Psikolog Kübra Şahin Oğuz,
2016 yılında mezun oldum. 10 senedir psikolog olarak çalışmaktayım. Lisans eğitimime Başkent Üniversitesinde başladım ve İstanbul Arel Üniversitesinde tamamladım. Mesleki yolculuğumda hem akademik hem de klinik açıdan kendimi geliştirmeye önem veriyorum.
Terapi sürecinde bilişsel davranışçı terapi yaklaşımından ve travma temelli çalışmalarda kullanılan EMDR yönteminden yararlanıyorum. Her danışanın yaşadığı zorlukların kendine özgü olduğunu biliyor ve terapiyi kişinin ihtiyaçlarına uygun şekilde yapılandırıyorum. Amacım, danışanlarımın yaşamlarında karşılaştıkları güçlükleri anlamalarına, duygularını düzenlemelerine ve daha işlevsel adımlar atabilmelerine destek olmaktır. Güvenli, özenli ve işbirliğine dayalı bir terapi ortamı sunmayı önemsiyorum.
Uzmanlık eğitimlerim
EMDR eğitimi
EMDR Europe tarafından akredite edilen ve Türkiye’de bu alanın öncülerinden olan Emre Konuk tarafından verilen EMDR temel eğitimimi tamamladım. Bu eğitim, travma ve duygusal zorlanmalarla çalışırken kullandığım önemli bir yaklaşımın temelini oluşturdu.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimlerim
Hacettepeliler Akademi tarafından düzenlenen bilişsel davranışçı terapi vaka okuluna katıldım. Bu programda farklı psikolojik sorunlara yönelik vaka örnekleri üzerinden çalışma fırsatı buldum.
Bu kapsamda; panik bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, kronik depresyon, ilişkisel güçlükler, bilişsel çarpıtmalar ve intihar düşüncesi ile çalışma gibi konularda çeşitli oturumlara katıldım. Ayrıca maruz bırakma ve davranış deneyleri üzerine verilen ek bir eğitimi de tamamladım.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimleri
BDT Vaka Okulu – Hacettepeliler Akademi
25 Ekim – 25 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 25 saatlik BDT Vaka Okulu programını tamamladım.
Bu program kapsamında katıldığım ileri düzey vaka oturumları:
Bilişsel Çarpıtmalarla Çalışmada Temel Beceriler ve Teknikler – Doç. Dr. Durmuş Ümmet
İntihar Düşüncesi ile Çalışma – Dr. Ömer Özer
Panik Bozukluk ve Agorafobi Tedavisinde BDT Teknikleri – Doç. Dr. Fatih Yiğman
Kronik Depresyonda BDT Yaklaşımı – Dr. Canan Bayram Efe
Sertleşme Bozukluğunda BDT – Prof. Dr. Cebrail Kısa
Yaygın Anksiyete Bozukluğunda Vakalar Üzerinden BDT – Dr. Ayşegül Erayman Kervancıoğlu
Film Karakterleri Üzerinden BDT Temelli Vaka Çözümlemeleri – Prof. Dr. Tahsin İlhan
BDT’de Maruz Bırakma ve Davranış Deneyleri
(16 Kasım 2024 – Doç. Dr. Mustafa Kemal Yöntem)
Cognitive Behavioral Therapy Training – Lion Academy
Bunlara ek olarak Lion Academy tarafından düzenlenen toplam iki yüz kırk saatlik bilişsel davranışçı terapi eğitim programını tamamladım.
Oyun terapisi eğitimim
Çocuklarla yapılan terapilere yönelik olarak Hacettepeliler Akademi tarafından düzenlenen oyun terapisi vaka sınıfı eğitimine katıldım. Bu eğitim, oyun üzerinden duygu ve davranışların nasıl ifade edildiğini anlamama katkı sağladı.
Psikolojik değerlendirme ve test eğitimlerim
2016 yılında Mind Engineers bünyesinde yer alan tüm test ve terapi uygulayıcı eğitimlerini tamamladım. Bu eğitimler, psikolojik değerlendirme süreçlerinde temel ve önemli bir alt yapı kazanmama yardımcı oldu.
Aldığım test eğitimleri:
Wisc-R uygulayıcı eğitimi
Stanford Binet uygulayıcı eğitimi
Objektif testler uygulayıcı eğitimi
MMPI uygulayıcı eğitimi
Çocuk projektif testler ve resim analizi uygulayıcı eğitimi
TAT ve CAT uygulayıcı eğitimi
Aldığım terapi eğitimleri:
Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi
Kısa süreli çözüm odaklı psikoterapi eğitimi
Klinik görüşme teknikleri ve klinik testler uygulayıcı eğitimi
Cinsel terapi uygulayıcı eğitimi
- Depresyon
- Panik Atak
- Aile İçi İletişim Sorunları
- İlişki Problemleri
- Okul Başarısızlığı
İlişki Terapisi
Psikolog Kübra Şahin Oğuz (Parla Psikoloji)
Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. Koç Kuleleri B Blok Kat: 4 No: 5, Çankaya, Ankara 06510
- Sigortası olan hastalar
- Sigortası olan hastalar
b...
