Klinik Psikolog Bilge Canan Çukurkavaklı Kurt TED Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Ardından Üsküdar Üniversitesinde Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisansını "Çocuk ve Ergenlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktiviteye Genel Bakış" konulu projesi ile tamamlamıştır. İkinci yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesinde Aile Danışmanlığı bölümünde tezli olarak yapmaktadır.
Öğrencilik hayatı boyunca çocuk, ergen ve yetişkin psikolojisi alanlarında stajlar yapmıştır. Meslek hayatında çocuk, ergen ve genç psikolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Klinik Psikolog Bilge Canan Kurt, şuan kurucusu olduğu Bilge Psikoloji'de çocuk danışanlarında Deneyimsel Oyun Terapisi, Somatik Deneyimleme ve Psikanalitik Psikoterapi, ergen ve genç danışanlarında Bilişsel Davranışçı Terapi ve Psikanalitik Psikoterapi ekollerini benimsemektedir. Gerekli görülen durumlarda ebeveyn ve aile danışmanlığı yapmaktadır.
Türk Psikologlar Derneği asil üyesidir. Deneyimsel oyun terapisi ekolünde profesyonel seviyeyi tamamlamış ve Prof. Dr. Byron Norton tarafından akredite edilmiştir.
Aldığı eğitimler; • Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi (Modül1 ve Modül2) – Bilişsel Davranıçı Terapiler Derneği (Doç. Dr. Vahdet Görmez - Dr. M. Hakan Türkçapar) • Deneyimsel Oyun Terapisi (Modül1, Modül2, Orta Düzey, Prof. Düzey) – Psikoloji İstanbul (Nilüfer Devecigil - Byron E. Norton) • SE Playshop (Somatik Deneyimleme Türkiye) • Psikanalitik Psikoterapi (Rorschach ve Projektif Testler Derneği) • Objektif Çocuk Değerlendirme Testleri – Psk. Dan. Osman Erkan • Moxo Testi – Moxo Türkiye • Aile Danışmanlığı – Milli Eğitim Bakanlığı • Attentioner Dikkat Eksikliği Programı – Uzm. Dr. Hülya Bingöl Çağlayan • Deneyimsel Oyun Terapisi Süpervizyonu - Byron Norton • Dinamik Psikoterapi - Doğan Şahin
- Çocuk Ve Ergen Psikolojisi
Kurumsal Danışmanlık
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Bilge Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Projektif Testler
Ön Görüşme
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
C
c.....
Bilge hanımı arkadaş referansı ile ulaştık. Çok güler yüzlü ve alanında tecrübeli birisi. Başta genç gelmişti ama konuşmaya başlayınca alanındaki bilgisi anında hissediliyor. Üni sınavına hazırlanan kızımızı hedeflerini belirlemesi ve kendi düzenini belirlemesi için götürüyoruz. Kızımız zaten çok seviyor kendisini.
Z
z.....
18 yaşında olan oğlumuz bu sene mezuna kalma kararı aldı. Biz de anne baba olarak bu kararın arkasında durduk ama bu sefer oğlumuzun psikolojisini emin ellere emanet etmeyi daha doğru bulduk. Bilge hocayla oğlum terapi sürecine başladılar. Bazı haftalar online bazı haftalar yüzyüze olarak katılıyor oğlum. Bu defa çok daha motive ve disiplinli olduğunu biz de fark ediyoruz. Bilge hoca zaman zaman bizi de bilgilendiriyor ve anne baba olarak yapmamız gerekenleri söylüyor ama en önemlisi oğlumuzun mutluluğu. Psikolojik destek kararımız çok yerinde bir kararmış. Bilge hoca da profesyonel yaklaşımı ve samimiyetiyle doğru bir tercih olmuş. Kendisinden ve ekibinden çok memnunuz.
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
Bilge hanımla tanışmamız kendimizi çok çıkmazda hissettiğimiz bir anda oldu. Kızımın annesiyle boşanma süreci içerisindeyken bu süreci asla doğru yürütemedik. Sonrasında kızımda çeşitli problemler görmeye başladık. İnatlaşma, bağırma ve vurma gibi. Bir çocuk psikoloğu arayışına girip Bilge hanımı bulduk. Kızımla oyun terapisi süreci yaklaşık iki ay boyunca haftalık, bir ay boyunca da ayda iki olarak devam etti. Şuan tüm sorunlarımız sona erdi. Bilge hanıma sadece kızımız istediğinde biz de değerlendirme olsun diye gidiyoruz. Yollarımız kesiştiği için çok şanslıyız.
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
Açıkçası oyun terapisine inancımız yoktu fakat okula adaptasyon sürecinde çaresiz kalınca denemek istedik. Gerçekten bu kadar etkili bi yöntem olduğuna şaşırdık. Bilge hoca bize oyun terapisini detaylarıyla anlattı, aklımızdaki bütün soruları cevapladı ve biz iç rahatlığıyla bir sürece başladık. İyi ki de başlamışız çünkü 4 yaşındaki oğlumuz okula giderken krizler çıkaran, sınıfta sürekli ağlayan bir halden okula güle oynaya giden, okula gitmeye gün sayan bir hale dönüştü. Oyun terapisine iyi bir psikolog eşliğinde giderseniz gerçekten etkiliymiş. Ön yargılarımız tamamen yıkıldı.
