Uzm. Kl. Psk. Elif Yamaş

Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

lk, orta ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra, Psikoloji lisans eğitimimi Maltepe Üniversitesinde üç yılda “Yüksek Onur” derecesiyle bölüm ikincisi olarak bitirdim. Eğitimim süresince, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı dezavantajlı bireylere ücretsiz hizmet veren bir Fizik Tedavi, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde gönüllü olarak çalışarak farklı gelişim dönemlerine dair klinik gözlem becerimi güçlendirdim.

Zorunlu klinik stajımı İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak; DSM-5 tanı kriterlerine uyan Şizofreni, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Kaygı Bozukluğu, Bipolar Bozukluk gibi klinik örüntülere sahip bireyleri yakından gözlemleme fırsatı edindim. Bu dönem, mesleki yaklaşımımın temellerini klinik gerçeklik içinde şekillendirmemi sağladı.

Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına tam burslu olarak kabul edildim ve “Duygu Odaklı Kuramda Çift Terapisi” başlıklı çalışmamla mezun olarak Klinik Psikolog unvanını almaya hak kazandım.

Toplumu oluşturanların bireyler değil, anne ve babaların yetiştirdiği çocuklar olduğunu düşündüğüm için öncelikle anne ve babaların birbirleriyle ve çocuklarıyla sağlıklı bir etkileşim içerisinde bulunmasının sağlıklı bir toplum oluşturacağını inanarak bu prensibim ışığında eğitimlerime devam ettim. Çeşitli seminer ve eğitimlere katılmakta ve çeşitli çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Terapi sürecimde;

* Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

* Duygu Odaklı Terapi (EFT)

* Sistemik Terapi

başta olmak üzere danışanlarımın ihtiyaçlarına uygun bir planlama yapıyor ve bu yaklaşımları eklektik bir biçimde bütünleştirerek ilerliyorum.

Şu anda İstanbul’da Yamaş Grup A.Ş. bünyesinde yer alan kendi ofisimde 16 yaş ve üzeri danışanlarıma, online ya da yüz yüze hizmet vermekteyim.

Amacım, danışanlarımın kendi içsel kaynaklarını keşfetmelerine, daha dengeli bir yaşam kurmalarına ve zorlayıcı duygularla sağlıklı bir şekilde baş edebilmelerine eşlik etmektir.

Psk. Elif Yamaş

Cumhuriyet Mah. D100 Karayolu Cad. No:59/2 İstanbul OutletPark Yamaş Grup A.Ş., Cumhuriyet Mah., Beylikdüzü, İstanbul 34500

• Sigortası olan hastalar

Cumhuriyet Mah. D100 Karayolu Cad. No:59/2 İstanbul OutletPark Yamaş Grup A.Ş., İstanbul

Makaleler

“Elif Hanım’la yaklaşık 3 aydır seans planlıyoruz. İlk başladığımda tüm seans boyunca ağladığımı ve çok üzgün hissettiğimi hatırlıyorum. O günden bu yana yaptığımız her görüşmeden sonra kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Yaşadığım olaylara bakış açım değişti; sorularının kilit noktalarda düşündürmesi, kendimle ilgili birçok farkındalığımın artmasını sağladı. En başından beri gösterdiği destek, anlayış ve yaklaşım benim için gerçekten çok kıymetliydi. Bu süreci birlikte yürütmek benim için büyük bir şans oldu. İyi ki diyorum..

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• H

Şok bir boşanma aşamasında arkadaşımın referansıyla Elif Hnım ile bir kaç seans yapam fırsatım oldu. Sakin ve soğukkanlı kişiliği danışanı da sakinleştiriyor. Pozitif enerjisi, doğru soru ve yönlendirmelerle kişinin kendini daha fazla keşfetmesi noktasında desteğimi gördüm.

• I

Elif Hanım profesyonel, çözüm odaklı bir psikolog. Kendisinin sakinliği, yönlendirmeleri sayesinde bakış açım oldukça değişti ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. Destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• Ö

Doğum sonrası lohusalık depresyonu geçirmiş 1 yıl psikiyatri tedavisi görmüştüm. 4 Yıl sonra bu durumun bastırılmış olması sebebi ile tekrarlamaya yakın bir duruma geldiğimi hissettiğim için kendisine başvurdum. Gayet ılımlı yaklaşımlarla güzel bir dinleyici ve yorumları konuşmaları ile hem rahat hem de düşündüren bir hisse kapılıyor insan. Unutulmuş yada bastırılmış noktalar bile gün yüzüne çıkabilecek kadar insan güven ve huzur buluyor. İlgisi alakası yaklaşımları için mutluyum.

• Psk. Elif Yamaş Bireysel Terapi  •

Elif Hanım ile gerçekleştirdiğim ilk terapi seansım, beklentilerimin ötesinde olumlu bir deneyim oldu. Terapiye başlamadan önce, en büyük endişem duygularımı ifade edememek ve nereden başlayacağımı bilememekti. Ancak, Elif Hanım’ın samimi ve profesyonel yaklaşımı sayesinde, seans boyunca kendimi son derece rahat hissettim. Onun içten ve anlayışlı tavrı, düşüncelerimi ve hislerimi özgürce paylaşmamı sağladı. Seans boyunca zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim, kelimeler su gibi aktı.. Kendisi, anlattıklarımı dikkatle dinleyerek, bana değerli geri bildirimlerde bulundu ve sorunlarıma farklı bir perspektiften bakmamı sağladı. Elif Hanım’ın rehberliğinde, terapi sürecinin benim için ne kadar faydalı olabileceğini görmek beni umutlandırdı.

• N

Elif hanım Danışanı gerçekten anlayan, içten ve samimi bir yaklaşan biri. Bellirli bir sorunum olduğunu düşünmeden, sadece kendimi daha iyi hissetmek için başladığım yolda birçok şeyin farkına varmamda yardımcı oluyor. Kendimi rahatça ifade edebildiğim, destekleyici ve güven veren bir ortam sağlıyor. Her görüşmeden sonra daha iyi hissediyorum. Özellikle biryesel terapiye başlamak isteyen kişilere kesinlikle tavsiye ederim!

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• F

Elif Hanım sayesinde anlamlandıramadığım davranışlarımın sebeplerini öğrendim. Artık sorunu bildiğim için kendimi bi çıkmazdan kurtulmuş gibi hissediyorum. Bu sürece Elif Hanımla devam etmekten çok memnunum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Sıkıntılı bir dönemden geçiyorken doğru yönlendirildiğim bir psikoloğa denk geldiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Her seans sonrası çok daha iyi hissediyorum.

• U

Seanslardan oldukca memnunum, her seansta yeni farkindaliklar edinip, kisa sureli etkilerini deneyimliyorum. Cevremdekiler ile iletisimimi pozitif anlamda etkiliyor ve daha az kaygili hissediyorum kendimi.

• Online Danışmanlık  •

• I

Siyah beyaz olan hayatımın derinlerde bir yerlerini rengarenk çiçeklerle süsledi. İşinde çok başarılı kendinizi yanında rahat hissedip konuşabiliyorsunuz. Hayat karşı çok negatif ve olumsuz biriydim Elif Hanımla tanışana kadar benim gibi birine hala umudun bir yerlerde var olduğunu güzel şeyleri yaratabileceğimi ve kendimi tanıma ve sevme yolculuğumda yaptığı gerek meditasyonlar ile gerekse farklı teknikler ile bana desteği çoktur.