Psikoterapide bütünsel bir yaklaşım benimseyerek hasta yok, semptomlar vardır felsefesi ile danışanlarımın kendi potansiyellerini fark edip kendi sorunlarını çözebilecek yeteneğe sahip olduğu inancındayım. Yol arkadaşlığı yaptığım bu süreçte EMDR Terapisi, Şema Terapi, Kognitif Psikoterapi. Pozitif Psikoterapi, Varoluşçu Psikoterapi, Hipnoterapi gibi terapi yöntemlerinden faydalanarak bütünsel bir yaklaşım benimsemekteyim. Danışanlarımın kısa zamanda hedeflerine ulaşmalarını amaçlamaktayım.
Psikolog olarak en büyük motivasyonum sorunların çözümü için bana inanmış ve benden destek isteyen yeni insanlarla tanışmış olmamdır. Danışanlarımın benim kendimi alanda sürekli geliştirmem ve yenilememde payları büyük. Samimiyet, güven ve mesleğime olan sevgiyle çalışıyorum. Bir çok danışanımın hayat hikayesine tanıklık ediyor, küçük dokunuşlarda bulunuyor ve bu yolculuğun sonunda incinmiş çocuğun ihtiyaçlarını belirlemeye, sağlıklı yetişkine ulaşabilmeye ,kendini tanıyıp an’da kalabilme mutluluğunu beraber yaşıyor ve profesyonel olarak çözüm yolları bulmaya çalışıyorum.
Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünden 1996 yılında mezun oldum. Ege Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Kliniğinde, Yeşilyurt Devlet Hastanesi Yetişkin Kliniğinde stajlarını tamamlayıp uzun yıllar çocuk ve ergenlerle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Başarısızlık, Sınav Kaygısı gibi konularda çalıştım.
2012 yılında Rehber ve Psikolojik Danışmanlar Derneğinin açtığı Aile Danışmanlığı Eğitiminden sonra Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisine başladım. Aynı zamanda Bireysel Danışmanlık Hizmetine Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan aldığım Bilişsel Davranışçı Terapiler eğitimi ile devam ettim.
ALDIĞI EĞİTİMLER
Entegratif Kognatif Psikoterapi (2022,IICPI Onaylı Uluslarası Entegratif Kognatif Psikoterapi Enstitüsü Dr Cem Keçe&Prof Dr Cengiz Güleç ile ileri düzey devam etmekte)
Meta Psikoterapi Eğitimi (2022, Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç)
Nesne İlşkileri Kuramı Eğitimi ( 2022, Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç
Transaksiyönel Analiz ve Ego Psikolojisi Eğitimi (2022, Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç)
Borderline Kişilik Organizasynu (2022,Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç)
Kohut ve Kendilik Psikolojisi Eğitimi (2022, Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç)
Masterson ve Terk Depresyonu Kuramı Eğitimi (2022, Dr Cem Keçe & Prof Dr Cengiz Güleç)
Şema Terapi (2024,Prof Dr Esra Yancar Demir)
Şema Terapi (2023,İzmir Psikoloji Enstitüsü)
Varoluşçu Psikoterapi (2023,ODTÜ Kampüs Sürekli Eğitim Merkezi)
Aile Danışmanlığı Eğitimi ( Rehber ve Psikolojik Danışmanlar Derneği ve Osmangazi Üniversitesi 2012)
Evlilik Terapi Eğitimi ( 2022,IICPI Onaylı Uluslarası Entegratif Kognatif Psikoterapi Enstitüsü, Uzm Dr Psikiyatrist & Psikoterapist Fatma Çoşar)
Umut ve Temas Odaklı Evlilik Terapisi (2022)
Sistemik Aile Terapisi Eğitimi (2022)
Entegratif Kognitif Evlilik Terapisi (2022)
Zor Çiftlerle Terapi ve Aldatma Terapisi (2022)
Duygu Odaklı Evlilik Terapisi (2022)
Bilişsel Davranışcı Evlilik Terapisi (2022)
Aile ve Çift Terapisinde Kullanılan Teknikler ( İzmir Psikoloji Enstitüsü,2021)
Bilişsel Davranışcı Terapi (Prof Dr Hakan Türkçapar,2013)
EMDR Eğitimi (Doç dr. Onur Okan Demirci, 2020)
Pozitif Psikoterapi (1. Düzey )
Hipnoz Eğitimi (2006,Hipno- İstanbul 2020)
Yetişkin Klinik Değerlendirmede ve Psikoterapi Uygulamaları Uygulayıcılık Eğitimi (İzmir Psikoloji enstitüsü,2021)
Yetişkin Psikoterapisinde 12 Test Uygulayıcılık Eğitimi ( 2021)
WISC-IV Türk Psikologlar Derneği (2022,İzmir)
WISC-R Zeka Testi (Türk Psikologlar Derneği,2006)
Çocuklar İçin Uygulanan Objektif Testler Eğitimi (Türk Psikologlar Derneği,2007)
MMPI (Türk Testler Eğitimi Derneği, 2007)
Projektif Testler Eğitimi -TAT- (Türk Testler Eğitimi Derneği, 2007)
Objektif Testler Eğitimi-2007)
Klinik Görüşme Teknikleri (Türk Psikologlar Derneği,2007)
Oyun Terapisi (Türk Testler Eğitimi Derneği, Dr Selen Ayaz 2007)
Ankara Gelişim Envanteri (Türk Testler Eğitimi Derneği, Dr Selen Ayaz 2007)
Sınav Kaygısı ile Başetme Yöntemleri BDT yönelimli (Türk Psikologlar Derneği,2007)
Eğitim Koçluğu ( Barış Özpazarcık,2016)
Bilinçaltı Dili Eğitimi -NLP

