Doç. Dr. Murat Sayın,İzmir Atatürk Lisesinden mezun olduktan sonra,Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamlamıştır.Eğitimlerine devam eden Doç. Dr. Murat Sayın Dokuz Eylül Üniversitesinde Fizyoloji Doktorasına başlamış olup, 2002 yılında Celal Bayar Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi eğitimine başlamıştır. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Beyin Cerrahisi kliniğinde 6 ay çalıştıktan sonra 2009 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı.2011 yılında İsviçre de Prof.Dr.Hansjoerg Lue yanında minimal invaziv omurga cerrahisi ve endoskopik cerrahi eğitiminden sonra , 2014 yılında ABD de Miami Üniversitesinde Prof.Dr. Micheal Wang ile Endoskopik Omurga girişimleri ve Prof.Dr. Jacques Morcos ile Endoskopik Beyin ameliyatları konusunda çalışmalarda bulundu.2015 yılında Macaristan Budapeşte’de Prof.Dr. Peter Varga ile omurga tümörleri alanında ileri eğitimlerini tamamlamış, 2018 yılında Hindistanda medikal spinal kayropraktik manipülasyon eğitimlerini tamamlayıp 2019 yılında Doçentlik ünvanını almaya hak kazandı. Uzmanlık eğitim sürecinde Avrupa Beyin Cerrahları Birliği (EANS) sertifika programına kabul edilerek dört yıllık sertifika programını tamamladı. 2009 yılında Avrupa Birliğinde geçerli olan Avrupa Beyin Cerrahisi Board sınavlarını (European Board of Neurosurgery) başarı ile tamamlayarak, Avrupa Omurga Cerrahları Birliği (Eurospine) sertifika ve sınavlarını başarı ile geçerek European Spine Diplomasını almaya hak kazanmıştır.2018 yılından beri endoskopik omurga cerrahisine odaklanmış ve sadece minimal invaziv cerrahileri (tam kapalı bel fıtığı, tam kapalı kanal daralması) uygulamaktadır. Şu anda kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet vermektedir.
- Bel fıtığı
Transsfenoidal Girişim İle Hipofiz Ameliyatları
Şiroterapi(Sinir Dondurma)
Kültür, Cumhuriyet Bulvarı No 135/4, Konak/İzmir, İzmir 35220
ay...
Murat Bey son derece bilgili, samimi, etik ve empatik bir hekim. Hem bel fıtığı, kanal darlığı hemde boyun kanal darlığı şikayetiyle gittim.Hikayemi dinleyip, MR sonuçlarımı değerlendirip ve fiziki muayenemi yaptıktan sonra ameliyatlık bir durumum olmadığını, spor ve egzersizle bu durumu aşabileceğimi söyledi. Egzersiz planımı aldım. 1 ay sonra kontrol randevusunda tekrar görüşeceğiz.
T
ta...
Merhabalar ben 5 yıldan fazla belfıtığı ağrısı çekmekteydim her yolu denememe rağmen (ozon tedavisi,prp , kök hücre ,fizyoterapi ,manual terapi gibi) bir çok yöntemi denedim ama hiçbir sonuç alamadım ve hep daha kötü oldum. Ve en sonunda Murat hoca ya 6 gün önce ameliyat oldum ve şu anda muhteşem hissediyorum. Keşke zamanında en baştan Murat hocaya gelseydim ve bukadar sene bu ağrılara katlanmasaydım
• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Endoskopik Cerrahi •
R
re...ö
Murat beye bel fıtığı ve kanal daralması şikayetleri ile gittim, kapalı ameliyat kararı aldık ve 12.11.2025 tarihinde ameliyat oldum, ameliyat güzel geçti. Ameliyatın olduğu hastane olsun verilen hizmet olsun hepsinden memnun kaldım. Tüm muayenelerde sorularıma açıklayıcı ve detaylı cevaplar aldım. Doktor bey çok ilgili ve işinde uzman. Ameliyat sonrası kısa sürede ayağa kalktm 5 gün sonra yolculuk dahi edebildim. Ne zaman arasak ulaşabildik, her zaman açıklayıcı ve naziklerdi. tüm işlemlerde yanımızda olup hiç yalnız bırakmadılar.
• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Tam Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı •
Dr bey Problemi güzel bir şekilde dinledi, grafileri inveledi, muayaneyi yapti ve durumu açıkladı. Ameliyat olmamı gerektirecek bur durum olmadığını soyledi. Yani dürüst oldu, artik huzurlu ve mutluyum.
st...k
2026 yılbaşında kızım uyuyunca kucağıma alırken hafif bir ağrı hissettim. Ertesi gün belimde hafif bir ağrı vardı. Ağrılarım biraz şiddetlenince masaj yaptırdım. Ancak ağrılarım arttı. Sonrasında Fizyoterapist’e gittim. Bana kas gevşetici ve ağrı kesici iğne verdi. Ancak ağrılarımın dinmesi bir yana artık uyuyamaz hatta yürüyemez hale gelmiştim. Sol bacağım her geçen gün daha fazla uyuştu. Azıcık uyusam hemen ağrılar içinde uyanıyor ve sürekli ağrı kesici alıyordum. Hastaneye kontrole gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söylediler.
