Psk. Ecem Demirkaya

Psikoloji · Daha fazla

İstanbul 1 adres

İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Ardından İstanbul Nişantaşı Üniversitesi klinik psikoloji yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Lisans eğitimi süresince Dr. Öğr. Üyesi Zengibar Özarslan’ın yanında staj yapmış ve uygulamalı eğitimler almıştır. Aynı zamanda, asistanlığını yürütmüş; bu süreçte, çeşitli psikolojik testlerin uygulama ve raporlama süreçlerine dâhil olmuş, psikopatolojik vakaları gözlemleme ve takip etme fırsatı

bulmuştur. Bu vakaların süpervizyon eşliğinde değerlendirilmesini izleyerek vaka dosyalarının hazırlanma sürecine dair bilgi ve deneyim edinmiştir.

Lisans dönemi boyunca yürüttüğü bitirme çalışmasını, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Turgut danışmanlığında gerçekleştirmiştir. Çalışmasında, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konan çocukların akademik performanslarının, okullarında gerçekleştirilen yaratıcı drama etkinliklerine katılım durumlarına göre farklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır.

Klinik uygulama deneyimini Fransız Lape Hastanesi’nde tamamladığı staj sürecinde güçlendirmiş; yatan hastaların tedavi planlamalarına, görüşmelere ve atölye çalışmalarına katılım göstermiştir. Ayrıca çeşitli danışmanlık merkezlerin de görev almıştır.

Çalışma Alanı (Yetişkinler ile)

·         Panik Bozukluk , Panik Atak , Kaygı Bozuklukları

·         Fobiler

·         Erteleme Davranışları

·         Öfke Kontrol Problemi

·         Çocukluk Çağı Travmaları

·         Sigara, Alkol ve Madde Kullanım Bozuklukları (Bağımlılık), Kumar Bağımlılığı

UYGULADIĞI TERAPİ YÖNTEMLERİ: Bilişsel Davranışçı Terapi Şema Terapi,

Aldığı Eğitimler ve Sertifikalar

·         Fransız Lape Hastanesi - MOXO Dikkat Testi

·         İstanbul Arel Üniversitesi, Dr. Gizem Turgut – Bilişsel Davranışçı Terapi

·         Prof.Dr. Duran Çakmak – Madde Bağımlılığı

·         İstanbul Arel Üniversitesi , Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

·         -Sabancı Üniversitesi Psikoloji ve Felsefe eğitimi

·         -Travma ve İyileşme - Psikolog Fulya Tepret

·         -Seans Odası: Psikoloğun Sınırları Nerede Başlar, Nerede Biter? / Klinik Psikolog Elif Demirci Çağlar

·         -Savunma Mekanizmalarının Günlük Hayatımıza Etkileri / Klinik Psikolog Dr. Nurhan Naz

·         -Okul Psikolojik Danışmanları İçin Excel Eğitimi / Uzm. Klinik Psikolog Büşra Ağlamaz ve ekibi

Uygulama Yetkinliği Bulunan Testler

·         MOXO Dikkat Testi

·         SCL-90

·         MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri)

·         KENT EGY Zeka Testi

·         Standardize Mini Mental Test

·         Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

Online danışmanlık

Ecem Demirkaya

Şair Orhan Veli Sokak, No:10, Bahçelievler, İstanbul 34180

• H

Ecem Hanım’a denk geldiğim için çok mutluyum, çok iyi bir psikolog. Aslında başta kendi terapi sürecimden geçmek için başladım ama süreçte Ecem Hanım’la bir sürü şey fark ettim. Anlaşıldığımı, dinlendiğimi hissediyorum. Bana çok iyi geldi daha huzurlu ve rahatlamış hissediyorum kendimi.

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• Ö

Sosyal medyada yaptığım araştırmalar sırasında Ecem Hanım’ı videolarda gördüm ve erteleme davranışlarımla ilgili yaşadığım zorlanmalar nedeniyle bu sürece başladım. Yapmam gereken işleri sürekli sonraya bırakıyor; bu durum zamanla hem üzerimde ciddi bir baskı yaratıyor hem de kendime olan güvenimi azaltıyor.
    Seanslar ilerledikçe ertelemenin sadece üşenmek olmadığını, hangi anlarda ve hangi duygularla ortaya çıktığını fark etmeye başladım. Ecem Hanım’ın yargılamayan ve net yaklaşımı sayesinde kendimi savunmada hissetmeden konuşabildim, açıkçası. Küçük ama sürdürülebilir adımlar atmayı öğrenmek benim için sürecin en öğretici tarafı oldu.
    Şu an geldiğim noktada işlerimle ilişkim tamamen değişmiş durumda. Bir şeyi ertelediğimde bunun nedenini fark edebiliyor, kendimi suçlamadan yeniden toparlayabiliyorum. Bu farkındalık, sadece yapılacak işlerimde değil, hayata karşı duruşumda da ciddi bir rahatlama sağladı. Benzer zorluklar yaşayan herkese gönül rahatlığıyla öneririm.

• K

Ecem Hanım’a başvurma sebebim panik ataklarım oldu. O dönemde hayatımın kontrolünü tamamen kaybetmiş gibi hissediyordum. Seanslardaki sakin, güven veren yaklaşımı ve yapılan farkındalık çalışmaları sayesinde kaygılarımın zamanla hafiflediğini fark ettim. Kendime olan güvenim arttı ve artık yalnız olmadığımı hissediyorum. İçimde yol gösteren bir iç ses oluştuysa, bunda Ecem Hanım’ın katkısı çok büyük.

