0850 333 0388 Ücret öğren

Psikolog Bekir Sakarya

Psikolog Bekir Sakarya, 2020 yılında Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden üstün başarı ile mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde stajyer psikolog olarak görev yapmış, klinik alanda ilk deneyimlerini edinmiştir.

Mezuniyetinin ardından Ada Psikoloji (Manisa) bünyesinde stajyer psikolog olarak çalışmış, bu süreçte hem danışan süreci deneyimi kazanmış hem de alanına yönelik eğitimlerle kendisini geliştirmiştir. Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan Bilişsel Davranışçı Terapi, Dr. Nevin Dölek’ten Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. (2020–2021)

2021–2023 yılları arasında 35 Psikoloji Merkezi'nde bireysel yetişkin ve çift terapileri alanında aktif olarak seanslar yürütmüş; bu dönemde Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR Terapisi ve Gottman Çift Terapisi eğitimlerini alarak uzmanlık yolculuğunu derinleştirmiştir.

2023 Haziran itibariyle Algı Psikoloji ve Danışma Merkezi'nde çalışmalarına devam etmiş ve travma terapileri alanına yoğunlaşmıştır. 2024 Aralık ayında EMDR Avrupa Akredite Terapist unvanını almaya hak kazanmıştır.

2025 yılında kendi merkezini kurarak Menta Psikoloji ve Danışma Merkezi’ni hayata geçirmiştir. Hâlen bireysel ve çift terapileri alanında seanslarına burada devam etmektedir.

UZMANLIK ALANLARI -Evlilik ve Çift Terapisi  Aldatma  Evlilikte İletişim Sorunları  Güven Problemleri  Kıskançlık Sorunları  Boşanma ve ayrılma öncesi danışmanlık  Uyum sorunları -Bireysel Psikoterapi  Depresyon  Kaygı Bozukluğu  Sosyal Fobi  Panik bozukluk  Panik Atak-  Obsesif Kompulsif Bozukluk  Travma Sonrası Stres Bozukluğu  Yeme Bozukluğu  Kişilik Bozuklukları Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Yetişkin (İlgili adreslerde)

• Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım

Uzun zamandır ilişkimde sorunlar yaşıyordum ve kendimi çok haklı görüyordum. Bekir bey işin doğrusunu gösterirken ilkte hoşuma gitmedi ama sonrasında ilişkine yansımaları inanılmaz oldu. Sürekli savunma yapıp sıkıntı çıkaran benmişim meğer ki. Ben ilişkimi tercih ettim hocamıda bu konuda canı gönülden öneririm.

• V

v.....

Bekir bey ile 3 aydır takıntılarım üzerinr çalışıyouz. Eskiden evin düzeni ve temizliği üzerine aşırı hassas olduğum için evden çıkamıyordum ve çok yoruluyordum. Şimdi gerçekten daha iyiyim . Evle ilgili işleri erteleyip çıkabiliyorum çok şükür.

• L

l....ö

Bekir beyi internette araştırırken görmüştüm, sonra yakın bir arkadaşım da tavsiye edince randevu oluşturdum. İlk başta biraz çekinerek başlamıştım çünkü daha önce terapi deneyimim olmamıştı. Ama ilk birkaç seanstan sonra doğru yerde olduğumu hissettim.

• N

nu...m

Çift terapisi sırasında Bekir Bey, yaşadığım bazı zorlukların yalnızca ilişkiyle ilgili olmadığını; çocukluk dönemimde ebeveynlerimin yaklaşımlarından kaynaklanan ve bugün tetiklenen bazı bireysel örüntülerimin de ilişkimi etkilediğini fark etmemi sağladı. Bu farkındalık sayesinde bireysel terapiye de başladım ve kendi üzerimde çalışmaya devam ediyorum.

• K

k....t

Bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Bekir Bey ile tanıştık ve çift terapisi sürecimize başladık. Yaklaşık 14-15 seans boyunca düzenli olarak her hafta görüştük. Terapiye güven problemleri, kıskançlık ve iletişim sorunları nedeniyle başvurmuştuk. Süreç boyunca ilişkimizdeki birçok temel sorunu birlikte ele aldık ve önemli ölçüde yol katettik.

• Psk. Bekir Sakarya Aile İçi İletişim Sorunları  •

h....ö

Kendimi yalnız hissettiğim bir dönemdeydim ve depresyona girmiştim. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Bekir Beyden randevu aldım. Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Hiç tereddüt etmeden randevu oluşturabilirsiniz

• F

f.....

Terapiye başlamak benim için büyük bir adımdı ama Bekir Bey ile çalışmaya başladıktan sonra bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu gördüm. Seanslar bazen duygusal, bazen farkındalık dolu geçiyor ama her görüşmeden sonra kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Yaklaşımı hem anlayışlı hem de profesyonel. Bu süreçte kendimle ilgili çok şey öğrendim. İyi ki böyle bir destek alma cesareti göstermişim.

• H

Alanında oldukça bilgili bir terapist olduğunu düşünüyorum. Güncel yaklaşımları takip ettiği çok belli. Ama bunu yaparken sizi sadece bir danışan olarak değil gerçekten bir insan olarak ele alıyor. Seanslarda dikkatle dinlemesi ve empati kurması benim için çok kıymetliydi. Uzun zamandır ilk defa bir terapide gerçekten anlaşıldığımı hissettim.

• H

Bekir Bey ile uzun süredir düzenli seans yapıyoruz. Başladığım zamana göre kendimde ciddi bir değişim olduğunu fark ediyorum. Özellikle kaygı ve panik yaşadığım dönemlerde bana çok yardımcı oldu. Seanslarda kendimi rahat ifade edebildiğim bir ortam oluşuyor. Bu süreçte kendimi daha iyi tanımaya başladım. İyi ki yollarımız kesişmiş diyorum.

• Ö

ö.....

Yakınım bir süredir bazı konularda zorlanıyordu ve psikolojik destek alması gerektiğini düşündük. Bu süreçte Bekir Sakarya ile yolları kesişti. Açıkçası başta biraz tereddüt etmiştik ama ilk görüşmeden sonra içimiz çok rahatladı. Yakınım seanslardan sonra kendini daha iyi hissettiğini söylemeye başladı. Zamanla hem düşüncelerinde hem de günlük hayatında daha dengeli olduğunu fark ettik. Ben de dışarıdan gözlemleyen biri olarak bu değişimi net şekilde görebildim.