Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

2004 yılında Küçük Çekmece Süper Lisesi’nden mezun oldum. Yeditepe Üniversitesi İngilizce psikoloji bölümündeki öğrenimimi 2009 yılında tamamlayarak mezun olmaya hak kazandım. Aile yapısı, ailevi sorunlar ve çiftler arası ilişkiler üzerine ihtisaslaşmak amacıyla, 2012 yılında Üsküdar Üniversitesinden 480 saatlik aile danışmanlığı eğitimi aldım. 2013 yılında Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi almak suretiyle söz konusu terapi ekolünün uygulayıcısı olma hakkını kazandım. Büyük bir ilgi, merak ve heyecan duyduğum psikoloji Alanına dair sahip olduğum mesleki bilgi ve becerilerimi arttırmak, bu minvalde daha fazla deneyim edinmek gayesiyle başladığım, Üsküdar Üniversitesi tezli Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’ndan 2019 tarihinde öğrenimimi tamamlayarak uzmanlık derecesini almaya muvaffak oldum. Yüksek lisans programı dahilindeki stajımı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde yaptım. Uzun yıllardır ergen bireyler, yetişkin bireyler ve ailelerle çalışmaktayım. Bunun yanı sıra, engelli bireylere yönelik çeşitli sivil toplum örgütlerinin kurucusu olmak ve yönetiminde yer almak suretiyle pek çok projede görev aldım. Hali hazırda evli olup, biri erkek, diğeri kız olmak üzere iki evlat sahibiyim.

• Sigortası olan hastalar

Uzm. Kl. Psk. Yusuf Çağrı Ceylan

Farilya İş Merkezi, Can Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Ufuk Ünv. Cd No:8/31 Kat:8, Çankaya, Ankara

Farilya İş Merkezi, Can Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Ufuk Ünv. Cd No:8/31 Kat:8, Ankara

Röportaj

• K

Kendisiyle geçen yıl 12 seanslık bir çift terapisi gerçekleştirdik. Bence daha fazla zamana ihtiyacımız vardı ama kişisel sebeplerimiz yüzünden ara verdik, yine de bu süre içinde epey yol kat ettik. Çok anlayışlı, içten, samimi bir psikolog ve insan. Kişisel görüşlerini terapiye katmamaya çok özen gösteriyor (bu belki kullandığı terapinin gereğidir). Şartlarımız düzeldiğinde yeniden terapiye başlamayı düşünüyorum.

• Uzm. Kl. Psk. Yusuf Çağrı Ceylan Aile Danışmanlığı  •

• K

Bir tanıdığımın önerisiyle kendisine ulaştım. Genel bir huzursuzluk hissediyordum ve kaybolmuş gibiydim. İlk seanstan itibaren aydınlanmama sebep oldu. Çok memnun kaldım, mutlaka tavsiye ederim. Yolu açık olsun Yusuf Bey'in.

• F

Sevgili uzmanım Yusuf Bey'e bir tanıdık vasıtasıyla ulaştım. Ergen psikolojisi için başvurdum. Kendisinin çok değerli fikirlerine mazhar olmak şerefine eriştim. Çevreme de tavsiye ederim.

•  •

Bir yakınımın tavsiyesi üzerine tercih ettiğim Yusuf hocam, beni anlayış ile dinleyebildi içinde bulunduğum durumlar hakkında keskin ve mantıklı yönlendirmelerde bulundu. Hizmetlerinden gayet memnun kaldım çevremdeki ihtiyacı olan insanlara da önerdiğim gibi herkese öneririm.

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• F

Yusuf hocayla artık kendime yetemediğimi hissettiğim dönemde tanıştık. Kendi alanında oldukça başarılı bir uzman kendi içimde aşamadığım konular vardı yanında ağladığın zamanlar oldu. Benim kendime soramadığım soruları o sordu ve ben rahatlıkla cevaplayabildim. Bana kendi hayatımın olduğunu kararlarımın olduğunu kısacası bana ben olduğumu gösterdi. Birlikte EMDR terapisi yaptık sanki o yaşadığım travma anına gidiyordum kendimi güvenli hissettiğim bir yerim vardı hala da içim daraldıkça Yusuf hocamla konuştuğumuz şeyleri tekrar ederim. Toparlayacak olursam Yusuf hoca bana çok şey kattı beni depresyondan çıkarttı elinden geleni yaptı kesinlikle tavsiye ediyorum şu an onun sayesinde çok mutlu ve rahat bir hayat sürdüre biliyorum kesinlikle tavsiye ederim.

• başka bir yer Diğer  •

Uzm. Kl. Psk. Yusuf Çağrı Ceylan

Değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Gösterdiğiniz güçlü işbirliği ve samimi çabanız terapi sürecinin en önemli merhalesi oldu. Bu bağlamda,seanslarda sergilediğiniz tutum sizi arzu ettiğiniz hedefe ulaştırdı.

• Ç

Yusuf Bey ile birkaç ay verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisinin olumlu ve etkili yaklaşımı sayesinde hayatımda yakınlarımla ve çevremle iletişimime dair geliştirmem gerekenleri öğrendim. Yusuf Bey danışanına karşı hiçbir zaman heves kırıcı veya yargılayıcı yaklaşmamakla beraber, aynı zamanda ayağı yere basan, kişiye uygun tavsiyeleriyle de günlük yaşamınızı düzene koymak konusunda çok büyük bir maharet sergiliyor. Elimizde olmayan çevre faktörlerinin bizi yıldırmasına izin vermeden şahsi gelişimimize nasıl odaklanmamazı gerektiğini gayet açık ve mantıklı bir şekilde anlatıyor ve insanın bu minvalde kendisine nasıl bir yol çizeceği konusunda da ufuk açıcı yaklaşımlarda bulunuyor. Kendisinin danışmanlığını samimiyetle tavsiye ediyorum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• Ö

Yusuf Bey'e DoktorTakvimi üzerinden ulaştım. Orta seviyede depresyona sahiptim, bu yüzden başvurdum. Süreç çok iyi geçti, şu an 1 yıldır kadar destek almıyorum sanırım ve kışları depresyona girerdim. Bu kış girmedim depresyona tekrar. Yusuf Bey çok profesyonel bir psikolog, bazen seansta ne yaptık diyoruz ama 3 ay sonra bir bakmışsınız o seansta çıkardığınız ders veya bir fikir önünüze düşmüş oluyor. Bu yüzden çevreme de tavsiye ederim.

•  •

Kendisine bir tanıdığım aracılığıyla ulaşmıştım. Depresyon sebebiyle başvurdum. Aldığım hizmetten memnun kaldım, beni dinleyip anladığını hissettim. Bu da daha rahat iletişim kurabilmemde yardımcı oldu. Genel olarak memnun kaldım, hatta etrafımdaki insanlara da öneriyorum.

• B

Yusuf hoca daha önceden okulumuzda rehber öğretmenimizdi. Yaşadığım anksiyete kaynaklı görüşme sağladık. Süreç güzel ilerledi, olumlu sonuçlandı. Alanında başarılı, tavsiye ederim.

•  •

Yusuf Hoca daha önceden bizim okulumuzda rehber öğretmenimizdi. Bu aracılıkla tanıştım ve ailemle ilgili çok fazla sorunum vardı, bu sebepten dolayı başvurmuştum. Yusuf Hoca bu süreçte benimle fazlasıyla ilgilendi, çok memnunum. İyi ki de tanışmışım. Ve tabii ki çevreme öneriyorum.