Eğitimi boyunca Bengi Semerci Enstitüsü, NP İstanbul ve Üsküdar Üniversitesi Rehberlik Merkezi gibi köklü kurumlarda danışan görerek saha deneyimini artırmıştır.
Profesyonel kariyerine Ankara’da Özel Nefes Özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde başlayan Psikolog Hazal Akşahin; otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla çalışmış; aynı zamanda bireysel terapi, ergen terapisi ve ebeveyn danışmanlığı hizmetleri sunmuştur.
Uygulayıcısı olduğu testler:
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Bender-Gestalt Görsel Motor Algı Testi
Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)
Moxo d-CPT Dikkat Testi
Aldığı eğitimler:
Şema Terapi Temel Düzey Eğitimi
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi
Hazal Akşahin, Ankara’da yetişkin, çocuk ve ergen danışanlarla aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle duygudurum bozuklukları, anksiyete bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), ilişki problemleri, çocukluk çağı travmaları, özgüven eksikliği ve bağımlılık problemleri üzerinde uzmanlaşmıştır.
“Her bireyin yaşamında zaman zaman profesyonel desteğe ihtiyacı olabilir. Bu süreci birlikte yürütmek ve size eşlik etmek için buradayım.” diyen Klinik Psikolog Hazal Akşahin, psikolojik destek alanında kendini geliştirmeye, yeni eğitimler almaya ve etik ilkeler doğrultusunda çalışmaya devam etmektedir.
Danışmanlık Verdiği Alanlar:
Ankara’da bireysel terapi
Ankara’da çocuk terapisi
Ankara’da ergen terapisi
Şema terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
Travma terapisi
Aile danışmanlığı
Psikoeğitim ve test uygulamaları
Ankara psikolog arayışınızda; güven, etik ilkelere bağlılık ve bilimsel yaklaşımla çalışan bir uzmanla görüşmek isterseniz, Klinik Psikolog Hazal Akşahin sizin için doğru bir adres olabilir.
Ankara'da yüz yüze seanslar ve online danışmanlık seçenekleri mevcuttur.
- Depresyon
Ahmet Taner Kışlalı Mah, Alacaatlı, 2873. Sk. 3 C D:5, Ankara
Rn Psikoloji
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
RN Psikoloji
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Bağımlılık Terapisi
Destekleyici Psikoterapi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Dinamik Psikoterapiler
RN Psikoloji
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
RN Psikoloji
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
Dışavurumcu Sanat Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
g....o
Hazal Hocam ile terapiye yeni başladım ama şimdiden çok olumlu bir deneyim yaşıyorum. Kendisinin en dikkat çekici özelliği
probleme çözüm odaklı yaklaşması - sanki bulmaca çözmek gibi sistematik ve yaratıcı bir şekilde ele alıyor konuları. Sadece
problemleri tespit etmekle kalmıyor, pratik çözümler de sunuyor. Danışanını gerçekten dinliyor ve anlamaya çalışıyor.
Seanslarımızda farklı bakış açıları kazandırıyor ve ödevler vererek sürecin dışında da ilerleme sağlamamı destekliyor. İşini
severek yapması ve bu analitik yaklaşımı hemen hissediliyor. Henüz başlangıç aşamasında olmama rağmen kendimi anlaşılmış ve
yönlendirilmiş hissediyorum. Terapi süreci düşünen herkese kesinlikle tavsiye ederim.
• Rn Psikoloji • Randevu •
er....
Çok araştırmadan en çok ihtiyaç duyduğum anda karşılaştığım bir seneden biraz fazladır terapisine katıldığım Hazal hanım hayatta karşılaştığım en yararlı insan oldu. Kendisinin de dediği gibi bu süreçte direksiyon bendeydi o yol gösterdi. Davranışlarım değişti hayatın bana ne kadar kötü davrandığını hatırlayıp hatırlayıp kendime acımaktansa şimdi ne yapabilirim diyebilecek olgunlukta biri oldum.
