Uzm. Kl. Psk. İrem Asya Şallı

Psikoloji · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Haliç Üniversitesi Psikoloji Lisans ve aynı üniversitenin Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans programlarını tamamlamıştır. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ve Eyüp Sultan Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi gibi kurumlarda staj yapmış; Koç Üniversitesi Travma ve Stres Laboratuvarı’nda, 6 Şubat 2023 Depremleri sonrasında kurulan Afet Psikolojisi Platformu Derneği’nde gönüllü asistan olarak; İhtiyaç Haritası’nın Yanyanayız Projesi kapsamında Hatay EXPO Konteyner Kent Psikososyal Destek Merkezi’nde de gönüllü psikolog olarak görev almıştır.

Şema Terapi, EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, PM+ (Sorun Yönetimi ve Fazlası), Afet Psikolojisi Uygulayıcısı Eğitim Programı, İkincil Travmaya Müdahale Mentorluk Eğitimi ve Travmada Temel–İleri Düzey Müdahale Yöntemleri, Şiddetsiz İletişim gibi eğitimleri tamamlamıştır. Bakırköy/İstanbul’da yer alan muayenehanesinde online ve yüz yüze psikoterapi hizmeti sunmaktadır.

Atölye ve seminerler düzenlemeye, Masa Sohbetleri isimli podcast kanalında içerik üretmeye ve yazılar yayınlamaya devam etmektedir. Mart 2021’de Yol adlı ilk kitabı, Nisan 2024’te ise Hikâye adlı ikinci kitabı yayımlanmıştır.

Yetişkin

Online danışmanlık

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mah. Çobançeşme E5 Yanyol Cad. Nef 22 Ataköy Sitesi No:22/3 İç Kapı No: 164 Bakırköy/İstanbul, İstanbul

Psk. İrem Asya Şallı

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mah. Çobançeşme E5 Yanyol Cad. Nef 22 Ataköy Sitesi No:22/3 İç Kapı No: 164 Bakırköy/İstanbul, C Blok 10. Kat Daire: 164, Bakırköy, İstanbul

• O

Asya Hanım’a bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım; uzun süredir anksiyete bozukluğu yaşıyordum. Evden çıkamamaya kadar ilerlemiştir. Seanslarımızı online olarak gerçekleştirdik. İlk seanstan itibaren bana gerçekten umut oldu. Okuluma devam edemiyordum; onu düzene soktuk. Başka bir takım depresif yatkınlıklarım vardı. O süreçleri daha iyi yönetmemi sağladı. Kendisi açıkçası genç olmasına rağmen çok yetkin biri. Arkadaşlarıma, çevreme de çok, çok tavsiye ettim.

• Ş

Kendimi çok iyi hissetmediğim bir süreçte psikolog arayışındaydım. İrem Hanım'a sosyal medya üzerinden ulaştım. İçimde bulunan duygulara yabancılaşmıştım. Kendimi cesur hissedemiyordum. Adımlarımı tek başıma atabilme yetisine sahip olduğumu düşünmüyordum. Kendimi, kendi hayatımın başrolünde hissedemiyordum. İrem Hanımla geçen bu süreci kendime yapmış olduğum en büyük yatırım olarak görüyorum. Kendisi mesleğini çok başarılı bir şekilde ifa ediyor. Hayatımda adım atamadığım noktalarda adımları atarsam dünyanın sonu gelecekmiş gibi hissediyordum. Büyük problem olarak nitelendirdiğim şeyleri İrem Asya Hanım'ın desteğiyle gerçekleştirdim. Bulunduğum konumdan mutluyum ve huzurluyum. Artık kendimi, kendi benliğim için bir şeyler yapabilen birisi olarak görüyorum. Tüm bu süreçte de başkalarının penceresinden bakabilmeyi öğrendim. Bu farkındalık da bana çok şey kattı. Çevremdeki herkese terapi sürecini ve İrem Asya Hanım'ı defalarca önerdim. İrem Hanım'la geçirdiğim süreç çok kıymetliydi.

• Z

İrem Hanımla sanırım 3. senemizi doldurduk. Daha fazla da olabilir. Sayısız seanslar, içinde bulunduğum zor durumlar, süreçler derken desteğiyle hayatıma güzel bir şekilde devam ediyorum. Şimdi önüme çıkan birçok şeyi daha kolay atlatabiliyorum ya da bunun için inancım var. İletişimi çok güzel, seans dışında da desteğini esirgemiyor. Rahatça paylaşımda bulunabiliyorum. Seans sırasında yönlendirmeleri, soruları beni her seferinde bir adım ileri taşıyor. Ayrıca hem online hem yüz yüze zaman ayarlama konusunda da sıkıntı yaşamıyoruz. Bu sayede süreç neredeyse hiç aksamıyor diyebilirim.

