Uzm. Kl. Psk. Hatice Kübra Tarak

Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde tam başarı bursu ile okumuş olduğum Psikoloji Lisans programından 2018 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum. Aynı okulda Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım.

Lisans eğitimim boyunca: Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Danışma Merkezi ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nde tam zamanlı ve süpervizörlü stajlarımı tamamladım.

Yüksek Lisans sürecimde: TOBB ETÜ Psikolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bir yılı aşkın bir süre Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi ekolleri ile danışan görerek süpervizyon sürecimi tamamladım. Bu süreçte çiftlerde iletişim, duygu ifadesi ve cinsel doyum konuları üzerine çalışarak tezimi bu konular üzerine yazdım.

Çalışma alanlarım Bireysel Terapi, Çift Terapisi ve Evlilik Öncesi Danışmanlığı olup bireylerle çalışırken Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi ekolleri ile eklektik şekilde ilerlemekte ve çift terapisinde Gottman Çift Terapisi ekolünü benimsemekteyim.

Online ve yüz yüze olmak üzere hem kendi danışmanlık şirketim adına hem de özel şirketler ile anlaşmalı olarak hizmet vermekteyim.

• Sigortası olan hastalar

Uzm. Kl. Psk. Hatice Kübra Tarak

Kızılırmak Mah. 1448. Cad. 3/18, Çankaya, Ankara 06510

• Sigortası olan hastalar

Boşanma sürecimde kendimi toparlamak için Hatice Hanıma online olarak başvurdum. Geniş bakış açısı, anlayışı ile önümü açtı. Alternatif düşünebiliyorum. Kaygılarımdan uzaklaştım, vesveselerimden kurtuldum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• Z

Dehşet mükemmeliyetçi ve sıkışmış bir hayatım vardı. Hiç esnek değildim. Katı düşüncelerim vardı. Asosyaldim. Hatice Kübra hocam kendi zindanımdan dışarı çıkardı beni. Hem başarılı hem de sosyal olabileceğimi gördüm. İki işi bir arada yapamayan ben şu an evlendim, çalışıyorum ve yüksek öğrenime devam ediyorum.

• Uzm. Kl. Psk. Hatice Kübra Tarak Psikoterapi  •

Evlilik sürecinde sevgilimle aramızda çözemediğimiz hatta hiç konuşamadığımız konular vardı. Kübra Hanımla birkaç seans online görüştük. Gerçekten tarafsız bir şekilde dinledi ve bize yol gösterdi. Sayesinde önümüzü görebildik. İyi ki bu adımı atmışız iyi ki tanışmışız diyoruz.

• Online Danışmanlık Çift Terapisi  •

• D

Gottman çift terapisi yapan iyi birini bulmak zor. Birkaç psikolog denemesinden sonra Kübra Hanım tavsiye edildi. İşini severek yapan biri, seanslarda o kadar aktif ve öğretici ki hiç bunalmadık. Aramızdaki duvarlar yıkıldı, eşimle birbirimizi yeniden tanıdık.

• Ö

Tavsiye ile ulaştım kendisine. Depresyon ve anksiyete sebebiyle görüştüm. Süreçten memnunum, beni anladı. İlgili, dikkatli bir hoca. Tavsiye ederim.

• P

Yıllardır psikoloji kitapları okurum, videolar izlerim. Her şeyi bilip hiçbir şey yapamadığım bir durumdaydım. Eşimin ailesi, evliliğim derken her şey üstüme geliyordu. Bir arayıştayken Hatice Hanımla yollarımız birleşti. Farklı şehirlerdeyiz hiç karşılıklı oturamadık ama hep yanımda gibiydi. Yine sıkıntıya düşsem ona ulaşırım, iyi ki tanımışım.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• N

Kübra Hanım'ı sosyal medya üzerinden buldum. Şefkatli, anlayışlı, empatiyle yüzünden duruşundan okuyorsunuz. Gerçekten iyi bir dinleyici, önemsendiğimi hissettim. Bu aşırı önemliydi benim için. Kendime bile itiraf edemediklerim vardı döküldü gitti. Çok travmatik şeylerdi. Epey uzun süre çalışmamız gerekti ama aştık ya önemli olan o. Şu an rahatça yazdığıma bile inanamıyorum.

• H

Hatice hanımı bir tanıdığımız tavsiye etmişti. Eşimle birbirimizi anlamaya başladığımız ilk yerdi. Bazen seansta birbirimizi yesek de tüm hafta online görüşmeyi bekliyorduk. Kırılsak da Hatice hanım düzeltir, doğruyu öğretir diyebiliyorduk. Müdahaleler ilginç ve eğlenceliydi. Bir yıl kadar görüştük, ailemizden biri gibi hissediyoruz.

• L

Aldatılmıştım. Evliliğim devam etsin istiyordum ama kafamın içindekiler buna mani oluyordu. Aramızda kaybolan güveni kazanmamıza ve evliliğimizi tamir etmemize yardım etti Kübra Hanım.

• Online Danışmanlık Gottman Çift Terapisi  •

Hatice Kübra hanımla bir seneyi aşkın bir sürede yüz yüze görüştük. Tavsiye ile başvurmuştum. Aşırı kaygılıydım, insanlar beni hep kullanıyordu, iyi bir mesleğim var ama kendime hiç güvenmiyordum, insanlara bağımlıydım resmen. Kaygılarım normalleşti, kendime güveniyorum ve çook güzel sınırlar çiziyorum. Beni kullanamayacakları bir yerdeyim artk, çok rahatladım. Hatice hanımın terapide hep yanımda olduğunu, desteğini, şefkatini hissetmek güven vermesi çok güzeldi.

• Uzm. Kl. Psk. Hatice Kübra Tarak Bireysel Terapi  •