Uzm. Kl. Psk. Beyza Yazıcı

Psikoloji daha fazla

İzmir 1 adres

Ben Uzman Klinik Psikolog Beyza Yazıcı. 2010 yılında üniversiteden yüksek onur derecesiyle mezun olduktan sonra meslek hayatıma özel eğitim merkezlerinde özel gereksinimli öğrenciler ve aileleriyle çalışarak başladım. 2012 yılında kendi danışmanlık merkezimi kurarak bireysel danışmanlık hizmeti vermeye başladım ve aynı dönemde hipnoz ve NLP eğitimlerini tamamlayarak profesyonel gelişimime katkıda bulundum.
2016 yılında Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimimi tamamlarken çalışma hayatımada devam ettim. Bir anaokulunda kurum müdürü/Psikolog olarak görev aldım ve ardından bir danışmanlık merkezinde çalışmaya devam ettim.
2017-Ocak, 2025 yılları arasında İzmir’de bir özel hastanede Klinik Psikolog olarak çalıştım. Aynı zamanda, birçok kurum, fabrika ve okulda seminerler vererek ve danışmanlık yaparak insanlara dokunmaya, onların hayatlarına fayda sağlamaya devam ediyorum.
2025 yılından itibaren Opr. Dr. Ahmet Savran Kliniği’nde danışanlarımı görmeye devam ediyorum. Danışanlarım ile çalışma alanlarımda; Bilişsel Davranışsal Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Hipnoz, MMPI Testi, Rorschach ve Dikkat Testi gibi yöntemleri kullanarak; ergen, yetişkin ve çift terapisi alanında çalışmalarımı sürdürüyorum.
Mesleki yaşamım boyunca edindiğim bilgi ve tecrübeleri, bireylerin ve ailelerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarda kullanmak benim için bir tutku. Her danışanın eşsiz olduğunu biliyor ve profesyonel yaklaşımımı bu anlayış üzerine temellendiriyorum.

Uzm. Psk. Beyza Yazıcı

Adalet mah. Şehir Polis Fethi Sekin cad. No: 6 Ventus Plaza K:6 Ofis No: 61-62-63, Bayraklı, İzmir 35530

• Sigortası olan hastalar

Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri

Adalet mah. Şehir Polis Fethi Sekin cad. No: 6 Ventus Plaza K:6 Ofis No: 61-62-63, İzmir

Röportaj

• K

İşim gereği sık sık seyahat eden biri olarak, uçak korkum kısa yolculuklarımı bile uzatarak yaşam kalitemi ciddi şekilde etkiliyordu. Yorgun ve bitkin hissediyordum. Bu korkumu anlamak ve üstesinden gelmek için Psikolog Beyza Hocam’la, bir referans aracılığıyla terapiye başladım.
    Uçak korkusu nedeniyle gittiğim seanslarda, sadece korkumla değil, kendimle ilgili de çok şey öğrendim ve farkındalıklar kazandım. Beyza Hocamın sabırlı ve destekleyici yaklaşımı, bu zorlu süreci benim için çok daha yönetilebilir kıldı.

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Kaygılarımın sessizce hayatıma sızdığı zamanlar lise yıllarıma dayanıyor. O dönemlerde adını koyamadığım bu duygu, zamanla artarak stres, gerginlik ve öfke gibi başka yüklerle birleşti. Yaşam kalitemin sessizce düşmeye başladığını ise ancak yıllar sonra fark edebildim.
    Kendimi daha iyi tanımak, bu duygularla başa çıkmayı öğrenmek ve içsel dengemi yeniden kurmak için bir adım atmaya karar verdim. Bu süreçte, danışmanlık almaya başladığım Psikolog Beyza Hanım’la yollarımız kesişti.
    Onunla çalışmaya başladığım günden itibaren, kelimelerin gücünü, doğru soruların dönüştürücü etkisini ve kendi iç sesime yeniden kulak vermeyi deneyimledim.
    Hâlâ yürümekte olduğum bu yolculukta, beni yönlendirmeden ama hep yanımda kalarak eşlik eden bir uzmana rastlamış olmak büyük bir şans.
    Benim için oldukça özel olan bu süreci, benzer duygularla mücadele eden herkese sessizce ilham olması dileğiyle paylaşıyorum.

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Başarıya ulaşma çabamın getirdiği yoğun baskı ve bununla birlikte hissettiğim yetersizlik duygusuyla oldukça zorlandığım bir süreçte, Beyza Hocayla tanıştım. Danışmanlık süreci boyunca, sadece hedeflere ulaşmak değil, kendimi anlamak ve kabul etmek üzerine de önemli adımlar attım. Beyza Hocanın sabırlı, empatik yaklaşımı sayesinde, kendi sınırlarımı ve ihtiyaçlarımı daha iyi görebildim. Eğer siz de benzer duygular içindeyseniz, bu yolculukta yalnız olmadığınızı hatırlamak ve doğru destekle ilerlemek çok değerli.

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Duygusal yeme davranışlarımın arttığı, özellikle geceleri kontrol edemediğim ataklar yaşadığım ve kendimle olan ilişkimi iyice kaybettiğimi hissettiğim bir dönemde Beyza Hocayla tanıştım. Seanslar boyunca yeme davranışlarımın sadece bir sorun değil, aslında bir işaret olduğunu fark ettim. Onun içten, yargılamayan yaklaşımı sayesinde hem bedenimle hem de duygularımla daha sağlıklı bir bağ kurmaya başladım. Kendimi anlamaya başladıkça, ihtiyaçlarımı da daha net görebiliyorum. Bu sürecin bana kattıkları çok kıymetliydi. İhtiyacın olduğunu fark ettiğin anda, bir adım atmak bazen tahmin ettiğinden daha fazlasını değiştiriyor.

