Ben Psikolog Hilal Baltacı. İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) lisans eğitimimi yüksek onur derecesiyle tamamladım. Şu anda aynı üniversitenin Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans programında tez aşamasındayım. Psikoterapi süreçlerinde ağırlıklı olarak Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Fonksiyonel Analitik Psikoterapi (FAP) yaklaşımlarından yararlanıyorum.
Koç Üniversitesi bünyesinde yürütülen, TÜSEB destekli projede kanser hastası çocuklara psikoterapi vermekte ve araştırmacı psikolog olarak görev almaktayım. Ayrıca TÜBİTAK projesi kapsamında depremden etkilenmiş yetişkinlerle ACT temelli psikoterapiler yürütmekteyim.
Klinik staj ve çalışma deneyimlerim arasında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Büyükçekmece Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi ve Dr. Mustafa Kemal Özcan Psikiyatri Kliniği yer almaktadır. Bunun yanı sıra Uzman Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde psikolog olarak çalıştım. ACT alanında eğitimlerimi tamamladıktan sonra, Dr. Enver Denizhan Ramakan ile 1,5 yıl süren yoğun bir süpervizyon sürecini tamamladım; süpervizyonuma Dr. Mehmet Emrah Karadere ile devam ediyorum.
Eğitimlerim ve sertifikalarım arasında Kabul Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Eğitimi (Dr. Fatih Kasım Yavuz), Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimi (Aktif Psikoloji Akademisi), Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Ev Okulu Derneği) ve Fonksiyonel Analitik Psikoterapi (FAP) Eğitimi (TÜRBAD) yer almaktadır.
Terapi sürecini güvenli, yargısız ve iş birliğine dayalı bir alan olarak yapılandırıyorum. Amacım, zorlayıcı duygu ve düşüncelerle daha esnek bir ilişki kurabilmeyi desteklemek ve değişimin danışanın kendi hızında şekillenmesine alan açmak.
Bağımlılık Terapisi
Nişantaşı, İstanbul, Şişli, İstanbul
Beylikdüzü, İstanbul, Beylikdüzü, İstanbul
Büyükçekmece, İstanbul, Büyükçekmece, İstanbul
d...
Hilal Hanıma bir arkadaşımın önerisiyle başvurdum. İşe yeni başlamıştım ve süreç beni çok zorluyordu. Motivasyonsuz, stresli hissediyordum. Hiçbir şeyden keyif almıyordum. Hem iş hem de ilişkilerim etkilenmeye başlamıştı. Bir yandan da kendimi çok kaybolmuş hissetmeye başlamıştım. İlk seanstan itibaren çok iyi anlaşıldığımı hissettim. Kendimi gerçekten rahat hissetmemi sağladı ve beni bir yandan harekete geçirdi. Daha önce başka nedenlerle terapi almıştım. Daha kendi yaşıma yakın biriyle çalışmanın bu konuda bana iyi geldiğini düşünüyorum. Hilal Hanım stresimi daha iyi yönetebilmeyi öğretti. Kendi motivasyonumu bulmam konusunda çalışmalar yaptık. Bu beni hissettiğim boşluktan çıkardı ve geleceğim konusunda daha belirli planlar yapabilmemi sağladı. İş hayat dengesi konusunda da daha başarılı olduğumu düşünüyorum.
Gerçekten faydasını gördüm ve bana tüm hayatım boyunca kullanabileceğim şeyler kattığını düşünüyorum. Terapide beklediğimden daha fazlasını aldığımı düşünüyorum.• • •
T
t....b
Bugünkü seans benim için gerçekten çok kıymetliydi. Kendimi yargılanmadan, aceleye getirilmeden ve gerçekten anlaşılmış hissettim. Söylediklerimin arkasındaki duyguları fark etmemi sağladığınız için minnettarım. Size güvenle açılabiliyor olmak benim için çok değerli. İyi ki yollarımız kesişmiş.
• Psk. Hilal Baltacı • Online Terapi •
ha...a
Sayın Hilal hanım ile ilk görüşmemiz çok sıcak ve samimiydi. Kendisi güler yüzlü ve profesyonel bir imaja sahip. Arkadaşımın tavsiyesi ile onunla tanışma fırsatı buldum. Kendim ile alakalı çıkmazda olduğum bir süreçteyim. Umarım süreçte onun yetkinliklerinden faydalanabilirim.
• Psk. Hilal Baltacı • Randevu •
me...r
Gerçekten donanımlı bir psikolog. Seanslar boyunca kendimi hiç yargılanmış hissetmedim, her şeyi büyük bir ilgi ve anlayışla dinledi. Süreçten çok verim aldım ve kendimle ilgili pek çok şeyi fark etme fırsatı buldum. ACT ve BDT gibi ekollerle çalıştık, profesyonel yaklaşımı ve samimi tutumu sayesinde rahat hissettim. Ayrıca uzun süredir terapi almayı düşünüyordum ama kararsızdım kendisiyle terapiye başladığımda bu kararsızlıklarım kayboldu.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
d...
