Psikolog Bekir Sakarya Girne Amerikan Üniversitesi’nden 2020 yılında mezun olmuştur. Üniversite eğitimi devam ederken Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde stajyer psikolog olarak görev yapmıştır. Yetişkin ve çiftlerle çalışmaktadır yüz yüze ve online olarak çalışmaktadır. Süreç Psikoloji ve Danışma Merkezi’nde aktif olarak hizmet vermektedir.
UZMAN ALANLARIM
-Evlilik ve Çift Terapisi
 Aldatma
 Evlilikte İletişim Sorunları
 Güven Problemleri
 Kıskançlık Sorunları
 Boşanma ve ayrılma öncesi danışmanlık
 Uyum sorunları

Psk. Bekir Sakarya

Kültür, 1387. Sk. No:4, Konak, İzmir

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

gülüyodum ama içim ağlıyodu. hep öyle oldu zaten. kimse anlamasın istedim ne yaşadığımı. sonra bi gün dayanamadım geldim. ilk seans çok zordu, konuşamadım bile. ama zamanla alıştım. terapide biri beni dinliyo, yargılamıyo. bu çok tuhaf ama çok iyi. şimdi daha rahatım. hala zorlanıyorum ama artık tek başıma değilim hissi var.

• R

Sosyal ortamlarda kalp çarpıntısı ellerim terlemesi ve herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum. Bu yüzden uzun süredir birçok buluşmadan kaçıyorum. Terapide bu kaygılarımı yargılamadan konuşabildiğim bir alan var. Kendimi olduğu gibi anlatmak bana çok iyi geliyor. Küçük adımlarla daha rahat hissetmeye başlıyorum. Henüz tam geçmedi ama ilk defa bu duyguların beni esir almadığını hissediyorum.

• I

Günlerim sürekli bir iç sıkıntısıyla geçiyor. Sanki bir şey olacakmış gibi tetikteyim. Bazen neden kaygılandığımı bile bilmiyorum ama bedenim hep gergin. Terapi sürecinde yavaş yavaş kendimi tanımaya başlıyorum. Bu hislerimin bir anlamı olduğunu, bastırdığım duyguların dışa vurumu olduğunu fark ediyorum. Artık kaygıyla savaşmak yerine onu anlamaya çalışıyorum. Bu bile beni rahatlatıyor.

• Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Uzun zamandır hayat sanki benim için yavaş akıyor. Her şey bulanık, keyif aldığım şeyler artık bana hiçbir şey hissettirmiyor. İnsanlarla konuşmak, dışarı çıkmak, hatta bazen yataktan kalkmak bile zor geliyor. Terapide bunları saklamadan, yargılanmadan anlatabildiğim bir alanım var. Şu anda duygularımı tanımaya çalışıyorum. Umutsuzlukla başa çıkmak kolay değil ama en azından yalnız olmadığımı biliyorum. Bu bile içimde bir şeyleri harekete geçiriyor.

• D

kendime hep kızıyodum ya neden hala aynıyım diye. ama meğer o şeyler benim kontrolümde değildi. emdr yapınca anladım ki bi yerde sıkışmışım ben. aynı anıya dönüp dönüp duruyomuşum farketmeden. şimdi en azından farkındayım. yolun başı belki ama o sis dağılır gibi oluyor artık. Bekir bey sayesinde az da olsa nefes var yani.

• D

Danışmanlık sürecine başladığımda ilişkilerimde neden hep aynı şeyleri yaşadığımı anlamıyordum. Kendimi sürekli değersiz ve karşı tarafa kanıtlamak için çabalamalıyım gibi hissediyordum. Seanslarda aslında bu döngünün çocuklukta yaşadığım bazı duygusal eksikliklerden kaynaklandığını fark ettim. Küçük yaşta yeterince görülmemek ve takdir edilmemek ilişkilerimde hep yeterli olma savaşı vermeme sebep olmuş. Şimdi ise ilişkilerde kendimi daha net ifade edebiliyor, sınırlarımı çizebiliyorum, çırpınmak yerine olduğum haliyle var olabiliyorum. Bu süreç beni sadece ilişkilerde değil, kendimle olan ilişkimde de dönüştürdü.

• C

Çocukluktan beri hep kendimi kötü hissediyodum. Sanki ben iyi bi insan değilmişim gibi geliyodu, insanlar beni sevmez sanıyodum. Değersizim sanıyodum, hep öyle hissettim. Bekir bey bana çok iyi geldi, anlattığımda yargılamadı, dinledi. EMDR terapisi yaptı bana, başta garipti ama sonra geçmişte yaşadığım bazı şeyler aklıma geldi. Onlarla yüzleşince biraz içim hafifledi. Hala yolum var ama eskisi gibi değilim. İyiyim

• Konum: Psk. Bekir Sakarya Psikoloji Randevusu

ben hata yapınca çok büyük bi şey olmuş gibi hissediyorum yani biri görmese bile içimde utanma hissi oluyo mesela geçen gün iş yerinde sunum yaptım iki kelimeyi yanlış söyledim ama gece boyunca düşündüm herkes ne düşündü acaba diye ama sonra Bekir Beyle bunu konuştuk o zaman anladım ki bu benim kendime koyduğum baskı dışardan gelen bi şey değilmiş yani ben kendime en büyük baskıyı ben kuruyorum

• Z

Hep yeterince iyi olup olmadığımı sorguluyordum. Bekir beyin desteğiyle bu düşüncenin nereden geldiğini keşfettim ve artık kendimi daha değerli hissediyorum. İçimdeki o tatminsizlik duygusu yerini huzura bıraktı.

• Konum: Psk. Bekir Sakarya Psikoloji Randevusu

Uykusuzluk problemim vardı, sürekli zihnim çalışıyordu. Geçmişte yaşadığım bazı olayların beni nasıl etkilediğini keşfettik ve emdr ile bunları ele aldık bekir beyle rahatladım. Artık gün içinde uykusuzluk yaşamıyorum