• G

Çocukluk dönemimden itibaren hayata karşı hep korkuyla bakan her şeyden korktuğunu zanneden bir ben vardım. Bunların artık benim için hayatımı keyifsiz hale getirdiği, iç konuşmalarımın hiç susmadığı bir zamanda Beyza hanım ile tanıştım. Kendimle ilgili şu yaşıma kadar aldığım en iyi karar neydi deseler Beyza hanımla geçirdiğim terapi sürecim diyebilirim. Çünkü hayatımı eski ben yeni ben diye ayırabileceğim bir sürece girdim kendisinin anlayışlı, çözüm odaklı ve farklı bakış açıları kazandıran yaklaşımlarıyla hayli ilerleme kaydettim. Aslında hissettiklerimin korku değil kaygı olduğunu ve nasıl dengeye sokabileceğimi zamanla farketmeme ve nasıl yaklaşacağımı öğrenmeme vesile oldu. Ayrıca kendimle ilişki kurmama ve özgüven ve öz saygı konularında kendimi geliştirmeme de yardımcı oldu.
    Beyza hanım danışanına değer veren, samimi ve çözüm odaklı ve her yönüyle gönülden tavsiye edebileceğim bir uzman.

• C

Uzun süredir yapmak istediklerimi hep erteliyor, harekete geçmekte zorlanıyordum. Bu durum hem özel hayatımı hem de iş yaşamımı olumsuz etkiliyordu. Erteleme alışkanlığım artık içinden çıkamadığım bir döngüye dönüşmüştü.

Bu süreçte Psikolog Beyza Hocayla tanıştım. İlk görüşmeden itibaren kendimi güvende hissettiren yaklaşımı, anlayışı ve profesyonelliği sayesinde terapilere içtenlikle devam edebildim.
    Seanslarda beni yargılamadan, gerçek ihtiyaçlarıma odaklanarak ilerlemesi sayesinde sadece erteleme davranışımı değil, bu davranışın arkasındaki duygusal nedenleri de fark etmeye başladım.

Artık hayatımı daha fazla ertelemiyor, küçük adımların bile ne kadar değerli olduğunu biliyorum.

• B

Daha önce başka psikologlarla görüştüm ancak verim alamamış ve hep yarıda bırakmıştım. Beyza hocayla tanıştığımdan bu yana seansımın gelmesini iple çekiyorum. Beni benden daha iyi tanıması, düşüncelerimi ben fark edemeden bana söylemesi, psikologa başlama sebeplerim üzerindeki çalışmalarımız sonrası kendimde gördüğüm değişim bana çok iyi geldi. Sürecimi yakından takip etmesi, her detayı hatırlaması, süreçte kalabilmemiz için kitaplar-videolar önermesi ve ödevler vermesi hızlı ve güzel sonuç alabilmekte etkili olduğunu düşünüyorum. Alanında başarılı bir psikolog olduğu kesin.

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Beyza Hanım ile 5 yıldır her kriz dönemimde görüşürüz. Kendisi sayesinde bu zor dönemleri hep birlikte yumuşattık, hep çok iyi geldi. Artık düzenli olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. Yılların ve profesyonelliğinin verdiği bakış açısıyla zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum, her an çok verimli. Karakter gelişimim ve hayatım üzerinde etkisi önemli derecede büyüktür.

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Normalde de temizlik ve düzen konusunda titiz biriydim, ancak bu durum hayatımı olumsuz etkilemiyordu. Fakat Covid süreciyle birlikte bu hassasiyetlerim arttı ve zamanla şekil değiştirmeye başladı. Kendi başıma bu durumla baş etmeye çalıştım, ancak başarılı olamayınca profesyonel destek almaya karar verdim.
    Bu süreçte Beyza Hocam ile tanıştım ve terapiye başladık. Seanslarımız ilerledikçe, hayatımdaki birçok şeyin olumlu yönde değiştiğini, dengelendiğini ve içsel huzurumu yeniden kazandığımı fark ettim. Onun sayesinde, zorlayıcı düşüncelerle nasıl başa çıkacağımı öğrendim ve kendimi daha iyi hissetmeye başladım.
    Empatik, anlayışlı ve alanında uzman yaklaşımıyla kendisini tanıdım ve güvendim..

• Uzm. Psk. Beyza Yazıcı Bireysel Terapi  •

Son zamanlarda artan mutsuzluk, karamsarlık, yorgunluk ve isteksizlik gibi belirtilerle mücadele ederken Psikolog Beyza Hanım ile terapiye başladım. Bu süreç, kendimle ilgili farkındalık kazanmamda ve duygularımı daha iyi anlamamda bir dönüm noktası oldu.
    Beyza Hanım her seansta kendimi rahat ve güvende hissetmemi sağladı. Sorunlarıma karşı çözüm odaklı bir bakış açısı sunarken, aynı zamanda kendimi anlamam ve geliştirmem için bana rehberlik etti. Kendisinin dikkatli dinleyişi, doğru soruları sorması ve yapıcı geri bildirimleri sayesinde, iç dünyama daha derinlemesine bir yolculuk yapabildim.
    Siz de duygusal zorluklarla başa çıkmakta zorlanıyorsanız ve bir destek arıyorsanız, Beyza Hanım’ı tavsiye ediyorum.Kendinizi daha iyi tanıyacak ve hayata dair daha olumlu bir perspektif geliştireceksiniz.

• Online Danışmanlık Diğer  •