Psikoloji daha fazla

İstanbul 2 adres

Psikolog Kenan Buğrahan Kübüç, tam burslu olarak öğrenim gördüğü Doğuş Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü'nden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisans bitirme projesini, derslerde verilen örneklerin öğrencilerin güncel yaşamlarında yer alan olgular gözetilerek seçilmesinin öğrenmeye etkisini inceleyen araştırma projesinde yer alarak tamamlamıştır. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi başta olmak üzere 3 yıl boyunca klinik psikoloji, endüstri-örgüt psikolojisi alt dallarında çeşitli kuruluşlarda staj görmüş ve aynı zamanda 'Panik bozukluk sahibi bireylere yönelik BDT temelli kendi kendine yardım uygulaması' projesinde ekip yönetmeni olarak görev almıştır. Şu anda Beykent Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tam burslu olarak yüksek lisans öğrenimini sürdürmektedir.

Eğitimler; -Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen İleri Düzey-Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları (Klinik Değerlendirme, Vaka Formülasyonu ve Seans Yönetimi, Temel Bilişsel ve Davranışçı Terapi Yöntemleri, Panik Bozukluk, Agorafobi, Sosyal Kaygı, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Obsesif-Kompulsif Bozukluk, Yaygın Kaygı Bozukluğu ve Depresyon, Yeme Bozuklukları ve Kişilik Bozuklukları) -Prof. Dr. Doğan Şahin tarafından verilen Dinamik Psikoterapi Eğitimi -Aile Danışmanlığı Eğitimi, -Bilişsel Davranışçı Çift ve Aile Terapisi Eğitimi, -Moodist Akademi 3. Klinik Yaklaşım Eğitimi, -Sosyal Anksiyete Bozukluğu Eğitimi, -Alkol Kullanım Sorunlarında BDT Uygulamaları, -Kompulsif Biriktirme Bozukluğunda BDT Uygulamaları, -Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), -BIG-5 Kişilik Envanteri, -SCL 90-R Belirti Tarama Testi ve -DIAGNOSTIC Test eğitimlerini tamamlamıştır.

Murat Reis Mahallesi Payanda Sokak No:2/6, Üsküdar, İstanbul 34664

Psk. Kenan Buğrahan Kübüç

Abbasağa Mh., Ihlamur Yıldız Cd., No:2, Beşiktaş/İstanbul, Beşiktaş, İstanbul 34353

• Sigortası olan hastalar

Makaleler
Röportaj

• N

Panik ataklarım yüzünden evden çıkmaya korkar olmuştum. Kenan Bey, bu atakların bedensel bir tehlike yaratmadığını sadece yoğun bir kaygı tepkisi olduğunu anlamamda yardımcı oldu. Nefes egzersizleri ve atak anında ne yapmam gerektiğini öğretti. Artık ataklar gelse bile paniğe kapılmıyorum o an ne yapmam gerektiğini biliyorum. Hayatımı geri kazandım sayesinde.

• G

Arkadaşlarım sürekli yardım istiyordu ben de hayır diyemiyorum ve hayatımı çok kötü etkilemeye başladı bu sebeple başvurdum. bir gün kendi doğum günümde bile başkasının taşınmasına yardım ettim. Kenan beyle beraber neden kendime öncelik veremediğimi anlamaya başladık. Çocukken uslu dur dememek gerekiyormuş bazen çocuklara... Çok daha özgür hissediyorum şuan

• başka bir yer Diğer  •

• T

Eşim hamileyken iyi bir baba olamayacağım diye kaygılara sahiptim. Kenan Bey'le bu kaygımın ve babamla olan ilişkim üzerinde çalıştık. Kızımı ilk kez kucağıma aldığımda her şey yerli yerine oturdu. Şimdi bana baba dediğinde dünyadaki en zengin adam benim hiçbir kaygım kalmadı

• Online Danışmanlık Randevu  •

35 yaşında ilk kez tek başıma yaşamaya başladım. Boş evin sessizliği bana huzursuzluk veriyordu sırf yalnız hissetmemek için geceleri televizyonu açık bırakıyordum. Kenan Beyle bu korkuların aslında yalnızlıktan dolayı değil de kendimle başbaşa kalma korkumdan olduğunu keşfettik ve bunun üzerine çalışıyoruz sürecim iyi gidiyor. Bu hizmeti aldığım için hiç pişman değilim.

