•Psikolog Özge Özkalay İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde üstün başarı bursu ile okumuş ve yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli yüksek lisansını tamamladı.
• Lisans eğitimi sürecinde İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (1 ay), Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi (3 ay) ve BST Psikolojik Danışmanlık Merkezi (6 ay) olmak üzere birçok yerde staj yaparak grup terapisi, ergen ve yetişkin danışanları yakından gözlemleme fırsatı oldu ve alanında deneyim kazanmıştır.
• Hem lisans eğitimi sürecinde hem de sonrasında aldığı eğitimler ile mesleki gelişimine katkı sağlamıştır.
• Bireysel terapilerinde Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR terapisi ve İçsel Aile Sistemleri terapi yaklaşımlarını kullanmaktadır. Çift terapisinde ise Gottman Çift Terapisi yaklaşımı ve Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu tarafından verilen Aile ve Evlilik Terapi yaklaşımını kullanmaktadır.
• Psikolog Özge Özkalay, Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Uzm. Kl. Psk. Asena Yurtsever’den EMDR eğitimleri (I. Ve II. Düzey) almıştır. EMDR Türkiye Derneği Üyesi Olan Özge Özkalay pek çok gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Bunlara ek olarak, Pelin Öztaş’dan aldığı Travma Odaklı Yaşam Öyküsü Alma, EMDR Terapi Planı ve Vaka Formülasyonunun İncelikleri eğitimi ile terapisinin temelini sağlam bir zemine oturtarak danışanları için daha faydalı olmayı hedeflemiştir.
• Dr. Öğr Üyesi Zeliha Babayiğit’den İçsel Aile Sistemleri Eğitimi’ni almıştır.
• Kurucusu olduğu Özge Özkalay Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde danışanlarına yüz yüze ve online şekilde hizmet vermektedir.
• Üye olduğu dernekler EMDR Türkiye Derneği, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, Türk Psikologlar Derneği’dir.

• EMDR Terapisi 1.Düzey/ Klinik Psikolog Asena Yurtsever
• EMDR Terapisi 2.Düzey/ Klinik Psikolog Asena Yurtsever
• Travma Odaklı Yaşam Öyküsü Alma, EMDR Terapi Planı ve Vaka Formülasyonunun İncelikleri/ Pelin Öztaş
• Bilişsel Davranışçı Terapi/ Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’dan
• Travma İle Çalışırken İçsel Aile Sistemleri Eğitim/ Dr. Öğr Üyesi Zeliha Babayiğit
• Gottman Çift Terapisi/ Psikoloji İstanbul
• Aile ve Evlilik Terapisi/ Prof. Hürol Fışıloğlu
• EMDR Ters Protokol ve 2. Sezon Protokolü Eğitimi/ Halil İbrahim Duran

• Sigortası olan hastalar

Psikolog Özge Özkalay - Levent

Nisbetiye Mahallesi, Nisbetiye Caddesi No:38A D:20 Levent/Beşiktaş/İstanbul, Beşiktaş, İstanbul 34340

Psikolog Özge Özkalay - Göktürk

Göktürk Merkez mah. Bora sk., Eyüp, İstanbul 34077

Nisbetiye Mahallesi, Nisbetiye Caddesi No:38A D:20 Levent/Beşiktaş/İstanbul, İstanbul

Psikolog Özge Özkalay - Levent

Kaygı bozukluğu nedeniyle terapiye başladım ve süreçte EMDR çalıştık. İlk seanslardan itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Zamanla kaygılarımın azaldığını, geçmişte beni zorlayan olaylara artık çok daha sakin yaklaşabildiğimi fark ettim. Güler yüzü, sabrı ve profesyonelliğiyle bana çok iyi geldi. İyi ki yollarımız kesişmiş

• Online Danışmanlık Randevu  •

• D

Eşimle birlikte ilişkimizde yaşadığımız iletişim sorunları için Gottman Çift Terapisi sürecine başladık. Seanslar boyunca kendimizi daha iyi ifade etmeyi, birbirimizi anlamayı ve duygusal bağımızı güçlendirmeyi öğrendik. Psikoloğumuzun sakin, anlayışlı ve yargılamadan yaklaşan tutumu bize güven verdi. Gerçekten çok şey değişti, iyi ki bu adımı atmışız

