Uzm. Kl. Psk. Merve Ceren Güngör

Psikoloji · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Psikoloji alanına olan ilgim, çok katmanlı insan doğasını detaylı olarak inceleme, analiz etme ve çözümleyebilme isteğimle yakından ilişkilidir. Bu doğrultuda, lisans ve yüksek lisansta edinmiş olduğum akademik bilgi birikimim, bu temeli destekleyecek uzmanlık eğitimlerim ve stajlarım, profesyonel kariyerimin ilk adımını oluşturmaktadır. Bir sonraki adımımı şekillendirecek iş fırsatlarıyla, kazanmış olduğum teorik ve edimsel tecrübelerden yararlanarak potansiyelime yön vermek; beslendiğim yere, yeniye ve iyiye fayda sağlamak istiyorum. Ek olarak, analitik psikoterapiye devam etmekteyim. Yetişkin, çocuk ve ergen yaş gruplarına yönelik; şema, emdr ve psikanalitik konularında klinik olarak danışan görmekte olup, bu psikoterapi alanlarında klinik çalışmalarıma devam etmeyi planlamaktayım.

Analitik Psikoterapi:
• İstanbul Psikanaliz Derneği (İPD) üyesi formasyonda olan bir psikanalist ile psikanalitik terapiye devam etmekteyim.

Vakıf Çalışmaları:
• Nisan 2023 – Temmuz 2023: Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) – Kelebek Etkisi Projesi, Saran Group (Deprem bölgesinde psikolog, saha eğitmeni olarak destek vermekteydim, proje tamamlandı.)
• Şubat 2023 – Temmuz 2023: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) – Düşler Atölyesi

Mesleki Eğitim – Sertifika:
• Ekim 2024 – (devam ediyor): Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi Eğitimi – Funda Akkapulu Aydın (Rorschach ve Projektif Testler Derneği)
• Eylül 2024 – (devam ediyor): Rorschach ve CAT Testleri ile Çocuğun Ruhsal İşleyişinin Değerlendirilmesi Eğitimi – Neslihan Zabcı (Rorschach ve Projektif Testler Derneği)
• Eylül 2024 – Ekim 2024: Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) – Prof. Dr. Zümra Atalay (Mindfulness Institute)
• Aralık 2023: MOXO d-CPT Test Eğitimi – Dr. Ferda Korkmaz Özkanoğlu (MOXO Türkiye)
• Aralık 2023: Tematik Algı Testi Eğitimi (TAT) – Dr. Psk. Nursen Oral (Madalyon Akademi)
• Kasım 2023: Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Değerlendirme Eğitimi (MMPI) – Dr. Psk. Nursen Oral (Madalyon Akademi)
• Eylül 2023: EMDR II. Düzey Temel Eğitimi ve Süpervizyonu – Emre Konuk (DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü)
• Mayıs 2023: EMDR I. Düzey Temel Eğitimi ve Süpervizyonu – Emre Konuk (DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü)
• Haziran 2022 – Temmuz 2022: Uluslararası Şema Terapi Eğitimi (ISST Approved Training Module) – Dr. H. Alp Karaosmanoğlu (PsikoNET Psikoterapi Merkezi)
• Mayıs 2022: Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi – Doç. Dr. Itır Tarı Cömert (Psikoloji Akademisi)
• Şubat 2019 – Mart 2019: Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi – Filiz Çetin Süpervizyonu (Family Enhancement & Play Therapy Merkezi ile Nisan Psikolojik Danışma Merkezi)

Tez:
• Ağustos 2021 – Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Bitirme Tezi: Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Bildiriler – Yayınlar:
• Güngör, M. C., Sandıkçı, T. ve Yavuz, M. (2021). Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. 10. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi. Ankara.
• Gungor, M., Calli, S., Arslandogdu, S. and Yavuz, M. (2020). Agression and impulsivity in play therapy: therapeutic challenges and limits. E- Poster Viewing. European Psychiatry, 63, 322.
• Gungor, M., Calli, S., Arslandogdu, S., Ozen, E. and Yavuz, M. (2020). The cognitive therapy of adolescents with obsessive compulsive personality characteristics: focusing on self-criticisim. E- Poster Viewing. European Psychiatry, 63, 461-462.