Banka Havalesi, Nakit

Randevu +28 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Psikolog Sema Demir
Yalı caddesi iskele no 118 D:4, Karşıyaka, İzmir

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema hocam ile 5.psikoterapi seansımızı az evvel gerçekleştirdik. Yaklaşımı, yöntemleri hem çok değerli hem de ufuk açıcı. Onun sayesinde anlıyorum ki insan kendindekini anlamaya, çözmeye ve dönüştürmeye çalıştıkça kendi dünyam harika bir yere dönüyor. Ve tabi, tüm seans süreçlerinin hayatıma olumlu geri dönüşlerini görüyor olmak beni çok mutlu ediyor.

K
Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema hanımla hayatımın en kötü, en çaresiz, en vazgeçmiş gününde bir psikolog ararken tesadüf eseri kliniğine ulaştım. İlk günden itibaren bana kendimden çok inandı. Desteği ve profesyonel çalışmalarıyla zayıf yönlerimi güçlendirmemde bana rehberlik etti. Hayata karşı bambaşka bir pencere açtı. Bugün bu satırları, hayalini bile kurmakta güçlük çektiğim o güzel günleri yaşarken yazıyorum. Samimiyeti ve tecrübesiyle benim hayatımda bir ışık yaktı. Emekleri için minnettarım. İyi ki kendisini tanımışım ve bu yola Sema hanımla çıkmışım.

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema Hanımdan aldığım 6. ya da 7.seans olması lazım diye düşünüyorum. Yorum yapmak için biraz süreci görmek istedim. Sema Hanım'a ilk geldiğimde sorularım bambaşkaydı ve şu an bambaşka. İlk seansa başladığımda hayatımda sıkı sıkıya tutmak istediğim ve kaybetmek istemediğim birisi için gelmiştim. Şu an ise bu kaybetmek istemediğim insanın aslında beni ne kadar değiştirdiğini ve onunla olabilmek için nelerden boş yere taviz verdiğimi anladığım bir süreçteyim. İlk kez içimi kemiren ve ister istemez beni etkilediğinin bile farkında olmadığım konuları burada Sema Hanımla konuştum. Bu tabi ki oldukça geç oldu. 28 yaşındayım ve kendimi yeni tanıdığım çok konu var. Sema Hanım bilgilerini, tecrübelerini açıklıkla paylaştı ve yolumu aydınlattı. Kendimi bulana kadar Sema Hanım'ın rehberliğinde kalmaya niyetliyim. Sevgiler.

