Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

Ankara Üniversitesi DTCF Psikoloji Bölümü mezunuyum. Yüksek lisans eğitimimi aynı üniversitenin Klinik (Uygulamalı) Psikoloji alanında tamamladım. Meslek hayatım sürecinde Bilkent Üniversitesi, TED Ankara Koleji, İzmir Özel Ege Lisesi ve ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nda okul psikoloğu olarak, gençler ve aileleri ile çalıştım. Avrupa Akredite EMDR Terapistiyim. Ülkemizde yaşanan travma, afet ve krizden etkilenen bireylere psikolojik destek veren Türk Psikologlar Derneği Psikososyal Destek Ekibinde ve EMDR Türkiye Derneği Travma İyileştirme Grubu'nda gönüllü olarak görev almaktayım. Uzmanlığım doğrultusunda gençlere ve ebeveynlere çeşitli eğitimler vermekte, medya, yayın ve programlarına katılmaktayım. Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Türkiye Derneği üyesi, Okuma Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Üyesiyim. Sinema, yoga, meditasyon, tango, ilgi ve faaliyet alanlarım arasındadır. Evli ve bir çocuk annesiyim.

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur Muayanehanesi

Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Bulvar Apartmanı 219/9, Çankaya, Ankara 06680

Makaleler
Röportaj

Esen hanım işinde son derece profesyonel kızımla sınav kaygısı üzerinde çalıştılar . Sınav kaygısı çok yüksek bir öğrenciydi emdr uygulamalarındaki ilerlemeyi kızımın her seans çıkışında yüzündeki pozitif gülümsemeyi ve rahatlamayı igördüm . Ders başarısının artmasına da bu durum fazlasıyla yansıdı . İyi ki esen hoca ile yolarımız kesişmiş emeklerinize sağlık esen hanım

• Online Danışmanlık Diğer  •

• B

Rahatlıyorum, öğretilenleri hayatıma katıp devam ettiğimde bu rahatlama artıyor. Özellikle nefes egzersizleri ve vagus egsersizi şimdilik öğrendiklerimin en rahatlatıcı olanları. Üzerimde bulunan kaygıyı biraz olsun silkelemek, bu konuda yardım alıyor olmak beni daha çekilebilir biri yapıyor. Harika bir terapist.

• Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur Muayanehanesi Süreklilik Anksiyete Ölçeği  •

• Ö

Esen hocam ile yollarımızın kesişmesi 10 ay önceydi. Üzüntü ve kaygıyla baş etmekte zorlandığım bir dönemde Esen hoca ile tanıştım ve terapiye başladık. EMDR uygulamasını ilk kez deneyimlemiştim ve Esen hocanın profesyonel bakışı, EMDR modeline ve kendine güven duymamı sağladı. Süreçte hocamızın yaklaşımı ve tecrübesi, kendimi karşısında rahatlıkla ifade edebilmeme; dolayısı ile de sorunlarımın analizinde, çözümünde ve sonladırılmasında berrak bir yol izlememize yardımcı oldu. Şu an olduğum halimden çok memnunum ve elbet biliyorum; hayatın getirdiği zorluklar karşısında mücadele etmekte zorlandığım anlar olursa destek isteyeceğim bir “İnsan” var.

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Uzandığınızda elim hep bildiğiniz yerde olacak.

Esen Hanım süreç boyunca oldukça destekleyici, açıklayıcı ve etkiliydi. Anlama ve küçük ayrıntılara dikkat ederek yorumlama durumu etkili sonuca ve farkındalık kazanmama yardımcı oldu. Kesinlikte tavsiye ederim.

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim. Verilen destek kadar o desteği alabilme kapasitesi de iyileşmeye önemli katkı sağlar.

• N

Terapiden önceki ben ile terapiden sonraki ben arasında dağlar kadar fark var. Özellikle kaygı ile ilişkim gerçekten sağlıklı bi hale evrildi.Onarması zor sandığım şeylerin onarıldığını gördüm ve bu çok değerli bir deneyimdi.Gerek insanlarla ilişkilerim olsun gerek yaşam ve uyku kalitem hepsi çok değişti.Bu hayatta verdiğim en doğru kararlardan birinin Esen Hoca’yla terapi sürecine başlamak olduğunu düşünüyorum.Gerçekten işinde uzman ve terapi sürecinde de bu çok güven veriyor. Terapiye başlamadan önce uyuyamıyor veya fazla uyuyor, uyusam bile dinlenmiş hissetmiyordum. Geçmişteki olumsuz deneyimlerimden ötürü hep diken üstünde hissediyordum. 7 yıldır düzenli panik atak geçiriyordum.Hepsi geride kaldı. Daha önce terapi ve emdr denemeleri olan biri olarak Esen hocayla sürecin çok daha profesyonel ilerlediğini söyleyebilirim.Kendisiyle tanıştığım için ve terapi sürecim için çok memnunum.

