0850 333 0388 Ücret öğren

Uzm. Klinik Psikolog Pelin Gülbayrak, Psikoloji lisans eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Yüksek lisans tezini Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yaklaşımı üzerine hazırlamış ve psikoterapi çalışmalarını bilimsel temelli yaklaşımlar doğrultusunda sürdürmüştür.

Mesleki çalışmalarında, etkinliği bilimsel araştırmalarla desteklenen (kanıta dayalı) psikoterapi yöntemlerini esas almaktadır. Yetişkinlerle yürüttüğü psikoterapi süreçlerinde başta İleri Düzey Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Şema Terapi ve EMDR olmak üzere farklı terapi yaklaşımlarını, danışanın ihtiyaçlarına göre bütüncül bir bakış açısıyla uygulamaktadır.

İlişki ve çift terapisi alanında Gottman Çift Terapisi Yaklaşımı ile Çift ve Evlilik Terapisi eğitimlerini tamamlamış; ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Aile Danışmanlığı Programı’ndan başarıyla mezun olmuştur.

Psikolojik değerlendirme alanında; yetişkinlerde MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) ve TAT (Tematik Algı Testi) uygulamalarını gerçekleştirmekte, çocuk ve ergenlerde ise nöropsikolojik ve gelişimsel test bataryalarını kullanmaktadır.

Mesleki eğitim sürecinde Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde klinik gözlem ve uygulama çalışmalarına katılmış; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yaygın gelişimsel bozukluk tanısı almış bireylerle çalışmıştır. Ayrıca sosyal fobi grup terapilerinde Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımı kapsamında co-terapist olarak görev almıştır.

Bugün çalışmalarını İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki ofisinde sürdürmekte; yetişkin bireylere, çiftlere ve ailelere yönelik yüz yüze ve online psikoterapi hizmeti sunmaktadır.

Terapi Yaklaşımı

Her bireyin yaşam öyküsü, deneyimleri ve ihtiyaçları kendine özgüdür. Bu nedenle terapi süreci, tek bir yönteme bağlı kalınmaksızın; bilimsel araştırmalarla etkinliği gösterilmiş (kanıta dayalı) psikoterapi yaklaşımları, etik ilkeler ve bireysel farklılıklar temel alınarak planlanmaktadır.

Terapi sürecindeki temel amaç; yalnızca mevcut belirtileri hafifletmek değil, danışanların kendilerini daha iyi tanımalarına, psikolojik dayanıklılıklarını güçlendirmelerine, ilişkilerini daha sağlıklı yönetmelerine ve yaşam kalitelerini sürdürülebilir şekilde artırmalarına destek olmaktır.

Terapi sürecinde güvene dayalı, yargılamayan ve iş birliğine dayalı bir terapötik ilişki kurmayı temel ilke olarak benimsemektedir.

Uzmanlık Alanları

Yetişkin Psikoterapisi

● Sağlık Anksiyetesi

● Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)

● Kaygı Bozuklukları

● Panik Bozukluğu

● Sosyal Anksiyete Bozukluğu

● Depresyon

● Bipolar Bozukluk ve Duygudurum Bozuklukları

● Travma ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)

● Çocukluk Çağı Travmaları

● Yas ve Uyum Süreci

● Yaşam Dönemi Geçişleri

● Karar Verme Güçlükleri

Çalıştığı Psikoterapi Yaklaşımları

● İleri Düzey Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

● Şema Terapi

● EMDR (2. Düzey)

● Gottman Çift Terapisi Yaklaşımı

● Çift ve Evlilik Terapisi

● Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)

● Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

● Şema Terapi

● EMDR (2. Düzey)

● Gottman Çift Terapisi Yaklaşımı

● Çift ve Aile Terapisi

● Aile Danışmanlığı (Yıldız Teknik Üniversitesi)

● Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)

● Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

● Kognitif Psikoterapi

● Varoluşçu Psikoterapi

● Kişilerarası Psikoterapi

● Çocuklara Yönelik Bilişsel Davranışçı Terapi

● Oyun Terapisi

● Nöropsikolojik Test Bataryası

● MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri)

● TAT (Tematik Algı Testi)

● Çocuk Değerlendirme Testleri

Online Psikoterapi

Yüz yüze psikoterapi hizmetlerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan danışanlarına güvenli, etik ve gizlilik ilkeleri doğrultusunda online psikoterapi hizmeti sunmaktadır.

Online psikoterapi kapsamında başlıca şu alanlarda çalışmaktadır:

● Sağlık Anksiyetesi

● Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)

● Kaygı Bozuklukları

● Yas ve Uyum Süreci

Mesleki Üyelikler

● Türk Psikologlar Derneği (TPD) Üyesi

Bilimsel ve Medya Çalışmaları

Psikoloji alanındaki güncel bilimsel gelişmeleri yakından takip etmekte; mesleki gelişimini ulusal ve uluslararası eğitimler, kongreler, bilimsel toplantılar ve süpervizyon süreçleriyle sürdürmektedir.

Televizyon programlarında uzman konuk olarak yer almakta; psikoloji alanında seminerler, kurumsal eğitimler ve psikoeğitim programları düzenlemektedir.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

• Kredi kartı
Pelin Gülbayrak

Ödeme yöntemleri

• Banka Havalesi

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım
  • P

p.....