Psk. Hazal Akşahin
Değerli geri bildiriminiz için yürekten teşekkür ederim. Terapi sürecinizde böylesine güçlü bir farkındalık geliştirmeniz ve "şimdi ne yapabilirim?" diyebilecek olgunluğa ulaşmanız büyük bir içsel yolculuğun göstergesi. Sizin gibi kararlılıkla ilerleyen danışanlarla çalışmak, mesleğimin en anlamlı yönlerinden biri.
Bu süreçte sizin direksiyonda olmanız, kendi hayatınızın sorumluluğunu cesaretle almanız değişimin en önemli anahtarıydı. Ben yalnızca yol arkadaşınız oldum.
Yorumunuz, terapi sürecini merak eden ve karar verme aşamasında olan pek çok kişiye ilham olacaktır.
Sevgiyle ve farkındalıkla ilerlemeye devam etmeniz dileğiyle...
Hazal Hanım’la yaklaşık bir senedir seans yapıyoruz. Kendisine kendimle ilgili değiştirmek istediğim bazı şeyler ve gündelik hayat sıkıntılarım için başvurmuştum. Seans sırasında beni anlayışla dinliyor, davranışlarımı anlamlandırmamı ve davranış kalıplarımı fark etmemi sağlıyor. Ve değiştirmek istediğim durumlara yönelik önerilerde bulunuyor. Farklı bakış açıları sunuyor, örnekler veriyor. Seans sonunda ödevler verdiği de oluyor. 10 ayın sonunda kendimdeki değişimleri görmekten çok mutluyum. Sadece her gittiğimde 10 dakika beklediğimi belirtmek istiyorum. Gecikmeler olabileceğinin farkındayım. Randevu oluştururken seanslar arasında bir süre bırakılırsa bu sorunun çözülebileceğini düşünüyorum.
• RN Psikoloji • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Psk. Hazal Akşahin
Geri bildiriminiz beni çok mutlu etti. Terapi sürecinizdeki ilerlemeyi görmek harika. Danışanlar için bu yolculukların ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Randevu sistemi ile ilgili önerinizi dikkate alacağım. Güveniniz için teşekkür ederim.
a....c
Aylardır devam eden bir terapi surecimiz var. Bana bu zamana kadar yük olan duygularımı, karakteristik özelliklerimi fark ettirdi ve başarılı bir şekilde işin içinden çıkabilecegimi gösterdi. Ayrıca kötü bir ilişki icerisindeyken ve hiç ayrilamayacagim diye düşünürken yine farkındalık kazandırarak dik durmami sağladı. Hazal Hocam işinde çok iyi ve enerjisi müthiş...
• RN Psikoloji • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Psk. Hazal Akşahin
Sizinle bu süreci paylaşmak, değişiminize tanıklık etmek benim için büyük mutluluk. Destek arayan birçok kişi için bu tür farkındalıklar yol gösterici oluyor. Güveniniz için çok teşekkür ederim
Z
z....e
Hazal Hocayla 2. Seansım bitti. Çok başında olmama rağmen şimdiden kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Bir şeylerim farkına vardıkça kendisine olan saygım daha çok artıyor. Kendisi de çok tatlı bir insan.
• RN Psikoloji • Bireysel Terapi •
Psk. Hazal Akşahin
Bu içten yorumunuz beni çok duygulandırdı. Çok değerli bir paylaşımdı. Teşekkür kıymetli yorumlarınız için.
Hazal hocamla tanışmadan önce kaygı bozukluğu, iş hayatında stress, anksiyete sorunları ile uğraşıyodum. Hazal hocam sayesinde kendimde büyük aşamalar katettim. Hocamın verdiği egzersizleri düzenli yapıp etkilerini görüyorum ve kendimi çok daha iyi hissediyorum.
Psk. Hazal Akşahin
Bu süreci birlikte ilerletmek ve gelişiminizi gözlemlemek gerçekten çok kıymetli. Kaygı bozukluğu yaşayan danışanlara yardımcı olmak benim önceliklerimden biri. Güzel dönüşünüz için teşekkür ederim.