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

İyilik halinize destek olabildiğim için çok memnun oldum. Sürecinizi ve deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

• G

Sınava hazırlanan çocuğumun sınav kaygısını yönetebilmesi için Esen hanımdan destek almaya başladık. Çocuğumun kısa sürede önemli ölçüde yol alabildiğini görmekten ötürü mutluyum. Esen hanım'ın güven veren, sakin ,anlayışlı tutumu ve konu özelindeki yönlendirmesinden çocuğumun yararlandığını görebiliyor, kendisini gönülden tavsiye ediyorum

• Online Danışmanlık Diğer  •

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Özellikle gençlerle çalışırken güven ilişkisi kurabilmek çok önem taşıyor. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• G

Zor bir yas sürecinden geçerken Esen Hanım ile yollarımız kesişti ve iyi ki öyle oldu. Onun anlayışlı ve güven veren yaklaşımı sayesinde duygularımı sağlıklı bir şekilde işlemeyi öğrendim. Seanslarımız bana derin bir farkındalık kazandırdı ve kendimi yalnız hissetmememi sağladı. Yas sürecinde destek arayan herkes için kesinlikle tavsiye ederim.

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Görüşünüz için çok teşekkür ederim. Destek olabildiğime çok memnun oldum.

• L

Esen hanımla yaklaşık 10 ay önce hayvan fobimi yenmek için tanıştık ve baya yol katettik. EMDR yöntemi ile fobimi yenmek adına çok değerli çalışmalarımız oldu ve sonuç almam beni çok heyecanlandırıyor. Bunun yanı sıra günlük kaygılar üzerine de çalışıyoruz ve kendimi çok çok daha iyi hissetmeme sebep oldu :) iyi ki hayatıma girdiniz Esen hanım :)

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Çok teşekkür ederim. Ben de çabanız ve işbirliğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

• D

Bireysel olarak kişiye özgü tedavi yaklaşımlarını planlayıp iletişimi ona göre sağlayan gerçekten çok başarılı bir psikolog. Gözünüzde büyüttüğünüz olayları minimize ederek çözmede çok başarılı. Bana göre EMDR terapisinde tek isim. Kendisiyle geçen Şubat ayından itibaren görüşme sağlıyoruz. Belirli nedenlerden dolayı ara verdik ama tekrar görüşmeler sağladım. Seanslardan sonra daha rahat, daha ferah hissediyorum. Yılan fobim vardı, bir şekilde üstesinden gelebildim. Etrafımdaki kişiler daha az stresli, daha çözümcül ve daha sakin olduğumu ifade ediyorlar. Benim sürecim doğumla başlamıştı ama çok şükür kendisiyle çözdük.

•  •

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Destek olabildiğime çok memnun oldum

Ben gayet memnunum. 10 kusur seanstır gidiyorum. Spesifik bir sıkıntım yoktu, psikolog arayışındayken kendisine ulaştım. EMDR tekniğinden çok memnunum. EMDR tekniğinde belirli konular çalışılıyor ama başka bir konuyu dert ettiğimi düşünürken aslında o konuyu dert etmediğimi fark ediyorum. Sadece o konuda kalmıyor, etki alanlarını farkında olmadan başka alanlara yayabiliyorsunuz. Esen Hanım nazik, danışanını dinleyen bir uzman. Tıkanıp kalmadan yönlendirebiliyor. Karşılıklı iletişim halinde karar verebiliyorsunuz. "Şunu yapalım" diyerek takıldığınız yerde uzmanlığını konuşturarak yönlendiriyor. EMDR çalışmak istesem yine Esen Hanım'la görüşme sağlatım ki zaten kendisiyle devam ediyorum.

•  •

Uzm. Psk. Esen Dinçel Temur

Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim. Kendiniz için bu desteği almaya açık olabilmemiz sürecin en büyük gücü..