Kaygı, ilişki problemleri, özgüven sorunları, duygusal zorlanmalar ve geçmiş yaşantıların bugünkü yaşam üzerindeki etkileriyle boğuşan yetişkin ve genç yetişkinlerle çalışıyorum. Terapi süreçlerinde ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Şema Terapi yaklaşımlarını kullanıyorum.
Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 2020 yılında mezun oldum. 2020'den bu yana aktif olarak online ve yüz yüze psikoterapi yürütüyorum; İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji yüksek lisansımı tez aşamasında sürdürüyorum. Mezuniyetimden bu yana genç yetişkinler, yetişkinler ve 15 yaş üzeri ergenlerle çalışıyorum.
Mesleki çalışmalarımda ağırlıklı olarak anksiyete (kaygı) bozuklukları, depresif süreçler, özgüven problemleri, ilişkisel zorluklar, duygusal düzenleme güçlükleri, değersizlik hissi, terk edilme kaygısı, yoğun stres, yaşam olaylarına bağlı psikolojik zorlanmalar, şemalar ve travmatik yaşantılar üzerine çalışıyorum.
Terapi süreçlerinde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Şema Terapi, psikodinamik yaklaşım ve travma odaklı çalışmalar başta olmak üzere farklı psikoterapi ekollerinden faydalanıyorum; her danışanın ihtiyacına uygun şekilde yapılandırılmış bir terapi süreci yürütüyorum. Seanslarımda yalnızca mevcut belirtilere değil; tekrar eden ilişki örüntülerine, düşünce kalıplarına, duygusal ihtiyaçlara ve geçmiş yaşantıların bugünkü yaşam üzerindeki etkilerine odaklanıyorum.
Mesleki gelişim sürecimde çeşitli terapi eğitimleri, süpervizyon süreçleri ve klinik çalışmalar içerisinde aktif olarak yer aldım. Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimimi Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve ekibinden aldım; BDT odaklı süpervizyon süreçlerimi Haydeh Faraji eşliğinde yürüttüm. Şema Terapi eğitimimi Alp Karaosmanoğlu'ndan tamamladım; şema terapi, psikodinamik yaklaşım ve farklı terapi ekolleri doğrultusunda bireysel ve grup süpervizyon süreçlerine katıldım. Psikodinamik grup süpervizyonumu Doğan Şahin'den aldım, Travma ve EMDR terapisi eğitimimi ise Prof. Dr. Esra Yancar Demir'den tamamladım.
Klinik çalışmalarımın yanı sıra çeşitli kurumlarda psikolog olarak görev aldım; farklı yaş grupları ve klinik örüntülerle çalışma deneyimi edindim. Mardin Poliklinik Hastanesi'nde yatan hastalarla psikolojik destek süreçlerinde yer aldım, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde terapi süreçleri yürüttüm. Ayrıca Avicenna Projesi'nde sorumlu psikolog olarak görev aldım.
Gönüllü çalışmalar kapsamında Maya Vakfı ve UÇİM projelerinde psikolog olarak yer aldım; dezavantajlı gruplar, travmatik yaşantılar ve psikososyal destek alanlarında çalışmalar yürüttüm.
Çocuk ve ergen alanında da çalışmalar yürüttüm; Acıbadem bünyesinde özel bir anaokulunda psikolog olarak görev aldım. Yaklaşık iki yıl boyunca Pera Güzel Sanatlar bünyesinde lise ve ortaokul kademelerinde psikolog olarak çalıştım; bu süreçte ergenlerle psikolojik danışmanlık süreçleri yürüttüm.
Çalışmalarımı ağırlıklı olarak Beylikdüzü ve Bakırköy'de yüz yüze, online olarak ise Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden danışanlarla sürdürüyorum.
