0850… Ücret öğren

Merhaba, ben Uzman Klinik Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil.

Lisans eğitimimi Çankaya Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünde burslu ve yüksek şeref derecesi ile tamamladım. Klinik psikoloji alanındaki uzmanlık eğitimimi İstanbul Gedik Üniversitesi’nde bölüm birincisi olarak tamamladım. Eğitim sürecim boyunca psikopatoloji, psikoterapi ve psikolojik değerlendirme alanlarında kuramsal bilgi ile klinik uygulamayı birlikte ele alan bir yaklaşım geliştirdim.

2019 – Nisan 2026 tarihleri arasında Liv Hospital Ankara’da Uzman Klinik Psikolog olarak görev yaptım. Bu süreçte özellikle nöropsikolojik değerlendirme, psikolojik test uygulamaları ve multidisipliner vakalarla çalışma alanlarında aktif rol aldım.

Mesleki çalışmalarımı halen Nurlongevity bünyesinde, Prof. Dr. Zülküf Önal ile birlikte multidisipliner bir yapı içerisinde sürdürmekteyim.

Klinik pratiğimde çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmakta; nöropsikolojik değerlendirme, psikolojik testler ve psikoterapi süreçlerini birlikte ele alan bütüncül bir yaklaşım benimsemekteyim. Danışanların yalnızca belirtilerine değil; bu belirtilerin altında yatan bilişsel, duygusal ve ilişkisel örüntülere odaklanırım.

Klinik Yaklaşımım

Psikoterapi sürecinde ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve psikodinamik psikoterapi yaklaşımlarından yararlanmakta; danışanın ihtiyacına göre eklektik bir model ile ilerlemekteyim.

Aynı zamanda çift ve aile terapisi süreçleri yürütmekte; ilişkisel dinamikleri ve bağlanma örüntülerini terapi sürecine dahil etmekteyim.

Çalışmalarımda beynin değişebilme kapasitesini ifade eden nöroplastisite kavramını merkeze alır; düşünce, duygu ve davranış örüntülerinin yeniden yapılandırılabileceği bir süreç hedeflerim.

Değerlendirme ve Test Uygulamaları

Klinik değerlendirme sürecinde yalnızca görüşmeye dayalı değil, objektif ölçüm araçlarıyla desteklenen ve bütüncül olarak ele alınan bir yaklaşım benimsemekteyim.

• MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri)

• MOXO d-CPT (Dikkat ve Dürtüsellik Değerlendirmesi)

• İleri düzey nöropsikolojik test bataryaları

• Dikkat, bellek ve yürütücü işlev değerlendirmeleri

Uyguladığım testlerin yalnızca skorlamasını yapmakla kalmayıp, ileri düzey klinik yorum ve raporlamasını gerçekleştirmekteyim.

Değerlendirme sürecinde elde edilen bulguları; klinik görüşme ile birlikte ele alır, gerekli durumlarda tıbbi veriler (örneğin beyin görüntülemeleri ve laboratuvar bulguları) ile ilişkilendirerek multidisipliner bir bakış açısıyla sentezlerim.

Bu sayede danışanın bilişsel, duygusal ve davranışsal süreçlerine dair daha derinlikli ve bütüncül bir değerlendirme sunmayı hedeflerim.

Çalışma Tarzım

Multidisipliner çalışmanın önemine inanırım ve gerekli durumlarda farklı branşlarla iş birliği içinde ilerlerim.

Danışanlarımla kurduğum terapötik ilişki; güven, etik, gizlilik ve iş birliği temeline dayanır. Her bireyin sürecinin kendine özgü olduğuna inanır, terapiyi danışanın ihtiyacına göre birlikte şekillendiririm.

Amacım; yalnızca semptomları azaltmak değil, danışanın kendini daha iyi anlamasını, psikolojik esnekliğini artırmasını ve yaşam kalitesini kalıcı olarak iyileştirmesini sağlamaktır.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Çankaya, Çankaya, Ankara 06670

• Sigortasız hastalar/danışanlar
  • Sigortası olan hastalar

• Sigortasız hastalar/danışanlar

• B

Ecemle hocam güler yüzü ve profesyonel yaklaşımıyla kendimi yanında çok güvende hissettiğim açıkça kendimi ifade edebildiğim bir klinik psikolog . Olaylara bakış açımı değiştirmemde ve farkındalık kazanmamda bana çok büyük destek oldu ayrıca terapiye başlamayı düşünen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Uzm. Kl. Psk. Ecem Özcan Tatlıdil Psikoterapi  •

• C

Doktor Takvimi üzerinden ulaştım. Dikkat, odaklanma ve zihinsel performansımla ilgili yaşadığım zorlanmalar nedeniyle başvurdum. Açıkçası süreç öncesinde demans gibi daha ciddi bir durum olabileceğine dair kaygılarım da vardı.
    Süreç içerisinde kapsamlı bir nöropsikolojik değerlendirme yapıldı. Bunun yanında MOXO dikkat testi de uygulandı. Sonuçlarım oldukça detaylı ve anlaşılır bir şekilde benimle paylaşıldı. Bu değerlendirme sayesinde yaşadığım zorlukların demansla ilişkili olmadığını; daha çok kaygı düzeyim ve dikkat süreçlerimle ilişkili olduğunu fark ettim. Süreç oldukça verimli geçti. Ecem Hanım’ın yaklaşımı hem çok profesyonel hem de oldukça güven vericiydi. Güler yüzlü, ilgili ve süreci gerçekten takip eden bir uzman. Seanslar ilerledikçe farkındalığımın arttığını ve kendimi daha iyi anlamaya başladığımı hissediyorum. Doğru bir değerlendirme ve yönlendirme ile sürecimi daha sağlıklı bir şekilde yönetebildiğimi düşünüyorum, oldukça memnun kaldım. Kesinlikle çevreme de tavsiye ederim.

• R

Nöroloji doktorum unutkanlığım için önerdi. Ecem Hanım'la 3 saatlik çok ilgili bir test süreci oldu. İlgi ve alakadan çok memnun kaldım. Psikolog-danışan ilişkisi gibi değil, bir yakınımla konuşur gibi seans yaptık. Yakınlarıma ve çevreme kuşkusuz tavsiye ederim.

•  •

Kasım ayı sonlarında, yolda bir tarafı kalkmış olan bir kaldırım taşına takılarak düştüm. Alt dudağım sola doğru kaydı. Bu nedenle bir nöroloğa gittim. Muayene ve tetkikler sonucunda bir problem çıkmadı. Dr. bana klinik testler için Ecem hanımı önerdi. Zaten benim de hafif unutkanlıklarım vardı ve demanstan korkuyordum. Böylece Ecem hanımla tanıştık ve ben o 2-2,5 saatlik testi aldım. Hatalarım oldu tabii ama bana ve yaşıma (72) göre sonuçlar iyiydi. Kendisi de sonucun iyi olduğunu ve demans olmadığımı belirtti.

Ecem hanım son derece güler yüzlü, anlayışlı ve insana güven veren bir psikolog. Bu yaşta bu kadar uzun bir testi onunla hiç sıkılmadan tamamladım. Testi almadan önce yarım saat kadar tanışmak için bir görüşmemiz olmuştu daha önce. O zaman zaten kendisini çok sevmiş ve psikolog olarak çok beğenmiştim. Ecem hanımını çevreme güvenerek tavsiye ederim. Zaten yakın arkadaşlarıma çoktan önerdim. Ayrıca kendisi çok da çalışkan. O uzun testin uzun raporunu da ertesi gün bana hemen ulaştırdı.