• R

Düğün yaklaştıkça geriliyordum gece 3’te uyanıp nefes alamıyordum ya pişman olursam ya kayınvalidemle geçinemezsem falan... Kenan bey’e titreyerek anlattım bunları. Sonra bi baktık ki asıl korkum annemle babamın mutsuz evliliğini tekrarlamakmış. Nişanlımla konuşmak da kaygılarımı belirtmek de işe yaradı nişanlım kaygılarımı olgunlukla karşılaması da rahatlamamda etkili oldu en azından öncesinden rahatım ve sagliksiz bir evlilik yasamayacagima inanıyorum.

• Ç

Kedim Luna’yı kaybettigimde sanki dünya durdu. Her köşede onu arıyodum, kimseye kendimi anlatamıyordum. Bu yası yaşarken başka hiçbir şey düşünemiyordum işlerim ve ilişkilerim sekteye uğramaya başlamıştı bu durumda görüşme kararı aldım. Seanslar boyunca bir kriz döneminde insanlardan kendimi soyutlamamın da üzerinde durduk. Kendisinin desteği olmasa nasıl atlatılırdı bilmiyorum. Onun fotolarına bakıp gülümseyebiliyorum. Luna bana artık acıyı değil sevgiyi hatırlatıyor

• Psk. Kenan Buğrahan Kübüç Psikoloji Randevusu  •

6 yıllık evliliğim bittikten sonra kendimi bi türlü toparlayamadım. geceleri ansızın ağlamalar, kimseyle görüşmek istememe… zamanın tüm yaralarımı saracağının farkındaydım ama sabrı bilmiyordum. kenan bey bana sabrı öğretti ve bu yas sürecimi daha rahat atlatmamı sağladı. en zoru, eski fotoları saklamaktı bu çok yanlıştı. şimdi yeni bi hobi bile edindim. ellerimle bişeyler üreterek içimdeki boşluğu dolduruyo gibi hissediyorum.

• Psk. Kenan Buğrahan Kübüç Psikoloji Randevusu  •

Öfke kontrolü konusunda yaşadığım zorluklar özel hayatımı kötü etkiliyordu. Kenan Beyle çalışmaya başladığımızda öfkemin altında yatan nedenleri ve beni tetikleyici olayları ve cümleleri anlamaya odaklandık. Seanslar boyunca öfke anında durmun farkına varma ve tepkilerimi yönetme konusunda pratik stratejiler geliştirdik. Seanslar anlık patlamalar yerine daha yapıcı çözümler bulmama yaradı ve devam etmekteyiz.

• B

Sosyal anksiyete nedeniyle kalabalık ortamlara girmekten yeni insanlarla tanışmaktan vs kaçınıyordum. Bu durum hayatımı oldukça kısıtlar hale geldi ve ilerledi. Ben de Kenan beyi araştırıp buldum ve terapi sürecine başlamaya karar verdim. Bu kararımla birlikte kendisiyle birlikte korkularımın üzerine sağlıklı bir şekilde gittik. Seanslarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla olumsuz düşünce kalıplarımı sorguladık ve değiştirmeye çalıştık. Bu süreç kolay olmasa da Kenan beyin desteğiyle sosyal hayatımda önemli ilerlemeler kaydettim.

• Psk. Kenan Buğrahan Kübüç Diğer  •

• C

Genel bir yönsüzlük hissi ve karar vermekte zorlanma nedeniyle Kenan Bey ile görüşmeye başladım. Psikolojik destek almaya başlamak benim için yeni bir adımdı ve ilkbaşta ne bekleyeceğimi neyle karşılaşacağımı tam bilmiyordum. Kenan Bey'in profesyonel aynı zamanda rahatlatıcı yaklaşımı kendimi güvende hissetmemi sağladı. Seanslarda yargılanmadan ve baskı hissetmeden tüm düşüncelerimi açıkça ifade edebildim. İyi bir dinleyici olmasının yanında bana sorduğu derinlemesine sorularla kendi içimdeki cevapları bulmama yardımcı oldu. Seanslar özellikle düşünce kalıplarımı farketmem ve bunların günlük hayatımdaki etkilerini görmem konusunda aydınlatıcı oldu.