Psikoloji lisans eğitimimi Sabancı Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programından uzman klinik psikolog unvanı ile mezun oldum. Eğitim sürecim boyunca NP İstanbul Beyin Hastanesi ve Çakmak Erdem Hastanesi gibi sağlık kurumlarında staj yaparak, çok yönlü klinik gözlem ve uygulama deneyimi kazandım.
Stajlarımın ardından Psikosağlık Danışmanlık Merkezi’nde iki yılı aşkın süreyle klinik psikolog olarak görev aldım. Bu süre zarfında farklı yaş ve ihtiyaç gruplarından birçok bireyle çalışarak yoğun bir terapötik deneyim edindim.
İstanbul Aydın Üniversitesi Aile Danışmanlığı Programı kapsamında çift terapisi eğitimi verdim. Eğitimci kimliğimle birlikte, ilişkisel dinamikler üzerine akademik ve uygulamalı çalışmalar yürüttüm.
Terapi süreçlerinde; Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR, Cinsel Terapi, Gottman Çift Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi ve Sanat Terapisi gibi bilimsel temelli yaklaşımları, danışan ihtiyaçlarına göre bütüncül bir şekilde kullanmaktayım.
Şu anda bireysel olarak danışan görmekte; bireysel ve çift terapilerine yönelik seanslarımı hem çevrim içi hem de yüz yüze olarak sürdürmekteyim.
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu ,
Destekleyici Psikoterapi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Doğum Psikoloğu
Uzm. Kl. Psk. Rana Bayat
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Dışavurumcu Sanat Terapisi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
T
t....k
Tavsiye üzerine anksiyete için başvurdum. 5 ay gittim, olumlu sonuçlar aldım. Seanslarım iyi geçti. Şehir dışına taşındığım için süreci bıraktım. Rana Hanım anlayışlı ve ılımlı birisi. Başlarda çok çekiniyordum ama rahat ve güzel geçti. Memnun kaldım kendisinden.
I
i̇....
Rana Hanımla 1 yıldır düzenli olarak her hafta görüşüyoruz. Majör depresyon tanısı ile tedaviye başladım. Daha sonrasında çok iyi bir etki gördüğüm için devam ettim. Ben yüz yüze terapiyi kendi adıma tavsiye edebilirim. Seansa kalkıp gitmek bile bana sorumluluk bilincini ve ertelememe özelliğini kazandırdı. Terapi süreci gerçekten sabır ve özveri istiyor. Rana hanım çok profesyonel ve terapist/danışan eşleşmesinde çok iyi bir kanal yakaladım kendi adıma. Kesinlikle tavsiye ederim.
• Uzm. Kl. Psk. Rana Bayat • Bilişsel Davranışçı Terapi •
f...
Ben panik atak için tavsiye üzerine Rana Hanım'a başvurdum. Psikiyatristim terapi önermişti. Rana Hanım'ın yaklaşımı çok pozitif. Terapi sürecimiz tamamlandı ve çok fayda gördüm. Günlük hayatıma çok daha rahat devam edebiliyorum.
Y
y...
Rana hocamla eski ofisinden beri görüşüyoruz. Eşimle bazı sıkıntılarım vardı, öfke kontrolü ile ilgili sorunlarım olmuştu. Çok şükür şu an çok daha iyi bir durumdayım. Hocamın desteği ve yaklaşımı çok iyi geldi bana. Aile hayatımda bir baba olarak hem çocuklarımla hem de eşimle ilişkimde ciddi anlamda düzelmeler oldu. Hocamı tavsiye ederim.
e...
Rana Hanım'ı bir arkadaşım önerdi. Ben de biraz araştırdım. Mezun olduğu okullar ve aldığı eğitimi görünce denemek istedim. Anksiyete için başvurdum Rana Hanıma, süreç boyunca uyguladığı teknikler ve yaklaşımından çok memnun kaldım. Anksiyete ataklarım büyük oranda azaldı. Rana Hanım çok profesyonel aynı zamanda samimi. Bu ikisini çok iyi dengeliyor. 16 seanslık bir sürecimiz oldu. Çok çok memnun kaldım. Terapist arayışım son buldu. Yakınlarıma önerdim.
Rana Bayat isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rana Bayat, Psikoloji. Size Rana Bayat tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Sanat Terapisi, Cinsel Terapi, Gottman Çift Terapisi, EMDR Terapi.
Rana Bayat adresi nerede?Rana Bayat şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bağdat Caddesi İstanbul
- Necip Fazıl Blv. İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rana Bayat isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Rana Bayat uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Rana Bayat isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rana Bayat, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Rana Bayat hangi dilleri konuşuyor?Rana Bayat ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Rana Bayat isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rana Bayat tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Rana Bayat hakkında ne düşünüyor?Toplam 5 hasta / danışan, Rana Bayat hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Rana Bayat hangi sigortaları kabul ediyor?Rana Bayat tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.