
Birine bağlanmak çok zor geliyordu. Hep incinirim diye tedirgin oluyordum. Damla Hanımla bu konulara tek tek baktık. Hem geçmişimi hem bugünümü daha iyi anladım. Artık güvenmekten korkmuyorum. Bir ilişkiyi nasıl sürdürebileceğimi nerelerde kendimi kaybettiğimi fark ettim artık kesinlikle buna izin vermeyeceğim. Farkındalığım tamamen değişti.
Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Hayatımın en karışık dönemlerinden birindeydim. Ne yapmak istediğimi, hangi yoldan gideceğimi bilmiyordum. Damla Hanım’la seanslarda kafamın içindeki karmaşayı yavaş yavaş çözmeye başladım. Özellikle kendimi hep başkalarıyla karşılaştırıyor, baskı hissediyordum. Bana gerçekçi bakış açıları kazandırdı. Şimdi daha kendi kararlarımı veren, daha farkında biriyim. İyi ki başlamışım
me...
Çalışan bir anne olmak iş yerindeki sorumluluklar, evin düzeni, çocukların ihtiyaçları derken kendimi hep koşturan biri olarak buldum. Ne kadar çabalasam da yetişemediğim anlarda suçluluk duygusu yaşayarak kendimi çok yıpratıyordum. Damla Hanım’la seanslara başladığımda en çok bu yükü konuştuk.Seanslarda ilk defa yeterli olma baskısından uzaklaştım ve kendime gerçekçi bir gözle bakmayı öğrendim. Bir anne olarak her şeyi mükemmel yapmak zorunda olmadığımı, bazen kendimi düşünmenin bile aileme iyi geleceğini fark ettim. Damla Hanım her görüşmede hem rahatlatan hem güç veren bir bakış açısı sundu.Şimdi hem çalışırken hem de anne olurken daha huzurluyum. Kendimi suçlamadan, tükenmeden ilerlemeyi öğrendim. Bu kadar kısa sürede böyle bir dönüşüm yaşayacağımı hiç düşünmezdim. İyi ki destek almışım ve iyi ki Damla Hanım’a denk gelmişim. Gerçekten çok memnunum.
b ...r
Son bir yılda birçok şeyin içinde kendimi kaybettiğimi fark ettim. Duygularımı anlayamıyor, neye nasıl tepki vereceğimi bilmiyordum. Damla Hanım’la yaptığımız seanslarda önce durup anlamayı, sonra sağlıklı kararlar almayı öğrendim. Konuşmalarımız bana çok iyi geldi. En önemlisi, artık kendimi görmezden gelmiyorum
Ş
ş.....
Uzun süredir duygularımı saklıyor ve konuşmaktan kaçıyordum. Damla Hanım’la seanslarda bunu fark ettiğim anda bile içimde bir rahatlama oldu. Çok yumuşak ve anlaşılır bir dili var. Kendimi güvende hissederek her şeyi rahatça anlatabildim. Şimdi artık ne hissettiğimi söylemekten çekinmiyorum.
• başka bir yer • Diğer •
Y
ya...n
Bir süredir stresten düzgün uyuyamıyordum. Seanslarda bunu tetikleyen şeyleri fark ettim. Küçük adımlarla uyku düzenim toparlandı, sabahları daha dinç kalkıyorum
V
v.....
Uzun süredir iş temposu beni bayağı yoruyordu. Damla Hanım’la seanslarda stresin bende nasıl biriktiğini fark ettim ve ne yapabileceğimi öğrendim. İş yoğunluğu aynı ama artık daha sakin ve kontrol hissim yerinde.
• başka bir yer • Diğer •
mi...a
Annelik çok güzel ama bir o kadar yorucu. İş, ev, çocuk derken sürekli koşturuyor ve kendi duygularımı unuttuğumu fark ediyordum. Damla Hanım’la seanslarda sonunda bunları rahatlıkla konuşabildim. Şimdi kendimi suçlamadan durabiliyor, hem çalışmaya hem anneliğe daha dengeli ve sakin bakabiliyorum
Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Damla Arıkan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Damla Arıkan, Psikoloji. Size Damla Arıkan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi.
Damla Arıkan adresi nerede?Damla Arıkan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İstanbul
- İzmir
- Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Damla Arıkan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Damla Arıkan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Damla Arıkan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Damla Arıkan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Kredi kartı, Banka Havalesi.
Damla Arıkan hangi dilleri konuşuyor?Damla Arıkan ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Damla Arıkan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Damla Arıkan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Damla Arıkan hakkında ne düşünüyor?Toplam 51 hasta / danışan, Damla Arıkan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.