Uzm. Kl. Psk. Elif Özbay

Psikoloji · Daha fazla

İzmir 1 adres

Klinik Psikolog Elif Özlen Özbay, lisans eğitimini İstanbul İngilizce psikoloji bölümünü tamamladıktan sonra, Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji master programında uzmanlık eğitimini ”Üniversite Öğrencilerinde Yeme Bağımlılığı ile Erken Dönem Uyumsuz Şemalar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konulu tez ile tamamlamıştır. 2016 -2022 yılları arasında İstanbul Divan Psikolojik Danışmanlık Merkezi ve kurucusu olduğu Sole Psikoloji’de danışmanlık hizmeti vermiştir. 2022 yılından itibaren Izmir’e taşınmasıyla Bostanlı Psikolojik danışmanlık merkezinde yetişkin ve çift terapisti olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Davranış Bilimleri Enstitüsü’den EMDR Terapi 1.Düzey ve 2. Düzey eğitimini tamamlamıştır.

Gottman Çift Terapisi 1.Düzey Eğitimini, 2020 yılında Uzm. Psikolog Filiz Kaya Ataklı ve Psk. Dr. Özge Altan Aytun eğitmenliğinde tamamlamıştır.

The Wellness Institute, Diane Zimboroff’un Kalp Merkezli Hipnoterapi Eğitimini 2019 yılında Psikoterapist Reyhana Seedat eğitmenliğinde tamamlamıştır.

Hamile psikoterapisi ve doğuma hazırlık eğitimini İstanbul doğum akademisinden almıştır.
2020-2022 yılları arasında 2 yıl psikodrama eğitimi almıştır.

Doç. Dr. Nurhan Fıstıkçı eğitmenliğinde 2018 yılında Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini almıştır.

Diğer eğitimler; Filial Terapi( Balat Psikoloji), Çocuk Merkezli Oyun Terapisi( Psikoterapist Reyhan Seedat), Çocuk Test eğitimleri ve MMPI( Mind Engineers Psikoloji)

Yetişkin

Bostanlı Mahallesi Cengiz Topel Caddesi no:8/5 Dikmen apt, Karşıyaka, İzmir

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Elif hanımla Eylül ayında tanışmıştık obsesyon ve depresyon sürecimde bana anlayışı, emek ve güven verişi beni çok güvende hissettirdi hala devam ediyoruz ve birlikte yol almaktan çok mutluyum..

• Online Danışmanlık  •

Travmalarla dolu 2 yılı geride bıraktım. Başka psikologlarla da iyileşmeyi denedim. Sonuç alamamıştım. Elif hanımın bakış açısı , tedavi sürecindeki tutumu , EMDR tekniği bana çok iyi geldi. Biraz daha yolumuz var . Kaygılarımı ve stresi kontrol edip hayatın akışına bırakabiliyorum kendimi. Ve en önemlisi geçmişteki acılarım artık hayatımı etkilemiyor. Hayatımı yoluna koymama yardım ettiğiniz için minnettarım.

• D

Elif Hanıma depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk tanısıyla başvurdum. Süreçten memnun kaldım. Yanında o kadar rahat hissediyorsunuz ki kendinizi aileden biri gibi âdeta, çok iyi bir uzman. Tavsiye ederim.

•  •

• Y

Hayatımı terapi öncesi ve sonrası diye ayırabileceğim derecede etkili ve iyileştiren bir süreç geçirmeme yardımcı oluyor Elif hanım, herkesin karşısına 1 kez de olsa çıkması gereken nadir insanlardan

• başka bir yer Diğer  •

Elif Hanım ile bir süredir online seanslara başladık. İlk başta çok baskın olan yeme dürtüm, travmalarımın bıraktığı izler şu an bulunduğum yerde o kadar azaldı ki. Danışanını can kulağıyla dinleyen, dinlerken bazı belirli kelimeleri çekip altında neler yattığına odaklanan, kendinizi anlatırken bir anda farkındalık oluşmasını destekleyen, anlık aydınlanmalarda sizi onaylayan, kendinize karşı bakış açınızı değiştirerek özsevgi aşılayan bir psikolog. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• Ş

Elif Hanımla yollarımız kesiştiği için kendimi şanslı hissediyorum.Kendisi terapist-danışan ilişkisini çok güzel kuruyor.Terapiye başlayalı çok uzun zaman olmamakla birlikte, üzerinde çok fazla düşündüğüm hatta içinden çıkamayacakmışım gibi hissettiğim konulara karşı daha farklı ve daha olumlu açılardan bakmaya başladığımı hissediyorum. Kendi kendime açıklayamadığım hisler ve düşünceler Elif Hanımla yaptığımız seanslar sonrası anlam kazanmaya başladı.

• N

Elif Hanım ile yaklaşık 1,5 aydır çalışıyoruz. Beni çocukluğum ile barıştırmama, farkındalığımın artmasına çok iyi bir yoldaş oldu. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• G

Elif hanımla emdr üzerine bir çalışma gerçekleştirdik. Anlattığım konulara ilişkin yaklaşımları beni rahatlattı ve bakış açımı değiştirdi. Terapiye memnuniyetle devam ediyorum.

Merhaba
    Deprem sonrası Yaşamış olduğum travmayı atlatmakta en büyük destekçimdi. Dinlemiş olmak için dinlemiyor ve bunu hissettiriyor. Çözüm odaklı Yaklaşıyor ve gerçekten çözmek için tüm çabayı gösteriyor.seans başındayken içinde bulunduğum ruhsal durum seans sonrası gözle görülebilir ölçüde iyileşiyor.

• Online Danışmanlık  •

Elif hanim empati yetenegi yuksek bir terapist. Benim depresyon surecimde bana cok yardimci oldu, oluyor. Seanslarimiz cok etkili geciyor. Kendimi daha iyi hissediyorum.