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Naifliği ve sevecenliğiyle kalbime dokunan, bakış açımı düşüncelerimi değiştiren, geçmişten getirdiğim kodlarımı düzenleyen, kendimi değerli hissetmemi sağlayan, yanında huzur bulduğum Sema hanım iyikilerimdensiniz. Emdr tedavisiyle panik ataklarım azaldı ve kontrol artık bende

Ş
Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema hanımla ilk görüştüğüm zaman bu denli kendimi tanımadığımdan habersizdim. Kendime bakış açımı derinleştirdiğim bu süreçte bana çok iyi bir rehber oldu. Bana balık vermedi, balık tutmayı öğretti. Hayatım boyunca sorunlar hep karşıma çıkacak biliyorum ve sema hanım sayesinde artık nasıl başa çıkacağımı da çok iyi bir şekilde öğrendim.

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Merhabalar Sema Hanımı depresyon, panik atak, anksiyete, kaygı bozukluğu her türlü psikolojik sorunu aynı anda yaşadığım ve işin içinden çıkılmaz bir hal aldığı dönemde araştırmalarım sonucu tevafuk buldum…Hayatımı artık bu şekilde mi yaşayacağım böyle hayat nasıl geçer ki dediğim bir dönemde Sema hanım bana ışık oldu.Odasına girdiğim ilk günü dün gibi hatırlıyorum canlı bir cesetten farkım yoktu.Düşüncelerinizi yargılamaması en ince ayrıntısına kadar sizi dinlemesi ve kilit noktaları bulup düğümleri çözer gibi tek tek düşüncelerinizi çözmesi,tasavvufi anlamda bilgisinin çok geniş olması kesinlikle işinde uzman olduğunu gösteriyor.Kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız ne gibi sıkıntınız varsa ertelemeyin Sema hanım size en güzel şekilde yardımcı olacaktır…İyi ki hayatıma dokundunuz iyi ki sizinle yolumuz kesişti Allah sizden bir değil bin kere razı olsun.

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema hanımi kendimi çok kötü hissettigim bir dönemde keşfettim. Doğum sonrası yaşadığım stresi kendi başıma çözemediğim anda samimiyeti ve farklı yaklaşımı ile kendime farklı bir açıdan yönelmemi sağladı. Yargılamadan dinlemesi sunduğu çözümler sayesinde şuan kendimi çok iyi hissediyorum. İyiki kendisini tercih etmişim. Hayata baktığınız pencere bulanık ve kirlenmişse daha temiz bir bakış açısı için kendisini tercih edebilirsiniz.

Ö
Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

kendisini tamamen bu sitenin yorumlarını okuyarak buldum. sema hanım son derece işinde profesyonel. olayların tamamen derinine iniyor ve gerçekten olayların o şekilde geliştiğini sizde anlıyorsunuz. kendisine anlattıkça rahatladım ve ne zaman benim iyi olduğumu anladı seansları sonlandırdı.

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sema hanımla anksiyetemin en yüksek olduğu dönemde yollarımız kesişti. Kendisine ilk gittiğimde ki ruh halimle şimdi ki ruh halim arasında uçsuz bucaksız yemyeşil ve çiçekli bir bahçe var. Bana uyguladığı terapi şekli için, hasta danışan soğukluğu değilde daha farklı olan samimiyeti için, hayatıma ve psikolojime kattığı güzelliklerde destekçim ve yok gösterenim olduğu için kendisine minnettarım. Dilerim ki hayat karşınıza hep güzel insanlar çıkartsın Sema hanım :)

Konum: Psikolog Sema Demir Psikoloji Randevusu

Sevgili sema hanim ile bosanma surecimde tanistik.Depresyon dönemimdeki tüm sikintilarimi kendisi ile atlattim.Onunla yeniden dogdum. Tüm negatiflerden arindim.
Iyiki tanidim sizi sema hocam.Hep guzel insanlarla karsilasin.