BAŞLICA ÇALIŞMA ALANLARI Kaygı Bozuklukları • Depresif Süreçler • Özgüven Problemleri • İlişki Problemleri • Duygusal Düzenleme Güçlükleri • Şema Çalışmaları • Travmatik Yaşantılar • Terk Edilme Kaygısı • Değersizlik Hissi • Stres ve Tükenmişlik • Genç Yetişkin Terapisi • Ergen Terapisi (15 Yaş Üzeri) • Online Terapi • Yüz Yüze Terapi
KATILDIĞI EĞİTİMLER Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi — Prof. Dr. Hakan Türkçapar (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği) • Şema Terapi Eğitimi — Alp Karaosmanoğlu • Psikodinamik Psikoterapi — Doğan Şahin • Aktarım Odaklı Psikoterapi — Doğan Şahin • Travma ve EMDR Terapisi Eğitimi — Prof. Dr. Esra Yancar Demir • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi — Dr. Birgül Emiroğlu (Çatı Psikoloji) • Filial Terapi Eğitimi — Dr. Mary Fry • Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi — Bilgelik Enstitüsü • MMPI Kişilik Değerlendirme Eğitimi — Haydeh Faraji • Objektif ve Projektif Testler Eğitimi — Sarı Psikoloji • Bireysel ve Grup Süpervizyon Süreçleri (çeşitli ekollerde)
UYGULADIĞI TESTLER
Objektif Testler: D2 Dikkat Testi • Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi • Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi • RB Catell 2A-3A Zeka Testi • Metropolitan Okul Öncesi Olgunluk Testi • Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE) • Porteus Labirentleri Testi • Frankfurter Dikkat Testi
Projektif Testler: BEIER Cümle Tamamlama Testi • Goodenough-Harris Bir İnsan Çiz Testi • Louisa Düss Psikanalitik Hikayeler
Genç yetişkinler, yetişkinler ve 15 yaş üzeri ergenlerle kaygı, ilişkiler, özdeğer sorunları, travmatik yaşantılar, duygusal zorlanmalar ve şemalar üzerine online ve yüz yüze psikoterapi çalışmalarımı sürdürüyorum.
- Depresyon
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Anksiyete
- İlişki Problemleri
Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad. Ekinoks Rezidans E 1, Beylikdüzü 34520, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Dinamik Psikoterapiler
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Psk. Berfin Yılmaz
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Psk. Berfin Yılmaz
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
Eklektik Yaklaşım
NLP
Nörodinamik Değişim
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Psk. Berfin Yılmaz
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Psikomental Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Peri Masalları Testi
Öğrenci Koçluğu
İz Sürme Testi
Şema Terapi
Psikomental Psikoloji
Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad. Ekinoks Rezidans E 1, Beylikdüzü 34520, Ekinoks Rezidans E 1, Beylikdüzü, İstanbul 34520
- Nakit
- Kredi kartı
- Banka Havalesi
- Nakit
- Kredi kartı
Kabul edilen sigortalar
Sigortalar kabul edilir ancak kapsam konuma ve hizmete göre değişir, rezervasyon adımında onaylayın!
Diğer (İade)
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Detaylı açıklamalar
- Dakiklik
Seans sürecinde kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadan dinlendiğimi hissettiğim bir deneyim yaşadım. Görüşmeler düzenli ve planlı ilerledi. Süreç boyunca farklı bakış açıları kazanmama ve yaşadığım durumları daha iyi değerlendirmeme katkı sağladı. İletişim tarzı sakin, açıklayıcı ve güven vericiydi.
n....k
panik atak teşhisimden sonra Berfin hocayla seanslara basladık bugun 4. seansımızdan cıktım ve bendeki değişimleri artık net görebiliyorum. kendisi alanında cok profesyonel birisi. kliniginin konumuda cok ulasılabilir bir yerde
C
ce....
bi süredir içinden çıkamadığım somatik sıkıntılarım vardı herşeyi fiziksel sanıyodum. berfin hocayla seansları bitirdik ve tamamen atlattım bu durumu. süreci o kadar güzel yönettiki bende emeği cok büyük.
C
ce....
Hayatta hiçbir şeyden keyif alamadığım, her şeyin üzerime geldiği ve kendimle kavgalı olduğum bir süreçte destek almaya başladık. Berfin Hanım ile yürüttüğümüz bu yol, o içinden çıkamadığım kör düğümlerin yavaş yavaş çözülmesini sağladı. Sürecin disiplini ve uygulanan yöntemler, o ağır ruh halinden sıyrılmamda çok etkili oldu.
• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
hü...