• Bilge Psikoloji • Oyun Terapisi •
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
Çocuğumuz mezuna kaldı fakat ne istediğini yine de bilmez vaziyetteydi, evde olmak dershaneye gitmek falan onu gerçekten çok yıpratıyordu üstelik ailevi ilişkilerimizi de cidden bozdu. Kendini toparlasın, ne istediğini bilsin, hedeflerini belirlesin diye psikolog arayışına girdik ve Bilge hanımla başlama kararı aldık. Seanslara başladığımız andan itibaren kızımdaki değişikliği fark ediyoruz. Umarım giderek daha da iyiye gider ve bu sene doğru bi karar verir.
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
4.5 yaşındaki oğlumuz anaokulu değişikliği sebebiyle ciddi sorunlar yaşadı. Tuvalet tutma, davranış değişikliği gibi. Bilge hocayı oyun terapisinde akreditasyonu olduğu için tavsiye üzerine tercih ettik. Alanında uzman olduğu her halinden belli. Daha öncesinde oyun terapisinde olumsuz tecrübeleri olan bir anne baba olarak bizim fikrimizi değiştirdi. Oyun terapisi süreci ile sorunlarımız sırasıyla azalmaya başladı. Bilge hocayla bu sürece tekrar başladığımız için çok mutluyuz.
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
Kreşe ilk kez başlayan kızımızı kreşimizin de önerisiyle oyun terapisi için Bilge hocaya götürüyoruz. Kreşe uyum süreci gözümüzü çok korkutuyordu fakat Bilge hocanın desteğiyle sürecimizi çok düzgün bir şekilde ilerlettiğimizi düşünüyorum. Bilge hoca hem sınıf öğretmenimizle hem de rehberlik öğretmenimizle görüştü. Kendisinin işinde ne kadar profesyonel olduğu ilk telefon görüşmesi anından belli oldu zaten. Oyun terapilerinden çok memnunuz. Kızımızın de bilge ablasını severek gidiyo olması bizi çok mutlu ediyo.
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı teşekkür ederiz.
Bilge hocaya üniversite sınavına bu sene girecek olan kızımızı bu süreçte destek alması ve düzenli olarak görüşerek sınav stresini ve hedeflerini doğru belirlemesi için götürüyoruz. seanslardan kızım da biz de çok memnunuz. özellikle huzurlu bir ortam oluşu ve seans öncesi hatırlatmalar vs oldukça düzenli bir sistemi var
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı biz teşekkür ederiz.
Bilge hocaya sınav döneminde tercih yapmakla mezuna kalmak arasında kararı alan kızımızı götürüyoruz. Kızımız süreç içerisinde kendisini ve ihtiyaçlarını doğru tanımayı öğrenerek kendisi için doğru kararı verdi. Biz Bilge hocaya devam ediyoruz. Kızım kendisini çok seviyor. İlgisinden dolayı çok memnunuz
C
ca...ç
Sevgili Bilge ablamız, oğlumun hayatına dokunmanız bizim için bir şanstı. İyi ki yollarımız kesişmiş. Gerek iletişiminiz gerekse yoğun ilginizle her zaman geri dönüşlerinizle hayatımıza öyle güzel dokundunuz ki..İstediğimiz aşamaya sayenizde ulaştık. Sonuca ulaşsak bile her zaman her konuda hep destek olacağınızı söylemeniz ayrıca büyük şans bizim için..İhtiyacı olan her çocuğun sizin gibi işini sevgiyle özveriyle yapan bir oyun ablası olmalı:)
• Bilge Psikoloji • Oyun Terapisi •
Güzel ve nazik görüşlerinizden dolayı biz teşekkür ederiz.
Bilge Canan Kurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Bilge Canan Kurt, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Bilge Canan Kurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Psikoterapi, Aile Danışmanlığı, Psikoloji Randevusu, Moxo Dikkat Ölçme Testi, Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi.
Bilge Canan Kurt adresi nerede?Bilge Canan Kurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Beytepe Mahallesi 1670.sokak 6/1 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Bilge Canan Kurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Bilge Canan Kurt uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Bilge Canan Kurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Bilge Canan Kurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Bilge Canan Kurt hangi dilleri konuşuyor?Bilge Canan Kurt ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Bilge Canan Kurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Bilge Canan Kurt tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Bilge Canan Kurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 238 hasta / danışan, Bilge Canan Kurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Bilge Canan Kurt hangi sigortaları kabul ediyor?Bilge Canan Kurt tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; T.C. Ziraat Bankası & T. Halk Bankası Mensupları Emekli Ve Yardım Sandığı Vakfı, Türkiye Sigorta, Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.