Bazı travmalar geçmiyor sanıyordum. Sadece üstünü örtüp hayatıma devam etmeye çalışıyordum ama içimdeki o tetikte olma hali hiç bitmiyordu. İnsanlara güvenmekte zorlanıyor, en küçük olayda bile geçmişe dönüyordum. Pelin Hocam ile başladığım süreçte ilk kez biri sadece anlattıklarıma değil, hissettiklerime de dokundu. Zamanla yüküm hafifledi, kendime bakışım değişti. Şimdi geçmişimi yok saymadan da güçlü hissedebileceğimi biliyorum.

k.....

Pelin Hanım ile çalışmak benim için bir dönüm noktası değil, adeta bir yeniden doğuştu. İçimde yıllardır taşıdığım yükleri ilk kez bu kadar net gördüm ve bıraktım. Kendimi hiç bu kadar güçlü, net ve dengede hissetmemiştim.

k....l

Pelin Hanım ile tanıştığımda hayatım dışarıdan ‘iyi’ görünüyordu ama içimde ciddi bir boşluk ve huzursuzluk vardı. Sürekli düşünen, yorulan ve hiçbir şeyden tam anlamıyla tatmin olamayan biriydim. Seanslar ilerledikçe fark ettim ki yıllardır taşıdığım yüklerin çoğu bana ait bile değilmiş. Pelin Hanım’ın yönlendirmeleriyle hem kendimi hem hikayemi yeniden yazdım. Bugün daha net, daha hafif ve en önemlisi kendimle uyum içindeyim.

• L

l....k

Pelin Hanım’a başvurduğumda ilişkim tükenme noktasındaydı. Sürekli aynı tartışmalar, aynı kırgınlıklar… ve artık umutsuzluk.
    İlk başta ilişkiyi düzeltmek için geldim ama süreç içinde asıl değişmesi gerekenin ben olduğunu fark ettim. Pelin Hanım bana sadece iletişimi değil, kendimi nasıl konumlandırmam gerektiğini öğretti.
    Bugün hem ilişkide çok daha sağlıklı bir yerdeyim hem de kendi sınırlarımı net şekilde koruyabiliyorum.

k.....

Bireysel terapiye başlarken bu kadar derin ve dönüştürücü bir süreç yaşayacağımı bilmiyordum. Pelin Hanım sadece dinleyen bir uzman değil; farkındalık kazandıran, zihinsel kör noktalarımı gösteren ve içsel gücümü ortaya çıkaran bir rehber. Kaygılarımın bedensel yansımaları ciddi şekilde azaldı. Kendimi ilk kez bu kadar net ve güçlü hissediyorum.

k....l

Uzun süredir geçmeyen baş dönmesi, mide problemleri ve kas ağrılarıyla yaşıyordum. Doktor doktor dolaşmama rağmen net bir çözüm bulamamıştım. Pelin Hanım ile terapiye başladıktan sonra bedenimin aslında neyi taşıdığını fark ettim. Seanslar ilerledikçe hem zihinsel hem fiziksel olarak belirgin bir rahatlama yaşadım. En etkileyici tarafı, belirtileri yok saymaması ama onları sadece ‘tıbbi’ bir sorun gibi de ele almamasıydı. Bedenimle bağ kurmayı, sinyallerini doğru okumayı öğrendim. Aylarca hayat kalitemi düşüren şikayetlerim büyük ölçüde azaldı. Bugün hala zorlandığım anlar oluyor ama artık bedenim beni yönetmiyor. Kendimi daha regüle, daha güçlü ve çok daha güvende hissediyorum. Psikosomatik belirtilerle gerçekten derin ve etkili çalışan, alanında çok güçlü bir terapist.

• Terapi Merkezi Online Terapi  •

• R

r.....

Eşimle konuşuyorduk ama temas yoktu. Pelin hocamla çift terapisi, ilişkimizi yeniden duymayı öğretti. Suçlama azaldı, anlayış derinleşti. Bu bir onarım değil adeta ilişkinin yeniden inşası oldu.

• Terapi Merkezi Evlilik Danışmanlığı  •

• Y

y.....

İlişkimizde sorunlar vardı ama asıl eksik olan doğru rehberlikti. Terapiye başladığımızda, iletişim problemlerimizin yüzeyde kalan tartışmalardan ibaret olmadığını gördük. Seanslar, ilişkimizi suçlama ve savunmadan çıkarıp gerçek bir temas alanına taşıdı. Zamanla güven yeniden inşa edildi, bağ güçlendi. Bu süreç bize sadece sorun çözmeyi değil, olgun ve sürdürülebilir bir ilişki kurmayı öğretti. Profesyonelliği, sakinliği ve derinliğiyle fark yaratan bir terapi deneyimi Pelin Hanım bizim için.

• G

g....l

Kaygı ve depresyon hayatımı daraltmıştı. Pelin hanımla terapi, sadece iyi hissetmek değil; yeniden ayakta durabilmekti. Zihnim sakinleşti, duygularım geri geldi. Bu bir destek değil, gerçek bir dönüşümdü.

• Online Görüşme Online Terapi  •

Pelin Hanım ile çalışmaya başladığımda verdiğim sinyaller ilk kez ciddiyetle ele alındı. Psikosomatik belirtilerimin kaynağını anlamak, bedenimle yeniden güvenli bir ilişki kurmamı sağladı. Zamanla gerginlik azaldı, bedenim sakinleşti. Bu süreç sadece bir rahatlama değil; bütüncül, derin ve kalıcı bir dönüşümdü.