Psikoloji daha fazla

Yenimahalle 1 adres

Ben Uzm. Klinik Psikolog Ege Taneri. Lisans eğitimimi TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde yüksek onur derecesi ile tamamladım. Yüksek Lisans eğitimimi ise Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji Programı'nda yüksek onur derecesiyle tamamlayarak uzmanlığımı aldım.

Eğitim hayatım boyunca çeşitli akademik çalışmalarda yer aldım. Lisans tezimde benlik saygısı, haset, sosyal medya kullanımı ve yaşam doyumunun ilişkisi hakkında araştırmalar yürüttüm ve 21. Ulusal Psikoloji Kongresi’nde poster bildirimi gerçekleştirdim. Yüksek lisans tezimde ise FOMO'nun (Fear of Missing Out) Bilişsel Davranışçı perspektiften incelenmesi üzerine akademik bir çalışma gerçekleştirdim. Ayrıca, yeme bozuklukları ve duygu düzenleme güçlüğü; bağlanma stilleri, OKB (Obsesif-Kompulsif Bozukluk) ve erken uyum bozucu şemaların ilişkileri ile ilgili araştırmalar yaptım. Bu çalışmalarımın bir kısmını uluslararası dergilerde yayınlatmak üzere girişimlerde bulundum.

Kariyerimde, Düzakın Aile Danışmanlık Merkezi gibi çeşitli kliniklerde staj yaparak ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (GATA) yatılı hasta bölümünde klinik görüşmeler yaptım ve psikolojik testler uyguladım. Klinik deneyimim süresince psikometrik değerlendirme yetkinliklerimi zenginleştirdim. Bu bağlamda, Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Beier Cümle Tamamlama Testi, Tematik Algı Testi (TAT) ve Wechsler Yetişkin Zekâ Ölçeği (WEIS-4) gibi temel değerlendirme araçlarını uygulama konusunda tecrübe kazandım.

Başkent Üniversitesi'nde süpervizyon kapsamında danışan görerek Psikodinamik Psikoterapi ekolünde tecrübe edindim. Ayrıca, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği onaylı Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimimi tamamlayarak psikoterapi becerilerimi geliştirdim.

Uzm. Kl. Psk. Ege Taneri

Neorama İş Merkezi, Söğütözü, Adalet Sok. 13/A, Kat: 3 Daire No: 5 Yenimahalle/Ankara, Yenimahalle 06560

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Uzm. Kl. Psk. Ege Taneri

Yaklaşık 4 aydır ege hocamla görüşüyorum ilk geldiğimde hiçbir şeye odaklanamıyor, sürekli erteliyor ve bu durumdan dolayı kendime çok kızıyordum. Ne yaparsam yapayım toparlanamıyordum. Görüşmelere başladıkça yavaş yavaş farkına vardım meğer sadece daha disiplinli olmak değil, kendimi anlamak da gerekiyormuş. Her seans biraz daha rahatladım, kafam netleşti, bazı şeyleri neden yaptığımı fark ettim. Artık eskisi kadar kendimi suçlamıyorum. Hocamın sakin tavrı, samimiyeti ve gerçekten dinlenildiğimi hissettirmesi süreci benim için çok özel kıldı. Şimdi dönüp ilk geldiğim hâlime bakınca aradaki farkı net bir şekilde görebiliyorum.Gerçekten iyi ki gelmişim, iyi ki karşıma böyle bir uzman çıkmış

• K

Ege bey'e yalnızlıkla alakalı sorunum için gittim. Gerçekten herkesten kendimi soyutladığım, güzel ilişkilerim olabileceğine inanmadığım bir dönemdeydim. Ege beyle çok içinden çıkacağımı düşünmediğim ve bir çok terapisttten iyi bir karşılık alamadığım dönemde bana bir umut oldu, bundan sonraki süreçte daha iyii olmamı sağlar mı bilmiyorum ama daha iyi hissettireceği kesin.

• Z

Ege beyi doktortakviminden buldum. Takıntılar ve tekrar eden davranışlar konusunda çok ciddi sıkıntılarım vardı. Terapi sayesinde takıntılarımla zaman içinde nasıl başedeceğimi öğrendim. Ayrıca kendimle ilgili pek çok konuda farkındalığım ve hayat kalitem arttı .

• H

İşyerinde ve ilişkimde öfkemi kontrol etmekte zorlanıyordum ve sonrasında kendimi çok kötü hissediyordum. Öfkeyle hareket ettikten sonra içimde yoğun pişmanlıklar yaşıyordum. Ege hocam mesleğinde donanımlı bilgili ve çok ilgili bir uzman. Zamanla öfkemin altında yatan asıl nedenleri teker teker ele aldık ve çözümledik. İşimde ilişkimde hiç olmadığım kadar dinginim mutluyum.

• Uzm. Kl. Psk. Ege Taneri Psikoterapi  •

İlişkimde bir dönüm noktasında gibi hissediyordum. Geleceğimi düşününce kaygı ve korku yaşıyordum. Bir arkadaşım Ege hocamı önerdi. Ege hocamın yanında kendimi uzun zamandır ilk defa anlaşılmış hissettim. Şu an kendimi korkmadan ifade edebiliyorum kaygım azaldı ilişkimde daha mutluyum. İyi ki bu şansı kendime vermişim.

• I

Son zamanlarda sürekli susturamadığım düşüncelerim vardı. Bu artık dayanılmaz hale gelmişti. Ege Bey'le seanslardan sonra biraz rahatladıgımı hissettim. Şu anda terapinin bana iyi geldiğini düşünüyorum ve devam etmeyi düşünüyorum.

• K

Kendisinden destek almaya başladığımdan beri hayatımda aşamadığım, beni korkutan, yenemeyeceğimi düşündüğüm problemlerin aydınlatması ve gerçeklerle yüzleşmem konusunda bana çok yardımcı oldum. Artık yeniden nefes alabildiğimi düşünüyorum

• Uzm. Kl. Psk. Ege Taneri Destekleyici Psikoterapi  •

Ege Bey’e yaşadığım öfke sorunları ve kendimde bir problem olduğunu düşünmem üzerine başvurmuştum. Kendisiyle yaklaşık 7 ay süren bir terapi süreci yürüttük. Başlarda seansların bana bir faydasının olmadığını düşünmeme rağmen ilerleyen süreçte istekle gittiğim ve her seansta giderek daha da rahatladığım bir yer haline dönüştü. Üstelik bu süreçte kendimle ve çevremle ilgili farkındalığımın inanılmaz arttığını gördüm. Ege Bey’le olan bu süreç terapiden beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. İyi ki bu sürece başlamışım diyorum.

• B

Ege Bey’le sürecimize başlayalı 4 ay oldu. Terapiye iş kaygıları ve gelecek kaygıları sebebiyle gittim. Çok bilgili, profesyonel bir terapist.

• Uzm. Kl. Psk. Ege Taneri Psikoterapi  •

Kendi adıma zor bir dönemden geçiyordum, tamamen umutsuzdum ve ilerleyecek bir güç bile bulamıyordum. Ege Bey ile yolumuzun kesişmesi benim için kendimi yeniden tanıma sürecimde büyük bir şans oldu. Güleryüzlülüğü ve profesyonelliği ile hayata yeniden tutunmama yardımcı oldu kendisi. Yaşadığımı sandığım sorunların meğer bambaşka yerleri varmış hayatımda, bunu anlamamda ve kendim için adım atmamda bana ışık tuttu. Kesinlikle Ege Bey ile çalışmanızı öneririm.

• Online Terapi  •