Psk. Mehtap Gönüllü

Psikoloji · Daha fazla

Ankara 1 adres

Merhaba, ben Psikolog Mehtap Gönüllü,

Psikoloji lisans mezuniyetimin yanı sıra, Sosyoloji ve Sağlık Yönetimi alanlarında da lisans mezuniyetlerim bulunmaktadır. Farklı disiplinlerden beslenmenin terapötik süreci zenginleştirdiğine inanıyorum. Uzun yıllar süren özel hastane ve kurumsal iş hayatı deneyimim, insanın iş yaşamındaki dinamiklerini, stres kaynaklarını ve ilişkisel ihtiyaçlarını daha iyi anlamama katkı sağladı.

Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimimle uzmanlık sürecime devam ederken, terapi alanında kendini kanıtlamış hocalardan birçok eğitim alma fırsatı yakaladım. “Öğrenmenin ömür boyu sürdüğüne” inanan biri olarak, hem mesleki hem kişisel gelişimimi güncellemeyi çok önemsiyorum.

Terapi süreçlerimi, özellikle insanın iç dünyasını anlamaya odaklanan “psikanalitik ekol” çerçevesinde yürütüyorum. Danışanlarımla birlikte, geçmiş deneyimlerin bugünkü duygulara, ilişkilenme biçimlerine ve davranış kalıplarına nasıl yansıdığını anlayarak, daha özgür ve sağlıklı bir psikolojik alan yaratmayı hedefliyorum.

Her danışanın yolculuğunun kendine özgü olduğuna inanıyor; terapi odasını güvenli, yargısız ve samimi bir paylaşım alanı olarak yapılandırıyorum.

Aldığım başlıca terapi eğitimleri:

 Psikanalitik Terapi

 Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

 Şema Terapi

 Cinsel Terapi

 Kişilerarası İlişkiler Terapisi

 Yas Terapisi

 Varoluşçu Terapi (eğitimim devam etmektedir)

Çocuk ve Ergenlerde Sınav Kaygısına Yönelik Psikoterapötik Yaklaşımlar

Bunlara ek olarak İstanbul Üniversitesi’nde – 450 saat Aile Danışmanlığı Eğitimimi tamamladım.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Röportaj

Psk. Mehtap Gönüllü

Konutkent Mahallesi, Çankaya, Ankara

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Stresimi yönetemediğim, ilişkilerimde çıkmazs girdiğim bir dönemde psikolog arayışım vardı, sonrasınds buradan Mehtap Hanımı buldum, öncelikle enerjisini çok sevdim, seanslar da girdiğim çıkmazların sebeplerini güzel gösteriyor, ilişkideki rollerini tanınlaması birçok şeyi anlamama sebep oldu. Gönül rahatlığıtls tavsiye ediyorum kendisini

• Psk. Mehtap Gönüllü Bireysel Terapi  •

Terapiye başlarken ne yaşadığımı tam olarak adlandıramadığım, zorlandığım bir dönemden geçiyordum. Mehtap Hanım’ın sakin ve anlayışlı yaklaşımı sürece tutunmamı kolaylaştırdı. Söylediklerimi dikkatle dinlemesi, yerinde yorumları ve farklı açılardan bakmamı sağlaması, terapiye güvenle devam etmemi sağladı. Kendimde önemli değişimler fark ediyorum ve bu yolculukta doğru yerde olduğumu hissediyorum, terapiye başlama konusunda tereddüt yaşayanlara gönül rahatlığıyla önerebilirim.

• U

Adım uğur sosyal anksiyetemi yenmek için iyi bir danışman arıyordum mehtap hanım bu konuda çok yardımcı oluyor sorunlarımı beraber çözüyoruz belki yolun başındayım ama üstesinden geleceğimize inanıyorum.

• Psk. Mehtap Gönüllü Bireysel Terapi  •

Mehtap Hanım gerçekten sizi dinleyen ve yaptığı yorumlarla içinizi rahatlatan, sizin adını koyamadığınız durumları uzmanlığıyla açıklayan, şu ana kadar fark etmediğiniz bir açıdan bakmanızı sağlayan, içinde bulunduğunuz halden başka yöntemler deneyerek çıkmanıza yardımcı olan bir uzman. Benim olayları daha net görmemi ve anlamamı sağladı. Çevreme tavsiye ederim.

•  •

Psikanalitik ekolle çalışıyor, ben ekolleri iyi bilip araştırdığım için özellikle ekolünü sormuştum, neyi niye yaptığımı gösterirken bana beyin fırtınası yaşatmasına bayılıyorum.

• Psk. Mehtap Gönüllü Psikanalitik Psikoterapi  •

• H

İlk tanismadan itibaren enerjisini çok sevdim, çok kaygılı başlamıştım enerjisi çok iyi geldi diyebilirim

• Ş

Mehtap Hanım’a arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Başvurumu tetikleyen sebeplerden en önemlisi yurtdışına taşınma sonrası yaşadığım depresyondu. Zorlu bir süreç olması nedeniyle hem bireysel hem de aile içi sorunlar yaşamaya başlamıştım ve bunlar benim daha çok içine kapanık, depresif ve yalnız bir birey olmama sebep olmaya başlamışlardı. Bu süreçte Mehtap Hanım'ın analizleriyle, tavsiyeleriyle hem kişisel olarak kendimi anlamama hem de aile terapisi almamış olsak da eşimle aramızdaki ilişkiyi geliştirmemize ve bu ilişkinin doğru bir yöne evrilmesine yardımcı oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

• K

Bir arkadaşımız vasıtasıyla ulaştım. Kendi ailevi sorunlarım yüzünden terapi almak durumunda kaldım. Sürecim gayet iyi gidiyor; göremediğim yerleri görüyorum; devam ediyor; yani sorun yok şu anlık. Tabii ki de hocamdan çok memnunum ve net bir şekilde hocamı tavsiye ederim.

•  •

İş hayatımda yaşadığım stres için başvurdum Mehtap Hanıma, bir arkadaşımla çalışıyorlardı ondaki etkilerini görünce ben de başvurdum. Sürecimiz güzel ilerliyor, stres kaynağımın sadece iş hayatım olmadığını öğrendim diyebilirim, benim için çok olumlu bir süreç oluyor, iyi ki seanslara başladım diyorum

• Ş

Kızımın arkadaşının tavsiyesi üzerine Mehtap Hanıma ulaştık. Eşimle boşanma sürecimizde kendisinden destek aldık, seansların bize çok faydası oldu. Evliliğimizi yeniden göZden geçirme şansı yakaladık, hem evliliğimizi hem kendimizi gördük diyebiliriz, çift terapisi için kendisini gönülden tavsiye ediyoruz

• Psk. Mehtap Gönüllü Aile Terapisi  •