• Psk. İrem Asya Şallı Online Terapi  •

• F

Uzmanımla arkadaşım sayesinde tanıştım. Başvuru sebebim ise artık kendi başıma bir şeyleri çözemediğimi fark ettim ve destek almak istedim. İlk seanslardan itibaren adım adım ilerledik ve her seansta çok büyük olmasa da bir şeyler olduğunu hissedebiliyordum. Zaten uzmanım sürece güvenmem gerektiğini de hatırlatmıştı. Ben uzmanımın yaklaşımından ve iletişiminden çok memnunum. Destek almak isteyen yakınlarıma da tavsiye ederim.

•  •

Asya Hanım'la tavsiye üzerine yollarımız kesişti. Anksiyete, ailevi problemler ve kaygılar sebebiyle başvurmuştum. Mart 2025’ten beri terapi süreci yürütüyoruz. Bu süreçte bana kattıklarını anlatarak bitiremem. Seanslardaki tavırları, konulara odaklanma biçimi, yaptığı çalışmalar ve verdiği güven sayesinde kendimdeki değişimi her seferinde hissedebiliyorum. Asya Hanım'la terapi sürecine başlamayı herkese gönülden tavsiye ediyorum.

•  •

Bir yıldır Asya hocamla psikoterapi sürecindeyim ve hayatımın birçok alanında derin bir dönüşüm yaşadım. Duygularımı fark etmek, onları bastırmadan ve kırmadan ifade edebilmek, iletişimde üslup ve sınırlar konusunda bu kadar gelişeceğimi hiç düşünmezdim.
    Sabrım, insan ilişkilerindeki yaklaşımım, sinir sistemimi regüle edebilme becerim ve özellikle çocuğumla kurduğum bağ bambaşka bir noktaya geldi. Seanslardaki özverisi, dikkatli ve saygılı tutumu, yargısız ve güvenli bir alan sunması bu sürecin en kıymetli parçalarından biri oldu. Bu yolculukta kendimi gerçekten güvende ve anlaşıldığımı hissettiğim için Asya hocama minnettarım. Sürecimiz devam ediyor ve iyi ki diyorum; her seansımızı iple çekiyorum.
    Bazı kaçmak istediğim konulardan yüzleşmek istemediğimde, seans iptalini talep ettiğimde beni bir şekilde tutması, o ilgisi, o tutumu ve o güzel gülüşü çok çok çok değerli ve sımsıcak hissettiriyor.

• M

Asya Hanım ile uzun bir süredir online olarak seanslarımızı sürdürmekteyiz. Yüz yüze görüşme imkanımız olmasa bile ihtiyaçlarımın hep farkında kendisi, desteğini ve anlaşıldığımı her daim hissediyorum. Kesinlikle tavsiye ederim, yolu açık ve aydınlık olsun.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• M

Hayatımın yoğun ve stresli bir döneminde bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. İrem Hanım'la geçen yıl ağustos ayından beri çalışıyoruz. Sürecin başından beri merak ettiğim, paylaşmak istediğim her konuda rahatlıkla konuşabiliyor olmak benim için büyük bir konfor. Terapiye başlamamdaki en büyük sebeplerden biri de anlaşılma ihtiyacıydı ve İrem Hanım ile yaptığımız seanslar bu konuda da bana oldukça iyi geldi. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Ç

Asya Hanım’la psikiyatrımın yönlendirmesiyle başvurdum. Kaygı ve stres yönetimiyle ilgili danıştım. Ayrıca hayatımda yeni gelişen olaylara verdiğim tepkiler, süreç yönetimi ve aile ilişkilerim konusunda da destek verdi. Farklı zaman aralıklarında neredeyse 2 yıl birlikte ilerledik. Farkındalığımı artıran, kaygı yönetimi becerimi geliştiren ve aile ilişkilerime daha farklı açıdan baktığım bir süreç oldu. Kesinlikle çevreme tavsiye ederim.

• I

Uzmanıma başka bir uzman önermesiyle ulaştım. Başta ailevi sebeplerden dolayı ulaşmıştım. Sürecim çok iyi gidiyor; neredeyse bir yıldır psikolojik destek alıyorum ve beni bu konuda inanılmaz değiştirdi, çok iyi hissediyorum. Uzmanımdan da çok memnunum; kendisiyle geçirdiğim her seanstan çok iyi hissederek ayrılıyorum ve çevreme her seferinde tavsiye ediyorum.