Psk. Ecem Demirkaya

Bu değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim.. Süreçteki değişimi fark edebilmeniz ve kendinize olan güveninizin artması çok kıymetli. Bu yolda size eşlik edebilmiş olmak benim için mutluluk, güveniniz için ben teşekkür ederim.

• T

Bağımlılıkla ilgili zorlandığım bir dönemde, bir doktor yönlendirmesiyle bu sürece başladım. Başta bunu dile getirmek ve kabul etmek benim için hiç kolay değildi. Seanslar ilerledikçe, bu davranışın hayatımdaki yerini ve nedenlerini daha iyi anlamaya başladım. Ecem Hanım’ın yargılamayan ve güven veren yaklaşımı sayesinde kendimi rahatça ifade edebildim. Süreç boyunca farkındalığım arttı; zorlandığım ve tetiklendiğim anları tanımayı, kendimle daha sağlıklı bir ilişki kurmayı öğrendim. Bu farkındalık günlük hayatıma da olumlu şekilde yansımaya başladı. Bugün geldiğim noktada kendimi daha kontrollü, daha bilinçli ve daha güçlü hissediyorum. Değişimin zaman alan bir süreç olduğunu yaşayarak görmek ve bu yolda bana güvenli bir alan sunan bir uzmanla çalışmak benim için çok kıymetliydi.

•  •

Ecem Hanım’a sosyal medya yoluyla ulaştım. Bana çok yardımcı oldu, çok güzel bir hanımefendi. Süreçte çok yakın arkadaşımı kaybetmiştim, o yüzden gittim. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim.

• G

Doktor yönlendirmesiyle Ecem Hanım’a ulaştım. OKB şikayetlerim nedeniyle başvurdum. Süreç boyunca kendimi ilk kez gerçekten anlaşıldığını hissettim. Takıntılarımın altında yatan mekanizmaları fark etmek ve bunlarla baş etmeyi öğrenmek benim için çok kıymetliydi. Seanslar ilerledikçe hem kaygım azaldı hem de günlük hayatımda daha kontrollü ve sakin hissediyorum. Ecem Hanım’ı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Ecem Hanım’la bu sürece başladım. Öfke konusunda yaşadığım zorlanmalar nedeniyle başvurmuştum. Tepkilerimi kontrol etmekte zorlandığım, sonrasında pişmanlık yaşadığım dönemler oluyordu ve bu durum hem ilişkilerimi hem de kendime bakışımı olumsuz etkiliyordu.
    Yaklaşık on aydır Ecem Hanım’la düzenli olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreçte öfkemin ortaya çıktığı anları, beni neyin tetiklediğini ve bu anlarda nasıl durup farklı tepkiler verebileceğimi fark etmeyi öğrendim. Kendimi yargılanmadan ifade edebilmek, sürecin benim için en güven veren tarafı oldu.
    Bugün geldiğim noktada öfkemle daha sağlıklı bir ilişki kurabildiğimi, tepkilerimin eskisine göre çok daha yönetilebilir hâle geldiğini hissediyorum. Kendimi daha sakin, daha farkında ve ilişkilerimde daha dengeli hissediyorum. Bu sürece iyi ki başlamışım.

• M

İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda buldum. Öfke problemim vardı ve açıkçası kontrol edilemez sanıyordum. Görüşmelerle birlikte öfkenin nereden geldiğini fark etmeye başladım ve kendimi daha iyi yönetebildiğimi görüyorum. İçtenliği, mesleğine olan özeni ve gerçekten yardımcı olma çabası için çok memnun kaldım. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• Ö

Doktor yönlendirmesiyle Ecem Hanım’la bu sürece başladım. Panik ataklarım nedeniyle kendimi güvende hissetmediğim ve günlük hayatımda zorlandığım bir dönemden geçiyordum. Görüşmeler ilerledikçe panik geldiğinde ne yapacağımı bilemediğim anlarda daha sakin kalabildiğimi ve kendimi eskisi kadar çaresiz hissetmediğimi fark ettim. Seansların düzenli ilerlemesi ve yaklaşımının güven vermesi benim için çok belirleyici oldu. Şu an panik ataklar hayatımın merkezinde değil ve kendime olan güvenim belirgin şekilde arttı. Çevremdekiler de farkında. Bu süreçten aldığım faydayı düşündüğümde, çevremdekilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir uzman kendisi.

• N

Yaklaşık bir yıldır Ecem Hanım’la terapi sürecim devam ediyor. Aylarca geçmeyen çok şiddetli yüz ve omuz ağrıları nedeniyle başvurdum. Bu ağrılar hem hayatımı hem de ruh hâlimi ciddi şekilde etkilemişti. Birçok doktora gitmiştim; kontrollerde fiziksel bir sebep bulunamadı ve bunun stres ve kaygıyla bağlantılı olabileceği söylendi. Bu noktada ilk kez terapiye başvurmaya karar verdim ve sosyal medya üzerinden Ecem Hanım’a ulaştım. Süreçte Ecem Hanım’la birlikte yaşadıklarımı, duygularımı ve bedenimin verdiği tepkileri anlamayı öğrendim. Birinin sizi gerçekten dinlemesi, anlaması ve nasıl baş edebileceğinizi adım adım gösterebilmesi, ağrılarım üzerinde beklediğimden çok daha etkili oldu. Zamanla ağrılarım belirgin şekilde azaldı ve şu an neredeyse tamamen geçti.
    Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey, bedenimle ve duygularımla kurduğum ilişkinin ne kadar önemli olduğu oldu. Ecem Hanım, terapi yolculuğunda size eşlik eden, bilgili, güven veren ve işini gerçekten severek yapan bir psikolog.