Uzm. Kl. Psk. Özgün Engün; Sağlık Bakanlığı, Dünya Doktorları Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Youth For Understanding gibi önde gelen ulusal ve uluslararası kuruluşlarda edindiği 11 yıllık geniş deneyimle İzmir Alsancak'ta bulunan Elmira Psikolojik Danışmanlık ve Sanat Merkezi'nde yüz yüze ve online terapi hizmeti sunmaktadır. Psikoloji lisansı ve Klinik Psikoloji yüksek lisansının yanı sıra, Çocuk Gelişimi Lisansı, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisansı, İnsan Kaynakları Ön Lisansı ve Odyoloji yüksek lisansına sahip olan uzman, multidisipliner bir bakış açısıyla danışanlarına hizmet vermektedir.

Özgün Engün, özellikle Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT), Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Oyun Terapisi alanlarında derinleşmiş olup, her yaş grubundan danışanlarına kanıta dayalı, etkin müdahale teknikleri sunmaktadır. Uzman, danışanlarına bireysel, aile ve çocuk odaklı olarak kapsayıcı ve yenilikçi bir yaklaşımla destek olmaktadır.

İzmir psikolog, izmir klinik psikolog, izmir pedagog, izmir çocuk gelişimi uzmanı

Mansuroğlu, 288/6. Sk No:16 J4 Blok Kat:3 D:10, Bayraklı, İzmir 35535

• Sigortası olan hastalar

Çocuk ve Ergen Terapisi

Makaleler
Röportaj

Ben her şeyi çok kafama takan birisiydim, toplumda tepki veremeyen bir kişiydim ama Özgün Bey ile seansa başladığımdan beri kendimi nasıl korumaya alacağımı dile getirdi. Süreçten gayet memnunum. Çevreme kesinlikle tavsiye ediyorum, bu devirde bütün genç kızların destek almasını öneriyorum.

• C

Özgün Bey'e internet araştırmalarım sonucu doktor takviminden ulaştım; kumar bağımlılığımdan dolayı bir desteğe ihtiyacım vardı ve okuduğum iyi yorumlar neticesinde kendisini aradım, görüşmelerimize başladık. Haftalık, daha sonra aylık görüşmeler gerçekleştirdik ve kendisiyle problemimin her noktasına farklı açılardan bakıp güzel sohbetler gerçekleştirdik. Özgün Bey'i herkese tavsiye edebileceğim; hastalarına çok iyi manada destek veren ve farklı yaklaşımlarıyla sizi tekrardan kendinize getirecek bir özveri ortaya koyuyor. İyi ki kendisini tercih etmişim.

• D

İlişki terapisi sürecimiz, partnerimle iletişimimizi geliştirmemize ve sorunlarımızı sakin, objektif bir şekilde ele almamıza büyük katkı sağladı. İlişki dinamiklerimizi daha iyi anlamamıza ve sağlıklı iletişim kurmamıza yardımcı oldu. Hem yaklaşımı hem de uzmanlığıyla kendimizi güvende ve iyi hissettiğimiz verimli bir süreç geçirdik. Kesinlikle tavsiye ederim.

•  •

Özgün Bey'in kliniğini internet aracılığıyla gördük. İlk randevu için telefon görüşmemizde dahi vakit ayırıp görüşünceye dek çözüm önerileri sunmasını merkezi tercih etmemizde en büyük etken oldu. 7 yaşındaki oğlumuzu, özellikle temizlik kaygıları ve öğretmeninin sınıf içerisinde dikkat eksikliği yaşadığını düşünmesi sebebiyle başvurduk. Süreci profesyonellikle yönetmesi, bizlerin geri dönüşlerini vakit ayırarak takip etmesi, oğlumuzun kendisiyle çok yakın iletişim kurabilmesi sayesinde çok kısa sürede hızla ilerleme kaydettik. Kendisini tavsiye ederiz.

• Ç

7 yaşında birinci sınıfa giden bir oğlum var. Çok sıkıntılı bir dönemde karşılaştık, doktorumuz Özgün Bey'le yollarımız sayesinde oğlumun düzelmesine ve sorumluluk sahibi, kurallara uyan bir çocuk olmasına yardımcı oldu. Şimdi derslerini sorunsuz bir şekilde yapıyor, arkadaşlarıyla, öğretmeniyle ve bizlerle harika bir iletişime geçmeye başladı. Özgün Bey'i tavsiye ederim.

• Ö

Kızım ve benim için tam bir kurtarıcı oldu.çok zorluk yaşadığımız dönemde motivesi ve bize yaklaşımı ile hayatımıza dokunarak en çok da kızımda mucizeler yarattı diyebilirim.özgün abisi kızımın güveneceği ve her konuyu danışabileceğimiz destekçimiz.

• Klinik Psikolog Özgün Engün Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Anne Baba Ayrılığı  •

• H

Kendimi çok kötü hissettiğim bir 3 ayın sonunda Özgün Beyden psikolojik destek almaya başladım. 2 aylık terapi sürecimden sonra yaşadığım uyku problemlerim ve kaygılı düşüncelerimden çok şükür ki hocamızın sayesinde kurtuldum. Kendisi oldukça bilgili ve anlayışlı bir psikolog, beni yargılamadan dinlediğini hissettirdi. Her zaman profesyonel desteği ve yaklaşımıyla ben çok memnun kaldım kendisinden.

•  •

Geçmişten taşıdığım travmalar ve bastırdığım duyguların hayatımdaki etkileri nedeniyle büyük zorluklar yaşıyordum. Özgün Hocam sayesinde bu yüklerle tek başıma mücadele etmek zorunda olmadığımı gördüm. Seanslarda kendimi güvende hissettim, beni yargılamadan dinlemesi ve nokta atışı yorumları çok kıymetliydi. Zamanla yaşadığım yoğun öfke, kaygı ve çaresizlik duygularım hafifledi. Şimdi daha özgür ve güçlü hissediyorum. Çevreme de tavsiye ederdim.

•  •

Uzmana şirketim aracılığıyla ulaştım, sürekli devam eden mutsuzluk nedeniyle başvurdum. Psikoloğumla başladığım süreçten çok memnunum. Kendimi rahatça ifade edebildiğim, anlaşıldığımı hissettiğim bir ortam var. Görüşmeler bana çok iyi geliyor ve farkındalığımın arttığını hissediyorum. Çevremdekilere tavsiye ederim.

•  •

İlişkilerimde sürekli tekrarlayan davranış kalıplarım olduğunu fark ediyordum ama kökenini anlamakta zorlanıyordum. Özgün Bey ile yürüttüğümüz terapi sürecinde bu tekrar eden döngülerin kaynağını anlama fırsatım oldu.
    Kendimi suçlamadan geçmişe bakabilmeyi, sağlıklı sınırlar koyabilmeyi öğrendim. Artık benzer hataları yapmak yerine daha bilinçli seçimler yapabiliyorum. Bu süreç benim için dönüştürücü bir farkındalık deneyimi oldu.