Obsesif kompulsif bozukluk şikayetlerim nedeniyle Berfin Hanım’la terapiye başladım. Süreç hala devam ediyor ama şimdiden zorlayıcı düşüncelerimle baş etme konusunda belirgin bir ilerleme kaydettiğimi hissediyorum. Kendimi yargılanmadan anlatabildiğim, gerçekten anlaşıldığımı hissettiğim bir alan sunuyor. Seanslar bazen zorlayıcı olsa da bana iyi geldiğini net şekilde söyleyebilirim. Psikolojik destek almayı düşünenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
hi...l
Berfin Hanım ile yaklaşık 6 ay boyunca düzenli olarak görüşme fırsatım oldu. Ağır bir depresyon dönemi geçiriyordum ve terapiye başlamak benim için büyük bir adımdı. Kendisi her seansta beni sabırla dinledi, yargılamadan anlamaya çalıştı ve bana pratik yollar gösterdi. Zamanla duygularımı daha iyi yönetmeyi öğrendim, hayata bakışım değişti ve kendime olan güvenim geri geldi. Gerçekten çok ciddi bir iyileşme yaşadım, bunu büyük ölçüde onun profesyonel ve içten yaklaşımına borçluyum. Depresyon gibi zor bir süreçte destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
R
rı...n
Sosyal anksiyete ile yaşamak çok yorucuydu. Terapiye başlamadan önce bu kadar rahatlayabileceğimi hayal bile edemezdim. Eğer benzer zorluklar yaşıyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, doğru bir terapist gerçekten fark yaratıyor. Ben bu süreçte çok değerli bir destek aldım.
K
k.....
zor bir süreçten geçerken özellikle de iş yerinde yaşadığım mobbing ve bunun getirdiği kaygılar nedeniyle terapiye başlamaya karar verdim. ilk başta endişelerim olsa da, berfin hanım ile ilk görüşmeye itibaren kendimi güvende ve anlaşıldığımı hissettim. alanına hakimiyeti, yaklaşımı ve sakin tutumu sayesinde kendimi ifade edebilmem kolaylaştı. her seans sonrasında biraz daha rahatladığımı ve hayata farklı bir gözle bakabildiğimi fark ettim. kendisiyle çalıştığım için çok memnunum ve destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
d.....
15 yaşındaki oğlumun yaşadığı bazı sorunlar için Berfin hanıma başvurduk. Daha önce de başka yardım alma girişimlerimiz olmuştu ama oğlum diğer uzmanlara kendisini açmamış, doğru düzgün konuşmamıştı. Berfin hanım ise güler yüzlü, anlayışlı ve sempatik tavırlarıyla ilk görüşmeden itibaren gittikçe artan bir seviyede oğluma kendini ifade etme ortamı oluşturmayı başardı. Bana da her birebir görüşmemizde oğlumla ilgili gayet doyurucu açıklamalar ve önerilerde bulundu. Henüz terapi sürecimizin başında sayılırız fakat uzun bir zaman sonra ilk defa oğlumda iyi gelişmeler olacağına dair içimde bir ümit belirdi.
Psk. Berfin Yılmaz
Kıymetli görüşünüz için çok teşekkürler :)
me...y
Çok ilgili, anlayışlı ve profesyonel bir terapist. Seanslar bana gerçekten iyi geliyor. Kendimi ifade etmekte zorlanmama rağmen beni sabırla dinliyor ve doğru sorularla farkındalık kazanmamı sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
• Online Danışmanlık • •
Berfin Yılmaz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Berfin Yılmaz, Psikoloji. Size Berfin Yılmaz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: EMDR Terapi, Yetişkin Terapisi, Psikodinamik Psikoterapi, Randevu, Çözüm Odaklı Terapi, Şema Terapi, Çocuk ve Ergen Terapisi, Psikoloji Randevusu, Projektif Testler, Filial Terapi.
Berfin Yılmaz adresi nerede?Berfin Yılmaz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad. Ekinoks Rezidans E 1, Beylikdüzü 34520 İstanbul
- Zuhuratbaba mah. Şükran çiftliği sok. Ata apt. No:15 D:12 Bakırköy İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Berfin Yılmaz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Berfin Yılmaz uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Berfin Yılmaz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Berfin Yılmaz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Berfin Yılmaz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Berfin Yılmaz tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Berfin Yılmaz hakkında ne düşünüyor?Toplam 54 hasta / danışan, Berfin Yılmaz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Berfin Yılmaz hangi sigortaları kabul ediyor?Berfin Yılmaz tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.