Sinem Olcay | Gelişimci Psikolog
Sinem Olcay, yirmi yılı aşkın süredir çocuk gelişimi, gelişimsel değerlendirme, gelişim takibi ve ebeveyn danışmanlığı alanlarında çalışan gelişimci psikologdur. Çalışmalarının merkezinde, çocukların gelişimini bütüncül olarak değerlendirmek, güçlü yönlerini ve desteklenmesi gereken alanları belirlemek ve ailelere çocuklarının tam potansiyelinde gelişimini destekleyecek bilimsel temelli bir yol haritası sunmak yer almaktadır.
0–5 Yaş Gelişim Değerlendirmesi ve Gelişim Takibi
Sinem Olcay, 0–5 yaş dönemindeki çocuklar için ağırlıklı olarak online yürütülen kapsamlı gelişim değerlendirmeleri ve gelişim takibi gerçekleştirmektedir. Değerlendirme yalnızca tek bir test sonucuna değil; çocuğun günlük yaşamındaki doğal davranışlarını, gelişim tarama envanterinden elde edilen bulguları ve ebeveynlerin gözlemlerini bir araya getiren çok yönlü bir yaklaşıma dayanır.
Değerlendirme öncesinde ailelerden çocuğun beslenme sırasında, ebeveyniyle oyun oynarken ve tek başına vakit geçirirken çekilmiş yaklaşık 1–1,5 dakikalık üç kısa doğal gözlem videosu istenir. Bu gözlemler, uygulanan gelişim tarama envanterinden elde edilen sonuçlar ve ebeveynlerin aktardığı bilgilerle birlikte değerlendirilerek çocuğun gelişim profili oluşturulur.
Görüşmede değerlendirme sonuçları aileyle ayrıntılı olarak ele alınır. Bunun yanı sıra uyku, beslenme, oyun, akran ilişkileri, öfke nöbetleri, sınır koyma ve disiplin gibi çocuğun günlük yaşamına ve sosyal-duygusal gelişimine ilişkin ebeveynlerin soruları değerlendirilir. Aileye, çocuğun gelişimini ve potansiyelini en iyi şekilde destekleyebilmek için bundan sonraki dönemde nelere dikkat edilebileceğine ilişkin kişiselleştirilmiş öneriler ve bir gelişim yol haritası sunulur.
Değerlendirme sonrasında aileye gelişim değerlendirme raporu ve çocuğun gelişim düzeyine uygun gelişimsel tavsiyeler dosyası iletilir. Çocuk gelişiminin zaman içinde izlenmesi gereken dinamik bir süreç olması nedeniyle, uygun durumlarda değerlendirmelerin yaklaşık üç aylık aralıklarla tekrarlanarak gelişim takibinin sürdürülmesi önerilir.
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Kabul edilen sigortalar
Diğer (İade)
Görüşler
i...
Uzmana bir referans aracılığıyla ulaştım. Yurt dışına taşınacağım için bu konuda uzmanlığı ve deneyimi olan biriyle çalışmak istedim. Kızım şu anda 9 yaşında ve bebekliğinden beri kendisinin takibinde. Hâlâ aktif olarak çalışıyoruz ve kendisini çevremde gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
P
p...
Kızım 9 ayını doldurduktan sonra gelişim takibi ve aklımızdaki sorular için her 3 ayda bir randevu aldık. Yurt dışına taşınma sürecimizde, kızım 2 yaşındayken, kızımdan hafta içi 6 ay ayrı kalacağım için Sinem Hanım'ın tavsiyeleriyle süreci yönettik. Kesinlikle tavsiye ederim.
s...
Çocuk doktorum, çocuk gelişimi ile ilgili Sinem Hanım’ın kitabını önermişti. Okudum ve beğendim. Kendisini araştırdık ve tanıştık. Gelişim takibi amaçlı olarak kendisine başvurduk. Danışmanlık alıp bilinçli olarak ilerlemek istedik. Sinem Hanım alanına son derece hâkim ve ilgili. Yönlendirmeleri ışığında ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz.
P
p...
Sinem Hanım’la tavsiye üzerine yollarımız kesişti. Oğlumun gelişim takibi için 6 aylık olduğundan beri belirli periyotlarla kendisiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.
Yaklaşık 2 yıldır devam eden bu süreçte yalnızca oğlumun gelişimini takip etmekle kalmayıp bizim de onu daha iyi anlamamıza ve ihtiyaçlarına doğru şekilde karşılık vermemize çok büyük katkısı oldu. İçinden çıkamadığımız durumlarda nasıl yaklaşmamız gerektiği, hangi konularda nasıl destekleyebileceğimiz ve vermemiz gereken eğitimler konusunda profesyonel bakış açısıyla yol gösterdi.
Bebeklikten çocukluğa geçişle birlikte ihtiyaçların ve davranışların da değiştiğini yaşayarak gördük. Sinem Hanım’ın özel tavsiyeleri sayesinde her dönemde yaklaşımımızı onun ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirmeyi öğrendik. Çünkü zaman değişiyor, çocuklar değişiyor ve doğal olarak davranışlar da değişkenlik gösterebiliyor. Bu noktada gerçekten “üçüncü bir bilen göz”ün ne kadar kıymetli olduğunu düşünüyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş.• • •
s...
Sinem Hanım ile yaklaşık sekiz yıldır çalışıyoruz ve aldığımız hizmetten çok memnunuz. Gerek uyku düzeni gerekse anne-baba-çocuk ilişkisi konusunda her zaman onun değerli yönlendirmeleriyle ilerledik. Son seansımız da her zamanki gibi son derece verimli ve güzel geçti.
Sinem Olcay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sinem Olcay, Psikoloji. Size Sinem Olcay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Çocuk Gelişim Testi, Aile Danışmanlığı, Eklektik Yaklaşım, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Aile İçi İletişim Sorunları, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Çocuklarda Yeme Problemleri, Çocuklarda Uyku Problemleri.
Sinem Olcay adresi nerede?Sinem Olcay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Büyükdere Cd. Kanyon Ofis Binası Kat:6 Levent İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sinem Olcay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sinem Olcay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sinem Olcay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sinem Olcay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Sinem Olcay hangi dilleri konuşuyor?Sinem Olcay ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sinem Olcay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sinem Olcay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Sinem Olcay hangi sigortaları kabul ediyor?Sinem Olcay tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.