Psikolog İbrahim SEZGİN, 2020 yılında Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuş ve akademik yolculuğunu 2025 yılında tamamlayacağı İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ile çift lisans uzmanlığına taşımıştır. Klinik temellerini Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde attıktan sonra, kariyerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay psikolog olarak devam etmiş ve bu kritik süreçte 1200'ü aşkın danışana destek vererek kriz yönetimi ve terapi tecrübesini zirveye taşımıştır. Ardından Gentan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi'nde 2 yıl boyunca kurum çalışanlarına uzun soluklu bireysel terapi ve kurumsal destek sağlayarak uzmanlığını pekiştirmiştir. Aile Danışmanlığı eğitimi ile çift ve aile dinamiklerine odaklanan Sezgin, EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Çözüm Odaklı Terapi gibi kanıtlanmış ekolleri kullanarak; travma, anksiyete, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları ve 15 yaş üstü ergen performansı gibi alanlarda dönüşüm odaklı hizmet sunmaktadır. Ruh sağlığı alanında 5 yıldır düzenli olarak çalışan Sezgin, şu anda Menta Psikoloji ve Danışma Merkezi'nde aktif olarak danışan kabul etmektedir.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Röportaj

• Sigortası olan hastalar

Alsancak Menta Psikoloji Ofisi

Perk Apt, Kültür, 1434. Sk. No:2 Kat:2 Daire:9, 35220 Konak/İzmir, Konak, İzmir 35220

• Sigortası olan hastalar

Stres yüzünden uykularım darmadağın olmuştu ve sabahları çok yorgun kalkıyordum. İbrahim Bey ile bu durumu tetikleyen asıl sebepleri fark ettik. Kendisi çok dikkatli bir uzman, sizin bile kaçırdığınız detayları yakalayıp yardımcı olmak için gerçekten çabalıyor. Sayesinde uyku düzenim oturdu, sabahları dinç uyanıyorum.

• C

Psikolojik sıkıntılarım artık her yerimi ağrıtır hale gelmişti, İbrahim Bey ile bu süreçte tanıştık. Açıkçası bu zamana kadar çok doktora, psikoloğa gittim ama bu kadar ilgilisini görmedim. İbrahim Bey’in size yardımcı olmak için gösterdiği o özel gayreti gerçekten hissediyorsunuz. Tavsiye ederim.

Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Borderline sürecimde İbrahim beyden destek alıyorum. İlaç tedavimin yanında seanslar bana çok iyi geldi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Daha seanslarımız devam ediyor ama gerçekten işinde uzman ve çok ilgili bir psikolog.

Psk. İbrahim Sezgin

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Süreciniz daha devam ediyor. Çok daha güzel bir noktaya ulaşacağınıza içtenlikle inanıyorum.

İbrahim Bey ile çalıştığımız süre boyunca, kendisinin empati yeteneği ve çözüm odaklı yaklaşımından çok etkilendim. Karamsar olduğum ve motivasyonumu kaybettiğim her an, sunduğu farklı perspektiflerle süreci benim için çok daha anlamlı kıldı. İnsani yönü çok güçlü ve mesleğinde gerçekten uzman birisi. Psikolojik destek arayışında olan herkese İbrahim Bey'i gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Alsancak Menta Psikoloji Ofisi Randevu  •

Psk. İbrahim Sezgin

Güzel yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum

• M

İbrahim Sezgin Bey ile kaygı üzerine bir seans yaptık ve gerçekten bana çok iyi geldi. Yaklaşımı ve profesyonelliği harika, herkese öneririm.

• Online Danışmanlık Diğer  •

• C

Sınav kaygım yüzünden İbrahim Hocaya geldim. Başta çok gergindim ama kendisi gerçekten çok iyi ve ilgili. Artık ders çalışırken ve sınavlara girerken eskisi gibi panik olmuyorum, kendimi çok daha iyi ve rahat hissediyorum. Denemekten çekinmeyin bana çok faydası oldu.

Çok teşekkürler

• T

Yalnız kalma korkum için İbrahim beye gittim. Çok ilgili ve güven veren bir psikolog onunla çalışmaya başladığımdan beri kaygılarım baya azaldı. Hep önyargılıydım psikologlara ama bana iyi geldi bu tedavi. Kısa sürede böyle olmasını beklemiyordum. Sorun yaşayanlar gitsin mutlaka.

• Alsancak Menta Psikoloji Ofisi Online Terapi  •

Psk. İbrahim Sezgin

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum

• M

İbrahim Bey'i bir öneri sayesinde buldum. Geçirdiğim bir travmaya bağlı bozukluk için destek almak istedim. Mesleğinde olağanüstü yetenekli olduğunu düşünüyorum.
    Görüşmelerimiz dakikasında başladı. Kendisi beni büyük bir dikkatle dinledi, izlenimlerini özenle kaydetti. Benimle kurduğu temas oldukça olumluydu. EMDR çalıştık genellikle. Terapilerim çok uzun sürmedi ama aldığım verim kalıcı olacak.

Psk. İbrahim Sezgin

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim

• H

İş seyahatleri nedeniyle sürekli yeni yerlere gitme kaygısı yaşıyordum. Yeni bir ortama girmek beni çok geriyordu. İbrahim Bey ile yaptığımız seanslar sayesinde o ağır baskı ve kontrol etme hissi azaldı. Artık seyahatlerim çok daha stressiz geçiyor ve işime daha iyi odaklanabiliyorum. Kendisi çok profesyonel ve güven veren bir psikolog. Seyahat kaynaklı kaygı sorunu yaşayanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Güzel yorumunuz için teşekkürler

Sürekli mutsuz olduğum ve garip şeyler gördüğüm bir dönem yaşıyordum. İbrahim Bey, önce beni psikiyatriste yönlendirip ilaç kullanmam için cesaretlendirdi. Sonrasında da hep takipte kaldı. Onun sayesinde o zor durumu atlattım, şimdi çok iyiyim. Gerçekten çok ilgili ve işini biliyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Çok teşekkür ediyorum