Kaygı bozukluğu için başvurduğum Kübra Hanım ile yaptığım EMDR seansları benim için beklediğimden çok daha rahatlatıcı ve güven vericiydi. Seans öncesinde biraz gergin olsam da Kübra Hanım süreci adım adım anlatarak beni rahatlattı. Kendi hızımda ilerlememe izin verdi ve her aşamada ne hissettiğimi anlamaya özen gösterdi. Seans sırasında hem güvende hissettim hem de uzun zamandır içimde taşıdığım bazı duygulara daha farklı bir açıdan bakabildim. İlk deneyimim olmasına rağmen yöntemle ilgili daha umutlu ve motive hissediyorum.
ga...e
Kübra hocaya çocuğumdaki hiperaktivite ve dikkat bozukluğu için gittim, bana ve çocuğuma çok güven verdi, süreç içerisinde çocuğumdaki değişim net bir şekilde hem ben hem de okuldakiler tarafından fark edildi, çocuğunda dikkat eksikliği problemi olan arkadaşlarıma da gönül rahatlığınca tavsiye ettim
m....ş
İlgisi ve çocuğumuzun Kübra hocamıza güveni bizim için önemli
• Psikolog Kübra Şahin Oğuz (Parla Psikoloji) • Randevu •
O
og...t
Kubra hanim ile bir suredir seans yapiyoruz. Seanslardan sonra degisik ruyalar gordum. Ne oldugunu anlayamamistim. Simdi anliyorum ruyalarimin da psikolojik oldugunu iyi ki yollarimiz kesişti.
al...d
Kübra hanıma sorunumu anlattım profesyonelce ilgilendi herkese tavsiye ediyorum.
• başka bir yer • Diğer •
Ş
ş....ş
Kübra Hanımla stres ve kaygı bozukluğu üzerine terapi yaptık, kendisinin sakin ve profesyonel yaklaşımı aynı zamanda samimiyeti kendimi açmama ve stresle başa çıkma yollarını bulmada oldukça destekleyici oldu. Bu konuda bir profesyonel destek almak isteyen herkese tavsiye ederim.
• Psikolog Kübra Şahin Oğuz (Parla Psikoloji) • Psikoloji Randevusu •
Seanslarda kendimi gerçekten güvende ve anlaşılmış hissettiğim bir alan oluştu. Yargılamadan dinleyen, doğru sorularla farkındalık kazandıran ve süreci aceleye getirmeden ilerleten bir yaklaşımı var. Zor duygularla temas ederken hem sakinleştirici hem de güçlendirici bir duruş sergiliyor. Her görüşmeden sonra kendimle ilgili yeni bir şey fark ederek ayrılıyorum. Mesleki donanımı, etik yaklaşımı ve insani tarafı birlikte taşıyan çok kıymetli bir terapist.
Z
z....e
Kübra Hoca ile EMDR terapisi ile kardeşimin yaş sürecini duyarsızlaştırdık. Kesinlikle acısı geçmeyenlere tavsiye ederim
• Psikolog Kübra Şahin Oğuz (Parla Psikoloji) • Diğer •
e....k
Depresyonda olduğumun farkında bile değildim iç sıkıntısıyla gitmiş olduğum bu süreçte harekete geçmemi sağlayan hoca
i̇...k
Kübra Hoca ile EMDR terapisi sürecinde çalıştık. Kendisi son derece anlayışlı, danışanını dikkatle dinleyen ve alanında uzman bir terapist. Süreç benim için oldukça verimli geçti.
• Psikolog Kübra Şahin Oğuz (Parla Psikoloji) • Randevu •
Kübra Şahin Oğuz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Kübra Şahin Oğuz, Psikoloji. Size Kübra Şahin Oğuz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoloji Randevusu, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, İlişki Terapisi, Online Terapi.
Kübra Şahin Oğuz adresi nerede?Kübra Şahin Oğuz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. Koç Kuleleri B Blok Kat: 4 No: 5 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Kübra Şahin Oğuz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Kübra Şahin Oğuz uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Kübra Şahin Oğuz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Kübra Şahin Oğuz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Kübra Şahin Oğuz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Kübra Şahin Oğuz tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Kübra Şahin Oğuz hakkında ne düşünüyor?Toplam 32 hasta / danışan, Kübra Şahin Oğuz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Kübra Şahin Oğuz hangi sigortaları kabul ediyor?Kübra Şahin Oğuz tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.