Seminerler – Kongreler:
• Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği (TARDE) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı YL Programı – Prof. Dr. Işık Karakaya “Afetlerde Çocuklarla Çalışmak: Oyun Yoluyla Deneyimlere Hakim Olmak” Eğitimi (Şubat 2023)
• Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği – Prof. Dr. Nusret Soylu “Çocuk ve Ergenlerde Deprem Sonrası TSSB’nin Bilişsel Davranışçı Terapisi” Eğitimi (Şubat 2023)
• Assisi Institute – Dr. Michael Conforti “Archetypal Patterns in Dreams” Seminar (Aralık 2022)
• İstanbul Yetişkin Psikanalitik Psikoterapi Derneği – Psikanalitik Psikoterapi Sempozyumu (Kasım 2022)
• 10. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi – UBAK (11-12 Nisan 2021)
“Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı sözlü bildiri özeti
• 28th European Congress of Psychiatry – EPA (4-7 Temmuz 2020)
“Agression and impulsivity in play therapy: Therapeutic challenges and limits” başlıklı poster
“The cognitive therapy of adolescents with obsessive compulsive personality characteristics: focusing on self-criticism” başlıklı poster

Üyelik:
• Emdr Derneği

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

• Sigortası olan hastalar

Tempus Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi

Ataköy 9. Kısım A14-A Blok D:13 Ataköy/Bakırköy/İstanbul, Bakirköy, İstanbul 34140

Lisede son senemdeyim ve yasadigim stres,korkudan dolayi kendisinden yardim aldim ve hala daha almaya devam ediyorum, kendisinden cok memnunum.

• Tempus Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Ceren hanım ile iletişim kurmak çok kolay. Güler yüzlü olması sebebiyle her görüşmede pozitif enerji yüklüyor. Olaylara yaklaşımı çok iyi.

• N

19 yaşındayım ve uzun süredir psikolojik destek almak istesem de nasıl araştıracağımı, psikoloğumu nasıl seçeceğimi bilemediğimden erteliyordum. Bir gün ertelemeye son verip araştırmamı yaptım ve Ceren Hanım’ın profilini buldum. Birçok isim arasından kendime en uygun olacak kişinin o olduğuna karar verdim. 2 aydır kendisinin danışanıyım ve çok memnunum, şimdiden hayatımda iyi yönde değişiklikler gözlemliyorum. Hayatımda ilk kez terapiye gideceğimden aklımda bir sürü “şu nasıl işliyor? ben bunu nasıl yapmalıyım?” soruları vardı. Ceren Hanım tüm bu soruları daha ilk seansımızda benim sormama bile gerek kalmadan benim için yanıtladı. Bu sayede terapi sürecim hayal edebileceğimden çok daha rahat ve güven hissiyle ilerliyor. Gerçekten ilk seanstan işinde ve karşısındakini okumada, anlamada ne kadar iyi olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu sürece Ceren Hanım’la başladığım için şanslı hissediyorum. Eğer benim gibi aklında soru işaretleri olan biriyseniz, Ceren Hanım’la tanışmalısınız derim.

• K

Ceren Hanım ile yürüttüğümüz süreç benim için gerçekten güven verici oldu. Seanslarda kendimi ifade ederken rahat hissetmemi sağlayan sakin ve içten bir yaklaşımı var. Konuları ele alışı, beni yargılamadan dinlemesi ve doğru noktalarda yaptığı yönlendirmeler sayesinde kendimi çok daha iyi anlamaya başladım. Ayrıca dakiklik konusundaki hassasiyeti ve düzenli ilerleyişi, sürecin ciddiyetini ve profesyonelliğini hissettiriyor. Günlük hayatımda gözle görülür bir rahatlama yaşıyorum ve bunun büyük kısmı seanslarda aldığım destekten geliyor.