• Psikolog Özge Özkalay - Levent Çift Terapisi  •

• Ö

Sevgili psikoloğum Özge Hanım ile 2024 yılının Şubat ayından bu yana anksiyete bozukluğum ve geçmiş anılarımla ilgili çalışıyoruz. Kendisiyle görüşmeye başlamadan önce iki farklı psikiyatrist ile psikoterapi süreci yürütmüş olmama rağmen, istediğim ilerlemeyi kaydedememiştim. Özge Hanım’ın terapi yöntemlerini belirleme ve uygulama konusundaki yetkinliği, aynı zamanda danışanına karşı sergilediği anlayışlı ve destekleyici tutumu, bu süreci uzun soluklu ve sürdürülebilir bir hale getirmeme yardımcı oldu.
    Seanslarımızda sıklıkla EMDR terapi yönteminden de yararlandık. Geçmiş anılarımın verdiği rahatsızlık hissi EMDR terapi ile neredeyse silinmiş durumda. Günlük yaşamımda ise duygularımı çok daha sağlıklı bir şekilde regüle edebildiğimi fark ediyorum.
    Bu süreçte bana rehberlik etmesinden dolayı memnuniyet duyuyorum.

• Academia Sağlık Merkezi Bilişsel Davranışçı Terapi  •

• I

Özge hocama ilişkimden ayrıldığım bir dönemde özgüven problemleri ile gitmiştim. Kendimi çok yetersiz hissettğim bir dönemdi ve içinden çıkmakta zorlanıyordum. Kendisi ile yaklaşık 6 aydır görüşmelerimiz düzenli olarak devam ediyor. Çok daha iyi hissediyorum.

• H

Panik ataklar geçirdiğim bir dönemde Özge hanım ile görüşmeye başladık. Kendisi ile 6 ay süre ile görüştük. Şuan hala kontrol seanslarım devam ediyor. Travmalarım üzerinde çalışmak bana çok iyi geldi.

• Psikolog Özge Özkalay - Levent Psikoloji Randevusu  •

13 yasindaki kizim okula gitmek istemiyordu ve bizi bu surec cok zorlamisti. Bizde tavsiye uzerine Ozge hanimi bulduk. Kendisi cok hizli bir sekilde mudahalede bulundu. Kizimiz suan okula gidiyor hemde gayet mutlu. Kesinlikle tavsiye ederim.

• P

1. Narsist bir partnerden ayrılmak için kendi başıma çabalıyordum, uzun araştırmalar sonucunda Özge hanım ı buldum ve bana bu yolda destekleyici bir yol arkadaşı oldu. Şuan kendimi çok daha iyi hissediyorum. Kendim için iyi ki bu adımı atmışım.

• Psikolog Özge Özkalay - Levent Psikoloji Randevusu  •

Eşim ile problemlerimiz vardı, ve bu süreç beni çok yıpratmış adeta depresyona sokmuştu. Bu süreçte yakın arkadaşlarımın tavsiyesi ile terapiye başladım. Özge hanıma bir arkadaşım daha gelmişti kendisi çok memnun kaldığı için bende başladım. Terapi sürecim yeni başlamış olmasına rağmen kendimi çok güvende ve rahatlamış hissediyorum.

• Psikolog Özge Özkalay - Levent Aile Terapisi  •

• B

2. Yaklaşık 1 yıl önce özgüvensizlik, toplum önünde kendini rahat ifade edemem, kaygı bozukluğu problemlerim ile Özge hanıma gittim. Özge hanım ile EMDR terapisi yapmaya başladık. Terapim hala devam ediyor, seanslarıma düzenli olarak devam ediyorum hafta 1 olacak şekilde. Kaygı seviyemin azaldığı, özgüvenimin arttığını fark ediyorum. Tıkandığım her yerde durabiliyorum, herkese tavsiye ediyorum.

• Psikolog Özge Özkalay - Levent Psikoloji Randevusu  •

Özge hocama OKB sorunum nedeni ile gittim. Kendisi ile ilk önce bilişsel olarak çalıştık, ev ödevleri, egzersizler, sonrasında EMDR terapisi uyguladık. Terapimiz hala devam ediyor fakat sürecimizin sonlara yaklaştık. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Terapi kişinin kendisine verdiği en büyük hediye. Herkese tavsiye ederim.