Hilal Hanım ile kendi tanıdığım bir psikiyatrist aracılığıyla tanıştım. Kendisi Hilal Hanım'ın süpervizörüydü. Başvurma sebebim gelecek kaygısı, sınav stresi gibi nedenlerdi. Yaklaşık 7-8 aylık bir sürecimiz oldu ve seanslarımızın bana kısa sürede çok fazla katkısı oldu. Çok iyi geldiğini düşünüyorum. Kendisi zaten işinde çok yetkin biri ve çok başarılı bir terapist. Çevreme bile kendisini tavsiye etmiştim.
P
p.....
Hilal Hanım’a majör depresif bozukluk şikayetiyle başvurmuştum. Kendimi çok çaresiz hissettiğim bir dönemdeydim. Daha ilk görüşmelerden itibaren yargılanmadığımı, gerçekten anlaşıldığımı hissettim.
Genç yaşına rağmen son derece donanımlı, kapsayıcı ve güven veren bir yaklaşımı var. Kendisi bana terapide kendimi rahatça açabildiğim yargısız bir alan sundu.• Psk. Hilal Baltacı • Randevu •
d...
Hilal Hanım’a, psikiyatristimin önerisi üzerine bipolar bozukluk tanısıyla başvurmuştum.
Başvurduğum dönemde duygularım oldukça yoğundu ve kendimi ciddi bir çıkmazın içinde hissediyordum.
Açıkçası terapiye, başka bir seçeneğim kalmadığını düşündüğüm bir noktada başlamıştım.
Terapi süreciyle birlikte yaşadıklarımı anlamlandırabildiğim ve farklı baş etme yollarının mümkün olduğunu deneyimleyerek gördüğüm bir alan açıldı.
Hilal Hanım’ın etik ilkelere bağlı, özenli ve danışanın iyiliğini merkeze alan yaklaşımının sürecimize oldukça katkısı olduğunu düşünüyorum.• • •
a...
Uzmana bir arkadaşımın önerisiyle ulaştım. Kendi içimde uzun süredir çözemediğim ve dönüp durduğum problemlerime ve bazı düşüncelerime bir uzman görüşü almak istediğim için başvurdum. Bunun yanı sıra kendisinden tüm terapi sürecim boyunca çok memnundum, anlaşıldığımı hissettiğim ve kendimi güvende hissettiğim bir alan sağladı, sorunlarımın üzerine farklı bakış açıları ve yaklaşımlar geliştirmemi sağladı. Çevreme de önerdim; kendisini yine olsa yine öneririm.
Y
y...
Psikolog Hilal Baltacı'yla 2023 yılında tanıştım. Psikolojik desteğe başvurmamın sebebi sosyal anksiyete konusunda yaşadığım zorluklardı. Hilal Hanım sayesinde yıllardır içimde büyüyen bu sıkıntıyı küçük parçalara bölüp üstesinden gelebildim; hatta şu anki mesleğimde bir gün içerisinde bile bir sürü insanla iletişim kurarken hiç sıkıntı çekmiyorum. Bu yolculuğumda, sosyal anksiyete ve diğer ihtiyaçlarımda da, Hilal Hanım bana sorunlarımın stratejik bir şekilde yaklaşılırsa aşılabileceğini, benim de gün sonunda iyi hissedebileceğimi gösterdi. Sözlerimi ilgiyle dinledi ve yönelttiği sorular beni zorlasa da en doğru çözümleri bulabilmem için bana yardım etti. Kesinlikle hayatımın en önemli dönüm noktalarından biri oldu benim için. Hilal Hanım, danışmayı düşünenlere bütün içtenliğimle tavsiye edeceğim bir psikologdur.
e...
25 yaşındayım ve küçük yaşta OKB teşhisi konuldu. 17 yaşından bu yana ilaç tedavisi görüyorum. Psikiyatristimin yönlendirmesiyle geçen sene bu zamanlarda psikolog arayışına girmiştim. Aynı alanda uzmanlık yapan bir akrabamız bize Hilal Hanım’ı tavsiye etti. Hilal Hanım’la olan seanslarımız benim için çok kıymetliydi. Kendisiyle konuşurken beni tam anlamıyla anlayabildiğini biliyordum. Anlaşılabiliyor olmak hissi, beni seans sürecimde hep güvende hissettirdi. Ayrıca Hilal Hanım’ın en sevdiğim özelliklerinden birisi de samimiyeti. Seansa başladığım halimle, seans sonundaki halim arasında çok büyük bir fark olurdu. Hepsi onun sayesinde. Gönül rahatlığıyla Hilal Hanım’ı çevremdekilere tavsiye ederim, kendisinin alanında çok başarılı olduğunu ve bana çok iyi geldiği gibi, tüm danışanlarına da çok iyi geldiğine eminim.
Hilal Baltacı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hilal Baltacı, Psikoloji. Size Hilal Baltacı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Psikoonkoloji, Kanserde Psikolojik Destek, Sigarayı Bırakmak, Sigara Bırakma, Randevu, Madde Bağımlılığı.
Hilal Baltacı adresi nerede?Hilal Baltacı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Nişantaşı, İstanbul İstanbul
- Beylikdüzü, İstanbul İstanbul
- Büyükçekmece, İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hilal Baltacı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Hilal Baltacı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Hilal Baltacı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hilal Baltacı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Hilal Baltacı hangi dilleri konuşuyor?Hilal Baltacı ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Hilal Baltacı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hilal Baltacı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Hilal Baltacı hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Hilal Baltacı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.