Durumu araştırmaya başladım. Murat Beyi ChatGPT önerdi. Üşenmeyip zaten uyuyamadığım için bütün yorumları okudum. Ameliyat olsam bile kapalı ameliyatı tercih ettiğim için muayene olmaya gittim. Murat Bey durumu açıkladı. Ameliyat olmamın gereği olmadığını söyledi ve kilitlenmiş bölgeyi açtı. Ayağa kalktığımda ağrımın yarısı gitmişti bile. Bugün ikinci günüm ve 2 hafta sonra ilk defa uyudum. Elleriniz dert görmesin Murat Bey.• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi •
28 yaşında 9 aydır fıtık ağrısı çeken bir hasta olarak gittim murat hocaya ve çektiğim bütün ağrılarımı 2 saatlik bir operasyon ile çözerek ameliyat sonrası yarım saat sonra yürüten 2 saat sonra da taburcu eden bir hekimdir kendisi. Ameliyattan cok cekiniyor ve korkuyordum kendisi operasyonu öyle basit gösterdi ki yarım saat içerisinde ikna olup kabul ettim ve ameliyat öncesi ne dediyse birebir aynı şekilde ilerledi süreç.Murat hocanın en büyük artısı ameliyat başarısı bir yana ameliyat sonrası da aynı şekilde ilgilenip bu süreci devam ettirmesidir bu operasyondan duyduğum tek pişmanlık bunu 9 ay önce yapmamak oldu.
• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Bel Fıtığı Ameliyatı •
al...
Annem 70 yaşında. Ameliyat öncesinde yaklaşık 10 metreyi ancak birinden destek alarak yürüyebiliyor, öne eğilemiyor ve ayakta durmakta zorlanıyordu. Bel, kalça ve bacak ağrıları ile bacaklarda uyuşukluk günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyordu.
5 Aralık’ta Murat Bey’e muayene olduk. Yapılan değerlendirmede annemin omurgasında üç seviyede kanal darlığı olduğu belirtildi. Daha önce başvurduğumuz hekimlerde platinli ameliyat önerilmişti. Muayene sırasında farklı bir teknikle müdahale edilebileceği ifade edildi ve bu yöntemi kabul ettik.
9 Aralık’ta Çiğli’de bulunan özel bir hastanede tam kapalı (full endoskopik) bel dar kanal ameliyatını gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası üçüncü haftadayız. Süreç sorunsuz ilerledi. Ağrılar ilk günden itibaren ortadan kalktı. Annem şu anda desteksiz şekilde yürüyebiliyor ve dik durabiliyor.
Bu yazıyı deneyim paylaşımı amacıyla yazdım.• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Beyin Ve Sinir Cerrahisi Randevusu •
s ...y
Gerçekten çok açıklayıcı bir anlatım iyi bir muayene herşeyi çok ayrıntılı bir şekilde anlattı
• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi •
a....
Randevu saatine uyarak detaylı olarak hastalıgım ve ameliyat hakkında muayene ederek bilgi verdi , konusunda çok deneyimli bir doktor olduğu açıklıkla Belli oluyordu.
fa...k
1 yılı aşkındır şiddetli boyun ağrısı vardı. Operasyondan başka çaresi yok deniyordu. Murat hıca sayesinde operasyonsuz ağrılardan kurtuldum
• Dr. Murat Sayın Endoskopik Omurga Kliniği • Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi •
Murat Sayın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Murat Sayın, Beyin Ve Sinir Cerrahisi. Size Murat Sayın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Beyin Ve Sinir Cerrahisi Randevusu, Randevu, Ağrı Tedavisi, Tam Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı, Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi, Bel Fıtığı Ameliyatı, Beyin Anevrizmalarının Mikrocerrahi İle Tedavisi, Boyun Fıtığı Ameliyatı, Diskektomi, Chiari Malformasyonu (Beyincik Sarkması) Dekompresyon.
Murat Sayın adresi nerede?Murat Sayın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kültür, Cumhuriyet Bulvarı No 135/4, Konak/İzmir İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Murat Sayın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Murat Sayın online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Murat Sayın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Murat Sayın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Murat Sayın hangi dilleri konuşuyor?Murat Sayın ile İngilizce, Flemenkçe, Almanca, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Murat Sayın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Murat Sayın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Murat Sayın hakkında ne düşünüyor?Toplam 242 hasta / danışan, Murat Sayın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Beyin Ve Sinir Cerrahları
- İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Beyin Ve Sinir Cerrahları