• R

Ceren Hanımla sohbet ederken kendimi çok rahat hissediyorum kesinlikle iyi bir dinleyici ve yaptığı yorumlar, verdiği bilgiler sayesinde olaylara farklı bir bakış açısı sunarak farkındalığımı arttırıyor. Yaptığımız seanslarda bana verdiği enerji ve güçle stresimi, kaygılarımı daha iyi yönetebilmeye başladım. Psikolog arayışında olan kişilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim birisi.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Merve hanim ile yaklasik 7-8 seans yaptik. Onu farkli kilan ve bana yakin o kadar guzel bir inceligi var ki; gercekten sizi onemsedigini, dediklerinizi analiz ettigini, oylesine bu isi yapmadigi o kadar cok belli ki. Bence bunda en buyuk etkisi, isini sevmesi ve basarili olmasi disinda “insan” sevmesi. Sizi ve duugulariniza kiymet veriyor. “Nasilsin” sorusunu bile icten bir sekilde soruyor.
    Cok naif bir ruh, yuz yuze soyleyemedim hic ama kalbimde yeri çok başka. Bana cok iyi geldi. Sadece konusup seans bitmiyor, bana onerdigi kitap, konulari el alis bicimi ve mudahale etmeden, beni,eylemlemlerimi dusunmemi sagliyor.
    Iyi ki boyle bir yola adim atmisim,
    Daha mutlu biriyim.
    Sevgiler,

• Merve Ceren Güngör Psikoloji Randevusu  •

• K

Artık destek almam gerekiyor, tanımadığım ve beni dinleyecek biriyle konuşmaya ihtiyacım var, profesyonel biriyle görüşmeliyim dediğim bir noktada buldum Ceren Hanımı. Kendisinin yaklaşık 1 senedir danışanıyım. Empatili yaklaşımı, önyargısız dinleyişi, anlamaya çalışması, yönlendirme yapmak yerine farklı perspektiflerden bakmayı sağlaması sayesinde çok güvende hissederek yaşadıklarımı paylaşabiliyorum. Kendimi özgür, güvenli bir alanda hissettiriyor. Çok enerjik ve iyi bir dinleyici. Terapi almak, yaşadığımız olayları kabullenmek, çözmek, aşmak bir yolculuk ve Ceren hanım çok anlayışlı ve güleryüzlü bir yoldaş. Onunla çalışmaktan oldukça memnunum. Umarım bundan sonraki seanslar daha da verimli olur.

• Merve Ceren Güngör Bireysel Terapi  •

Ergenlik dönemi için başvurduk. 5 seanstır gidiyoruz. Oğlum seanslara severek katılıyor. Hiçbir sorun yaşamıyoruz. Seanslarımız verimli geçiyor. Oğlum şu an için mutlu, seanslar iyi gidiyor. Merve Hanım çok ilgili bir uzman. İletişimi de kuvvetli. Genel olarak memnunuz. Kendisi için tüm görüşlerimiz olumlu.

•  •

• B

Merve hanımla inanılmaz keyifli bir deneyim gerçekleştirdik. Hem eğlenceli kişiliği olsun hem güler yüzü hemde terapi esnasında sergilediği tutum gayet başarılı ve profesyonel. Oğlumun en iyi oyun ablası ve sohbet arkadaşı. Terapileri sayesinde bir çok sorunu çözdük. Kesinlikle güvenle kendisinden hizmet alabilirsiniz.

• Merve Ceren Güngör Theraplay Oyun Terapisi  •

Terapiyi ertelemenin ne kadar anlamsız olduğunu terapiye başlayınca anladım ve Ceren Hanım gibi ideal bir terapiste ilk seferde denk gelmemin büyük şans olduğunu düşünüyorum. Önceden kendime daha çok yüklenirken Ceren Hanım'ın tuttuğu ışıkla yaptıklarımın veya yapamadıklarımın kökünde yatan sebepleri daha iyi görebiliyorum. Bana başka perspektifler sunup düşünmeye itmesinin hayat kalitemi arttırdığını hissediyorum. Umarım seanslara devam ettiğimiz sürece daha da güzel sonuçlar alırım.

• Merve Ceren Güngör Randevu  •