Z
ze...l
Hayatımın en ne yapacağımı bilemediğim noktasında karşıma çıkan en iyi en anlayışlı insandır Hazal Hanım. Sevgisini, ilgisini, deneyimli oluşunu her konuşmamızın sonunda daha iyi anlıyordum. Güçlü ve her şeyin üstesinden gelebileceğimi bana gösterip hayatımda yer edindiği için çok minettarım ve onu çok seviyorum. Sadece gittiğim 1 yıl değil yıllarca konuşup her derdime çare bulabileceğini çok iyi biliyorum.
Psk. Hazal Akşahin
Bu kadar içten sözleriniz beni çok duygulandırdı. Hayatınızda yer edinebilmek benim için büyük onur. Uzun soluklu bir güven bağı kurmak en büyük motivasyonum. Çok teşekkür ederim
n....a
Hazal Hanım’a yaklaşık 6 aydır gidiyorum. Danışmanı güzel dinliyor, doğru soruları soruyor ve düşğnemefiğimşz detayları farketmemizi sağlıyor.Terapiyi desteklemek için ödevler veriyor ve ayrıca işini zevkle ve severek yapan , dikkatli , detaycı , kendini geliştiren ve özenli bir terapist . Tüm ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.
• RN Psikoloji • Bireysel Terapi •
Psk. Hazal Akşahin
Gözlemleriniz ve geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Detaylara verdiğiniz değer, terapinin gücünü gösteriyor.
I
i̇....
Babamı kaybettiğim için yas sürecindeydim. Aynı zamanda anksiyete ve depresyon dönemi yaşadım. Bu dönemde yaklaşık 5-6 ay Hazal Hanım'dan destek aldım. Çok yardımsever ve seanslarda spesifik olaylar üzerinden ilerliyor. Ayrıca kitaplarla destekledi süreci. Bu süreç sonunda kendimi daha iyi hissettim. Olayları, durumları daha iyi farkında vardım. Birçok kaygımın yersiz olduğunu gördüm. Hazal Hanım danışanına çok olumlu ve ılımlı yaklaşan başarılı bir uzman.
Psk. Hazal Akşahin
Bu kadar hassas bir dönemde bana güvendiğiniz için teşekkür ederim. Yas süreci ve anksiyete, terapi desteğiyle birlikte hafifletilebilir.
R
re...
Hazal hanımdan yaklaşık 6 ay terapi aldım, zor bir dönemden geçerken uzun araştırmalar yaptıktan sonra kendisini tercih ettim. Bu 6 aylık süreçte beni dikkatli bir şekilde dinleyip kendimi tanımama ve keşfetmeme çok büyük katkıları oldu. Pratik çözümleri olan işini severek yapan çok başarılı bir psikolog.
• RN Psikoloji • Psikoterapi •
Psk. Hazal Akşahin
Kendinizi tanıma yolculuğunuzda size eşlik etmek benim için çok değerliydi. Pratik çözümlerin sizde işe yaraması beni sevindirdi. Teşekkür ederim
Hazal Akşahin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hazal Akşahin, Psikoloji. Size Hazal Akşahin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Aile Terapisi, Çift Terapisi, Psikoterapi, Evlilik Terapisi, Oyun Terapisi, Cinsel Terapi, EMDR Terapi.
Hazal Akşahin adresi nerede?Hazal Akşahin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk Bulvarı No:127 K:8 Bakanlıklar Ankara
- Ahmet Taner Kışlalı Mah, Alacaatlı, 2873. Sk. 3 C D:5 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hazal Akşahin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Hazal Akşahin online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Hazal Akşahin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hazal Akşahin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Hazal Akşahin hangi dilleri konuşuyor?Hazal Akşahin ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Hazal Akşahin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hazal Akşahin bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Hazal Akşahin ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Hazal Akşahin hakkında ne düşünüyor?Toplam 21 hasta / danışan, Hazal Akşahin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Hazal Akşahin hangi sigortaları kabul ediyor?Hazal Akşahin tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.